ZAΡΝΤΙΜ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ



Άλλο ένα φιλικό έδωσε χθες η ομάδα, το τελευταίο πριν αποκαλυφθεί για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό της την Τρίτη και νομίζω πως ήρθε η ώρα να πούμε κάποια πράγματα, γενικά για την πορεία της μέσα στην χρονιά, με βάση τα έως τώρα δεδομένα.
 
1) Ξεκινήσαμε το παιχνίδι με Κάρολ στο τέρμα, Καραγκούνη δεξί μπακ, Ποτουρίδη αριστερί μπακ, Μανωλά-Ντιελνά στο κέντρο της άμυνας, Φέισα καθαρό κόφτη στο ''6'', μπροστά του και προς τα δεξιά ο Ιμπαγάσα, κάπως σαν εσωτερικός αριστερός μέσος ο Λυκογιάννης και στην επίθεση δεξιά ο Βλαχοδήμος, αριστερά ο Φετφατζίδης και κορυφή ο Τζιμπούρ. Η ενδεκάδα αυτή ήταν σε αρκετά πειραματική λογική, κάτι απολύτως φυσιολογικό, αφού είμαστε σε προετοιμασία. Νομίζω πως από εδώ και πέρα, λαμβάνοντας υπ'όψιν και τις δηλώσεις του Ζαρντίμ μετά το ματς, τα πειράματα θα περιοριστούν και σιγά σιγά ο Πορτογάλος θα καταλήξει σε ένα βασικό κορμό παικτών, από τον οποίο θα προκύπτει το αρχικό σχήμα σε κάθε παιχνίδι.
 
2) Παραγωγικά, μπορώ να πω πως η ομάδα ήταν αρκετά καλή σε αυτό το διάστημα. Υπήρχε ενέργεια στο χορτάρι, που πήγαζε από τους 2 κεντρικούς μέσους κατά κύριο λόγο, Ιμπαγάσα-Λυκογιάννη. Ο Αριέλ έκανε κάποιες πολύ ωραίες ενέργειες, ενώ με τα τρεξίματά του ΔΙΧΩΣ την μπάλα και το καθαρό μυαλό στις μεταβιβάσεις του υπενθύμισε για μία ακόμη φορά τα βασικά και αναγκαία στοιχεία που πρέπει να έχει κανείς για να παίξει στο υψηλό επίπεδο. 11 σερί χρόνια στην Πριμέρα δεν είναι δυνατόν να προέκυψαν τυχαία. Να μαθαίνουν κάποιοι συμπαίκτες του και κυρίως κάποιες ''μπαλαδόφατσες'' της κερκίδας, που ''τα ξέρουν όλα'' αλλά είναι άσχετοι από πραγματικό, διεθνές ποδόσφαιρο. Από την άλλη, ο Λυκογιάννης φαίνεται να κερδίζει πόντους σε αυτήν τη νέα θέση που πάει να τον καθιερώσει ο Ζαρντίμ. Είναι ψηλός και δυνατός, βοηθάει στις κεφαλιές και στις μονομαχίες στο κέντρο, ενώ η ταχύτητα και η αντοχή του μοιάζουν, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, να τον βοηθούν στα τρεξίματα που βγάζει. Είναι και αριστεροπόδαρος, άρα εξασφαλίζει την ισορροπία που απαιτεί στην 11άδα ο Ζαρντίμ, οπότε δένει το πακέτο. Τι του λείπει? Τοποθετήσεις. Διάβασμα των φάσεων. Αυτά έρχονται με τα σερί παιχνίδια. Ίσως είναι μια περίπτωση στην οποία πραγματικά αξίζει να επενδύσουμε ο πιτσιρικάς. Απόρροια της παρουσίας αυτών των δύο ήταν η διατήρηση των αποστάσεων στις γραμμές της ομάδας, η εικόνα που δείχναμε πως ''πατάμε καλύτερα στο γήπεδο'' και η στήριξη στους επιθετικούς. Ο Λυκογιάννης πατούσε περιοχή και στήριζε την αριστερή πτέρυγα, ο Ιμπαγάσα μοίραζε πολύ καλά το παιχνίδι. Από φάσεις και ανάπτυξη παιχνιδιού, μια χαρά πήγαμε.
 
3) Από την άλλη, αδύναμοι κρίκοι υπήρξαν και ήταν αρκετοί. Αρχικά όλη η δεξιά πτέρυγα στο πρώτο ημίχρονο ήταν σε άλλο γήπεδο. Ο Καραγκούνης, ένα παιδί που κάποιοι πανέξυπνοι δημοσιογράφοι από ''κόκκινα'' μέσα τις προηγούμενες μέρες πήγαν να μας το παρουσιάσουν ως ''ρεζέρβα του Τοροσίδη στο ρόστερ της νέας χρονιάς, αν συνεχίσει έτσι'', κυριολεκτικά αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν. Άφαντος επιθετικά, τραγικές τοποθετήσεις, μονίμως να χάνει τους όποιους παίκτες βγαίνανε από την πλευρά του και βέβαια, αποκορύφωμα της κακής του εμφάνισης, η αντίδρασή του στη φάση του πρώτου γκολ της Βίλεμ, που αναζητείται στο πλάνο. Δεν θα κάψουμε το παιδάκι με μία άσχημη παρουσία. Δείχνει να έχει κάποια καλά στοιχεία. Θέλει όμως πολλή δουλειά για να σταθεί στον Ολυμπιακό των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Τους αστείους δημοσιογράφους ''μας'' θα ''κάψουμε'', που κάθε καλοκαίρι, για να γεμίσουν τις στήλες τους, γράφουν ένα κάρο παπαριές. Μπροστά του, ο Βλαχοδήμος. Αυτός, που όπως διαβάζαμε σε ''δικά μας'' μέσα σήμερα, έχει πρότυπο τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Το απέδειξε περίτρανα. Προσπάθησε να περάσει καμιά δεκαπενταριά φορές τον προσωπικό του αντίπαλο και απέτυχε και στις 15... Ούτε αυτόν θα κάψουμε. Έχει κι αυτός καλά στοιχεία και μπορεί να βελτιωθεί. Θέλει όμως πολλή δουλειά και το κεφάλι κάτω. Ειδικά αυτός, πρέπει να μάθει επειγόντως τα βασικά, δηλαδή κίνηση χωρίς την μπάλα, στήριξη του μπακ που παίζει πίσω του όταν αμυνόμαστε και κίνηση στην πλάτη του αντιπάλου μπακ όταν επιτιθέμεθα. Με δηλώσεις για τον Κριστιάνο, με την εικόνα που βγάζει τώρα στο γήπεδο, απλώς γελάει ο κόσμος μαζί του και μαζί μας. Ας σοβαρευτούν επιτέλους οι ΑΡΔ, κακό σε όλους κάνουν. Να πούμε πως για την κακή λειτουργία της δεξιάς πτέρυγας στο πρώτο ημίχρονο ευθύνεται και ο Ιμπαγάσα, που ενώ είχε εντολή να είναι δεξιός εσωτερικός μέσος, γύριζε δίπλα στο Φέισα να πάρει μπάλα. Το χούι δεν κόβεται... Αν πάντως ο Ζαρντίμ απαιτούσε από τον Ιμπαγάσα να καλύπτει τον Καραγκούνη, κακώς περίμενε. Στα τριανταφεύγα και μετά από τραυματισμό, τι τρεξίματα να βγάλει ο Αριέλ?
 
