OI ΔΑΝΕΙΚΟΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ



Πριν κάναν μήνα, αμέσως μετά το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΟ με τη Μάδεργουελ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο κύριος Ιωάννης Αλαφούζος χτύπησε για μία ακόμη φορά στο twitter του και ασχολήθηκε με τους δανεικούς του Ολυμπιακού σε άλλες ομάδες της Ελλάδας. Τι έγραψε ακριβώς?
 
''Σήμερα άρχισε ο δανεισμός των παικτών του ΟΣΦΠ στις θυγατρικές Ατρόμητος και Γιάννενα. Δημιουργείται πάλι τεράστιο θέμα αξιοπιστίας. Είναι απαράδεκτο να δημιουργούνται πάλι συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού! Εξελίσσεται μια συνωμοσία σε βάρος του Παναθηναικού και άλλων ΠΑΕ. Εμείς της Παναθηναικής Συμμαχίας προειδοποιούμε ότι θα αντιδράσουμε με όλα τα νόμιμα μέσα για να αποτρέψουμε νέα σημαδεμένα πρωταθλήματα''
 
Σύμφωνα με τη λογική Αλαφούζου, λοιπόν, όταν μια ομάδα δανείζει παίκτες σε μια άλλη και οι δύο αυτές συμμετέχουν στο ίδιο πρωτάθλημα και στην ίδια κατηγορία, την κάνει παράρτημά της. Με βάση αυτήν την ''τετράγωνη'' λογική, πάμε να δούμε τι γίνεται σε άλλα πρωταθλήματα της Ευρώπης και δη στα προηγμένα. Πηγή μας θα είναι η ιστοσελίδα transfermarkt και το ενδιαφέρον μας θα εστιαστεί στις πρώτες ομάδες του περυσινού βαθμολογικού πίνακα σε κάθε χώρα, που είναι και οι θεωρούμενες μεγάλες.
 
ΑΓΓΛΙΑ
 
1. ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
 
 
Δανεικός ο Φάμπιο στην ΚΠΡ του Σισέ. 
 
2. ΤΣΕΛΣΙ
 
 
Δανεικοί ο Μπεναγιούν στη Γουέστ Χαμ και ο Λουκάκου στη Γουέστ Μπρομ.
 
3. ΑΡΣΕΝΑΛ
 
 
Δανεικός ο Μιγιαίτσι στη Γουίγκαν.
 
4. ΤΟΤΕΝΑΜ
 
 
Δανεικοί ο Ρόουζ στη Σάντερλαντ και ο Κέιν στη Νόριτς.
 
5. ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
 
 
Δανεικός ο Κάρολ στη Γουέστ Χαμ.
 
Σύμφωνα με τη λογική Αλαφούζου, λοιπόν, η ΚΠΡ είναι παράρτημα της Γιουνάιτεντ, η Γουέστ Χαμ και η Γουέστ Μπρομ είναι παραρτήματα της Τσέλσι, η Γουίγκαν είναι παράρτημα της Άρσεναλ, η Σάντερλαντ και η Νόριτς είναι παραρτήματα της Τότεναμ και η Γουέστ Χαμ, πέραν του ότι είναι θυγατρική της Τσέλσι, είναι θυγατρική και της Λίβερπουλ.

 
ΙΣΠΑΝΙΑ
 
1. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
 
 
Δανεικός ο Λεόν στη Χετάφε.
 
2. ΒΑΛΕΝΘΙΑ
 
 
Δανεικός ο Αλκασέρ στη Χετάφε.
 
3. ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
 
 
Δανεικός ο Πέρεζ στην Μπέτις.
 
4. ΜΑΛΑΓΑ
 
 
Δανεικός ο Ρούμπεν στη Βαγεκάνο.
 
Σύμφωνα λοιπόν με τη λογική Αλαφούζου, η Χετάφε είναι παράρτημα των Ρεάλ-Βαλένθια, η Μπέτις είναι παράρτημα της Ατλέτικο και η Βαγεκάνο της Μάλαγα.

 
ΙΤΑΛΙΑ
 
1. ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
 
 
Δανεικοί ο Μόττα και ο Γκαμπιαντίνι στην Μπολόνια. Στις μικρότερες κατηγορίες, οι δανεικοί πάνε κι έρχονται από τη Γιούβε, αφού έχει συνολικά 29 δανεικούς δεξιά κι αριστερά.
 
2. ΜΙΛΑΝ
 
 
Δανεικός ο Παλότσι στην Κιέβο. Συνολικά έχει 27 δανεικούς παίκτες δεξιά κι αριστερά. Η ίδια τσίμπησε ως δανεικούς τον Κέβιν από την Μπολόνια και τον Μπόγιαν από τη Ρόμα.
 
