ΟΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΑΒΑΚΗ PART 1



Ήρθε η ώρα να καταπιαστούμε με το ΘΡΥΛΙΚΟ συγκρότημα της οδού Δαβάκη στην Καλλιθέα. Αφορμή για το σημερινό ΜΙΝΙ -άρα θα επακολουθήσει και ΜΑΞΙ- αφιέρωμά μας στους τιτάνες της δημοσιογραφίας που ασκούν το λειτούργημά τους στον συγκεκριμένο όμιλο, αποτέλεσε το χθεσινό άρθρο που αφιέρωσε ο βασικός σχολιαστής-αρθρογράφος της SPORTDAY και ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη του συγκροτήματος, Μιχάλης Τσόχος, για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ με 2-0 για το Next Gen Series, το Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ SPORTDAY 13-9-2012
 
 
H μία ομάδα ήταν αυτή που ήθελε και έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσει.
 
Οι παίκτες ήταν αυτοί που έπρεπε και ήθελαν να δείξουν τα ατομικά προσόντα τους, την καλή τεχνική κατάρτισή τους. Να κάνουν, ρε παιδί μου, τη φιγούρα τους.
 
Η άλλη ομάδα ήταν αυτή που δεν την ενδιέφερε το αποτέλεσμα. Οχι, δεν έπαιζε για να χάσει, αλλά έπαιζε για να μάθει. Να βελτιώσει το σύστημα, το passing game της ομάδας, να κοπιάρει όσο καλύτερα γίνεται τον τρόπο παιχνιδιού της πρώτης ομάδας. Ακόμη και στα κορμιά των παικτών μπορούσες να καταλάβεις ποιος είναι αυτός που έχει επιλεχτεί ως αντι-Βιεϊρά ή ως αντι-Ντιαμπί, αν προτιμάτε.
 
Η πρώτη ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός, και στη φιλοσοφία και στη λογική της διέκρινες τη φιλοσοφία και τη λογική των ελληνικών ακαδημιών και κυρίως των παιδιών που πάνε σε αυτές. «Εγώ να δείξω και η ομάδα να κερδίσει». Η δεύτερη ομάδα ήταν η Άρσεναλ, και καταλάβαινες ότι η φιλοσοφία και η λογική ήταν διαφορετική. «Η ομάδα να παίξει σωστά, τίποτε άλλο».
 
Δεν χρειαζόταν καν να περιμένω για να δω το τελικό αποτέλεσμα. Δεν χρειαζόταν καν να δω το δεύτερο ημίχρονο για να καταλάβω. Το μόνο που είχε νόημα να δεις έπειτα από το πρώτο 20λεπτο ήταν το ταλέντο, τα προσόντα, η ποιότητα του κάθε παίκτη ξεχωριστά. Τα έβλεπες, τα παρατηρούσες, τα καταλάβαινες έως ένα βαθμό. Και η αλήθεια είναι ότι μπορεί και στο μάτι να φαινόταν ότι τα πιτσιρίκια του Ολυμπιακού ήταν πιο ταλαντούχα. Βλέπετε, σε αυτά επιτρεπόταν να κάνουν και μία και δύο και τρεις ντρίμπλες. Βλέπετε, σε αυτά επιτρεπόταν να δοκιμάσουν να περάσουν όλη την Άρσεναλ και να βάλουν γκολ. Στους αντιπάλους αυτά δεν επιτρέπονταν. Και τα άλλα παιδιά, αυτά της Άρσεναλ, μπορούσαν να ντριμπλάρουν και έναν και δύο και τρεις παίκτες, αλλά αν το έκαναν, θα τα άκουγαν πολύ άσχημα από τους προπονητές τους.
 