4) Παίκτης Φέισα ΤΩΡΑ, με αυτά που τώρα μας δείχνει, για τον Ολυμπιακό των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν υπάρχει. Στο μέλλον, ίσως υπάρξει. Σε ένα μήνα, που αρχίζει το Τσάμπιονς Λιγκ, με Φέισα στο ''6'' θα γελάσει ο κόσμος. Εκτός κι αν ο Μανιάτης τρέξει για 5 άτομα και τον καλύπτει στα πάντα. Το πρόβλημα με αυτόν δεν είναι ότι είναι αργός. Και ο Ορμπάιθ αργός είναι. Το πρόβλημα δεν είναι η αδυναμία στα ντουμπλαρίσματα για παγίδες στο κέντρο, πλην εξαιρέσεων, πράγμα που ας πούμε θα το βγάλει με μεγαλύτερη διάρκεια στην πορεία. Το πρόβλημα είναι τα πολλά, αναίτια και εν πολλοίς ηλίθια πουλήματα μπάλας. Ο Ορμπάιθ ΠΟΤΕ δεν πουλούσε την μπάλα. Βέβαια, ο Ορμπάιθ κάποτε θεωρούνταν και αντι-Τσάβι, με ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό σε μια χώρα που τον έβγαλαν ''λίγο'' κάποιοι ''γνώστες'' της κερκίδας. Ο Φέισα, είτε επειδή μπερδεύεται και μπερδεύει τον εαυτό του, είτε επειδή έχει πολύ αργή σκέψη, μοιράζει μπάλες στα αντίπαλα χαφ. Συνεχώς. Θα λυθεί αυτό το θέμα με τα σερί ματς? Ας το ελπίσουμε. Τώρα όμως, σε αυτήν τη φάση, παίκτης που ουσιαστικά έχει να παίξει δύο χρόνια μπάλα και μας δείχνει αυτό το χάλι, δεν νοείται να θεωρείται βασικός εκεί που τρέχουν σαν παλαβοί. Στο υψηλό επίπεδο, δεν αρκεί να βγαίνεις μία στο τόσο πρώτος στην μπάλα από πίσω και να την κλέβεις. Αυτά, είναι αρκετά για καμιά Παρτουζάν, όπου έπαιζες μπροστά από τον κόφτη. Εδώ, που ούτε Παρτουζάν είμαστε, ούτε παίζεις μπροστά από το ''6'', απαιτούνται άλλα πράγματα.
 
5) Ο Γιαννάκης το βιολί του. Ο Φετφατζίνιο, λέμε, ο ''νέος Μέσι''. Κάτω το κεφάλι, άσκοπο κουβάλημα μπάλας, συνεχώς να συγκλίνει χωρίς λόγο και στο τέλος ουσία μηδέν, αφού έχει μπερδέψει την ομάδα και τον ίδιο τον εαυτό του. Αν δεν μάθει να κινείται ΧΩΡΙΣ την μπάλα και πάνω από όλα, αν δεν μάθει το ότι υπάρχει παιχνίδι και πέρα από τη λογική ''α μου τη δώκουνε α τους πηδήσω ούλους'', θα παραμείνει αλλαγή του χ,ψ έξω αριστερά. Ας δει λίγο δίπλα του τον Αριέλ. Δωρεάν μαθήματα προσφέρει ο ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ αυτός...
 
6) Στο δεύτερο ημίχρονο, είδαμε αρκετά πράγματα πάνω στο χορτάρι. Το Σιόβα κόφτη, τον Ντιόγκο σε διάφορες θέσεις πίσω από τον επιθετικό, διάφορα δίδυμα στην κορυφή, πάντοτε με αναφορά στον Πάντελιτς, αλλά και το Μανιάτη στο ''6''. Ρυθμό ήταν δύσκολο να βρούμε, πάντως και πάλι βγάλαμε αρκετές φάσεις. ΟΚ, δεν είχαμε κανένα μεγαθήριο απέναντί μας. Νεοφώτιστη στην πρώτη Εθνική Ολλανδίας η Βίλεμ, ενώ αμυντικά ήταν μια τυπική ολλανδική ομάδα. Τρύπες σαν τον πάτο του βάζελου πίσω. Παρ'όλα αυτά, η καλή παραγωγική λειτουργία μας συνεχίστηκε σε ένα ακόμη φιλικό. 
 