3. ΙΝΤΕΡ
 
 
Έχει πάρει δανεικούς το Σιλβέστρε από το Παλέρμο, τον Μουντιγκάγι από την Μπολόνια και τον Γκαργκάνο από τη Νάπολι, ενώ η ίδια έχει δανείσει δεξιά κι αριστερά 13 παίκτες.
 
4. ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ
 
 
Δανεικοί ο Καντρέβα στη Λάτσιο, ο Πασκουάτο στην Μπολόνια και ο Κουαδράδο στη Φιορεντίνα. Συνολικά έχει δώσει 27 δανεικούς παίκτες δεξιά κι αριστερά. Η ίδια έχει πάρει δανεικό το Λατσάρι από τη Φιορεντίνα.
 
5. ΝΑΠΟΛΙ
 
 
Δανεικοί ο Σαντάνα στην Τορίνο, ο Τσιγκαρίνι στην Αταλάντα, ο Γκαργκάνο στην Ίντερ και ο Φιντέλεφ στην Πάρμα. Συνολικά έχει δώσει 19 δανεικούς δεξιά κι αριστερά.
 
6. ΡΟΜΑ
 
 
Δανεικοί ο Μποριέλο στην Τζένοα, ο Μπρίγκι στην Τορίνο, ο Κούρτσι στην Μπολόνια, ο Μπόγιαν στη Μίλαν. Συνολικά έχει δώσει 20 δανεικούς δεξιά κι αριστερά, ενώ η ίδια έχει τσιμπήσει ως δανεικό τον Ντέστρο από την Τζένοα.
 
7. ΛΑΤΣΙΟ
 
 
Δανεικός στη Λάτσιο από την Ουντινέζε παίζει ο Καντρέβα, ενώ η ίδια έχει δώσει 9 δανεικούς δεξιά κι αριστερά.
 
Σύμφωνα λοιπόν με την λογική Αλαφούζου, η Μπολόνια είναι παράρτημα της Γιουβέντους, η Κιέβο είναι παράρτημα της Μίλαν, η Μίλαν είναι παράρτημα της Μπολόνια, η Ίντερ είναι θυγατρική του Παλέρμο, της Μπολόνια και της Νάπολι, η Λάτσιο, η Μπολόνια και η Φιορεντίνα είναι παραρτήματα της Ουντινέζε, την ώρα που η ίδια είναι ταυτόχρονα και παράρτημα, πέρα από κεντρικό μαγαζί, της Φιορεντίνα, η Νάπολι έχει παραρτήματα τΙς Τορίνο-Αταλάντα-Ίντερ-Πάρμα, ενώ η Ρόμα έχει παραρτήματα τις Τζένοα-Τορίνο-Μπολόνια-Μίλαν, ενώ η ίδια είναι παράρτημα ταυτόχρονα, πέρα από κεντρικό μαγαζί, της Τζένοα.

 
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
 
1. ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
 
 
Δανεικός ο Ζόμπιχ στην Γκρόιτερ Φιρθ
 
2. ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ
 
 
Δανεικός ο Πέτερσεν στη Βέρντερ.
 
3. ΣΑΛΚΕ
 
 
Δανεικός ο Χούγκλαντ στην Στουτγκάρδη.
 
4. ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ
 
 
Δανεικοί ο Οξ στη Χοφενχάιμ, ο Πόλτερ στη Νυρεμβέργη, οι Ζίο και Κου στην Άουγκσμπουργκ και ο Τσιγκέρτσι στην Γκλάντμπαχ.
 
Σύμφωνα λοιπόν με τη λογική Αλαφούζου, η Γκρόιτερ Φιρθ είναι παράρτημα της Ντόρτμουντ, η Βέρντερ Βρέμης είναι παράρτημα της Μπάγερν, η Στουτγκάρδη είναι παράρτημα της Σάλκε και η Βόλφσμπουργκ έχει παραρτήματα τις Χοφενχάιμ-Νυρεμβέργη-Άουγκσμπουργκ-Γκλάντμπαχ.

 
ΓΑΛΛΙΑ
 
1. ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
 
 
Δανεικός ο Μπαεμπέκ στην Τρουά.
 
2. ΛΙΛ
 
 
Δανεικός ο Σουαρέ στη Ρεμς.
 
3. ΛΙΟΝ
 
 
Δανεικός ο Γιατταρά στην Τρουά.
 
4. ΜΠΟΡΝΤΟ
 
 
Δανεικός ο Μοντέστ στην Μπαστιά.
 
Σύμφωνα λοιπόν με τη λογική Αλαφούζου, η Τρουά είναι παράρτημα των Παρί-Λιόν, η Ρεμς είναι παράρτημα της Λιλ και η Μπαστιά είναι παράρτημα της Μπορντό.

