AΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ, ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΓΑΥΡΟΣ



Αρχηγός του Παναθηναικού στο χρονικό διάστημα 1947-1951 και μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟ από το 1941 υπήρξε ο Αλέκος Χιονίδης. Στην παραπάνω φωτό της ομάδας του 1949, είναι ο πέμπτος από αριστερά από τους όρθιους. Καμαρωτός καμαρωτός, με το τριφύλλι στο πέτο. ''Σημαία'' του συνοικιακού σωματείου Κολωνακίου-Αμπελοκήπων, με λίγα λόγια, σε εποχές πιο αγνές, δίχως τον επαγγελματισμό να διαφθείρει τα αθλητικά ήθη. Ποια ομάδα όμως υποστήριζε ο συγκεκριμένος παίκτης και σε ποια αφοσιώθηκε αφότου κρέμασε τα παπούτσια του? Ας τον αφήσουμε να μας τα πει ο ίδιος.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝ 29-1-1966
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Γαύρος από μικρό παιδί ο Χιονίδης, λοιπόν, μια ζωή είχε στην καρδιά του τον Ολυμπιακό, ακόμη και όταν αγωνιζόταν στον Παναθηναικό, αλλά και μετά το τέλος της σταδιοδρομίας του στο σωματείο της μπόχας και της βρώμας, πάλι τον Ολυμπιακό υποστήριζε και δικά του παιχνίδια πήγαινε και έβλεπε. Έτσι, άλλο ένα ''ιερό τέρας'' της παναθηναικής ιστορίας, μετά τον ΟΛΥΜΠΙΚ Δομάζο, αποδεικνύεται περίτρανα πως είχε γερές ολυμπιακές ρίζες. Η ''ιστορία'' του σωματείου μιας γειτονιάς του κέντρου της Αθήνας, που ορισμένοι ΑΡΔ θέλουν να βαφτίσουν ''μεγάλη ομάδα σαν τον Ολυμπιακό'', ώστε να συντηρείται μια κόντρα για να πουλάνε το σανό που βαφτίζουν ως ενημέρωση στους χαχόλους τους, θα γραφτεί κανονικά, τεκμηριωμένα και αναλυτικά από εδώ, έτσι όπως κανείς άλλος δεν τόλμησε ποτέ να κάνει. Εδώ θα μάθετε την ιστορία σας βαζέλια, πέρα από προπαγάνδες και αερολογίες. Υπάρχει ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και όλες οι υπόλοιπες ομάδες-παράσιτα γύρω του, που τρέφονται με κρατικά λεφτά και αβάντες, μπας και τον εξοβελίσουν από την κορυφή. Ακόμη και οι ''σημαίες'' σας, με τον Ολυμπιακό ήταν και είναι. Γι'αυτό το ''είναι'', στις μέρες μας, θα τα πούμε σε λίγο καιρό.

Σχόλια

Εικόνα Mhtsaras

Ναι αλλά μεν λεζμονάτε φίλτατε φίλε μου ότι και στη Γκαισαργιανή άμα θα πάτε και ρωτέπσετε για το Στελάρα θα σας πούνε ότι ήτονε άρρωστος Μπανάθας !Κι όπου Στελάρας εννοάμε το Γιαννακό !Άλλο αν μετά από έτη σε μας έγινε άρρωστος Γάβρακας !