7) Εδώ ήρθε η ώρα να περάσουμε και στο ζουμί. Σε όλα τα φιλικά, μα εύκολα, μα δύσκολα, η ομάδα έφτιαξε τις φάσεις της. Γκολ βάλαμε, καλή ανάπτυξη είχαμε κατά διαστήματα, ενώ αρκετά συχνά βγάζαμε έξτρα παίκτη στην αντίπαλη περιοχή από πίσω, σημάδι πως δουλεύεται αρκετά το θέμα στις προπονήσεις. Όλα αυτά, έχοντας τον Αριέλ στην απ'έξω, με τον Γκρέκο να μην έχει παίξει καθόλου και με τον Νταβίντ Φουστέρ ουσιαστικά να μην έχει κάνει καν προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα. Δεν βάζω το Μιραλάς, που ανεβάζει ένα επίπεδο την ομάδα σε φάσεις, γιατί θα αναφερθούμε παρακάτω. Με δεδομένο λοιπόν πως 3-4 παίκτες που θα μπορούσαν να σε ενισχύσουν σε αυτό το κομμάτι της δουλειάς σου λείπουν, εσύ τι πας και εισηγείσαι? Απόκτηση παίκτη παραγωγικού στα χαφ. ''Θέλουμε το Μασάδο'', φέρεται να δήλωσε ο Ζαρντίμ. Σίγουρα ο Μαρινάκης, πριν κλείσει το Ζαρντίμ, είχε αναφερθεί κολακευτικά για αυτόν τον παίκτη, αλλά και ο Ζαρντίμ, όπως μαθαίνουμε, έχει πολύ καλή άποψη. Ποια η ανάγκη όμως να δαπανηθούν τώρα 2-2,5 εκατομμύρια ευρώ μόνο στην ομάδα του παίκτη, χώρια το ετήσιο συμβόλαιο του ιδίου, εκεί που έχουμε πολλές λύσεις και αναμένονται να ενσωματωθούν κι άλλοι παίκτες? Μήπως η ρεζέρβα μιας μικρομεσαίας γαλλικής ομάδας είναι η περίπτωση ''κράχτη'', ώστε να πούμε πως ''μπροστά στη μεγάλη του κλάση, πάνε περίπατο τα όποια ποδοσφαιρικά επιχειρήματα''? Όχι βέβαια. Αν μιλούσαμε για κάτι τέτοιο, πολύ απλά θα τον τσιμπούσε καμιά Παρί ή καμιά Μαρσέιγ. Τότε, τι συμβαίνει?
 
8) Προσπαθώντας να μπω στη λογική του Ζαρντίμ, με βάση όσα έχει δει ήδη από την ομάδα και με βάση όσα αρνητικά εντόπισε στον περυσινό τρόπο παιχνιδιού της, φαίνεται πως θεωρεί πολύ σημαντική την ταχύτητα στον άξονα των χαφ. Απαιτεί από τους κεντρικούς μέσους της ομάδας να κάνουν πολλά πράγματα, να οργώνουν το γήπεδο, να στηρίζουν τους ακραίους και τους αμυντικούς και να πατάνε στην αντίπαλη περιοχή. Ίσως για αυτό θέλει έναν γρήγορο ακόμη κεντρικό χαφ, το Μασάδο. Για Ελλάδα, απέναντι σε Σο, Βιτόλο, Πάμπλο Γκαρσία και Λάζαρ, δεν το συζητάμε καν. Με Φέισα-Σουμπίνιο-Τάτο να κατεβούμε, περίπατο θα κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια. Το ζόρι είναι στην Ευρώπη. Η τριπλέτα των χαφ, λοιπόν, που μάλλον προορίζει για βασικούς στα κρίσιμα και δύσκολα παιχνίδια, στα παιχνίδια δηλαδή με τη μεγάλη πίεση και τις πολλές απαιτήσεις, είναι Μανιάτης-Γκρέκο-Μασάδο. Υπάρχει μια περίπτωση να βγει ο Μανιάτης στο ''6'' και μπροστά του στην ίδια ευθεία Μασάδο δεξιά-Γκρέκο αριστερά, αλλά το πιθανότερο είναι να δούμε σχήμα 4-2-3-1, με Μανιάτη-Γκρέκο στην ίδια ευθεία, να ντουμπλάρουν και στα άκρα με το δεξί και αριστερό τους πόδι αντίστοιχα και Μασάδο πίσω από τον όποιο φουνταριστό. Αν ισχύει κάτι τέτοιο και έχω διαβάσει σωστά τις προθέσεις του Πορτογάλου, υπάρχει πρόβλημα. Κασσάνδρα δεν θέλω να γίνω, ούτε να τα βάφω μαύρα, αλλά αν μπούμε στη λογική με το καλημέρα του ''πάμε να τους πατήσουμε έξω, παίζοντας γρήγορα'', τα πράγματα προμηνύονται πολύ δύσκολα. Το βασικό, το Α και το Ω στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι η κάλυψη χώρων. Ας μην πάμε πολύ πίσω, ας δούμε πέρυσι το τι εικόνα παρουσιάσαμε. Ο Βαλβέρδε πέτυχε με δύο τριπλέτες κεντρικών χαφ, Ορμπάιθ-Φέισα-Ιμπαγάσα και Μοντεστό-Μανιάτη-Φουστέρ, να κυριαρχήσει κατά διαστήματα απέναντι στην ταχύτατη, ως ομάδα, Άρσεναλ. Στο παιχνίδι του Έμιρειτς, έπαιζε και ο Φουστέρ, σε ρόλο έξω δεξιά, άρα υπήρχε έξτρα παίκτης με τρεξίματα και κάλυψη χώρων από μπροστά. Είναι τυχαίο αυτό? Μήπως είναι τυχαίο πως με Μοντεστό-Μανιάτη-Χολέμπας και Φουστέρ να εναλλάσσονται στον άξονα κυριαρχήσαμε μέσα στο Βελοντρόμ? Μήπως ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ υπήρχαν τουλάχιστον δύο αυστηρά ανασταλτικοί παίκτες, άσχετα με το πού ακριβώς έπαιζαν, που έτρεχαν χωρίς την μπάλα, κάλυπταν χώρους και αναλάμβαναν διάφορες αποστολές εξουδετέρωσης των αντιπάλων ατού? Τώρα θα το αλλάξουμε αυτό, ''για να παίξουμε γρήγορα και ποδόσφαιρο κατοχής''? Μα για να παίξεις ποδόσφαιρο κατοχής απέναντι σε ομάδες από τα μεγάλα πρωταθλήματα, πρέπει να πάρεις πιο ποιοτικούς παίκτες από αυτές. Σωστά? Μήπως αυτός δεν είναι ο λόγος που ο Ατρόμητος ας πούμε, πέρυσι είχε κατοχή με όλες σχεδόν τις ομάδες στην Ελλάδα, αλλά με τον Ολυμπιακό ταμπουρώθηκε πίσω? Εμείς πώς ακριβώς θα τους πάρουμε αυτούς τους παίκτες, όταν πάμε με νεροπίστολα απέναντι σε τανκς? Πολύ σωστά ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ μαζεύεται και σκορπάει όσα μας επιτρέπεται να σκορπίσουμε από την ΟΥΕΦΑ, με το financial fair play. Έτσι όμως, εφόσον οι Άγγλοι, οι Γάλλοι, οι Ισπανοί και οι λοιποί ισχυροί έχουν παραπάνω έσοδα, θα σκορπάνε περισσότερα και θα έχουν ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ καλύτερους, κατά κανόνα, παίκτες από εμάς. Τότε εμείς τι θα κάνουμε? Θα πάμε στο ''ε, και? Εμείς θα πάμε να παίξουμε την μπάλα μας και όσα φάμε και όσα βάλουμε''? Θα κατέβουμε δηλαδή όπως κατέβηκε πέρυσι ο Αστέρας Τρίπολης στο Καραισκάκη? Την κατάληξη να την αναφέρω? Αξίζει άραγε?
 