Είπαμε, η Άρσεναλ εκπαιδευόταν και το ματς ήταν μάθημα εκπαίδευσης, ενώ για τον Ολυμπιακό ήταν ματς που έπρεπε να κερδίσει οπωσδήποτε. Δεν το είδα μέχρι τέλος το ματς και δεν αποκλείω ο Ολυμπιακός να νίκησε τελικά. Ακόμη και αν το έκανε, το μόνο που κατάφερε ήταν να δει γεμάτες τις σημερινές εφημερίδες από τις φάτσες νέων παιδιών που θα έχουν ήδη βαφτιστεί «νέοι Μέσι». Οι άλλοι που... έχασαν δεν θα δουν τίποτα στις σημερινές εφημερίδες. Αύριο, όμως, είναι βέβαιο ότι αρκετοί από δαύτους θα είναι οι πρωταγωνιστές του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Για αυτό σήμερα δεν κερδίζουν: σήμερα απλώς μαθαίνουν να παίζουν σωστά...
 
Μιλάμε πως πρόκειται για κολοσσιαίου διαμετρήματος αρθρογράφο, όπως μπορεί να συμπεράνει κανείς, με επιχειρηματολογία που τσακίζει κόκαλα. Κανονικά, ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να φάει μια τεσσάρα, ώστε να του δώσουμε λαβή να κράζει για ''τη δουλειά που δεν γίνεται σε βάθος στις ελληνικές ομάδες'' και άλλα τέτοια συναφή. Του χαλάσαμε τη σούπα και τον αναγκάσαμε να συμπορευτεί με άλλον έναν τιτάνα της αντιολυμπιακής δημοσιογραφίας
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΤΗΛΗ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ 13-9-2012
 
 
Έπειτα λοιπόν από μια τέτοια μοιραία, θα έλεγε κανείς, σύμπλευση στην σκέψη δύο συγχρόνων φιλοσόφων, με τους οποίους έχουμε τη χαρά και την τιμή να ζούμε στην ίδια πατρίδα, θα επιχειρήσουμε ένα σύντομο πισωγύρισμα, ώστε να πάρουμε μαθήματα δημοσιογραφικής προσέγγισης των γεγονότων από το σχολείο της οδού Δαβάκη. Θα επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην εφημερίδα SPORTDAY, που κυκλοφορεί από το 2005 και στο site sport-fm.gr, καθώς μπορούμε εύκολα να ανατρέξουμε στα γραφόμενα εκεί.
 
1) AΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΣΕΖΟΝ 2005-06
 
SPORTDAY 2-11-2005
 
 
SPORTDAY 8-12-2005
 
 
Δηλαδή για όποιον δεν καταλαβαίνει, για το 1-4 της Λιόν μέσα στο Καραισκάκη, φταίει ο Κόκκαλης που είναι Σκρουτζ και δεν βάζει λεφτά -παίρνοντας αφορμή από κάποια συνθήματα που φωνάξαμε τότε στην 7-, αλλά για το 5-1 της Βέρντερ στην Βρέμη επί του ΠΑΟ φταίει ο Μαλεζάνι, που πρέπει να πάρει την πρώτη πτήση για Ιταλία και να ξεκουμπιστεί. Ο Βαρδινογιάννης τα σκάει άσχημα στον ΠΑΟ, πασίγνωστο αυτό. Το ότι η διαφορά στο μπάτζετ για εκείνη την χρονιά, όπως έχουμε βάλει εδώ
 
ήταν 1,5-2 φορές υπέρ του Ολυμπιακού, δεν μετράει για την οδό Δαβάκη.
 
2) AΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΣΕΖΟΝ 2006-07
 
SPORTDAY 13-9-2006
 
 
SPORTDAY 6-12-2006
 
 
Δηλαδή ο τσίπης ο Σωκράτης δεν πλήρωνε, δεν τα έχωνε ρε παιδί μου. Αντίθετα ο Βαρδινογιάννης, ε? Καράβια με λεφτά, όπως μπορούμε να δούμε στο άρθρο με τα μπάτζετ που βάλαμε και πιο πάνω. Αν δείτε έστω μία νύξη στην αβερτοσύνη του Τζίγκερ από την συγκεκριμένη εφημερίδα στα πρωτοσέλιδά της για την ποδοσφαιρική σεζόν 2006-07, σφυράτε μου.
 
3) ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΗΣ
 
SPORTDAY 14-8-2008
 
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ SPORTDAY ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ 14-8-2008 
 
 
Από τον χθεσινό Ολυμπιακό έλειπε μόνο το κόκκινο φωτάκι. Αυτό το οποίο θα πρέπει να το βάλει ο Σωκράτης Κόκκαλης. Θα χρειαστεί και να το ανάψει. Γιατί, χθες ο Ολυμπιακός είχε από την κορυφή ως τα νύχια την εικόνα του «σπιτιού» με το κόκκινο φωτάκι. 
 
 
Μια ομάδα που πήγε στην Κύπρο για τουρισμό, μια ομάδα που πήγε στην Κύπρο ρωτώντας αν ήρθε ο Ντιόγο ή όχι, μια ομάδα που πήγε στην Κύπρο χωρίς επιθετικούς, διότι ο πρόεδρός της πούλησε δύο (Λούα Λούα, Νούνιες), απελευθέρωσε έναν (Κωνσταντίνου) και δεν πήρε κανέναν. 
 
 
Μία ομάδα γεμάτη από παράγοντες ανίκανους που δεν φρόντισαν να υπερασπίσουν όχι μόνο την περιουσία του Ολυμπιακού (10-15 εκατ. ευρώ θα χάσουν αν μείνουν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ) αλλά ούτε την τιμή της. Με απόλυτη ευθύνη του Σωκράτη Κόκκαλη και των συνεργατών του (πρώτος και καλύτερος ο Χρυσικόπουλος), ο Ολυμπιακός ξεφτιλίστηκε. 
 
 
Ξεφτιλίστηκε γιατί πρώτα και πάνω απ' όλα ήταν αλαζόνας. Αλαζόνας στον αγωνιστικό χώρο όπου μπήκε πιστεύοντας ότι θα κάνει περίπατο, αλλά και με αλαζονική συμπεριφορά από τη διοίκησή του, η οποία πίστεψε ότι η ομάδα δεν χρειάζεται καν επιθετικό για να μπει στους ομίλους. Πολλές φορές, όμως, κάποια πράγματα ερμηνεύονται πολύ απλά.
 
 
Οπως ο κόσμος, έτσι και το ποδόσφαιρο, είναι δίκαια. Η αχαριστία του Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος ξήλωσε κατά σειρά τον προπονητή που του έφερε τα πρώτα «διπλά» στην Ευρώπη, τον τεχνικό διευθυντή που βοήθησε τα μέγιστα να φτιαχτεί αυτή η ομάδα, τον ίδιο τον γιο του που συντόνισε όλη αυτή την προσπάθεια, και στο τέλος ακόμα και αυτή την ίδια την ομάδα που μέσα σε ένα χρόνο έκανε τόσο πολλά, δεν θα μπορούσε να μείνει απλήρωτη.
 
 
Το χθεσινό 3-0 της Κύπρου ήταν απλώς θεία δίκη. Τώρα ο Kόκκαλης ας πάει στο Καραϊσκάκη σε 15 βράδια να ακούσει όσα του αρμόζουν...
 
4) ΤΑ ''ΧΡΕΗ'' ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑΟ
 
SPORTDAY 3-7-2009
 
 
SPORTDAY 3-7-2009
 
Μια μεγάλη αποκάλυψη κάνει σήμερα (03/07) η «SportDay». Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει άνοιγμα της τάξεως των 63 εκατ. ευρώ μέχρι τον Ιούνιο του 2008! Δηλαδή, η εταιρεία έχει μπει μέσα 63 εκατ. ευρώ! Συγκεκριμένα, μέχρι τον περασμένο Ιούνιο, ο Ολυμπιακός είχε έλλειμμα της τάξεως των 36 εκατ. ευρώ και επιπλέον είχε δανειακές υποχρεώσεις που φτάνουν τα 27 εκατ. ευρώ! Η ΠΑΕ, δηλαδή, έχει πάρει δάνεια προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της και το υπόλοιπο των δανείων αυτών τον περασμένο Ιούνιο άγγιζε τα 27 εκατ. ευρώ. 
 
