MAKAΡΕΖΟΣ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ



Είδαμε σε προηγούμενή μας ανάρτηση το πόσο γαύρος ήταν ο υπουργός Συντονισμού επί χούντας, και συγκεκριμένα κατά το διάστημα 21/4/1967- 28/9/1973, Νικόλαος Μακαρέζος. Είδαμε πως χάρισε 2 εκατομμύρια δραχμές στον Παναθηναικό, ως αντιπερισπασμό για να πάψουν να τον λένε γαύρο όλοι. Κανέναν δεν έπεισε, ακόμη και σήμερα ο κόσμος μιλάει για την ολυμπιακοφροσύνη του. Εδώ θα δούμε και μιαν άλλη απόδειξη της γαυρίλας του Μακαρέζου.
 
Τα λεφτά που χάρισε στον Παναθηναικό, τα χάρισε στις 26-2-1968, στο χορό του Παναθηναικού που έγινε στο Χίλτον και ο οποίος τελούσε υπό την αιγίδα του. Δηλαδή ο γαύρος ο Μακαρέζος διοργάνωσε χορό για να εορταστούν τα 60 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΟ. Ποιος ψαρώνει όμως, όταν όλοι ξέρουμε ποια ομάδα υποστήριζε? Εν πάση περιπτώσει, το θέμα είναι τι έγινε και τι ειπώθηκε σε αυτόν το χορό.

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 27-2-1968


 
Ζέχνει γαυρίλα η ομιλία του Μακαρέζου, έτσι? Πού να δείτε και τα παρακάτω σε αυτόν το χορό.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 28-2-1968

 
Με τόση γαυρίλα, πού να αντέξει κανείς? Ο πρόεδρος της τότε ΕΣΑΠ, δηλαδή της αντίστοιχης σημερινής Superleague, με τριφύλλι στο πέτο στο χορό του Παναθηναικού, ενώ ο γαύρος ο Ασλάνας ''προς δόξαν του Παναθηναικού'' σκορπάει λεφτά και χαρίζει ποινές παικτών του. Φανταστείτε μόνο σήμερα τον αντίστοιχο πρόεδρο της Superleague να βρεθεί σε εκδήλωση του Ολυμπιακού φορώντας διακριτικά του Θρύλου. Θα ξεσαλώσουν οι ''έντιμοι εκφραστές της παναθηναικής ηθικής''. Είναι που η χούντα είχε παντού γαύρους, σε όλα τα πόστα. Αλλά ούτε αυτό είναι το καλύτερο. Στην ίδια εκδήλωση, τι μαθαίνουμε?

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΤΑ ΝΕΑ'' 27-2-1968
 

 
EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 28-2-1968
 
 
 
Επίτιμος πρόεδρος του ΠΑΟ ανεκηρύχθη ο γαύρος ο Μακαρέζος ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑΟ. Επίσης, ο Ασλάνας ανέλαβε υπό την προστασία του τις εκδηλώσεις για να γιορτάσει ο ΠΑΟ τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του. Πω πω γαυρίλα. Τι πράμα είναι αυτό ρε με τους χουντικούς. Μα όλοι οι χουντικοί να είναι άρρωστοι γαύροι και να τον σπρώχνουνε το γαύρο? Και μάλιστα να εκδηλώνεται η γαυρίλα τους πριν καλά καλά κλείσουν έναν χρόνο στην εξουσία? Ένας από τους πρωτεργάτες της ''Επαναστάσεως'' ήταν ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ.  
 
Αλλά υπάρχει και συνέχεια.
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 6-12-1968
 
 
Γιόρταζε ο Νίκος ο Μακαρέζος στις 6 Δεκεμβρίου, του Αη Νικόλα δηλαδή και έσπευσε η διοίκηση του στρατιωτικού Κουμαριανού να του ευχηθεί. Βέβαια, δεν ευχήθηκε απλώς σε κάποιον χουντικό, οπότε να λέγαμε ''ε, εντάξει, τι να κάνανε, γλείφανε μπας και ευνοηθούνε από τους ισχυρούς, μην τους κατηγορούμε για τα πάντα''. Ευχήθηκε ο Κουμαριανός στον ΕΠΙΤΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ να έχει ''κραταιά υγεία'', ώστε ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΘΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.
 
 
ΥΓ. Έρχονται κι άλλα, για άλλους χουντικούς...