9) Θα πει κάποιος ''κάτσε ρε φίλε, ίσως στα δύσκολα παίζουν ο Φέισα ή ο Μοντεστό δίπλα στο Μανιάτη. Μην βιάζεσαι''. Μα ο Φέισα αποδεδειγμένα δεν μπορεί ΤΩΡΑ. Στο μέλλον, ίσως μπορέσει. Τώρα, άμεσα, δεν γίνεται να ποντάρεις πάνω του. Ο δε Μοντεστό, ο πολύ καλός παίκτης Μοντεστό, είναι 34 ετών. Θα την παλέψει? Και άντε και την παλεύει. Ρεζέρβες αυτών των δύο ποιοι θα είναι? Χτύπησε ρε παιδί μου ο ένας και πρέπει να πάμε σε εκτός έδρας παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ δίχως αυτόν. Ας μην είναι κάτι σοβαρό, ας είναι ένα μικροπρόβλημα, από τα πολλά που έχει μια σεζόν ή ας είναι πρόβλημα με κάρτες. Ποιος θα μπει? Ο Φέισα? Μήπως ο Τάτος? Σοβαροί να είμαστε και ας μην λέμε παπαριές. Πού θέλω να καταλήξω με όλα αυτά? Η ομάδα ΦΩΝΑΖΕΙ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΚΟΦΤΗ. ''6ΑΡΙ''. ΠΑΙΚΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΠΕΡ. Δεν ξέρω αν θα είναι στυλ Σιμάο ή Ορμπάιθ. ΠΟΣΟΤΙΚΑ, έστω, θέλουμε παίκτη εκεί. Δεν γίνεται να βγάλεις ολόκληρη σεζόν με δύο αμυντικά χαφ μόνο, Φέισα-Μοντεστό, που και οι δύο έχουν τα θεματάκια τους μάλιστα. Τα βαφτίσια με το Μανιάτη στο ''6'', την ώρα που όλοι βλέπουν πως ο Γιάνναρος αποδίδει καλύτερα με παίκτη πίσω του, δεν θα οδηγήσουν σε τίποτε καλό. Και τον παίκτη θα κάψουμε και δουλειά δεν θα γίνει.
 