 
Στη συνέχεια η «SportDay» υπογραμμίζει ότι από πέρυσι μέχρι τον φετινό Ιούνιο το άνοιγμα έχει σίγουρα μεγαλώσει, με δεδομένο ότι οι Πειραιώτες δεν αγωνίστηκαν στο Champions League και έχασαν πολύ σημαντικά έσοδα. Κατ’ άλλους έχει φτάσει λίγο πάνω από τα 70 εκατ. ευρώ, κατ’ άλλους αγγίζει τα 80 εκατ. ευρώ. Έτσι, φαντάζει λογική η πρόταση των 40 εκατ. ευρώ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη για το 40% του μετοχικού κεφαλαίου, αφού με τις μετοχές θα πάρει το 40% των χρεών της ΠΑΕ, που θα κληθεί να πληρώσει ο ίδιος. 
 
 
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας, στην επιστολή που έστειλε ο Σωκράτης Κόκκαλης στους «ερυθρόλευκων» αισθημάτων επιχειρηματίες, ανέφερε το χρέος των 63 εκατ. ευρώ. Αφού πρώτα τόνιζε ότι η αποτίμηση της Efg Telesis Finance –θυγατρικής της Eurobank– έδειξε πως η αξία της ΠΑΕ Ολυμπιακός φτάνει τα 170 εκατομμύρια ευρώ, στη συνέχεια γνωστοποιούσε και το ποσό του ανοίγματος. Οπότε η καθαρή αξία των μετοχών της ομάδας είναι 100 εκατομμύρια ευρώ. Το 40% στα 100 εκατ. είναι 40 εκατομμύρια. 
 
 
Τι γίνεται με το Καραϊσκάκη; 
 
 
Εκτός του ελλείμματος της ΠΑΕ, η «SportDay» αποκαλύπτει ότι υπάρχουν δάνεια ύψους 60 εκατ. ευρώ που αφορούν το Καραϊσκάκη. Ωστόσο, η κατάσταση με το γήπεδο είναι διαφορετική, επειδή τα δάνεια αποπληρώνονται από τα έσοδα και μάλιστα με μεγάλη ευκολία. Οι οφειλές αναμένεται να εξοφληθούν το 2023 και το υπολειπόμενο ποσό για την εξόφλησή τους είναι σήμερα περίπου 60 εκατ. ευρώ. 
 

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι από το 2023 και μέχρι το 2053 ο άνθρωπος που θα διαχειρίζεται το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα έχει ένα τεράστιο έσοδο της τάξεως των 6 εκατ. ευρώ τον χρόνο, χωρίς να υπολογίζεται η πληθωριστική αύξηση! Με πρόχειρους υπολογισμούς θα αποφέρει σε αυτόν που θα έχει το γήπεδο για 30 χρόνια (από το 2023 έως το 2053) πάνω από 200 εκατ. ευρώ. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο κ. Κόκκαλης έχει δίκιο να θεωρεί ότι το Καραϊσκάκη είναι μια τελείως διαφορετική συζήτηση. 
 
Πώς μπορεί να γίνει το deal 
 
Καθοριστικό ρόλο στη χθεσινή συνάντηση του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη έπαιξε ο Σωκράτης Κομινάκης. Πρόκειται για τον πρόεδρο της εταιρείας Wind, που γνωρίζει τον ισχυρό άνδρας του Ολυμπιακού από την κοινή δράση τους στον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Εξάλλου, ο εν λόγω μάνατζερ διατηρεί προσωπική φιλία και με τον εφοπλιστή Ευάγγελο Μαρινάκη. 
 
Χρηματοοικονομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι ο κ. Κομινάκης έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ένα fund (σ.σ.: «ταμείο») στο οποίο φέρονται να μετέχουν οι δύο άνδρες. Ο πρόεδρος της Wind έδωσε το «παρών» στο χθεσινό ραντεβού και βοήθησε να διεξαχθεί σε καλό κλίμα η συζήτηση. 
 
Η «SportDay» αναφέρει ότι για να γίνει το deal ο Σ. Κόκκαλης θα πρέπει να το πάρει απόφαση και επί της ουσίας να δώσει τον Ολυμπιακό. Ο Μαρινάκης μόνο έτσι θα μπει. Θέλει όλο το μαγαζί έπειτα από δύο, το πολύ τρία χρόνια. Δεν παίρνει, δηλαδή, σήμερα το 40% αν δεν εξασφαλιστεί ότι θα πάρει στα χέρια του την ΠΑΕ σε δύο-τρία χρόνια. 
 
