ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ...




Παρότι δεν το είχα στο πρόγραμμά να γράψω πριν την λήξη και αυτής της εβδομάδος, ήθελα να μοιρασθώ μαζί σας ορισμένα σχόλια/παρατηρήσεις(σκόρπια μιας και βρισκόμαστε σε mood εκδρομικό) με αφορμή τα όσα είδα στο χθεσινό παιχνίδι κόντρα στην Νάπολι. Δεν θέλω επ’ουδενί τα παρακάτω να ληφθούν ως μομφή ή γκρίνια(πού να κοντράρεις άλλωστε τους επαγγελματίες του είδους). Απλώς είναι φυσικό και επόμενο τούτη την ώρα το βάρος να πέφτει στα στις αδυναμίες της ομάδας και στα σημεία που χρίζουν βελτίωσης!
 
Έχει επανειλημμένως ειπωθεί πως ο Ζαρντίμ δίνει βάση στον άξονα και θέλει  παίκτες εκεί που να είναι σε θέση να κάνουν παραπάνω από μια δουλειές. Για αυτό και είδαμε την ομάδα να ενισχύεται με δυο προσθήκες ...αυτές των Γκρέκο και Μασάδο. Το να έχεις λοιπόν έναν παίκτη τύπου Ορμπάιθ που βασίζεται στις καλές τοποθετήσεις και στην κίνηση του, στην ικανότητα του στην ανάσχεση και στην περίφημη "40αρα" ...πιθανώς να μην αρκεί για τον Ζαρντίμ. Μιας και ο προπονητής μας θέλει χαφ ικανά να στηρίξουν τις πτέρυγες, τόσο επιθετικά όσο και ανασταλτικά  κόβοντας τις κούρσες των αντιπάλων από τα πλάγια. Και εδώ ακριβώς είναι που εντοπίζεται το πρόβλημα...
 
Η διάταξη στον άξονα με δυο χαφ κατά βάσιν ανασταλτικούς που όμως θα τα κάνουν κι όλα και έναν παίκτη δημιουργικό(τον Μασάδο ας πούμε) μπροστά τους έδειξε για ακόμα μια φορά πως δεν περπατάει.  Δουλεύοντας αυτό το σύστημα στην προπόνηση ο Ζαρντίμ φαίνεται πως έχει δώσει έμφαση στο «γέμισμα των άκρων» και μόνο. Αποτέλεσμα;; Τα δυο επιφορτισμένα με την δουλειά της ανάσχεσης χαφ να περιορίζονται σε σβούρες. Να κινούνται ως επί το πλέιστον στην ίδια ευθεία αφήνοντας την περιοχή μπροστά από τα στόπερ στον άξονα ακάλυπτη. Να μην υπάρχει συνεννόηση ...και να μην κλείνει προς αυτόν τον χώρο κανείς.  Έτσι γίνεται εύκολο για τον οποιονδήποτε να μας κάνει πάρτυ από εκεί, είτε με κάθετες μπαλιές διαξιφιστικές, είτε και με την μπάλα στα πόδια του γλυστρώντας σχεδόν ανενόχλητος με πρόσωπο μπροστά στην άμυνα.
 
Ο άλλος λόγος για τον οποίο το συγκεκριμένο σύστημα κατ’εμε δημιουργεί προβλήματα είναι το επιθετικό σκέλος. Ο προβλεπόμενος δηλαδή τρόπος ανάπτυξης βάσει της διάταξης αυτής. Θα έχουμε δυο χαφ οι οποίοι καθώς επιτίθενται  είτε θα ανοίγονται προς τα άκρα προκειμένου τα εξτρέμ να προωθούνται, δίνοντας περισσότερες επιλογές στην επίθεση ...είτε θα δίνουν την μπάλα στον δημιουργικό χαφ(βλέπε Μασάδο) για να την κουβαλήσει. Αμφότερες οι εκδοχές αναμένεται να καταστήσουν εμάς προβλέψιμους και εύκολο το έργο της ανάσχεσης για την αντίπαλη ομάδα. Είτε εμποδίζοντας τους επιθετικούς μας να υποδεχθούν την μπάλα είτε κλείνοντας τον Μασάδο. Στο σημείο αυτό να πω, χωρίς βεβαίως να αλλάζω άποψη για το αν και πόσο απαραίτητος μας ήταν,  ότι ο Μασάδο ήταν σίγουρα μια ευχάριστη έκπληξη. Ακόμα πιο ευχάριστη όμως ήταν ο Γκρέκο. Ωραίος παίκτης, γρήγορος, με καλό πόδι και ως επί το πλείστον καλές επιλογές...
 
