Ζεστή χώρα ή ζεστό χρήμα;


Tags: -

Ο λαός του Θρύλου εμφανίζεται ανάστατος επειδή ο "χοντρός" - κατά κόσμον...πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης - φέρεται να "παντελόνιασε" τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ και της πώλησης ποδοσφαιριστών, αντί να τα σπρώξει στην αγορά παιχταράδων που θα γκρέμιζαν τα τσιμέντα και θα έδιναν ένα λόγο παραπάνω, στους γκρινιάρηδες, για να ζήσουν... άλλη μια μέρα! 

Αλλά, για να κόψουμε τις εξυπνάδες και να αφιερωθούμε στην ουσία.

Πράγματι, από την περσινή ομάδα έφυγαν και πολλοί και καλοί! Πράγματι, ο Μαρινάκης εισέπραξε ζεστό χρήμα από την πώληση του Μιραλάς, από την εξοικονόμηση χρημάτων που απέρρεαν από την αποχώρηση δανεικών με υψηλά συμβόλαια, από την συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και από την... ενθυλάκωση όλων των χρημάτων από το τηλεοπτικό συμβόλαιο μετάδοσης των αναμετρήσεων στην διοργάνωση, ελέω, φυσικά, του αποκλεισμού του Παναθηναϊκού.
Πράγματι, οι μεγάλοι απόντες παρέμειναν, σε μεγάλο βαθμό, ΑΠΟΝΤΕΣ. Πράγματι, οι μετεγγραφές που μας επιφύλαξε η διοίκηση είναι αμφιλεγόμενες, τόσο επειδή οι περισσότεροι απο τους νεοφερθέντες είναι Έλληνες και επομένως και εκ προοιμίου, ικανοί- σύμφωνα με τον "λαό" - μόνο για... πάγκο ή για δανεισμό, όσο και επειδή οι ξένοι δεν γεμίζουν το μάτι μας!

Για να δούμε, όμως, ποιά είναι η αλήθεια, σύμφωνα με εκείνα που αντιλαμβάνομαι προσωπικά.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, τα οπαδικά αισθήματα του οποίου δεν έχουν αμφισβητηθεί απο κανέναν αφιερώνει, σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, σχεδόν όλη την ενεργητικότητά του στην ομάδα.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε προϊδεάσει απο πέρυσι τον "λαό" για την επερχόμενη "ελληνοποίηση" της ομάδας.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει δαπανήσει ατελείωτα - για ελληνικά δεδομένα- εκατομμύρια ευρώ για την αγορά της ΠΑΕ, την εξαγορά του "Ναού", την απόκτηση ποδοσφαιριστών, την τακτοποίηση των φορολογικών υποχρέωσεων και την αποπληρωμή των όποιων χρεών υπήρξαν ή υπάρχουν.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποχρεούται, πλέον, από την UEFA, να εφαρμόζει απαρέγκλητα τους κανόνες για το "financial fair play", γεγονός που τον εμποδίζει να ακολουθεί τακτικές και πρακτικές του ενδόξου "αεροδρομιακού" παρελθόντος μας.
Η διοίκηση, δια του εκπροσώπου της ενημέρωσε, επισήμως, τον "λαό" για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν σε δυνητικές μετεγγραφές παικτών από το εξωτερικό, αλλά και για τους λόγους για τους οποίους μας ...άφησαν χρόνους, ο Μιραλάς και ο Μέλμπεργκ.

Και τώρα, στο προκείμενο!

Αμφισβητεί κανείς όλα τα παραπάνω; Εκτός και αν ο Μαρινάκης είναι ένας αηδιαστικός υποκριτής και ο Καραπαπάς ένας, ασύστολα, ψεύτης! Αλλά τα γεγονότα μιλούν τόσο απο μόνα τους που η γκρίνια θα πρέπει να αποδοθεί αποκλειστικά σε μαζική υστερία! 

Ο Μέλμπεργκ έφυγε επειδή κουράστηκε από την Ελλάδα και τα προβλήματά του ποδοσφαίρου της και έψαχνε, ως γνήσιος βορειοευρωπαίος, να βρει κάτι πιο...πολιτισμένο και ενδεχομένως λιγότερο ψυχοφθόρο από τον ελληνικού τύπου πρωταθλητισμό. Γι αυτό βρέθηκε, άλλωστε στην υποβιβασμένη Βιγιαρεάλ έναντι καταφανώς λιγότερων χρημάτων από εκείνα που του πρόσφερε η ομάδα.
Ο Μιραλάς ψαχνόταν, αντιθέτως, να αποδείξει την ποιότητά του σε ένα ανταγωνιστικότερο, ταχύτερο και απαλλαγμένο προβλημάτων, πρωτάθλημα, έχοντας βαρεθεί, εκτός των άλλων να τρώει σύννεφο την κλωτσιά και τα μπουκάλια. Αυτά για τους αποχωρήσαντες.
Ο Κακουτά δεν ήθελε, με τίποτα, Ελλάδα και τον Ολυμπιακό του Τσάμπιονς Λιγκ και προτίμησε την Ολλανδία όπου διαβιώνει η οικογένειά του. Στον ίδιο παρονομαστή θα πρέπει να εντάξουμε και όλα τα άλλα ονόματα που ακούστηκαν, για τα οποία η διοίκηση μας ενημέρωσε πως είχε αναλωθεί σε σοβαρές διαπραγματεύσεις. Φυσικά, αν τα προσφερόμενα χρήματα ήταν εμφανώς περισσότερα, μερικοί απο αυτούς θα έμπαιναν στον πειρασμό να κατηφορήσουν προς την ελληνική Άγρια Ανατολή...