10) Και πάμε και στη μαύρη τρύπα. Πιστεύω πως και οι τυφλοί βλέπουν σε όλα τα φιλικά τι συμβαίνει στην αμυντική μας γραμμή. Γελάει ο κόσμος πραγματικά με το πόσες φάσεις τρώμε και με το πόσο εύκολα τις τρώμε. Με Σιόβα-Μανωλά ή Παπάζογλου παίρνουμε άνετα το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά έξω θα υπάρχει χοντρό πρόβλημα. Το παραμύθι του ''δεν φταίει ρε φίλε η τετράδα της άμυνας, αλλά η γενικότερη αμυντική λειτουργία'', τελείωσε στην Βρέμη το 2007. Στο πρώτο παιχνίδι που ο μπαρμπα-Γιώργος με το 32 στην πλάτη έλειπε από την 11άδα, η ομάδα έκανε διπλό. Εκτός αν πιστεύει κανείς πως ομάδες από τα προηγμένα πρωταθλήματα, με τα πολλαπλάσια μπάτζετ του δικού σου, παίζοντας στην έδρα τους με εσένα δεν θα βάλουν ούτε μία φορά την μπάλα στην καρδιά της άμυνάς σου, επειδή θα σκυλιάσουν τα χαφ σου και θα κλείσουν όλους τους διαδρόμους... Η λογική επίσης ''να φέρουμε έναν ηγέτη στην άμυνα, ώστε δίπλα του να μάθει ο νέος ο φέρελπις'' είναι για τα άγρια θηρία. Ποιος θα είναι ο ηγέτης? Ο Κανού? Με τι περγαμηνές και τι βιογραφικό άραγε? Ο Μέλμπεργκ, το 2009, ήρθε από τη Γιουβέντους, όχι από την Σταντάρ Λιέγης. Αυτό που είναι πιο εκνευριστικό από όλα είναι το ότι όλοι σχεδόν συμφωνούν πως ''η μία θέση στην άμυνα έκλεισε. Βασικός θα είναι ο Σιόβας''. Μιλάμε για ένα παιδί 24 ετών, όχι 19 και 20 να τον πούμε ταλέντο, που έρχεται από τον Πανιώνιο. ''Ναι ρε φίλε, και ο Αβραάμ 24 ετών ήρθε και μπήκε απ'ευθείας βασικός στον Θρύλο από τον Άρη''. Ο Αβραάμ ήρθε από τον Άρη που βγήκε τέταρτος τότε και έπαιξε τελικό Κυπέλλου και εκεί ο Αβραάμ κρατούσε μόνος του όλη την άμυνα. Δεν ήρθε από τον Πανιώνιο που σώθηκε με τα χίλια ζόρια, σε μια χρονιά που ο ίδιος ο Σιόβας πέτυχε το ακατόρθωτο:να σκοράρει ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ, ΟΧΙ ΜΙΑ, ο Ντιόγκο εις βάρος του. Ο μοναδικός αμυντικός που εκτέθηκε από τον Ντιόγκο ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΔΥΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣ, ήταν ο Σιόβας. Να πάμε και στα ατομικά χαρακτηριστικά του παίκτη? Το παιδί, σε επίπεδο τοποθετήσεων, είναι αλλού για αλλού. Σε μια φάση στο δεύτερο ημίχρονο, που ήταν δίδυμο στα στόπερ με τον Παπάζογλου, γίνεται μια βαθιά μπαλιά στο κέντρο της άμυνάς μας από θέση έξω αριστερά. Περνάει η μπάλα πίσω από τον Παπάζογλου και την κατεβάζει ο σέντερ φορ της Βίλεμ, που είναι ολομόναχος στην περιοχή μας. Ο Σιόβας, αντί να πάει στην μπάλα να τον κλείσει για να μην σουτάρει, αφού στο κάτω κάτω άλλος παίκτης δεν υπήρχε εκεί γύρω για να μαρκάρει, τραβιέται κάπου προς την εστία και τελικά χάνεται η ευκαιρία. Αποτέλεσμα? Του βάζει άγρια τις φωνές ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ο Παπάζογλου. Ρε Δημητράκη αγόρι μου, αυτά τα έκανε ο μπαρμπα-Γιώργος πριν 10 χρόνια, είτε επειδή έσκαγε στο τρέξιμο και δεν είχε δυνάμεις να πέσει στη φάση, είτε επειδή φοβόταν να μπει στη φωτιά, για να μην εκτεθεί στο ένας με έναν από τον αντίπαλο φορ. Ο μπαρμπα-Γιώργος όμως είχε κερδίσει μια κάποια ανοχή από μέρος της εξέδρας, από τον καιρό που πήγαινε και έριχνε ξύλο στα παοκάκια στην Τούμπα και στους λαγούς στη Λεωφόρο, μόνος του με όλους. Εσύ, τώρα ξεκινάς στον Θρύλο. Με τέτοια αγωνιστικά χαρακτηριστικά, θα καταλήξουμε να κλαίμε με μαύρο δάκρυ. ''Δηλαδή δεν σου κάνει ο Σιόβας?''. Μου κάνει ως ρεζέρβα. Θα μπορούσε να δουλευτεί και ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ να γίνει καλό δίδυμο με το Μανωλά. Ως βασικός τώρα που μιλάμε, μου κάνει μόνο για κάνα ευκολάκι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στα δύσκολα, στα κρίσιμα, ΟΧΙ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ. Καλή μεταγραφή, αλλά για να γεμίσει το ρόστερ, όχι να στηριχθούμε σε αυτόν.
 
11) Πού καταλήγουμε? Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα ''Χάιντσε ή Κανού?''. Η απάντηση είναι ΚΑΙ Χάιντσε ΚΑΙ Κανού. Η ομάδα θέλει ΔΥΟ ΣΤΟΠΕΡ, ΟΧΙ ΕΝΑΝ. ''Και τι θα γίνει ρε έξυπνε όταν γυρίσει ο Αβραάμ? Πού θα πάνε όλοι αυτοί οι στόπερ που θα έχουμε τότε?''. Όταν γυρίσει ο Αβραάμ, δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα είναι. Δεν ξέρουμε καν το πότε θα γυρίσει. Το ''πάει καλά, ίσως και το Νοέμβριο παίξει'', το αφήνω για κάναν που δεν ξέρει από Ολυμπιακό. Εμείς είμαστε η ομάδα που ο Μιραλάς, εκεί που θα έμενε για μια εβδομάδα με δέκα μέρες το πολύ έξω και θα έχανε την Αυστρία, έχει χάσει όλη την προετοιμασία. Να μην αναφέρω το Φουστέρ, έτσι? Μακάρι να γυρίσει ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ο Αβραάμ τον Οκτώβριο, όχι το Νοέμβριο, αλλά ο Νοέμβριος ίσως γίνει Φεβρουάριος και Μάρτιος. Τότε, μετά από τέτοια αποχή, πώς θα είναι ο παίκτης? Αλλά άντε, ας υποθέσουμε πως γυρίζει ντούρος και φορτσάτος τον Νοέμβριο και αποδεικνύει άμεσα πως μπορεί να μπει και να προσφέρει στο υψηλό επίπεδο. Τότε, τι κάνουμε? Τότε, πολύ απλά, κάθεται ο Κανού στον πάγκο. Ο Κανού από την Μπέιρα Μαρ και την Σταντάρ Λιέγης θα κάτσει στον πάγκο, όχι ο Βίντιτς και ο Πικέ. Αν κάποιος διαφωνεί, ας μας εξηγήσει πώς την φαντάζεται τη δουλειά. Θα πάμε σε κάνα Μόναχο ή σε καμιά Βαλένθια, ας πούμε -ενδεικτική η παράθεση-, με το Σιόβα αριστερό στόπερ να καλύπτει τον ασταθέστατο αμυντικά Χολέμπας? Το σκέφτομαι και ΘΑ ΣΑΛΤΑΡΩ. Ο ΕΡΝΕΣΤΟ άλλαξε θέση στον Αβραάμ για να καλύπτει το Χολέμπας κι εμείς θα βάλουμε εκεί το... Σιόβα. Μπρρρρρρρ.
 