Χωρις να θέλω να μπω σε διαδικασία συγκρίσεως, ένα στοιχείο που δείχνει να έχει χαθεί σε σχέση με την περσινή ομάδα λόγω ακριβώς αυτού του τριγώνου στα χαφ είναι οι πολλές κλεμμένες μπάλες στο κέντρο. Δεν βλέπουμε πλέον τα χαφ μας να χιμάνε και να μαρκάρουνε προς το πάνω μισό του γηπέδου, επιδιώκοντας να ΜΗΝ δίνουν μέτρα στα αντίπαλα χαφ, στοιχείο το οποίο αποτέλεσε κλειδί των περσινών καλων Ευρωπαϊκών μας εμφανίσεων. Πιθανώς αυτό να οφείλεται και στην απουσία του Φουστέρ, μιας και ο συγκεκριμένος παίκτης είναι Νομπελίστας(που θα΄λεγε κι ο Ντούντα) στην κάλυψη των χώρων και στην κίνηση χωρίς την μπάλα. Κι αυτό αποτελεί ένα ακόμα μειονέκτημα του σχήματος, μιας η πιέση και η σπιρτάδα θυσιάζονται στον βωμό του... κουβαλήματος της μπάλας! Πόσο μπορεί να μας εξυπηρετήσει όμως η συγκεκριμένη λογική στην Ευρώπη; 
 
Κι αφου εξήγησα ποια διάταξη δεν μου αρέσει και γιατί, ώρα είναι να εξηγήσω πως επιθυμώ εγώ να μας βλέπω στο κέντρο.  Το τρίγωνο των χαφ θα πρέπει να έχει βάθος! Θα πρέπει η «κορυφή» του να βρίσκεται στο κάτω κι όχι στο πάνω μέρος του γηπεδου! Τουτ’εστιν ...Η ΟΜΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΞΑΡΙ. Πέρσι στην Ευρώπη υπήρχε ο Ορμπάιθ και ο Μοντέστο και έχοντας πότε τον έναν – πότε τον άλλον σε αυτό τον ρόλο βγάλαμε την χρονιά! Τώρα υπάρχει μόνο ο Μοντέστο. Και μάλιστα αναρωτιέμαι συνεχώς με ποια λογική η ομάδα ως τώρα δεν μοντάρεται στα φιλικά με τον μόνο κόφτη που διαθέτει ...αλλά κάνει πειράματα με την χρησιμοποίηση του Φέισα. Και να'λεγες πως πετύχαινει το πείραμα ...πάει στο διάολο! Έχω ξαναγράψει πως ο Φέισα βολεύεται να παίζει μόνο δίπλα στο αμυντικό χαφ κλέβοντας μπάλες κινούμενος προς τα εμπρός και βλέποντας γήπεδο μπροστά του προκειμένου να πασάρει και να ανοίγει το παιχνίδι. Δεν γίνεται να περιμένουμε από τον Φέισα να τρέχει πίσω να κόψει και καπάκι μετά είτε να κρατά την μπάλα όσο χρειάζεται, είτε να ανεβαίνει και να σηκώνει κεφάλι ψάχνοντας την πάσα ...ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ, ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ, ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΑΚΑΛΥΠΤΟ. 
 