 
Κατά κάποιους, ο Κόκκαλης αποφάσισε να δώσει το «μαγαζί» και απλώς ψάχνει την καλύτερη πρόταση. Κατά κάποιους άλλους, απλώς χρησιμοποιεί τον Μαρινάκη, όπως το είχε κάνει και με την ΚΑΕ και τελικά έβαλε στο κόλπο τους Αγγελόπουλους. Γιατί τον χρησιμοποιεί; Προκειμένου να... τσιμπήσουν οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι και να μπουν στο παιχνίδι. Ηδη ένας από αυτούς το έκανε. 
 
Χθες το βράδυ ο Κόκκαλης συναντήθηκε με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος δέχτηκε να μπει με ένα ποσό της τάξης των 10-15 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια διάθεση, αλλά με μικρότερα νούμερα, έχει δείξει και ο Γιώργος Γλου. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, ο Κόκκαλης να οδηγηθεί στο δεύτερο σενάριο και να μαζέψει όσα χρήματα μπορεί από μικρότερους επενδυτές, όπως ο Λαυρεντιάδης και ο Γλου.
 
SPORTDAY ANTΩΝΗΣ ΠΑΝΟΥΤΣΟΣ 3-7-2009
 
Εχει ο Μαρινάκης τα λεφτά για να αγοράσει και να διαχειριστεί τον Ολυμπιακό; Παρ' ότι ο ίδιος, όπως και όλοι οι εφοπλιστές, θέλει να περνάει ότι δεν τον ακούμπησε η κρίση οι εκτιμήσεις είναι πως δεν τα έχει. Πολύ ευκολότερο είναι να αντιπροσωπεύει κάποιο fund, ας πούμε σε συνεργασία με τον Κομνηνάκη, τον Κούβελο ή όποιον άλλον, και να βγαίνει μπροστάρης έχοντας την έξωθεν καλή μαρτυρία της ολυμπιακοφροσύνης. 
 
SPORTDAY ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ 4-7-2009
 
O Σωκράτης Κόκκαλης είναι ένας ειλικρινής πρόεδρος ΠΑΕ. Στην επιστολή που έστειλε σε όσους θεωρούσε πιθανούς συμμέτοχους στην αύξηση του κεφαλαίου της ΠΑΕ ενημέρωνε αναλυτικά για το χρέος. Ετσι δεν ξαφνιάστηκε σήμερα το πρωί όταν διαπίστωσε ότι η «SportDay» ήξερε τις λεπτομέρειες χαρτί και καλαμάρι. Οι μόνοι που ξαφνιάστηκαν ήταν ορισμένοι αψίκοροι οπαδοί του Θρύλου που είδαν πίσω από το δημοσίευμα εχθρούς, συνωμότες και δημοσιογράφους που θέλουν το κακό της αγαπημένης τους ομάδας. 
 
Ορισμένοι από αυτούς, αντί να αναρωτηθούν γιατί η ΠΑΕ δεν διαψεύδει το ρεπορτάζ του Μιχάλη, έφτασαν στο σημείο να ανακαλύπτουν ξένους δακτύλους που θέλουν καλά και σώνει να παραδώσουν την ομάδα τους στα χέρια ανθρώπων που απεργάζονται την καταστροφή της. Ο προσεκτικός αναγνώστης θα διαπιστώσει φυλλομετρώντας τις σελίδες της «SportDay» ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός άφησε ασχολίαστο το ρεπορτάζ για το χρέος των 63.000.000 ευρώ. Το δίκιο της βουνό. Τι ωφελεί να διαψεύσεις ένα πραγματικό γεγονός τη στιγμή που το παραδέχεσαι σε επιστολή που φέρει την υπογραφή σου. Από τη δημοσίευση του χρέους δεν αλλάζει τίποτα σχετικά με τις προθέσεις των παραληπτών της επιστολής. 
 
