Ο.Α.Φ. (Οργανισμός Αφανισμού Φαβορί)!!!


Tags: -

Η πρόβλεψη είναι ένα πολύ δημιουργικό αλλά και αχάριστο πράγμα! Καμία μέθοδος που μπορεί να βοηθήσει -όσο το δυνατό- σε επιτυχημένη πρόβλεψη δεν θα πρέπει να την θεωρήσετε αμελητέα, πόσο μάλλον, περιττή. Άλλωστε, δεν υπάρχει συνταγή. Ακόμη και ο... Βαμβακούλας ντυμένος νύφη μπορεί να αποδειχτεί...έμπνευση!!!
 
Τώρα, για τα μάλλον "μεταφυσικά επιστημονικά" -όπως το έχουν χαρακτηρίσει ορισμένοι φίλοι, πάνω στα οποία βασίζεται ο τρόπος με τον οποίο εξάγω συμπεράσματα θέλω να σας τονίσω ότι είναι προϊόν πολυετούς εμπειρικής επεξεργασίας και επιβεβαιώνονται απλά όσο και κάπως αξιοπερίεργα!

Έχοντας υπάρξει, για πολλά χρόνια, ποδοσφαιριστής, στις αθηναϊκές κατηγορίες, το να προσεγγίζω το ζήτημα της πρόβλεψης με αυτό το μαθηματικό-μεταφυσικό τρόπο, μου φαινόταν, παλιότερα και μένα περίεργο. Αλλά...το συνήθισα και καλό θα είναι να το συνηθίσετε κι εσείς! 

Η κύρια "ενασχόλησή" μας θα είναι να ανακαλύπτουμε, κατά βάση την κόντρα, εξ' ου και ο ...προβοκατόρικος τίτλος της στήλης!

Τα βασικά εργαλεία μου είναι στατιστικές παράμετροι και τάσεις που το "πονηρό" μυαλό μου υποχρεώθηκε να ανακαλύψει, παρατηρώντας τα όσα...θαυμαστά συμβαίνουν στον κόσμο του παγκόσμιου ποδόσφαιρου. Τα πάντα παίζουν ρόλο και είτε το θέλουμε είτε όχι, το αποτέλεσμα μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης προκύπτει όχι μόνο μέσα από την παραδοσιακή προσέγγιση, δηλαδή, φόρμα, ποιότητα,. κίνητρο, απουσίες, αλλά και μέσα από το χάος των αλγόριθμων! Μην φρικάρετε... Απλώς παρακολουθείστε το να ...ξετυλίγετε μπροστά σας και θα βρούμε χρόνο για να σας εξηγήσω περισσότερα!

Ας πάμε, όμως, έτσι... για το καλό και να δούμε τί ευκαιρίες προσφέρει το αποψινό πρόγραμμα:

101: ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ-ΚΟΛΩΝΙΑ : 2Χ (2,65-3,20)

Έως και την προηγούμενη αγωνιστική, η Κολωνία ήταν για τα μπάζα! Εντός αγωνιζόταν; Εκτός έπαιζε; Ένα και το αυτό... Έως ότου αφυπνίστηκε και πέταξε στο καναβάτσο την εκ των πρωτοπόρων, ΦΣΒ Φρανκφούρτης! Η Πάντερμπορν, από την άλλη δείχνει να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, αλλά δεν θα μπορούσα, προσωπικά, να την εμπιστευτώ κόντρα σε μια ομάδα που πιστεύω να πήρε, πράγματι, μπροστά. Απο στατιστική παρατήρηση και μόνο, μια ομάδα που πετυχαίνει την πρώτη νίκη της, έπειτα από μεγάλο σερί αποτυχιών, έχει πολύ υψηλές πιθανότητες να συνεχίσει την αγωνιστική άνοδό της...

103: ΝΟΡΝΤΖΕΛΑΝΤ-ΕΣΜΠΙΕΡΓΚ: 2Χ (4,25-3,40)

Στην ίδια κατηγορία τοποθετώ και την αναμέτρηση της Νόρντζελαντ με την Έσμπιεργκ. Η φιλοξενούμενη πέτυχε, την προηγούμενη αγωνιστική, την πρώτη -και μάλιστα εκτός έδρας - νίκη της στο πρωτάθλημα κόντρα στην εκ των πρωτοπόρων, Άαλμποργκ. Η Νόρντζελαντ βρίσκεται, βέβαια, σε καλή κατάσταση, αλλά κάτι με την παράδοση που δεν είναι και ιδιαίτερα ευνοϊκή για τη γηπεδούχο, κάτι με την πιθανή ανάκαμψη της Έσμπιεργκ, χωρίς να εξαιρώ την έξαψη που δημιουργεί ο επόμενος αγώνας της γηπεδούχου, στο Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να μας αποφέρει τις υψηλές αποδόσεις της κόντρας.

126: ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ-ΜΠΡΑΓΚΑ: 1 (2,75)

Η Βιτόρια πέτυχε, την πρώτη νίκη της στο νέο πρωτάθλημα, μετά το 1-0 στην έδρα της Μορεϊρένσε. Η Μπράγκα, από την άλλη διέλυσε με 4-1 την Ρίο Άβε, αλλά έχει κάκιστη παράδοση στο Γκιμαράες. Μια απόδοση 2,75 στον "άσσο" είναι αποδεκτή για το ρίσκο που αναλαμβάνω, μιας και θα πρέπει να με πείσει, πρώτα, η πρώην ομάδα του Λεονάρντο, ότι μπορεί να επαναλάβει τις πορείες της των προηγούμενων ετών. Οι τελευταίες τέσσερις από τις πέντε πρόσφατες αναμετρήσεις των δύο ομάδων, στο Γκιμαράες έληξαν με χαμηλό, ή καθόλου σκορ.

Καλό ταμείο και καλή αρχή από την λατρεμένη ομάδα του RedsAgainstTheMachine ΚΑΙ στο Στοίχημα!
 
Αδάμ Αδαμόπουλος
 
e-mail –adamadamopoulos@yahoo.gr