Χρειαζόμαστε λοιπόν οπωσδήποτε έναν κόφτη που να μπορεί να κρατάει την θέση του και να μπορεί να κάνει ...το απλό! Κλείνοντας καλά λοιπόν τον χώρο μπροστά από τα στόπερ και ευκαιρίες δεν θα σου δημιουργούνται κάθε τόσο και λιγάκι και χώρος θα δίνεται στα δυο χαφ μπροστά να κάνουν παραπάνω από μια δουλειές! Και κυρίως χώρος για να κλέβουν μπάλες ψηλά και να βοηθούν την ομάδα να επιτίθεται πολλές φορές και γρήγορα. Κι όχι με κουβάλημα της μπάλας σε «σετ παιχνίδι»(συγχωρήστε μου το μπασκετικό) απέναντι σε πιο γρήγορες ομάδες σε Ευρωπαϊκά ματς. Με τέτοιας μορφής ανάπτυξη απέναντι σε καλές Ευρωπαϊκές ομάδες μας βλέπω να'χουμε τον θάνατο της αλεπούς. Τι να πω ...μακάρι να βγω ψεύτης!
 
Στο σημείο αυτό θέλω να πω ότι το σχηματάκι με Γκρέκο, Μανιάτη, Μασάδο, Ιμπαγάσα και κερασάκι στην τούρτα την παρουσία Τζιμπούρ-Μήτρογλου στην ίδια εντεκάδα καλό θα είναι να μην το ξαναδούμε. Και νομίζω δεν χρειάζεται να εξηγήσω το γιατί. Καθαρά και μόνο για λόγους υγείας ...δικούς μας! Τα χαζά γκολ που δεχθήκαμε δεν αφήνουν περιθώρια σχολιασμού ούτε για την άμυνα, ούτε και για την εν γένει αμυντική λειτουργία. Αυτά άλλωστε ήταν πράγματα που γράφθηκαν και επισημάνθηκαν εδώ εγκαίρως. Αν πρέπει να εστιάσω στον Κοντρέρας, επειδή είναι και νέο απόκτημα, έχω να πω πως όποτε κλήθηκε να λειτουργήσει βάσει ενστίκτου και εμπειρίας στον χώρο ευθύνης του, χωρίς να είναι απαραίτητη η συνεννόηση με την υπόλοιπη άμυνα έδειχνε να τα πηγαίνει συμπαθητικά. Παρ’όλα αυτά φάνηκε αρκετά βαρύς και σίγουρα θέλει χρόνο. Μια ακόμα παρατήρηση για την άμυνα είναι πως στο συγκεκριμένο φιλικό φάνηκε περισσότερο από ποτέ πως μόνο με τον Χολέμπας στο αριστερό άκρο της άμυνας δεν μπορείς να πορευθείς. Κι αυτός ο Μπίλυ όμως ο αρχηγός σαν να βαριέται που ζεί! Και είναι ακριβώς αυτό το σημείο που οι περσινοί άπιστοι θα ξεκινήσουν να ψελλίζουν πως ο Μαρκάνο δεν ήταν δα και τόσο κακός τελικά και δεν θα τους χαλούσε εαν υπήρχε και φέτος... πολλώ δε μάλλον βλέποντας το πάρτυ που κάνουν τα αντίπαλα εξτρέμ απ’την πλευρα του Χοσέ. Περαστικά σας...
 
Και θέλω να κλείσω τοποθετούμενος περί προτεραιοτήτων. Μιλώντας με τους υπόλοιπους συντελεστές της σελίδας βρεθήκαμε να συμφωνούμε απολύτως στις προσθήκες που έχει ανάγκη η ομάδα. Έγινε λόγος για ένα στόπερ, ένα αριστερό μπακ, έναν αμυντικό μέσο και ένα αριστερό εξτρέμ στην θέση του Μιραλλάς. Ο λόγος για τον οποίο αναφέρομαι στα αυτονόητα είναι επειδή η σειρά με την οποία παρουσίασα τις ανάγκες τις ομάδος ...τυγχάνει να συμπίπτει απολύτως και με την δική μου σειρά προτεραιότητος. Δηλαδη; Η θέση του Μιραλλάς είναι αυτή που θα έπρεπε να μας απασχολεί λιγότερο από όλες. Μιας και το πρωτάθλημα Ελλάδος το παίρνεις με την όποια σύνθεση και στην Ευρώπη, υπάρχει ο Αμπντούν που μπορεί να αγωνιστεί αριστερά με τον Φουστέρ να καλύπτει το δεξί άκρο όπως επανειλημμένως συνέβη πέρσι, υπάρχει επίσης και ο Μασάδο. Θέση με την οποία διαφωνεί τόσο η πλειονότητα των εφημερίδων, όσο και των σάιτ ερυθρόλευκου ενδιαφέροντος. Καλά, για τα είδωλα που λένε πως πρέπει οπωσδήποτε να έλθει αντι-Μιραλλάς για να μην παντελονιάσει τα φράγκα ο Βαγγέλας δεν υπάρχει λόγος να μιλήσω. Το έχουμε εξαντλήσει αυτό το θέμα νομίζω ...για τώρα!
 