12) Πέρυσι, σε όλα τα δύσκολα ματς σχεδόν, πλην του Έμιρειτς, βασικό αριστερί μπακ ήταν ο Μαρκάνο. Αυτός ντε, ''η μίζα του ΒΑΛΒΕΡΔΕ'', που πουλήθηκε ''με ένα αστείο ποσό'' στη Ρωσία, στους Ρώσους που δεν ξέρουν. Παίκτης Χολέμπας στην άμυνα, όταν θα πιεστείς στο υψηλό επίπεδο, δεν στέκεται. Η ομάδα θέλει ΚΑΙ εκεί παίκτη. ''Ρε φίλε, και ο Ζαραδούκας?''. Ο Ζαραδούκας, εκτός του ότι τον αρπάξαμε κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια του Παναιτωλικού, έχει να παίξει 6 μήνες μπάλα. Και την μπάλα που έπαιζε πριν, την έπαιζε στα Γιάννινα, όχι στην Ισπανία ή στην Αγγλία. ''Ναι, αλλά με την Εθνική κράτησε την πλευρά του όταν τον εμπιστεύτηκε ο Σάντος''. Ο Σάντος τον εμπιστεύτηκε σε ένα ματς και ανταπεξήλθε. Αφού έκανε ένα καλό ματς, ας παίξει τώρα και στη Γιουνάιτεντ... Ας μην παρεξηγηθώ. Μακάρι να μας βγει Εβρά και Αμπιντάλ. Θα χαρώ διπλά, γιατί είναι και Πειραιωτάκι. Τώρα όμως, δεν γίνεται να ποντάρουμε πάνω του. Τι να κάνουμε? Αυτή είναι η αλήθεια μάγκες. ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙ ΜΠΑΚ. Αν δεν πάρουμε, ας μείνει ο Ντιελνά. Φαίνεται να έχει τσαγανό και να κρατάει την πλευρά του, όποτε έπαιξε εκεί. Θα είναι ένα κάποιο μπάλωμα, έστω. Για στόπερ και αν κάνει ο Γάλλος, ας μην μιλήσουμε καλύτερα, αλλά ως λύση ανάγκης στα αριστερά, ας μείνει. Ξαναγράφω. ΩΣ ΛΥΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ας μείνει ο Ντιελνά, που προφανώς δεν κάνει για Ολυμπιακό ούτε ως αριστερί μπακ...
 
13) ''Κάτσε ρε μάγκα, στόπερ θες, κόφτη θες, αριστερό μπακ θες, πού θα βρεθούν τόσα λεφτά, με την ανάγκη για εξορθολογισμό των οικονομικών με το financial fair play?''. Σε πρώτη φάση, θα βρεθούν κάποια λεφτά με το ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΣΑΔΟ. Αμέσως εξοικονομούμε 2,5 μύρια προς την Τουλούζ, συν το ετήσιο συμβόλαιο του παίκτη. Τα έξτρα χρήματα, θα έρθουν από το σίγουρο αποκλεισμό του βάζελου από τους ομίλους του Τσου Λου. Πριν λίγο καιρό μάθαμε υπεύθυνα και από πρώτο χέρι πως ''όταν αποκλειστεί ο βάζελος από τους ομίλους, θα κάνουμε και τρίτη μεταγραφή''. ''Ναι, αλλά ο Μασάδο είναι εισήγηση του προπονητή και τον θέλει ο πρόεδρος. Αυτοί αποφασίζουν. Αν δεν σου αρέσει, βάλε τη φόρμα εσύ να κάνεις τον προπονητή ή βάλε λεφτά να πάρεις την ομάδα από το Μαρινάκη''. Εγώ, απλώς κρίνω και λέω την γνώμη μου, δεν επηρεάζω καταστάσεις. Ο Ζαρντίμ είναι 2 μήνες στην ομάδα και δεν έχει κερδίσει κανένα αλάθητο. Ας δουλέψει, ας μας δείξει πως μπορεί να μας ανεβάσει επίπεδο και μετά θα λέω πως όλες του οι εισηγήσεις πρέπει να εισακούονται. Μέχρι τότε, ο μοναδικός για τον οποίον ίσχυε αυτό, ήταν ο ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ. Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ, Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. Μπορεί να μην αρέσει αυτό σε κάποιους, που τον έβλεπαν ως έναν μιζαδόρο που δεν είχε μεγάλη κλάση προπονητή -δεν ήταν Λεμονής ή Μπάγεβιτς δηλαδή-, αλλά τι να γίνει? Αυτό πιστεύω. Επίσης, αυτό το αλάθητο ο ΕΡΝΕΣΤΟ το κέρδισε σταδιακά. Το καλοκαίρι του 2008 που ήρθε στην ομάδα, σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να του δώσει ο ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟΣ ΤΙΤΑΝΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ τα κλειδιά του μαγαζιού. Όταν επέστρεψε, το 2010, αφού είχαμε δει όσα είχαμε δει την πρώτη του χρονιά, ήθελα να κάνει ό,τι γουστάρει ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ. Γιατί? Όχι επειδή ''είναι προπονηταράς''. Απλώς επειδή έδειξε πως κουμπώνει με εμάς. Υπάρχει χημεία μεταξύ Θρύλου-ΒΑΛΒΕΡΔΕ. Μας δίνει πράγματα που δεν έχουμε και προφανώς κι εμείς του δίναμε πράγματα που δεν είχε. Αυτό είναι το ζουμί, να μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος προπονητής ΣΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ, οχι γενικά κι αφηρημένα ''φέρτε ρε προπονηταρά α τους κερδάμε όλους''. Δεν λέμε να πάμε στο άλλο άκρο και να επιβάλουμε στο Ζαρντίμ παίκτες ή ποδοσφαιρικές λογικές που δεν θέλει να υιοθετήσει αυτός ο ίδιος. Τα πράγματα δεν είναι άσπρο μαύρο στη ζωή. Υπάρχουν διαπραγματεύσεις, συζητήσεις, επανακαθορισμός στόχων και πάνω από όλα διάθεση για συνεργασία. Αυτά μετράνε. Αν εμμένει κάποιος στις αρχικές του αμφισβητήσιμες επιλογές και στα όποια κολλήματά του, κακό στον εαυτό του θα κάνει. Δεν τον κόβω για κολλημένο το Ζαρντίμ, κάθε άλλο. Στο κάτω κάτω της γραφής, ακόμη και τότε που είχε τα κλειδιά ο ΕΡΝΕΣΤΟ, είδαμε να έρχονται στην ομάδα ο Νέμεθ, ο Σουμπίνιο και ο Χαβίτο. Υπάρχει κάποιος που να τους θεωρεί εισηγήσεις του ΒΑΛΒΕΡΔΕ τους παραπάνω? 
 