Απλώς, τσαλακώνονται κάπως η δημόσια εικόνα του Ολυμπιακού και το προφίλ του ιδιοκτήτη του. Εκείνο που μάθαμε είναι ότι ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης, αντί να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη, έπαιρνε δάνεια από τις τράπεζες. Δικαίωμά του. Αν τα συγκρίνουμε με τα θαλασσοδάνεια που παίρνει κάθε τόσο η Ρεάλ για να πραγματοποιεί αστραφτερές μεταγραφές τότε πρόκειται για σταγόνα στον ωκεανό. Το ανησυχητικό είναι ότι, για να πάρει τα τελευταία δάνεια, η ΠΑΕ υποθήκευσε, δηλαδή προεισέπραξε, τις απαιτήσεις της από το συμβόλαιο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης χρονιάς. 
 
Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός, με δεδομένη την «τρύπα» που ήδη έχει στο ταμείο του, δεν είναι δυνατόν να τσουλήσει οικονομικά ούτε αυτή τη χρονιά. Φαίνεται επίσης καθαρά ότι λόγω της οικονομικής κρίσης οι τράπεζες δεν έχουν πια διάθεση να δανείζουν κι άλλο μία, έτσι κι αλλιώς, υπερχρεωμένη ΠΑΕ. Σημαίνουν όλα αυτά ότι «σώθηκε το λάδι στο καντήλι του Σωκράτη Κόκκαλη»; Οχι ασφαλώς. Κεφάλαια για την απρόσκοπτη λειτουργία του Ολυμπιακού μπορούν να αντληθούν από πολλούς μικρομετόχους αλλά και από προσωπικούς πόρους του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ. Το μέγα ερώτημα που προκύπτει είναι αν -έστω σε βάθος χρόνου- ο Κόκκαλης φέρεται διατεθειμένος να πουλήσει την ΠΑΕ και να αποχωριστεί το Καραϊσκάκη. Γιατί αυτό ακριβώς του ζητεί ο κ. Μαρινάκης. 
 
Μάλιστα σε έναν άνθρωπο ισχυρού εγωισμού όπως ο Κόκκαλης εύκολα μπορεί να εκληφθεί η απαίτηση του νεαρού εφοπλιστή περίπου ως εκβιασμός. Μην ξεχνάμε ότι άλλη είναι η εκτίμηση της εταιρείας που αξιολόγησε την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ κι άλλα δίνει ο κ. Μαρινάκης. Δίνει τριάντα εκατομμύρια ευρώ λιγότερα και ζητεί δέσμευση για να πάρει το μαγαζί το πολύ σε τρία χρόνια. 
 
Αν σαράντα εκατομμύρια είναι αυτά που λείπουν αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρόποι να τα συγκεντρώσει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού χωρίς να δώσει γη και ύδωρ. Ακόμα κι αν χρειαστεί να τα βάλει από την τσέπη του. 
 
Σύμφωνα με τον κύριο Χελάκη, λοιπόν, ο Κόκκαλης δεν πλήρωνε. Δάνεια έπαιρνε και προφανώς με αυτά τα δάνεια κάλυπτε άλλα δάνεια κ.ο.κ.. Πυραμίδα έστησε ο απατεώνας ο Κόκκαλης στον Ολυμπιακό. Τώρα, το ότι από το 1993 και μετά που ανέλαβε ο Κόκκαλης την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχουν γίνει 13 αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, όπου μπήκανε στα ταμεία του Θρύλου ζεστά λεφτά και σκαστά, είναι κάτι αδιάφορο. Το ότι για αυτά τα ανοίγματα δεν βρέθηκε ΕΝΑΣ να διαμαρτυρηθεί για ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΠΑΕ Ολυμπιακός προς το όνομά του, αφού όλα ήταν διακανονισμένα, δεν μετράει. Έπρεπε να τα σκάει κάθε χρόνο ο Κόκκαλης, αλλά να μην υπάρχουν ανοίγματα, με ένα μαγικό χελακικό τρόπο. Η ίδια εφημερίδα που τον έβγαζε τσίπη, μετά τον έβγαζε κακοδιαχειριστή, αλλά είπαμε, αδιάφορο αυτό. Με έναν Χελάκη μιλάμε τώρα, πού να τον πιάσουμε κορόιδο. Ο δε κύριος Πανούτσος, έγκριτος και αντικειμενικός όπως πάντοτε, από τον καιρό που ανώνυμα έγραφε στο περιοδικό των MAD BOYS, όταν έμενε στου Γκύζη, μας εξηγεί το γιατί ο Μαρινάκης δεν έχει σάλιο και κατά πάσα πιθανότητα είναι μπροστινός άλλων. Βρε τι μου θυμίζει αυτό. Κάπου πρόσφατα το έχω ξανακούσει, αλλά δυσκολεύομαι να θυμηθώ...
 