Στην πραγματικότητα όμως οι θέσεις που προς το παρόν είτε δεν υπάρχει κανείς είτε είναι σαν να μην υπάρχει, είναι αυτές του δεύτερου στόπερ καθώς και του αριστερού μπακ. Συνεπώς η κάλυψή τους επείγει! Κατόπιν θα πρέπει να εξετασθεί η περίπτωση ενός ΚΑΘΑΡΟΥ κόφτη μιας και πέρσι μόνο περιττή δεν μας φάνηκε η παρουσία των Ορμπάιθ και Μοντέστο, με τον τελεύταιο όπως είναι φυσικό να μεγαλώνει. Η θέση του Μιραλλάς κουτσά-στραβά τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα καλύπτεται. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, δεν λέω πως δεν θέλω παίκτη εκεί ...αυτό που λέω είναι πως ΞΕΚΑΘΑΡΑ προέχουν οι άλλες τρεις προσθήκες. Η καλή πρόθεση από πλευράς διοικήσεως είναι δεδομένη! Ελπίζω λοιπόν η επιστροφή μου από τις διακοπές να συμπέσει με την κάλυψη των κενών της ομάδος καθώς και με το απαραίτητο λίφτιγκ στο αγωνιστκό της στυλ... έστω και τώρα, με την ψυχή στο στόμα!
 
DRAZA

Σχόλια

Εικόνα ASTERIX

Τι να σχολιάσω; συμφωνώ απόλυτα, απλά να προσθέσω ότι έχω πίστη πως θα γίνει το σωστό.

Εικόνα lost in space

Έτσι, γιά να ευθυμήσουμε λίγο:

(αφιερωμένο στο συμπολεμιστή Γαλάτη).

Τοκ τοκ τοκ.
Μαρινάκης (Μ). Εμπρός….
Darko (D). Eγώ είμαι αρχηγέ…
M. Eλα, πέρνα, τι θες πάλι, πες το γρήγορα, γιατί έχω και δουλειές με φούντες.
D: Δε θα σ΄ ενοχλούσα εφέντιμ, αλλά είναι επείγον……οι οπαδοί με κατηγορούν, ότι φέρνω παλτουδιές.
Μ. Ελα, μη δίνεις σημασία, μερικοί είναι κακεντρεχείς.
D. ….γιατί έφερα λέει Κατάι, Γκρίμπιτς, Φέιζα, άδικο δεν είναι πρόεδρε, αφού είναι παιχταράδες…..κι έφερα και το Γάλλο παιχταρά απ΄ τη βου Γαλλίας (το παράπονο τον πνίγει, ένα δάκρυ κυλάει απ΄ τα βουρκωμένα μάτια του και προσγειώνεται στο σκαρπίνι του).
Μ. Μη στεναχωριέσαι αγόρι μου, αυτοί, και το Μέσι να τους φέρεις, πάλι παράπονα θα έχουν, οι αχάριστοι. Κοίτα την κοιλιά μου, έχεις την εντύπωση πως φούσκωσε απ΄ τα πιτόγυρα; Aπ΄ τη στεναχώρια φούσκωσε… να σκάσω είμαι…….
D. Ναι ρε πρόεδρε, αλλά πολύ δούλεμα τους ρίξαμε και έχω αρχίσει να φοβάμαι, ότι θα ΄χουμε ομορφιές φέτος στο τηγάνι.…
Μ. Μη φοβάσαι τίποτα παρτιζάνε μου, θα τους φέρω κάνα δανεικό, χωρίς οψιόν φυσικά, καμιά ονοματάρα της δεκαετίας του 80, θα βάλω και τους ‘’δικούς’’ μου να γράψουν, ότι πάμε για τελικό τσου λου φέτος και όλα καλά.
D. Kι όταν αρχίσει η φάπα και το κράξιμο τι θα τους πούμε πρόεδρε;
Μ. Ελα ρε, κι είσαι και δυό μέτρα άντρας…ότι δε μας βγήκαν οι επιλογές, ότι δεν είχαμε χρόνο για να καλύψουμε τις ελλείψεις…. ότι το Γενάρη θα κάνουμε αυτό που πρέπει για την ομάδα.
D. Sorry πολυχρονεμένε μου, αλλά θα φάνε τέτοιο παραμύθι, τη στιγμή που κι οι τυφλοί ‘’είδαν’’, πως έδωσες εντολή να το παίζει τραυματίας ο Μιραλλάς στην προετοιμασία μόνο και μόνο για να μη τραυματιστεί και να τον μοσχοπουλήσεις;
Μ. Έλα ρε, ποιος τα λέει αυτά, διαδόσεις και συκοφαντίες. Μήπως κελάηδησε πάλι αυτό το πράσινο φαλακρό πουλί στο τουίτερ;
D. Oχι πρόεδρε, απλά σ΄ έχουν πάρει χαμπάρι.
Μ. Βλακείες….
D. Ότι πεις πρόεδρέ μου… (βαθιά υπόκλιση και έξοδος με την όπισθεν)……..

