ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΤΟ 1968



Μεταφερόμαστε στο καλοκαίρι του 1968. Ένα από τα πιο τρανταχτά ονόματα στο τραπέζι των μεταγραφών είναι και αυτό του Αντωνιάδη, παίκτη της Ξάνθης τότε. Τον διεκδικεί ο Παναθηναικός, ο ίδιος θέλει φυσικά να πάει να παίξει σε μια μεγάλη ομάδα, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Θα μπορούσαμε να βάλουμε εδώ δεκάδες αποσπάσματα από τον Τύπο της εποχής. Θα κουραζόμασταν κι εμείς και εσείς που διαβάζετε. Το καλύτερο θα ήταν να αφήσουμε τον ίδιο τον Αντωνιάδη να μιλήσει για το πώς έγινε η μεταγραφή του στον Παναθηναικό, παράτυπα και παράνομα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 30-11-1971

 
Αντιγράφουμε το επίμαχο απόσπασμα των δηλώσεων που έκανε ο Αντωνιάδης, ενώ ήταν εν ενεργεία παίκτης του ΠΑΟ, μέσα στην περίοδο της χούντας.
 
''Το 1968 είχαν δείξει ενδιαφέρον για'μένα τα Τρίκαλα. Με δικές τους, μάλιστα, ενέργειες, πήρα τότε μετάθεση από την Ξάνθη στα Τρίκαλα, όπου και πήγα. Έμεινα εκεί κάπου ένα μήνα, ώσπου μια μέρα ήλθε στην ομάδα μου ένα αστραπιαίο σήμα...
Τιναχτήκαμε.
-Αστραπιαίο!
-Ναι. Είναι ο βαθμός προτεραιότητος των σημάτων, που χρησιμοποιείται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, όπως η κήρυξη πολέμου και μερικές άλλες.
-Πρόσκληση Αντωνιάδη, ας πούμε.
-Ναι, πραγματικά. Έτσι είχε χαρακτηρισθεί το σήμα της Διευθύνσεως Πεζικού του Γ.Ε.Σ. που με μετέθετε στην Αθήνα. Ήταν τέλη Αυγούστου του 1968 κι εγώ βρέθηκα ξαφνικά στην πρωτεύουσα και τον Παναθηναικό, με τον οποίο είχα επαφές περίπου έξι μήνες. Αργότερα έμαθα ότι για τη μετάθεσή μου είχανε ενεργήσει ο τώρα πρόεδρος του ΠΑΟ κ. Κίτσιος και ο κ. Πηλιχός''.
 
Δεν χρειάζεται να προστεθεί κάτι άλλο. Μόνο μια λεπτομέρεια. Ο Κίτσιος τότε, το καλοκαίρι του 1968, δεν ήταν πρόεδρος του ΠΑΟ, αλλά κυβερνητικός επίτροπος στον ΠΑΟ, ταγματάρχης του ελληνικού στρατού και φυσικά ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΓΑ, πίσω από τον Ασλάνα. Ο νο2 άνθρωπος του αθλητισμού, λοιπόν, αυτός που το τότε ''κράτος'' έβαλε εκεί που έβαλε με διορισμό, ενεργούσε με ''αστραπιαία'' σήματα για την ομάδα της καρδιάς του.