 
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Πριν παραθέσουμε τα στοιχεία, ας δούμε αρχικά το πώς αναπτύχθηκε η φημολογία περί κατάργησης των δανεικών στη συγκεκριμένη χώρα.
 
 
Ένας νέος νόμος στην Πορτογαλία φέρνει στο προσκήνιο πολλές ευκαιρίες για τις ελληνικές ομάδες. Το βράδυ της Παρασκευής το Διοικητικό Συμβούλιο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας, μετά από οκτώ ώρες συνεδρίασης αποφάσισε να «περάσει» μια νέα νομοθεσία… Βάσει αυτής, απαγορεύεται ο δανεισμός των ποδοσφαιριστών μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν στην πρώτη κατηγορία. 
 
Αφορμή για τις απόφαση αυτή αποτέλεσε η… συνήθεια των ισχυρών ομάδων της κατηγορίας να αγοράζουν παίκτες και να τους δίνουν δανεικούς. Για παράδειγμα πέρσι η Μπενφίκα είχε δανείσει έντεκα ποδοσφαιριστές της σε άλλες ομάδες. 
 
Η απόφαση αυτή που λήφθηκε με γνώμονα την αξιοπιστία του πορτογαλικού πρωταθλήματος φέρνει πολλές ευκαιρίες σε ομάδες του εξωτερικού και φυσικά και της Ελλάδας για να ενισχυθούν με παίκτες δανεικούς από τις μεγάλες ομάδες της χώρας της ιβηρικής. 
 
Ειδικά για τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, οι οποίοι έχουν πορτογάλους προπονητές με διασυνδέσεις στην χώρα τους, ο νόμος αυτός μπορεί να αποδειχθεί «χρυσάφι» με αρκετούς και καλούς παίκτες να καλοβλέπουν το ενδεχόμενο του ελληνικού πρωταθλήματος.
 
Πάμε τώρα να δούμε στην πράξη πόσο ίσχυσε αυτό το μέτρο.
 
1. ΠΟΡΤΟ
 
Δανεικοί ο Μπρακάλι στην Ολιανένσε και ο Ούκρα στη Ρίο Άβε.
 
2. ΜΠΕΝΦΙΚΑ
 
 
Δανεικοί ο Τζανίνι στην Ολιανένσε, ο Ντιέγκο Λόπεζ και ο Όμπλακ στη Ρίο Άβε, ο Μίτσελ και ο Ρούμπεν Αμορίμ στην Μπράγκα και ο Νταβίντ Σιμάο στη Μαρίτιμο. Ο νόμος που πέρασε δηλαδή είχε τρομερή επίδραση στην Μπενφίκα. Από τους 11 δανεικούς τη σεζόν 2011-12, έπεσε στους 6 για τη σεζόν 2012-13 σε ομάδες πρώτης κατηγορίας μόνο, αφού στο σύνολο είναι 17, σκόρπιοι δεξιά κι αριστερά.
 
3. ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ
 
 
Δανεικοί ο Γκονσάλβες στην Γκιμαράες και ο Εντουάρντο στην Ακαντέμικα.
 
4. ΜΠΡΑΓΚΑ
 
 
Δανεικοί ο Βινίσιους στη Μορειρένσε και ο Ροντρίγκο Γκάλο στην Ακαντέμικα.
 
Σύμφωνα λοιπόν με τη λογική Αλαφούζου, η Ολιανένσε και η Ρίο Άβε είναι παραρτήματα των Πόρτο-Μπενφίκα, η Μπράγκα και η Μαρίτιμο είναι παραρτήματα της Μπενφίκα, η Ακαντέμικα είναι παράρτημα των Σπόρτινγκ-Μπράγκα, η Γκιμαράες είναι παράρτημα της Σπόρτινγκ και η Μορειρένσε είναι παράρτημα της Μπράγκα.
 
Πάμε να δούμε από το ίδιο site τι συμβαίνει με τον Ολυμπιακό και τους δανεικούς που δίνει στις ''θυγατρικές'' του?
 
 
Δανεικοί ο Βασιλόγιαννης στην Κέρκυρα, ο Σουμπίνιο στον Ατρόμητο, ο Ποτουρίδης στον Πλατανιά και ο Διαμαντάκος στον Πανιώνιο.
 
 
Ρωτάμε λοιπόν τον κύριο Ιωάννη Αλαφούζο.
 
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ? ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΙ ΠΑΙΚΤΩΝ?
 
Ψέμματα, προπαγάνδα και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, για μία ακόμη φορά. Η ιστορία του σωματείου του Παναθηναικού, δηλαδή, σε μία φράση.