Την απάντηση την έδωσε ο Πρωταθλητής, με ένα ιστορικό πρωτοσέλιδο, που είναι σαν να βγήκε από την καρδιά όλων των γαύρων ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΓΑΥΡΩΝ, που και τότε οργίαζαν για ''παντελονάκια Κόκκαλη'', με αφορμή τα ''στοιχεία'' του Τσοχομπαμποχελάκη. Για'μένα, μία από τις καλύτερες στιγμές στην ιστορία αυτής της εφημερίδας και του Σωτήρη Πουλόπουλου προσωπικά.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 10-7-2009
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΕΔΡΑ 19-4-2010
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ SPORTDAY 20-4-2010

 

Το πολυμετοχικό σχήμα στον Παναθηναϊκό κλονίστηκε εκ νέου, ύστερα από τη δημοσιοποίηση των πρακτικών του Δ.Σ. της 1ης Μαρτίου από μία εφημερίδα και τη διανομή (!) των πρακτικών σε άλλες δύο (η μία είναι η «SportDay»), που για διαφορετικούς λόγους η καθεμία, δεν τα δημοσιοποίησαν. 
 
Για όσους δεν καταλαβαίνουν, η ίδια εφημερίδα που δημοσίευσε τα ''χρέη'' του Ολυμπιακού, 9 μήνες αργότερα, ενώ οι ίδιοι οι αρθρογράφοι της ομολογούν πως είχαν τα πρακτικά του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟ, επέλεξαν να μην τα δημοσιοποιήσουν, για να μην βλάψουν την ομαδούλα που στηρίζει η φυλλάδα τους.
 
Εδώ θα κάνουμε μια παύση, για να μην κουράσουμε άλλο με παράθεση στοιχείων. Θα επανέλθουμε εν καιρώ, αναλυτικά, για τα γραφόμενα και τα πεπραγμένα του ομίλου της Δαβάκη, όπου
 
-Ο Αλαφούζος, μικρομέτοχος της ΠΕΚ και ιδρυτής της ''Παναθηναικής Συμμαχίας'', έχει το 33% των μετοχών της SPORTDAY και το 22,75% των μετοχών του ραδιοφώνου του NOVA SPORT FM. Οι φήμες ότι ''έχει αφήσει τις μετοχές η οικογένεια Αλαφούζου'' δεν επιβεβαιώνονται από καμία αξιόπιστη πηγή, ενώ το τύπωμα της εφημερίδας SPORTDAY γίνεται στις εγκαταστάσεις της ''Καθημερινής''. Στο EURO που μας πέρασε, οι δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί, ΣΚΑΙ και NOVA SPORT FM, έκαναν κοινές μεταδόσεις των αγώνων και είτε ΣΚΑΙ έβαζες, είτε τον σταθμό της Δαβάκη, το Χελάκη άκουγες να μεταδίδει την Εθνική Ελλάδος.
 
-Bασικά στελέχη είναι ο κύριος Καρπετόπουλος aka ''Ντερπετόπουλος-υπάλληλος του Πατέρα'' σύμφωνα με τον Μπέο και ο κύριος Πανούτσος, που συμμετείχαν σε Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟ επί Τζίγκερ παλιότερα, τότε που δεν υπήρχε ''Γιαννάκης'', αλλά ''ο ρομαντικός του ποδοσφαίρου Τζίγκερ''.
 
-Το δυναμικό του σταθμού προέρχεται από το ΘΡΥΛΙΚΟ Κ.Α.Ρ.. Εδώ σταματάμε, δεν αξίζει να πούμε κάτι άλλο.
 
