Ας μιλήσουμε για Ισονομία, αφού το θέλετε..



Χτες, ο Γιαννης Αλαφουζος, ο ηγέτης (προεδρος; προεδρεύων αντιπροεδρος;..δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς) της «Παναθηναϊκης Συμμαχίας» (η της ΠΕΚ; Η της πρωην ΠΕΚ; Ή της «1 τρις πράσινες καρδιές»;..δεν ξέρω, μας μπερδέψατε) είπε διάφορα, για άλλη μια φορά.

Θα μπορούσαμε να γράφουμε σελίδες ολόκληρες για όσα είπε, για την ακρίβεια έχουμε απαντήσεις για κάθε λέξη που είπε, αλλά επειδή βαριόμαστε και λίγο, θα σταθούμε σε ένα σημείο (προς το παρόν).

Κάποια στιγμή, ο νέος πράσινος ηγέτης, έθιξε το γεγονός της διαφορετικής αντιμετώπισης του Ολυμπιακού και του παθαναϊκου από το Νόμο, όσον αφορά στις τιμωρίες που έπρεπε να επιβληθούν κάθε φορά για επεισόδια οπαδών τους στην κάθε  μια ομάδα αντίστοιχα.
Δηλαδή, μίλησε για μη ύπαρξη ισονομίας.

«Βέβαια, είναι τεράστια πρόκληση που ο Παναθηναϊκός ξεκινά με -2, όταν κατά το παρελθόν άλλες ομάδες και πολλές φορές ο Ολυμπιακός δεν έχει τιμωρηθεί ανάλογα. Ήταν απαράδεκτα τα επεισόδια που κάναμε στο ΟΑΚΑ αλλά δεν υπάρχει ισονομία. Το έκαναν μόνο σε εμάς. Αυτό είναι έγκλημα. Δεν είναι το μόνο».

Έτσι λέει επί λέξει. Εγώ εδώ να πω, ότι όντως πρόκειται για  τεράστια πρόκληση, που ξεκινάτε με -2. Για την ακρίβεια, έπρεπε να ξεκινήσετε, όχι μόνο  με -2 βαθμούς, αλλά  και με  -3  κατηγορίες.

«…ο Ολυμπιακός δεν έχει τιμωρηθεί ανάλογα».
Για να δούμε λίγο ποια είναι εκείνα τα επεισόδια που μπορεί να εννοεί «ανάλογα» με τον Πυρπολισμό του ΟΑΚΑ πέρσι (σε μια χρονιά  που, παρεμπιπτόντως, οι αντεξουσιαστες πυρπόλησαν κατά τη διάρκεια της όλη την επικράτεια -όλη την επικράτεια, εκτός από έναν καταυλισμό αθίγγανων κάπου στη Βοιωτία..) από τους οπαδούς του παθαναϊκου.

Εννοεί την είσοδο κάποιων οπαδών (κακώς, αν θέλετε) του Ολυμπιακού, μετά το ντέρμπυ στο Φάληρο πριν δυο χρόνια για να ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΝ την κατάκτηση του πρωταθλήματος;
Με προφανείς τις διαθέσεις τους να πάνε να πανηγυρίσουν με τους παίχτες μας, και με το να μην ασχοληθούν με ΚΑΝΕΝΑΝ άλλο (σιγά μην ασχοληθούμε κιόλας..) μέχρις ότου υπάρξουν κάποιες αντανακλαστικές προσπάθειες απάντησης στην πράσινη προκλητικότητα, όταν διάφοροι Καντεδες και Σισεδες, απρόκλητα, άρχισαν να κλωτσάνε μπάλες πάνω στον κόσμο, να βρίζουν και να προκαλούν;

Γιατί ΑΥΤΑ έγιναν πρόπερσι στο Φάληρο όσον αφορά στα επεισόδια, αλλά με την απίστευτη αβάντα και την πλειοδοσία των ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ βαζελολάγνων και αντιολυμπιακών ΜΜΕ (συν την «ντροπή» κάποιων επιφανών πανηγυρτζήδων των επισήμων του Ναού, θέμα για το οποίο θα επανέλθουμε όπως πρέπει), η πραγματικότητα διαμορφώθηκε, για άλλη μια φορά, εικονικά, και προς όφελος του παραδοσιακά και διαχρονικά αγαπημένου του Συστήματος σωματείου.