Σχόλια

Εικόνα red apple

Δηλαδή, εγώ που χρειάζομαι δανεικά για να ζήσω, είμαι παράρτημα κανενός;

Ο ΠΟΑ που παίρνει δάνεια από τις τράπεζες είναι παράρτημά τους;

Αι σιχτίρ με τους πουθενάδες!

Εικόνα Mhtsaras

Δε γκζέρω τι να πρωτοθεμηθώ από παίχτουρές μας δανεικούς που παίκσανε με μας αντίπαλοι και κσεσκιστήκανε να μας κερδέπσουνε !Λες κι ο εκάστοτες παίχτουρας δεν είναι επαγγελματίας και πάει και ''στήνει'' κατά τον Αλαφούζα ματσάκια με τις πρώην ομάδες του...
Ηρέμησε ρε Γιάννη...Ένα παιχνίδι είναι το ποδόμπαλο ρε...Κι αν παίκσει καλά ο Πάντος με το Γιάννενο ρε και με κερδέπσει με γεια του με χαρά του !
Τίποτες άλλο ρε Γιαννάκη μας ;Καμνιά δέλωσις άλλη, τίποτα στημένο ;
Α ναι !Υπάρχει κάτι βρε γιαβρή μου...Μήμπως θες να κάμεις άφκσησις μετοχικού κεφαλαίου μωρέ ;Λαλώ μήμπως...Γιατί άμα θες δεν υπάρχει πρόβλεμα...Τόσους λεφτάδες έχεις εκειδά μέσα ρε Γιάννη μου...
Αλλά απότι έμαθα εγώ ΠΡΑΓΜΑΤΕΚΑ υπήρκσε άθρωπας για να πάρει το Μπανάθα πριν 2-3 μέρες και μόλις τάκουσες πρότεινες την άφκσησις !Κάμω λάθος βρε Γιάννη μου ;Ε μα να χάσουμε το Μπανάθα μέσα από τα χεράκια μας ; α ;Και μάιστα για να γενούνε σωστώς τα πράματα η άφκσησις κανονεκά ήτονε 12 μιλιόνια !Αλλά επειδής δεν υπάρχουν τα μπερντέ εσύ αντιπρότεινες να γενεί στα έκσι !

Εικόνα savvas gridlock

Εγώ για το άλλο απορώ. Πού είναι η Αριστέα και δεν βγαίνει μπροστά?

Εικόνα dono

xaxaxa
swstos!!!

Εικόνα dono

Σάββα αυτοί δεν ήταν που κραύγαζαν και πέρισυ για τους δανεικούς μας?
Αυτοί δεν ήταν που είχαν ξεφωνίσει σαν παραρτήματα τον ΟΦΗ (!!!!!), την Δόξα Δράμας και την Ξάνθη?
Πρέπει να θυμίσω ότι τα αποτελέσματά μας με τις τρεις παραπάνω ομάδες, μας είχαν φέρει σε θέση να κυνηγάμε τον ΠΟΑ?
Πρέπει να θυμίσω τα υποχείρια σε εντεταλμένη υπηρεσία που ήταν οι διαιτητές στους συγκεκριμένους αγώνες (Κωνσταντινέας, κ.τ.λ.)?
Πρέπει να θυμίσω ότι φέτος στα Γιάννενα δεν παίζει ο Κώτσιος????
Πρέπει να θυμίσω από μια μεγάλη των κλόουν σχολή προέρχονται όλες οι ''προσωπικότητες'' του πάγκου των ομάδων που αντιμετωπίσαμε πέρισυ (Παπαδημητρίου, Αθανασιάδης, Ουζουνίδης, Δώνης, κ.τ.λ) και μας κυνήγησαν λυσσασμένα??? Άλήθεια εκεί δεν υπάρχει θέμα κατά τον Ιωάννη Αλαφούζο?
Αλλά της κοντής... της φταίνε οι τρίχες (στην κυριολεξία)!!!!!

Εικόνα Hank

Dono, τα χουμε πει αυτα φιλε μου..

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/120904/%C2%ABegklimata-kata-...

Εικόνα savvas gridlock

Έτσι είναι. Και τον Αστέρα Τρίπολης έκραζαν ως ''γαυροπαράρτημα'', αλλά 2-0 χάσαμε στην Τρίπολη, όπου δεν μας δώθηκε καθαρό πέναλτυ. Επίσης, ούτε Παναιτωλικοί υπάρχουν φέτος, με τους Άντι τους, τους αγαπημένους του Χεσουάλδο, να κάνουν τα πάντα να μην χάσει ο βάζελος. Ο κύριος Ιωάννης έχει ακούσει κάτι για αυτούς άραγε?