Εικόνα DRAZA

Aριστοφανικός μας προέκυψες lost. Βέβαια εγώ διακρίνω και επιρροές από Μολιέρο. Πρέπει να παρουσιάσεις και την συνέχεια όμως οπωσδήποτε ...γιατί η έξοδος με την όπισθεν όπως καταλαβαίνεις εξήψε την φαντασία ορισμενων!

Εικόνα DRAZA

Κι εγώ έχω πίστη φίλε γιατί δεν έχω πάρει κανένα μήνυμα/δικαίωμα ως τώρα που να δείχνει κακές προθέσεις

Εικόνα MPAF UP THE VOLUME

ΙΝΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΩΡΕ ΚΟΠΕΛΙΑ ΜΟΥ??? ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝ ΡΟΣΤΕΡ ΜΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤ ΕΜΕ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ....ΣΑΦΩΣ ΟΜΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΟΥΤΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΛΑΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ 11ΑΔΑΣ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΕΛΛΑΝΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΣΟΥ ΛΟΥ(ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΕΙ ΚΑΠΟΥ)....ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΟΜΩΣ....ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΟΤΑΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ"...ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΧΘΕΣ Ο ΧΟΛΕΡΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΑ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ...ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΛΥΣΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ 11ΑΔΑ ΔΕΔΟΜΕΝΗ....ΘΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΔΙΚΟ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ Ο ΧΟΣΕ...ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΠΩ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΣΗ....ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΦΤΗ ΤΩΡΑ....ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΠΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ(ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΠΙΣΩ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΜΑΝΕΤΣΙ) ΕΓΩ ΤΟ ΦΕΙΣΑ ΣΑΝ ΚΟΦΤΗ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΠΕΡ...ΑΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ "ΣΥΓΧΡΟΝΟ 6ΑΡΙ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΑΝ 6ΑΡΙ ΚΑΘΑΡΟ....ΣΙΓΟΥΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΝΑΝ ΠΑΙΧΤΗ ΣΚΟΥΠΑ ΕΚΕΙ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΒΑΣΚΟ ΠΕΡΥΣΙ....ΜΕ ΜΟΝΤΕΣΤΟ ΣΤΑ 34 ΚΑΙ ΣΚΑΡΤΟΥΣ ΚΟΦΤΕΣ ΦΕΙΣΑ ΜΑΝΙΑΤΗ Η ΣΕΖΟΝ ΑΠΛΑ ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ....ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΟΠΕΡ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΦΙΛΤΑΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΑ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΡΙΣΚΟ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ...ΑΠΟΨΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΛΕΟΝΑΡΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΔΕΞΙΟΠΟΔΑΡΟΣ+ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΟΔΑΡΟΣ ΣΤΟΠΕΡ....ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΠΕΡ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΟΔΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ Η' ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΡΧΙΔΙ....ΠΕΡΥΣΙ ΜΕ 2 ΔΕΞΙΟΠΟΔΑΡΟΥΣ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΗ ΣΕΖΟΝ ΑΨΟΓΑ....ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΣΤΟΠΕΡ ΣΙΟΒΑΣ ΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ"....ΜΙΑ ΜΑΟΥΝΑ ΠΟΥ ΔΕ ΣΤΡΙΒΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΑ, ΠΟΥ ΣΤΟ ΕΝΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΜΑ ΚΑΚΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟ ΧΟΛΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΥ ΜΕ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΔΙΑ...Ο ΠΑΜΠΛΟΣ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ....ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗ ΣΕΖΟΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ 8 ΙΟΥΛΗ...ΚΛΕΙΝΩ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΙΡΑΛΛΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΚΟΥΤΣΑ ΣΤΡΑΒΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΦΕΤΦΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ...Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΓΚΙΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΒΑΓΓΟΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΜΠΑΚ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΠΙΟ ΠΡΙΝ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΝΤΡΕΝΤΕ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ 2 ΣΕ 1 ΟΠΩΣ ΤΑ ΣΑΜΠΟΥΑΝ....ΔΗΛΑΔΗ ΕΥΡΩΠΑΣ ΑΥΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΑΜΠΝΤΟΥΝ Η' ΦΕΤΦΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΑΣ ΠΑΙΖΕΙ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΧΟΛΕΡΑΣ Η' ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ....ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΟΥΛΕΝ ΜΑΣ ΕΚ ΜΑΡΟΚΟΥ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΑΡΟΥ(ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΤΩΡΑ), ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΑΧΑ Ο ΣΚΥΛΟΛΛΑΝΔΟΣ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΓΚΕΛ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΠΑ...ΑΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΣΟ ΜΗΔΕΝ ΤΑ 2 ΠΡΩΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΜΑΤΣΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΣ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΜΟΝΤΑΡΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Ο ΛΕΟ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΤΣΟΥΛΟΥ....

Υ.Γ.1. ΜΟΛΙΣ ΡΟΛΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΓΚΡΕΚΟ ΜΑΣΑΔΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2

Y.Γ.2. ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙΣ ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΙΣ ΤΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ LIVE.

Υ.Γ.3. ΑΜΑ ΔΕ ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΥΛΗΠΤΑ "KING SIZE" KΡΗΤΙΚΑ ΠΙΤΟΓΥΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΙΑΝΑΚΙΑ, ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕ ΝICK "DRAZAKAKIS"...(ENNOEITAI ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΑΔΙ ΝΕΑΡΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΕΚ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚΕΩΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΛΕΩ OFF THE RECORD ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ ΠΑΡΕΑ :p)

Εικόνα DRAZA

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τις παρατήρήσεις σου για τον Σιόβα. Η αριστερή μεριά της τετράδος στην άμυνα είναι βράστα! Μιλάμε για σκηνές απείρου κάλλους που παραπέμπουν σε παλαιότερες στριμόκωλες καταστάσεις στην Ευρώπη!

Για αριστερό μπακ βλέπω προτείνεις τον Ντρέντε ...περιττό να σου πω ότι είμαι ενθουσιωδώς σύμφωνος μιας και μιλάμε για έναν παίκτη που και παραστάσεις κορυφής έχει και όλη την πλευρά καλύπτει ...ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΩΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ! Οπότε έχεις και την Μητσάρα ικανοποιημένο που θέλει πως δυο εξάρια ακόμα!

Όσον αφορά τον Φετφατζίδη τώρα, για Ελλάδα μου είναι κομμάτι αδιάφορο το ποιοι θα χρησμοποιούνται αφού το πρωτάθλημα είναι χαλαρά καπαρωμένο. Για Ευρώπη όμως δεν μου κάνει ...παίκτης που δεν έχει μάθει ακόμα να κινείται χωρίς την μπάλα δεν μπορεί να βοηθήσει σε τοπ επίπεδο.