Άλλα, σε κάθε περίπτωση, ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, όταν πρόσφατα, σε ντερμπυ στο ΟΑΚΑ, υπάρχει ΞΕΚΑΘΑΡΗ και ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ επίθεση σε παίχτες του Ολυμπιακού που αποχωρούν ήσυχα από τον αγωνιστικό χώρο, από ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ εισελθόντες στον αγωνιστικό χώρο αφιονισμένους ζελέδες;

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10532&subid=2&pubid=395373
http://www.e-go.gr/idanikospiti/catalogue3.asp?catid=18553&subid=2&pubid=395180

Πόση ΙΣΟΝΟΜΙΑ, η, καλύτερα, πόση ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ υπάρχει στην απόφαση των Αρχών και την τιμωρία  που ακολούθησε για τα συγκεκριμένα γεγονότα;
Αντιγράφουμε από την ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»:

Ποινή-χάδι στον Παναθηναϊκό
Στα πολύ μαλακά έπεσε ο Παναθηναϊκός για τον προπηλακισμό του Μίχαλ Ζεβλάκοφ και του Γιάννη Οκκά κατά την αποχώρησή τους από τον αγωνιστικό χώρο, στο τέλος του ντέρμπι της περασμένης Κυριακής στο ΟΑΚΑ. Η πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα έκρινε ότι δεν αποδείχθηκε τέλεση βιαιοπραγίας, καθώς δεν θεώρησε πειστικά τα στοιχεία ότι ο νεαρός που φαίνεται στη φωτογραφία με σηκωμένο το πόδι, κλώτσησε τελικά τον Πολωνό αμυντικό του Ολυμπιακού. Η κατηγορία περιορίστηκε όπως είχε εκφραστεί και στο κατηγορητήριο, δηλαδή απόπειρα βιαιοπραγίας.
Εδώ το λίνκ:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_sport_2_10/11/2006_204740

Εδώ, να κάνουμε μια παρένθεση και να προσπαθήσουμε να μπούμε λίγο στην λογική του ΙΣΟΝΟΜΟΥ δικαστή: Δηλ, κυρ Δικαστά, άμα οι ζελέδες κράταγαν κάνα Μαγκνουμ και πυροβολούσαν εναντίον του Μιχαλ Ζεβλακωφ αλλά, παρά την επαρκή κατανάλωση καρότων που ως γνωστόν βοηθάει στην όραση, αστοχούσαν, θα λέγατε πάλι ότι είναι αθώοι οι κατηγορούμενοι, επειδή φαίνεται η σφαίρα που εκτοξεύτηκε από το όπλο να μην βρίσκει το στόχο της;

Η Νομική επιστήμη (κι όλες οι άλλες μαζί), μαζί και η κοινή λογική,  σηκώνουν τα χέρια ψηλά όταν έχουν να κάνουν με τιμωρίες που απειλούν τους βάζελους.

Αλλά ας συνεχίσουμε λίγο με τα περί ισονομίας.
Πρόσφατα, ο Παθαναϊκός πηρε την περίφημη αδειόδοτηση από την ΕΠΟ κομίζοντας (υποθέτω) όλα εκείνα τα έγγραφα και τα εχέγγυα, και τις οικονομικές εγγυήσεις, που απαιτούσε η διαδικασία.
Μέσα σε αυτά, όπως πληροφορηθήκαμε, ήταν και ένα δάνειο από την Τράπεζα ύψους 5.000.000 €.
Όμως, τι βλέπουμε εδώ;
http://prasinanea.gr/football/Dioikitika/article1796330.ece

«Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, από αρμόδιους κύκλους της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς διευκρινίστηκε σήμερα το πρωί ότι: ”η Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει εγκρίνει κανένα απολύτως δάνειο για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Όλα όσα αναφέρονται ή γράφονται για δάνειο ύψους 5 εκ. ευρώ, είναι εντελώς αναληθή”.

Έτσι αναφέρει το σίγουρα ΟΧΙ κόκκινων αποχρώσεων παραπάνω Μέσο. Εδώ τώρα μήπως η έκφραση ΑΠΟΥΣΙΑ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ είναι καταχρηστική, και, αν είναι έτσι όπως το περιγράφουν τα βαζελικα νεα, το σωστότερο θα ήταν να πουμε για την ύπαρξη ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ;

Θα μπορούσαμε να μιλάμε μέρες για την περίφημη αξίωση για ισονομία απ τους ζελέδες.

Το σίγουρο είναι ότι κάθε τέτοια υποτιθέμενη απαίτησή τους, εκφράζει τη διαρκή και αδιαπραγμάτευτη, πάγια καθεστωτική τους αντίληψη για το Νομο, αυτή που λέει ότι «όλοι είναι ίσοι απέναντι στο Νόμο. Αλλά εμείς, οι ζελέδες, είμαστε πιο ίσοι από τους άλλους»

ΘΑ κλείσουμε (προς το παρόν) με το κατά την άποψη μου πιο ΑΙΣΧΡΟ γεγονός που έλαβε χώρα στους αθλητικούς χώρους από συστάσεως ελληνικού αθλητισμού.
Και φυσικά, προήλθε και αυτό από τους τιμητές τους ΗΘΟΥΣ, του ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ και των ανώτερων αθλητικών Ιδανικών.