Ο Μιραλάς δήλωσε, προχθές, οτι όλα στην Αγγλία του αρέσουν...
Γήπεδα, ταχύτερο πρωτάθλημα, ακόμη και τα... σπίτια -παραλείποντας και τα περισσότερα χρήματα...

Κάποτε βαυκαλιζόμασταν με την ιδέα οτι όλοι θα έκαναν σαν τρελοί για να έρθουν στην "φιλόξενη" χώρα μας, με τον υπέροχο, ζεστό, καιρό, τα νησιά και την νυχτερινή ζωή. Να έρθουν και να αγωνιστούν στην "μεγαλύτερη" ομάδα με τον πολυπληθέστερο και πιο φανατικό λαό.

Τώρα, όλα αυτά τα συμπαρέσυρε σαν ορμητικός χείμαρρος, η κρίση στην οικονομία, στην κοινωνία, στην πολιτική και στο ποδόσφαιρο.

Και ο... Χουλκ μετακόμισε στην Αγία Πετρούπολη αφού η Ζενίτ φρόντισε να του... ζεστάνει το διαμέρισμα, στην πανέμορφη ρωσική πόλη, με 90 εκατομμύρια ευρώ!

Τελικά, εσείς τί θα διαλέγατε; Τη ζεστή χώρα, ή τα ζεστά λεφτά; 

Καλό θα ήταν να τα έχουμε, όλα αυτά, στο νου μας πριν ανοίξουμε το στόμα και αμαυρώνουμε προθέσεις..

Αδάμ Αδαμόπουλος 

 
 

   

Σχόλια

Εικόνα dono

Αδάμ πολύ εύστοχο το άρθρο σου, απλά θα κάνω λίγο τον συνήγορο του διαβόλου.
1. Ο Πρόεδρος πράγματι μας είχε προϊδεάσει ότι έπεται Ελληνοποίηση του ρόστερ, άσχετο αν οι πιο πολλοί νεόγαυροι (ααα ρε Σάββα!!!!) περίμεναν να Ελληνοποιήσουμε τον Μέσι και τον Ρονάλντο... Ήταν όμως χαζό επικοινωνιακά να μιλάει στους οργανωμένους για δύο μεταγραφές, από τις οποίες τελικά έγινε η μία και αυτή μετά την λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Από την επικοινωνιακή σκοπιά το εξετάζω.
2. Προσωπικά δεν χρειαζόμουν καθόλου να βγει ο Καραπαπάς και να κάτσει, εντελώς απολογητικά, να μας εξηγεί γιατί δεν έγινε τελικά η σούπερ ντούπερ μεταγραφή παίκτη. Δεν χρειαζόταν αφού το πλάνο του συλλόγου (Ελληνοποιήση του ρόστερ, οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ, κ.τ.λ) έχει ανακοινωθεί πέρισυ από τον ίδιο τον Πρόεδρο. Τι κατάφερε με αυτό? Ξεσπάθωσαν όλοι οι οπαδοί του... πωπού ακόμα περισσότερο.
3. Όσο αναφορά το ερώτημά σου, ζεστή χώρα ή ζεστά λεφτά, αυτό το ερώτημα είναι αποκλειστικά για τους συλλόγους και εξηγούμαι... Η Πόρτο αποφάσισε να δεχτεί την προσφορά της Ζενίτ και μετά έσπρωξε το Χουλκ στην Ρωσία. Δεν νομίζω ότι ήταν παιδικό του όνειρο, ούτε ήταν οπαδός της Ζενίτ από μικρό παιδί... Να σου θυμήσω την περίπτωση του Καστίγιο για να γίνω απολύτως κατανοητός

Εικόνα red apple

Μα ναι, ασφαλώς...

Δεν το είπα υπό την έννοια οτι ΗΘΕΛΑΝ, αλλά κυρίως για να τονίσω το γιατί φεύγουν απο τον Ολυμπιακό και γιατί δεν έρχονται στον Ολυμπιακό!

Εικόνα savvas gridlock

Ρωτάς αν αμφισβητεί κάποιος αυτά που γράφεις, Αδάμη? Μια βόλτα στο ίντρενε και σε όλα τα ''ερυθρόλευκα'' sites, που επιτρέπουν σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις τους, θα σε πείσει για το ότι είναι πολλοί αυτοί που λες.

Εικόνα Mhtsaras

Φιλαράκι μου να με σχωρνάς αλλά εγώ θα προτιμούσα τα ζεστά ριάλια !Όχι ότι θα μου κακόπιπτε το νάρθω σε ηλιόλουστη χώρα με ωραίες παραλίες και ωραία γκομενάκια...όχι !Απλά θάτανε καλύτερα τα ριάλια για καμνια τριετία εκειδά(λέγε με Καστίγιο),ίσως και παραπάνου και μετά θάχα όλο το χρόνο νάρθω να ντα φάω στη....Σκιάθο !
Ας πάνε όμως ούλα τα παλλουκαράκια στο καλό Αδάμη μου και να μας γράφουνε !Ο κόζμος του Θρύλατσου δεν αληζμονάει και τόχει αποδείκσει ευτούνο !Και καλώς και κακώς με ό,τι δάφτο συνεπάγεται !Κι όντα θα κσανάρθουνε στην Ελλάντα πάλε χεροκρότεμα θα φάνε από μας γιατί είμαστε σα λαός ίσοι ,ντόμπροι και δεν αληζμονάμε !
Και ομιλάω ΠΑΝΤΑ για το γκόκκενο λαό έτσα ;Μεν πάει ο νους σας στις πρασενάδες και στα πράσενα αλόγατα !Ευτούνοι εκεί πέρα είναι από άλλονε πλανήτη !όσοι έφυαν από κει και τι δεν είπανε για δάφτους...Κι ακόμα λένε....