ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟ



Μην πάει ο νους σας αλλού με τον τίτλο. Για οικονομικά θα μιλήσουμε. Συναντήθηκε λοιπόν χθες ο κύριος Ιωάννης Αλαφούζος με οργανωμένους του Παναθηναικού και έγινε ο παρακάτω διάλογος.
 
Η ενόχληση του κόσμου για τους ποδοσφαιριστές είναι δεδομένη, εκφράστηκε και με πανό στη Λιβαδειά και με τις αποδοκιμασίες. «Τι θα γίνει με τους ποδοσφαιριστές; Κάτι που πρέπει να κάνετε, φαίνονται αδιάφοροι, βάλτε κάποιον να τους μιλήσει. Έναν γενικό αρχηγό, κάποιον», ήταν η προτροπή του κόσμου.
 
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αλαφούζος πιθανολόγησε ότι μέρος της κακής αγωνιστικής τους παρουσίας μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι είναι απλήρωτοι: «Και εγώ βλέπω ότι δεν αποδίδουν σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχουν. Ίσως να παίζει ρόλο το οικονομικό, γιατί είναι απλήρωτοι. Δεν είμαστε τυπικοί σε κάποιους διακανονισμούς που είχαμε. Για αυτό θέλουμε να κλείσουμε αυτό το κομμάτι και ας ελπίσουμε ότι θα τελειώσει έτσι. Δεν θέλω να πιστεύω ότι κάποιος έχει πρόβλημα με τον Φερέιρα».
 
Η κουβέντα δε γινόταν να μην μπει και στα οικονομικά, με δεδομένη την κάκιστη κατάσταση στην οποία είναι η ΠΑΕ. Ο κόσμος ζήτησε ενημέρωση και ο Αλαφούζος τους έκανε μια μίνι-παρουσίαση: «Φέτος τα έσοδα μας υπολογίζονται στα 25 εκατομμύρια και τα έξοδα μας στα 28 εκατομμύρια. Οπότε λείπουν 3. Με την ΑΜΚ που τρέχει, είμαστε ίσα βάρκα, ίσα πανιά. Πιστεύω ότι θα μπουν και άλλα χρήματα στη συνέχεια, που θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε το έλλειμμα που είναι 27 εκατομμύρια ευρώ από τα προηγούμενα χρόνια. Θα πάρουμε και ένα δάνειο 5 εκατομμυρίων ευρώ, οπότε στο τέλος της σεζόν θα έχουμε 22 εκατομμύρια και ένα δάνειο που πρέπει να αποπληρώνουμε».
Τέλος, όταν του ζήτησαν να κάνει το καλύτερο για την ομάδα, ο Αλαφούζος ξεκαθάρισε: «Κοιτάζω τρόπους για να μεγιστοποιήσω τα έσοδα της ΠΑΕ. Από τα κέρδη από τα εισιτήρια, τα μισά δεν καταλήγουν σε μας. Πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό. Από διάφορες έρευνες που κάναμε με ξένες ομάδες, όπως η Μπενφίκα, είδαμε ότι φέτος θέσπισε ένα μίνι διαρκείας έξι αγώνων με άλλα δώρα για τους φιλάθλους της, στο οποίο έκανε 27.000 πωλήσεις. Κοιτάμε διάφορα, ώστε να μπορεί η ομάδα να προσφέρει στον κόσμο και παράλληλα να παίρνει».

 

Με βάση όσα ο κύριος Ιωάννης λέει
 
- Η ΠΑΕ ΠΑΟ έχει άνοιγμα συνολικά 30 εκ. ευρώ. 27 εκ. ευρώ από τα προηγούμενα χρόνια, 3 εκ. ευρώ από το έλλειμμα που αναμένουν να δημιουργηθεί φέτος.
 
- Το παραπάνω έλλειμμα προβλέπεται να καλυφθεί μέσω των χρημάτων που θα συγκεντρώσει η Παναθηναική Συμμαχία -εδώ γελάμε, 2,2 εκ. ευρώ έχουν μαζευτεί ως τώρα, το 1 και βάλε από φίλους του Αλαφούζου κι ενώ μας έλεγαν πως μέσα στον Ιούλιο θα είχανε μαζέψει 10-12 εκ. ευρώ-, μέσω της ΑΜΚ των 3 εκ. ευρώ που έχει εξαγγελθεί-εδώ κλαίμε από τα γέλια, με τα καράβια που θα πουλήσει ο Πατέρας και τις ρευστοποιήσεις του Βγενόπουλου για να συνδράμουν, μαζί με τον ανοιχτοχέρη Τζίγκερ- αλλά και με δάνεια από τράπεζες.
 
- Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα-ανεπίσημο προπαγανδιστικό όργανο της ΠΑΕ ΠΑΟ
 
ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατάφερε να πετύχει συμφέρουσες για τον σύλλογο συμφωνίες με «όπλο» τα μελλοντικά έσοδα.
 
Δηλαδή δεν φτάνει που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, δεσμεύουν και μελλοντικά έσοδα του μαγαζιού τους και εκτίθενται σε δανεισμό όπου είναι πολύ πιθανό να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν και να βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με κατασχέσεις.
 
- Οι παίκτες της ομάδας μένουν απλήρωτοι και υπάρχουν υποψίες ότι γι'αυτόν το λόγο δεν ''σκίζονται'' στα παιχνίδια. Να προσθέσουμε εδώ ότι σύμφωνα με τον έγκριτο ρεπόρτερ του συγκροτήματος της Δαβάκη Τάσο Νικολογιάννη aka Τάσαρο aka κυρ-Τάσο μας, πριν λίγες μέρες και για την οφειλή των 400.000 ευρώ, που ''αμέλησε'' να ρυθμίσει η ΠΑΕ ΠΑΟ προς την εφορία, ο κύριος Γόντικας απειλήθηκε με δέσμευση της προσωπικής του περιουσίας και ''πέρασε δύο πολύ άσχημες ημέρες''. Είχε δηλαδή τα λεφτά για την Εφορία, αλλά επειδή προτίμησε να τα δώσει σε διακανονισμούς με παίκτες, παλιούς και νέους, ώστε να μην μπορούν αυτοί να κάνουν προσφυγή και χάσει άμεσα βαθμούς η αρμάδα του Χεσουάλδο, λίγο έλειψε να τον μπουζουριάσουν, για μία ακόμη φορά κατά τη διάρκεια της θητείας του.
 
- Τα παραπάνω προστίθενται στο απλήρωτο εδώ και έναν χρόνο και βάλε ενοίκιο προς το ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΑΚΑ, χρέη που ξεπερνούν πια κατά πολύ το 1 εκ. ευρώ - μετά γκρινιάζουν οι αβέρτοι και συνεπείς βάζελοι επειδή με την πρώτη αφορμή τους κάνουν έξωση οι υπεύθυνοι του Σταδίου...-, στο σκόντο της Εφορίας για να σφραγιστούν εισιτήρια στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα με μελλοντικά έσοδα, στην παράτυπη προείσπραξη εσόδων από τη χορηγία του ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΟΠΑΠ, στα στραβά μάτια για την αποφυγή του φόρου μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και στη γενικότερη έλλειψη επενδυτικού ενδιαφέροντος για την ΠΑΕ ΠΑΟ, που καθιστά τη βιωσιμότητά της αδύνατη. Ρωτάμε λοιπόν
 
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ? ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Η ΕΠΟ ΤΟΥ ΨΗΛΟΥ ΣΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ-ΜΠΙΤΣΑΞΗΔΩΝ ΕΔΩΣΑΝ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ? ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ? ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ?
 
 
Κύριε Μώραλη, ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ, ελπίζουμε κι εσύ να μην μπεις στον ίδιο σωρό με τους από πάνω και για λόγους αβρότητας και ''μεγαλοψυχίας'' προς τον αντίπαλο, να κάνεις τα στραβά μάτια στις παραβάσεις τους. Κάντε ό,τι λένε οι κανονισμοί ΟΛΟΙ ΣΑΣ, γιατί δεν βλέπω να έχουμε καλά ξεμπερδέματα. Εκτός κι αν όλοι όσοι πληρώνουν και είναι συνεπείς στις ΠΑΕ που διοικούν, είναι τα κορόιδα.
 
