To ταξίδι αρχίζει


Tags: -

Πρώτος αγώνας σήμερα στην Τσάμπιονς λιγκ για την ομάδα κι εκτός της αγωνίας για το αποτέλεσμα, έχω μεγάλη ανυπομονησία να δω την ομάδα. Γιατί, επί της ουσίας η ομάδα δε λαμβάνει μέρος σε δυο διαφορετικές διοργανώσεις, αλλά σχεδόν σε δυο διαφορετικά αθλήματα.Μπορεί να έχουν τους ίδιους κανόνες, αλλά ποτέ δε θα βρούμε ομάδα σε αυτό το επίπεδο να μας παίξει όπως μας παίζουν οι ομάδες στο Ελληνικό πρωτάθλημα: 11 παίκτες στην περιοχή, προσευχή να μην τους βάλουμε γκολ κι αναμονή μήπως και καταφέρει να μας βρει κάνας γλήγορος μπόσικους στην αντεπίθεση, εκεί που θα μας πιέζει ο χρόνος να σκοράρουμε για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς.

Θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν, να δούμε ποιο θα είναι το πλάνο της ομάδας στο σημερινό παιχνίδι, καθώς αυτό πιθανότατα θα είναι και το πλάνο της ομάδας για την Ευρώπη, που πρέπει να είναι και το μέτρο μας, ο καθρέπτης της δουλειάς που γίνεται στην ομάδα. Σαφώς και το πρωτάθλημα είναι στόχος, αλλά δεν μπορεί να είναι ο πήχης. Ο μεγάλος στόχος είναι η ομάδα να κάνει βήματα προόδου στην Ευρώπη, να βλέπουμε το παιχνίδι μας να βελτιώνεται, εκεί που πραγματικά παίζεται μπάλα.

Κατά την άποψή μου, κλειδί για το σημερινό αγώνα είναι ο Έλεγχος του ρυθμού. Η Σάλκε είναι ομάδα που παίζει σε πολύ πιο αθλητικό πρωτάθλημα από το δικό μας κι όπου το run 'n' gun είναι κανόνας. Γι' αυτό πρώτος στόχος μας πρέπει να είναι να σπάσουμε το ρυθμό, να πάμε σε κοντρόλ παιχνίδι. Αυτό μπορεί να γίνει με δυο τρόπους: είτε περιμένοντας πίσω και ψάχνοντας το γκολ στην αντεπίθεση, είτε κρατώντας όσο περισσότερο γίνεται την μπάλα. Πιστεύω πως ο δεύτερος τρόπος είναι ο πιο ενδεδειγμένος, για τέσσερις λόγους: πρώτον, η άμυνά μας είναι αρκετά άπειρη κι έχει δείξει μέχρι τώρα ότι το λάθος γίνεται αρκετά εύκολα, οπότε σε συνθήκες συνεχούς πίεσης, ενδεχομένως να μην ανταποκριθεί.
Δεύτερον, δε βλέπω τους παίκτες που μπορούν να φύγουν γρήγορα στην αντεπίθεση, εκτός κι αν πάμε σε τακτικές σούπερ λιγκ, πράγμα που δε θα ήθελα να δω. Τρίτον, σε περίπτωση που δεχτούμε πρώτοι γκολ, όλος ο σχεδιασμός πάει περίπατο. Και τέταρτον και κυριότερον, το ατού μας στα χαφ δεν είναι η καταστροφή, αλλά το κράτημα μπάλας κι η δημιουργία. Εκεί πρέπει να πατήσουμε, και να μεταφέρουμε προσεκτικά και με υπομονή την πίεση στα καρέ της Σάλκε, της οποίας η άμυνα φαίνεται να είναι η αχίλειος πτέρνα. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει αφήνοντας κενούς χώρους πίσω, καθώς όπως είπαμε, είναι σα να αλέιφουμε βούτυρο στο ψωμί τους.

Ο κόσμος μπορεί να παίξει το δικό του ρόλο σε αυτό το ματς, δίνοντας ώθηση και κουράγιο στην ομάδα και κόβοντας τα πόδια των Γερμανών που είναι σχετικά άπειρη ομάδα και δεν έχει ξαναέρθει στο Ναό. Αλλά δε χρειάζονται υπερβολές. Η ζημιά μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή, οπότε καλό είναι οι τρέλες να αποφευχθούν. Όποιος έχει απαίτηση να μπούμε μέσα και να ξετινάξουμε τη Σάλκε, καλύτερα να κάτσει σπίτι του, αφού ούτε το θέλω του θα πραγματοποιηθεί και πιθανή γκρίνια θα κάνει κακό στην ομάδα, η οποία μην ξεχνάμε ότι βρίσκεται στα πρώτα της βήματα.

Μπορούμε να νικήσουμε σήμερα, με πρώτο όπλο μας την τακτική και τον κόσμο. Ας ελπίσουμε η χρονιά να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο στην Ευρώπη, καθώς μια νίκη θα έχει πολλαπλά οφέλη σε μια καινούρια ομάδα με πολλούς νεαρούς παίκτες.

Με βάση αυτά που έγραψα και στο άρθρο, η ενδεκάδα που θα ήθελα να δω στο γήπεδο:
 
Κάρολ
                  Μανωλάς   Κοντρέρας
Τοροσίδης                                      Χολέμπας

 
                     Μανιάτης
                                    Φέισα

 
                          Ιμπαγάσα
    Φουστέρ
                                                  Αμντούν
                          Τζιμπούρ

 

Σχόλια

Εικόνα dion

Με βάση αυτά που έγραψα και στο άρθρο, η ενδεκάδα που θα ήθελα να δω στο γήπεδο:

Κάρολ

Μανωλάς Κοντρέρας
Τοροσίδης Μοντεστό

Μανιάτης
Φέισα

Ιμπαγάσα
Φουστέρ
Αμντούν

Τζιμπούρ

Εικόνα red apple

Αμήηηηνν!!!