14) ''Έτσι όπως μας τα λες, σαν να μην τον γουστάρεις το Ζαρντίμ. Άρχισες πόλεμο εναντίον του?''. Το Ζαρντίμ δεν τον ξέρω. Θα τον κρίνω μετά από κάποιο καιρό, αφού δω πρώτα. Σε αυτήν τη φάση, με την εικόνα της ομάδας, μου αρέσει το ότι δουλεύει πολύ τις αποστάσεις και δεν είμαστε μπόσικοι σε κόντρες και στο transition των αντιπάλων, όπως και το ότι δουλεύει αρκετά την ανάπτυξη από τα άκρα. Περιμένω να δουλέψει και στην αμυντική λειτουργία, στις βοήθειες των μέσων πίσω. Αυτά σε τακτικό επίπεδο. Η φυσική κατάσταση της ομάδας, τα τρεξίματα που θα βγάζει και η διάρκεια στο παιχνίδι της μέσα στην χρονιά, είναι ένα θέμα που πρέπει να δούμε στην πορεία. Τι άλλο πρέπει να δούμε? Το σχέδιο. Το πλάνο. Μέχρι τώρα, δεν βλέπω σχέδιο και πλάνο στα θέλω του Ζαρντίμ, συμβατά με τις απαιτήσεις του πολύ υψηλού επιπέδου του Τσάμπιονς Λιγκ πάντοτε και όσα βλέπω προς αυτήν την κατεύθυνση, δεν είναι και τα καλύτερα. Αρχή, μέση και τέλος δεν υπάρχουν, όπως υπήρχαν πέρυσι και πρόπερσυ. Προς το παρόν, ξαναγράφω και δίχως να εκφέρω οριστική άποψη. ''Άσ'τον ρε φίλε να δουλέψει. Ίσως κάνει πράγματα που δεν περιμένεις. Αυτός, για να είναι εκεί που είναι, ξέρει πιο πολλά από εσένα. Μου γίνατε όλοι ειδικοί''. Σε αυτό συμφωνώ. Μακάρι ο χ,ψ προπονητής μας ΠΑΝΤΟΤΕ να μου βουλώνει το στόμα, στις όποιες διαφωνίες έχω πάνω στις επιλογές του. Εγώ δεν αποφασίζω για τίποτε, εγώ μόνο κρίνω. Αυτή είναι η ''δουλειά'' μου, αφού είμαι ΟΠΑΔΟΣ. Απλώς πάντοτε πρέπει να μιλάς ΠΡΙΝ γίνει κάτι στραβό, για να μην ακούς μετά ''τώρα τα λες, μετά Χριστόν προφήτες μου είστε όλοι''.
 
15) Ακόμη και τίποτε από όσα θέλω εγώ αν δεν γίνει, είχα, έχω και θα έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ. Γιατί? Επειδή το απέδειξε με τις κινήσεις του δυο χρόνια τώρα πως την αξίζει. Μέθοδος, πλάνο, οργάνωση και προγραμματισμός. Τελεία και παύλα. ''Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ'' φώναζε ένα ολόκληρο Καραισκάκη κάποτε, για να την βγει στον Ασλάνα, ''ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ξέρει'', λέγαμε επί ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟΥ ΤΙΤΑΝΑ, τώρα λέμε
 
Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ.
 
Αυτός ξέρει...
 
16) Το ''έχει τελειώσει το θέμα τερματοφύλακα, βασικός ο Μέγιερι'', μόνο ως αστείο το παίρνω. Θα κάτσει στον πάγκο ο ΡΟΥ ΚΑΡΟΛ για να παίζει ο Μέγιερι, που μας έχει κοστίσει καμιά 10αριά βαθμούς και προκρίσεις στην Ευρώπη? Γιατί, για να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας? Ή μήπως επειδή ''είναι νταμάρι φίλε, ψηλός, δυνατός, τρέμουν οι αντίπαλοι όταν βγαίνει για έξοδο''? Δεν ψάχνουμε για το νέο Undertaker, ούτε για γαμιά σε τσόντα. Τερματοφύλακα θέλουμε ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΤΟΥ. Ο ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ είχε μήπως κάποια από τα παραπάνω ''θετικά'' του Μέγιερι? Για ποιο λόγο έκανε την καριέρα που έκανε? Με τον Κάρολ υπάρχει σιγουριά, με το Μέγιερι τρέμει το φυλλοκάρδι μας όποτε πάει η μπάλα προς τα πίσω. Α, ωραία και η πρόταση της Έβερτον προς το Μέγιερι. Πόσα του δίνανε? 6 εκ. ευρώ τον χρόνο, αλλά την απέρριψε για τον Ολυμπιακό της καρδιάς του, έτσι? 
 
ΡΟΥ ΚΑΡΟΛ ΟΕ ΟΕ ΟΕ
 
17) Άλλο ανέκδοτο πάλι. ''Προβάδισμα έχει ο Μήτρογλου για τη θέση του σέντερ φορ από τον Τζιμπούρ''. Εδώ λέγαμε κάποιοι πως ίσως θέλουμε πιο γρήγορο από τον Τζιμπούρ κυνηγό σε κάποια ματς στην Ευρώπη και κάποιοι το χαβά τους με τον κάγκουρα. Λείπει κι ο Μπούντιμιρ ρε γαμώτο, έκλεισε αλλού... Για να τελειώνουμε, παίκτης Μήτρογλου για το υψηλό επίπεδο, με τις απαιτήσεις που αυτό έχει, δεν υπάρχει.
 