-Αρκετοί δημοσιογράφοι κατά το παρελθόν έχουν καταγγείλει καθυστερησεις πληρωμών και άσχημο εργασιακό περιβάλλον, μόλις έφυγαν από εκεί μέσα, κάτι που νομιμοποιεί ηθικά στα αφτιά και στα μάτια των ακροατών-αναγνωστών τους τον στόμφο με τον οποίον ο Κόκκαλης παρουσιαζόταν ως τσίπης-τσιφούτης.
 
Προς το παρόν, δεν θα πούμε κάτι άλλο. Απλώς θα κλείσουμε με τη διαχρονική αλήθεια που έχει εκστομίσει ένας μεγάλος γαύρος της θύρας 7, κάπως προσαρμοσμένη.
 
ΟΠΟΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ SPORTDAY, ΑΚΟΥΕΙ SPORT FM ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΟ SPORT-FM.GR, ΕΙΝΑΙ ΜΑ-ΛΑ-ΚΑΣ.
 
Υ.Γ. 1 Παρακολουθώντας την αρθρογραφία των στελεχών της SPORTDAY και του Νικολάκη από το Χατζηκυριάκειο aka Πρασινοφρουρού στην ΠΡΑΣΙΝΗ -με ενδιαφέρει η υψηλή διανόηση του τόπου μας-, διεπίστωσα μιαν αξιοθαύμαστη ταύτιση απόψεών τους με τις ορδές των ιντερνετικών μαιντανών που αποκαλούνται κωδικά ''νεόγαυροι''. Ειδικά ο τρόπος που ο Μαρινάκης αντιμετωπίζεται από τους ''έντιμους'' γαύρους, που δεν έχουν τσίμπλα στα μάτια και δεν είναι υπάλληλοι, είναι σχεδόν copy paste κειμένων αντικειμενικών και πρασινογράφων. Δεν ξέρω, για'μένα αυτό θα ήταν καμπανάκι, ότι ''ξύπνα ΜΑΛΑΚΑ, σαν λαγός μιλάς''. Χρειάζεται και λίγο μυαλό βέβαια για τέτοιες επισημάνσεις και οι καλοζωισμένοι νεόγαυροι δεν γνωρίζω αν και πόσο διαθέτουν.
 
Υ.Γ. 2 Το ΘΡΥΛΙΚΟ συγκρότημα της Δαβάκη, μέσω των προβεβλημένων στελεχών του, βλέπει το παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός ισόπαλο αύριο. Αυτό τσαμπουνάνε τις τελευταίες δυο μέρες αρκετοί εκεί μέσα. Διαιτητής είναι ο κύριος Κουκουλάκης, ενός επίσης ΘΡΥΛΙΚΟΥ συνδέσμου διαιτησίας, με ειδίκευση στο ξέπλυμα μπουγάδας. Μήπως να πάρουμε κάποιο μήνυμα? Μήπως να ετοιμαστούμε για ''ομορφιές''? Οι ''φύλακες'' γνωρίζουν, αλλά θα προλάβουν?

Σχόλια

Εικόνα Mhtsaras

Και σιγουρικά Σάββα ομιλάμε για καπγοιανά παιδάκια από εκειδά μέσα που κάποτες τρώγανε από το ''μέλι'' που λαλήται Ολεμπιακός και μετα που τους κόπσανε το πσωμάκι τους καταργιόντουσαν δεμοσίως το Γκόκκαλο και το ''κόκκενο'' σεστηματάκιον έτσα ;
Μάιστα....
Ο καθείς με τη μπαπαργιά του !Στο κάτου κάτου η γλώσσα τελωνείο δεν έχει !Μποράεις να λαλείς και να γράφεις ό,τι θες !Μήμπως θα πλερώσεις....ΦΠΑ ;
Ευτούνα τα δεμοσιογράφγια ρε φίλε...με ούλους και ούλα μέσα είναι !
Τι μου θυμέβει δάφτο....τι μου θυμέβει ρε γαμώτο ;Κάτι σε εποχές στη γκατοχή με παραπέμπει....