Μιλάμε για τον άνανδρο ξυλοδαρμό του διαιτητή Ευθυμιάδη από ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ και ανεπίσημους βάζελους, on camera, με την εικόνα του, αιμόφυρτο και με ζωγραφισμένο στο πρόσωπο του τον τρόμο για την ίδια του τη ζωή, να κάνει το γύρο του κόσμου.
Μια εικόνα ντροπή για την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη. Αλλά από πού αλλού θα μπορούσε αλήθεια να προέρχεται αυτή η εικόνα;

Και όσον αφορά στην ΙΣΟΝΟΜΙΑ η την ΠΑΡΑΝΟΜΊΑ, τι ακριβώς έγινε τότε;
Αντιγράφουμε ξανά από την ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»:

Προβλέπεται βαριά ποινή για τον ΠAO
Mε αγωνιστική και οικονομική καταστροφή απειλείται ο Παναθηναϊκός, καθώς, εκτός των άλλων, κινδυνεύει να τιμωρηθεί ακόμη και με ποινή αποκλεισμού από το πρωτάθλημα από έναν έως τρεις μήνες! Aναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο 30, παράγραφος 7 του KAΠ: «Σαν ιδιαίτερα επιβαρυντική περίπτωση δυσφήμισης του ποδοσφαίρου θεωρείται ο τραυματισμός διαιτητών, βοηθών διαιτητών, παρατηρητών, βοηθών παρατηρητών και γιατρών του αγώνα που γίνεται με βάναυση προς τα πρόσωπα αυτά συμπεριφορά εντός του περιβάλλοντος αγωνιστικού χώρου από μέλη της διοίκησης και των σωματείων ή ΠAE, ποδοσφαιριστών, προπονητών ή οποιοδήποτε άλλου προσώπου εντεταλμένου από το σωματείο ή την ΠAE που υπηρετεί στο χώρο αυτό. Στις περιπτώσεις αυτές, πέρα από την επιβολή ποινών στους υπαιτίους επιβάλλεται στο σωματείο ποινή αποβολής από όλες τις αγωνιστικές εκδηλώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, διεθνείς αγώνες) από έναν έως τρεις μήνες!». Παράλληλα, οι «πράσινοι» κινδυνεύουν με αποκλεισμό της έδρας τους από μία έως τέσσερις αγωνιστικές. Στην περίπτωση που οι δηλώσεις του προέδρου της ΠAE Παναθηναϊκός, Aγγελου Φιλιππίδη θεωρηθούν δυσφημιστικές για το ποδόσφαιρο, τότε η αθηναϊκή ομάδα κινδυνεύει να τιμωρηθεί με μία επιπλέον αγωνιστική και ο κ. Φιλιππίδης με προσωρινή ή ισόβια απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, όπως και με εξάμηνη στέρηση του εταιρικού του αξιώματος.
Εδώ το λινκ: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_sport_2_27/03/2002_20032

Ποια ήταν η αντιμετώπιση του βαζελου και η τιμωρία του;
ΑΥΤΗ:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_sport_2_05/04/2002_20763

Μεταξύ των γεγονότων και της «τιμωρίας» ξέρετε πόση ΙΣΟΝΟΜΙΑ και ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ μεσολαβεί;
Τόση, που δεν την χωράει ουτε το twitter.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο πρόεδρος (προεδρεύων αντιπρόεδρος; Διορισμένος; Ορντινάντζα; Κλητήρας; Τι ακριβως;…δε θυμάμαι), ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους για τα γεγονότα, αμείφθηκε αργότερα για το ήθος και την προσφορά του στον αθλητισμό και στο μπαθαναϊκο, με μια θέση Προεδρου σε σημαντικό Δημόσιο οικονομικό Οργανισμό.

Tweet-tweet..
 

 «Την Ισονομία, πολλοί εζήλεψαν...βάζελος, ΟΥΔΕΙΣ!»
Αναξίμανδρος

 

Σχόλια

Εικόνα Mhtsaras

Καθαρά εγκυκλοπαιδικά αρωτάω....όχι τίποτες άλλο...

Εικόνα Mhtsaras

Ναι...αλλά λεσμονέπσατε και το ΑΠΗΝΩΣ !!!
Αμιγώς ελληνικιά λέκσις προτεινόμενη και χιλιοειπωμένη από τους Γαβροκομουνίτες !Τηνε επινόεπσε και τηνε πρόφερε πρώτος ο Κοκκινόμηλος...μεν λεσμονάμε κάποια πραματάκια έτσα ;Είναι περιουσία δάφτες οι λέκσεις μωρέ...
Άκου γκολ-πσαλιδάκιον ο Σιόβας....Και είναι και αμεντικόπουλος...Ε ρε τι θα ιδούν οι οφθαλμοί μας από τα χαφάκια φέτος...
Μνια αρώτηκσις...Ο ΦΟΥΣΤΕΡ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΦΈΤΟΣ ΡΕ ;Όχι για καναν άλλο λόγο...απλά για να κσέρω...