Να ξεκαθαρίσω κάτι όμως, εγώ όταν μιλάω για προσθήκες δεν μιλάω για θέσεις ...μιλαω για παίκτες. Κατ εμέ θέλεις 3 οπωσδήποτε στις θέσεις που προανέφερα, το αν θα είναι πολυθεσίτες ...καλως να είναι. Αλλά δεν γίνεται πχ να φέρεις παίκτη που να παίζει και αριστερά και στόπερ για δυο θέσεις ...γιατί αν τον βάζεις στο κέντρο της άμυνας, δεν θα έχεις ακραίο μπακ και ταναπαλιν.

Ο Γκρέκο μου άρεσε κι εμένα όπως είδες. Σχετικά με τον στόπερ, εαν δεν πάρουμε άλλον, παίζει πολύ σοβαρά να κάτσουμε στον άξονα στην Ευρώπη και θα είναι κρίμα να συμβεί αυτό λόγω μιας αβλεψίας που βγάζει μάτι!

Αν είναι τα ίδια πιτόγυρα με αυτά που έτρωγε ο Ριτς Ρέλφορντ ευχαρίστως.(Δεν σχολιάζω τα του παραγαδιου για ευνόητους λόγους).

Εικόνα red apple

Κουράστηκα!
Τί θέμε πίσω και πόσους θέμε πίσω...

Αφού είμαστε, ΠΙΣΩ!

Γυρίσαμε πίσω, στον χρόνο παντιοτρόπως!

Καλά τα λες, ώ Ντράζα, αλλά ποίος σε ακούει;

Εικόνα DRAZA

Dum spiro spero αδερφέ ...δεν μπορώ να κάνω κι αλλιώς. Θα τοποθετηθώ και μετά της διακοπές, εύχομαι κι ελπίζω κατά τι πιο αισιόδοξα!

Εικόνα Mhtsaras

Τι ντουμ σπέρνεις σπέρνεις μωρέ ;
Το μόνο που μποράμε τώρα να σπείρουμε εμείς σαν Ολεμπιακός είναι τίποτες ανέμους και μετά να θερίζωμεν θύελλες !
Και πγοιες θύελλες εννοάω ;
Εκειούς τους ωραίους φελάθλους μας, που από την αγαμία και την αγαδύο ,όχι μόνο έχουνε βγάνει μπιμπίκια ,που λαλεί κι ο Σάββας, αλλά έχει πγιάσει και η χούφτα τους μαρμαρόμακα από το πολύ τράβα τράβα, στη σπελιά του Καλατράβα...
Κι επειδής το μ@υνί και χταπόδι όσο το χτεπάς απλώνει φίλε Μπάφε, ο Μήτσος είναι παντός καιρού κι όπου γλεστράει(τόπιασες το υπονοούμενο έτσα ;)ο Μήτσος χρεσιμοποιάει ΠΑΝΤΑ αλεσίδες !!!

Εικόνα DRAZA

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα μαρμαρόμακα ...ΕΤΣΙ
Μητσάρα έσυ που είσαι και της αντιολισθητικής, σιγά που θα δούμε ως θύελλες τα σκουξίματα των γραφικών. Σιγά που αποτελούν αυτοί σημείο αναφοράς.