18) Θέμα Μιραλάς. Δεν θέλει ο παίκτης να μείνει και ψάχνεται για κάτι καλύτερο έξω? Ισχύει ως προς το δεύτερο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προσεγγίζει υποτιμητικά τον Θρύλο ο Βέλγος. Απόλυτα επαγγελματικά φέρεται ο παίκτης σε όλες τις περιστάσεις. Κακώς έχουν πρεμούρα κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι να τον βγάλουνε Τουρέ στη συμπεριφορά. ''Και τότε γιατί ρε φίλε δεν προπονείται με την ομάδα? Με μια θλάση έχασε όλη την προετοιμασία?''. Πονεμένη ιστορία η αποκατάσταση μετά από τραυματισμούς. Κρατάει από την εποχή Δάρα με τον Πατσατζόγλου. Πιο πρόσφατα δείγματα, ο Ντουντού που από το ποδοβόλλευ έχασε έναν γύρο στο πρωτάθλημα και οι διάφοροι θαμώνες της πισίνας, με προεξάρχοντα εκεί το Μιχάλη Καψή. Τι κι αν άλλαξε το ιατρικό τιμ της ομάδας? Τα ίδια και τα ίδια. Ας μην πούμε καλύτερα τίποτε για τις περυσινές αρχικές ιατρικές εξετάσεις των Ορμπάιθ-Μακούν και τις εκτιμήσεις που γίνονταν... Αυτό έρχεται και κουμπώνει με την τραγική επιλογή του προπονητικού κέντρου στην Αυστρία φέτος, που δεν υπήρχαν βάρη και ο χορτοτάπητας κόστισε τραυματισμούς και το ΑΝΕΚΔΟΤΟ με το ποιος έκλεισε το Μάιο το φιλικό-φιέστα με τον Ερυθρό Αστέρα. Δεν θα επεκταθούμε δημοσίως παραπέρα, όποιος κοζάρει κοζάρει, αλλά ας καταλάβουν ορισμένοι στη διοίκηση πως είναι ανθρωπίνως αδύνατο να τρέχει και να λύνει τα πάντα ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ. Όταν λέμε ''δουλειά και χαμηλά το κεφάλι'' δεν εννοούμε μόνο τους παίκτες και τον προπονητή...
 
Αναμένουμε το φιλικό της Τρίτης με τη Μάλαγα. Εκεί θα φανούν καλύτερα κάποια πράγματα για τα θέλω του Ζαρντίμ, για το ποιοι θα μείνουν στο ρόστερ και τι ρόλους θα έχουν, όπως και για το πού θέλουμε ενίσχυση. Άλλο τα μάτια μας στο δια ζώσης, άλλο το γυαλί. Βέβαια, η πραγματική αιτία που περιμένουμε την Τρίτη είναι άλλη. ΑΡΡΩΣΤΗΣΑΜΕ ΤΡΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΛΕΜΕ. Τι να τα κάνεις τα stream στο internet, τη NOVA και την τηλεόραση γενικά, όταν μπορείς να πας να δεις από κοντά τον Θρύλο? Δεν αντέχεται αυτό το πράγμα. Να, εδώ από την στέρηση γράφουμε κατεβατά στο Internet, αντί να πίνουμε μπύρες στο Red Cafe και να τρώμε σουβλάκια από το Σουβλιστό Πορτοκάλι.
 
ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΞΑΝΑ
ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ

 
ΟΕ ΟΕ ΟΕ ΟΕ ΟΕ
ΟΕ ΟΕ ΟΕ ΟΕ ΟΕ
ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ
ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ
ΕΙΣΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ

Σχόλια

Εικόνα red apple

Να σου πω Σάββα-ς... Συμφωνώ σχεδόν απολύτως με τις σκέψεις σου. Με μια μικρή επιφύλαξη για τον Φέτφα που τον βλέπω κάπως πιο ουσιαστικό και με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Εγώ να σταθώ ξανά, στον γκολκίπερ. Με τέτοια άμυνα του στυλ "αλλού γι' αλλού" αν δεν ποαίξει πίσω ο Ρόι θα θα γελάσουν και τα τσιμέντα.

Ας κάτσει να φάει λίγο πάγκο ο Ούγγρος να ψηθεί, βλέποντας πώς παίζουν οι έμπειροι και μετά βλέπουμε. Να μου πεις να είχες στόπερ τύπου Αβραάμ, Όλαφ, άντε Άλβες, να σου πω, ΟΚ άντε να παίξει ο Μέγιερι. Αλλά με Σιόβες -αστεία πράγματα-, Μανωλάδες -ωχ, η κοιλιά μου - και Παπάζογλες θέλεις οπωσδήποτε τερματοφύλακα γάτο κι όχι γατάκι.

Τώρα, για Μιραλάς και λοιπούς που ορέγονται μετεγγραφές στο εξωτερικό, δεν μπορώ να πω τίποτα, μιας και δεν θα τους αδικήσω. Με τέτοια κρίση και απαξίωση των ομάδων στην Σούπερ Λίγκα μόνο κάποιος πολύ "συναισθηματικός" θα προτιμούσε να ξαναπαίξει στο Ελλάντα.

Εικόνα savvas gridlock

Μακάρι να μας εκθέσει όλους ο Γιαννάκης, Αδάμη. Θέλει όμως δουλειά και να μάθει να κινείται ΧΩΡΙΣ την μπάλα. Το αιώνιο πρόβλημα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Ο Μιραλάς είναι σωστός και όλα τα περίεργα που ακούγονται για δαύτον, πηγάζουν από μεσάζοντες εκβιαστές του Τύπου, όνομα και μη χωριό και από το νούμερο το μάνατζέρ του. Το θέμα είναι μην κυλήσει κάποια στιγμή και πάρουν τα μυαλά του αέρα, τζάμπα και βερεσέ. Αν όντως χάψει το ''είσαι παίκτης για Τσέλσι και Άρσεναλ'', που του λένε οι παραπάνω, χαιρέτα μου τον πλάτανο. Σαν το Μιραλάς στην Αγγλία υπάρχουν πολλοί και πολύ καλύτεροι...