Εικόνα savvas gridlock

Η 11άδα ξεκινάει από τον ΧΑΛΥΒΔΙΝΟ...

Εικόνα clark gheibol

για να σε δούμε εδώ γκριντλόκη...

Εικόνα ΔΙΑΣ

καλημερα γαβροι

Το οτι θα ξεκινησουν με -2 μετα τα αισχη που κανανε φετος στο ΟΑΚΑ ειναι το δευτερο μεγαλύτερο αθλητικο σκανδαλο της τελευταιας 10ετιας. Μόνο με το "ΒΟΤΑΝΟΠΕΔΙΟ" μπορει να συγκριθει. Αλλα τα γνωστα ΑΡΔ-ευομενα ΜΜΕ γαργαρα και χαδι στην ΔΕΚΟ με το τριφυλλι..... θα ηρεμήσω μονο οταν η Τροικα απαιτησει την καταργηση της πιο ζημιογωνας ΔΕΚΟ του ελληνικου δημοσίου και την χρηματοδότηση απο τον ΟΑΕΔ των αργόσχολων της Παιανίας της Αμαρτωλών και Κλεφτών και των αβανταδώρων τους στα βαζελολάγνα ΜΜΕ.

Εικόνα savvas gridlock

Ξέρεις κι από ιστορία τεράστιε Αναξίμανδρε, ε? Έγραψες Γαύροντα. Τους τάραξες στη φάπα. Λεκτική φάπα, με επιχειρήματα, μην πάει ο νους κανενός αλλού...

Εικόνα ASTERIX

Καλά τα έλεγε ο Αναξίμανδρος.

Εικόνα lost in space

Καλά τα λες ASTERIX, όταν λες ''καλά τα έλεγε ο Αναξίμανδρος...''.

Εικόνα clark gheibol

κι εσύ, lost in space, καλά τα λες του λόγου σου

Εικόνα Hank

Kαλά τα λετε και οι δυο, καλα κι ο Αναξιμαντρος, αλλα καλυτερα κι απ τους τρεις σας ξερετε οτι τα λεω ΄γω.

Εικόνα lost in space

Εδώ που τα λέμε, κανείς μας δεν τα λέει καλά, δοθέντος του ότι ο σύγγαυρος περίμενε κι ένα σχόλιο επί της ουσίας των γεγραμμένων του κι εμείς του μαμήσαμε την κουβέντα. Σοβαρευτείτε...

Εικόνα clark gheibol

Το σημαντικό είναι να τα λέμε καλά, οι έπαινοι θα έρθουν ως αυτόθροος συνέπεια

Εικόνα ASTERIX

Αυτόθροος; βρήκαμε τη λέξη που θα μπει πλαϊ πλαϊ, ίση προς ίση, με την επίρρωση; ή όχι ακόμη;

Εικόνα lost in space

Αυτόθροος, επίρρωσις, αααααχχχχχ. Τελειώνω...

Εικόνα savvas gridlock

''Aυτόθροος'', ''επίρρωση'', ''έπαινος'', ''γεγραμμένα''. Πού νομίζετε ότι γράφετε ρε? Ο αγνός ο γκοζμάκης μας, με τις κατονπενήντα λέξεις βαριά βαριά, που α πιάσει τι λέτε? Εμείς είμαστε Ολμπιακοί- πνιγμένο το ''ύψιλον'', πειραιώτικα-, δεν έχουμε μάθει πολλά γράμματα. Μέχρι τα χαράματα, ξέρετε, είχαμε δουλειές κάθε βράδυ... Όποιος μιλάει με ωραίες λέξεις, ασυνήθιστες και δικηγορίστικα, είναι βάζελος.

Εικόνα lost in space

Δε κατάλαβα ρε σύγγαυρε Σάββα, μ΄ έβριξες τώρα;;; Είμαι παιδί του λαού και δε σηκώνω προσβολές.

Εικόνα savvas gridlock

Δεν είσαι αγγελοπουλικός δηλαδή? Μήπως είσαι κάνας κάφρος? Εδώ δεν θέλουμε χου-χου-χούλιγκανς. Εμείς είμεθα σελίς επιχειρημάτων και επιπέδου. Απ'ευθείας από το Κολωνάκι και τα ΒΠ...

Εικόνα ASTERIX

χαχαχα!!