Υ.Γ. Αν πιστέψουμε τον κύριο Ιωάννη για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ ΠΑΟ και τα νούμερα που παραθέτει -επιβεβαιώνονται από τους ισολογισμούς και το ενημερωτικό δελτίο της ΠΑΕ πάντως και δεν είναι λόγια του αέρα-, αν εμφανιστεί τώρα κάποιος και βάλει 30 εκ. ευρώ, ο ΠΑΟ ξεχρεώνει πλήρως. Αν μάλιστα βάλει 50 εκ. ευρώ, όπως έβαλε ο Μαρινάκης το 2010 στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, του μένουν και κάβα στα ταμεία 20 εκ. ευρώ να κινηθεί όπως θέλει. Το γιατί δεν εμφανίζεται κανείς δεν είναι λόγος για να γελάμε μόνο με τους επιδοτούμενους μεγαλοσυνδεσμίτες του τριορόφου της Αλεξάνδρας, που ανακαλύπτουν ΓΗΠΕΛ (χαχαχα, είστε αστείοι ρε σούργελα) και δάκτυλο Βαρδινογιάννη πίσω από όλα για να δικαιολογήσουν τους εργο... ε, αγαπημένους τους παράγοντες εννοώ, Πατέρα-Βγενόπουλο, που κωφεύουν στις εκκλήσεις του κυρίου Ιωάννη. Είναι και μια απάντηση προς όλους τους νεόγαυρους, που με οικονομκούς υπολογισμούς στο μπακαλοτέφτερο του μυαλού τους καταλήγουν στο ''έλα μωρέ, και τι έβαλε ο Μαρινάκης? 50 εκ. ευρώ έβαλε, 50 ψωροεκατομμύρια, τα οποία τα παίρνει πίσω σιγά σιγά με το παντελόνι που κάνει''. Και καλά ''το παντελόνιασμα του Μαρινάκη'', το αναλύσαμε, θα δούμε και τον ισολογισμό σε λίγους μήνες και θα γελάσουν και τα σκυλιά. Αστείο ποσό τα 50 εκ. ευρώ σήμερα, έτσι? Το επιβεβαιώνει η ελληνική αγορά. Καθημερινά στον δρόμο ακούς για επενδύσεις 200 και 300 εκ. ευρώ στην πιάτσα. Δηλαδή που λέει ο λόγος, τώρα αν ανοίξω το παράθυρο, θα έρθουν από τον ουρανό 50 εκ. ευρώ. Τόσο χρήμα κινείται γύρω μας και ουρές κάνουν όλοι να τα σπρώξουν στο βάζελο και να είναι άρχοντες και πρώτες μούρες στη χώρα. ΠΑΝΙΒΛΑΚΕΣ, ε ΠΑΝΙΒΛΑΚΕΣ...

Σχόλια

Εικόνα clark gheibol

Ρε φίλε, έχεις δίκιο. Έχουμε χάσει το αυτονόητο. Νομίζω όμως ότι συναίνεσε κι ο Πρόεδρος...

Εικόνα savvas gridlock

Άλλο τα λάθη της διοίκησης και του Μαρινάκη και άλλο να τον βγάζουμε τσίπη. Πώς συναίνεσε σε αυτό δηλαδή ο Πρόεδρος?

Εικόνα clark gheibol

Κοίτα, δέχομαι διόρθωση, γιατί η μνήμη μου δεν είναι και πολύ γερή σε κάτι τέτοια, αν λαθεύω, αλλά μου φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός συναίνεσε στο να μη μπέφτουν κατηγορία οι ομάδες λόγω χρεών. Όποιος τον λέει τσίπη είναι τελείως έξω από την αγορά

Εικόνα savvas gridlock

Nαι, δεν εννοώ να πέσει ο βάζελος. Υπάρχουν κι άλλες τιμωρίες. Ατιμώρητος όμως και ασυνεπής δεν γίνεται. Το καλό το κάνεις μία φορά. Αν μετά χρειάζεται και νέο σκόντο και άλλες αβάντες, το πράγμα ξευτιλίζεται και πετάς ένα ''ως εδώ''. Οι κανονισμοί υπάρχουν για να τηρούνται. Σε μια τελική, αν θέλουν διαρκώς παραχωρήσεις, ας πάει ο Βαγγέλας να βάλει 50 εκ. ευρώ, να τους κάνει παράρτημα του Ολυμπιακού να τελειώνουμε. Να παίζουν και ο Βλαχοδήμος με το Ζαραδούκα κάπου, που τους τρώει η εξέδρα.

Εικόνα clark gheibol

περίεργο, εγώ διαβάζοντας το άρθρο αυτό κατάλαβα. Αφού ρε φίλε πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι, τι να κάνουμε τώρα; Θα πληρώνουμε από τη τζέπη μας το σωματείο αμπελοκήπων και λίγο γκίζη;

Εικόνα savvas gridlock

Tι είναι 50 ψωροκατομμύργια ρε για τον Πρόεδρα? Για πλάκα τα δίνει αν το πάρει απόφαση και τους κάνει ΟΦΗ του Βαρδινογιάννη. Άλλο που δεν το θέλει, επειδής ασχολείται ολημερίς και οληνυχτίς με τον Θρύλατσο.

Εικόνα ΔΙΑΣ

οι τιμωριες του ζελε ειναι γνωστες...
2 αγωνιστικες που στην εφεση γινεται μια και εως 450 ευρω προστιμο...

Εικόνα savvas gridlock

Και τα 450 ευρά πρόστιμο σε ρύθμιση θα τα βάλουν αυτοί.