Εικόνα Mhtsaras

Ναι καλά...
Ρε συ Ντράζε θα κσεκινέπσω από το τελεφταίο σου...
Κι εγώ θάθελα μνια ολοκαίνουρια εντεκάς από παίχτουρες φταζμένους στην Ευρώπα αλλά μάλλον θαργέπσει ετούτη η στεγμή μνιας και τα πλάκωνε η φοβέρα και τα σκιάζει η....αφραγκιά !
Και γιατί να το κρύπσωμεν άλλωστε ;Φοβάσαι να το είπεις καθαρά ;Στη θέσις του Μιραλόπουλα ΔΕΝ ΧΡΕΑΖΟΜΑΣΤΕ παίχτουρα !Αλλού πονάει η ομάς !
Κι όπως τα θώρρεπσα εγώ σε ούλα τα φιλικά μας, δε θες ένανε αλλά ΔΥΟ 6αράκια απλά καλά !Η ομάς με τον Ερνέστουλα μας απόδεικσε ότι ΔΕ ΧΡΕΑΖΕΤΑΙ πγια να φέρεις το Χριστιάνο στην ομάς αλλά παίχτουρες που να γνωρέβουνε καλώς τη θέσις τους και να είναι σταμπάι κάθε βολά που τους χρεάζεται !
Με εκσέπληκσε καλώς ο Κοντρέρας !Εγώ τονε είδα καλό !Σε σχέσις με το μπάρταλο πόπαιζε στο ΜΠΑΟΚ...
ο Τόρος είναι και γαμώ τους πανεγυρτζήδες της σταθεράς ακσίας του ''Ο,ΤΙ ΝΑΝΑΙ'' !!!Όμως μας έχει συνηθέπσει χρόνια έτσα και δε ντονε παρακσηγάω...στα ντουζένια του είναι πολύ καλός !
Τώρα άμα θα φύγει θα ιδούμε τι θα κάμουμε...
Όμως κάτι κακές γλωσσίτσες από τη ΜΠΑΕ λαλούνε για τρελές απαιτέπσεις επί του σεμβολαίου του !Κάτι λαλούνε για 1 χαρτόνι το έτος....
Επειδής φίλε Ντράζε λεπόν είμαστε Ελλάντα και ουχί Εγγλεζία θα είπω το εκσής...
Δε μποράμε να καλύπτουμε με μεταγράφες θέσεις που απλά θέμε κάτι καλύτερο και να αφήνουμε θέσεις που δεν έχουμε κεριολεχτικά ΤΙΠΟΤΕΣ εκεί !Νομίζω ;
Να μεν επανέρθω για τη θέσις του Μιραλόπουλα έτσα ;
Το κσέρεις στόχω πει και θα το ματαείπω...
Με τα 7.6 χαρτόνια από τη μεταγράφα του Κέβινου μποράεις να φέρεις 4 παίχτουρες και να τους μεράσεις σε θέσεις ΠΡΑΓΜΑΤΕΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ !Με μέσο ότι 2 χαρτόνια ο παίχτουρας μποράμε να φέρουμε πολύ καλούς μπαλαδώρες στις θέσεις ευτούνες !Κι άμα πουληθεί κι ο Τόρος, που καίγεται το παιδί να φύγει, δε θάμαστε ίσα βάρκα ίσα νερά αλλά θάχωμεν και κέρδος !Μνιας και η θέσις του μποράει να καλυφτεί εκ των ένδων...
Αλλιώς μας θωρράω να παθαίνωμε νίλες στην Ευρώπα και τα τεμάχια που θα βρέκσει από τον ουρανό θάναι πολλά και να άδωμεν το περίφημον άζμα ''ο ουρανός βρέχει αρκούδες και κατεβαίνουν σα μπεταλούδες'' !!!Κι η Πόρτα 7 να κρατάει το βιτσάκι και να κάμει το μανέστρο...
Τόπα όμως και θα το ματαειπώ...
ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕΙ Ο ΑΦΡΑΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΕΠΣΕΙ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΉ ΤΡΙΑΡΑ που θα μπόραγε νάτανε κάλλιστα και 6ΑΡΑ !!!
Επίσης κάποιος να είπει και στο σιορ Ζαρντίμη ότι τέτοιες δελώσεις δεν αρμόζουμε πγια σε μνια ομάς σα ντον Ολεμπιακό....ευτούνα είναι για να δικιολογούνται οι ζελέδες φίλε Λεονάρδε....

Εικόνα DRAZA

E δεν δγιαφωνάμε άραγες, απλά το λόου σου διάς(κυπριακό)μεγαλύτερη έμφαση στα 6αρια. Πέρα από τα 7,6 ...αφού ο ζέλας αποκλειστεί δεν θα πάρουμε κι άλλο μπαγιόκο; Θα πάρουμε!