ΓΑΥΡΟΙ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ PART 2



 
Έχουμε δει ήδη κάποιες αντιδράσεις των οπαδών του Ολυμπιακού εναντίον του χουντοκαθεστώτος.
 
Μεταφερόμαστε στο 1973. Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα, όχι επειδή υπάρχουν πολλές καλές ομάδες που το διεκδικούν, αλλά επειδή το χουντικό παρακράτος του Ασλάνα -υποτίθεται είχε φύγει από το χώρο του Αθλητισμού, αλλά συνέχισε να κινεί τα νήματα πίσω από τις κουρτίνες- και φυσικά του τότε προέδρου της ΕΠΟ και εν ενεργεία μέλους του Παναθηναικού Δέδε, κάνει τα πάντα για να ανακόψει την υπερομάδα του Γουλανδρή. Σφαγιαστικές διαιτησίες, τιμωρίες παικτών του Ολυμπιακού δίχως κανένα λόγο, μόνο και μόνο για να αποδεκατιστεί ο Θρύλος, έχουν φέρει τον κόσμο της ομάδας μας στα όριά του. Έτσι, το Μάρτιο, για την 21η αγωνιστική, πηγαίνουμε να παίξουμε στο Αιγάλεω. Ας δούμε το τι έγινε.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 5-3-1973


 


 

 

 

 

 

 
Όποτε λοιπόν αναφωνεί με στόμφο ένα φασιστοειδές ''επί χούντα πορείες δεν γίνονταν, τι ωραία χρόνια'', μπορούμε για μία ακόμη φορά να του πούμε
 
ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ Η ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΣΦΑΖΑΝ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ, ΕΝΩ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ. ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΝ ΑΔΙΚΗΘΕΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ.
 
Το τι ακριβώς συνέβη βεβαίως και φτάσαμε εκεί, ίσως στο πιο ΜΑΓΚΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΟ πρωτάθλημα στην ιστορία του ΘΡΥΛΟΥ, όπου ο κόσμος της ομάδας, με μπροστάρη τον ΤΙΤΑΝΑ Γουλανδρή, τα έβαλε για έναν χρόνο με τη χούντα, τον Ασλανιδιακό-ΠΑΟ και τη ΔΕΚΟ του Βορρά-ΠΑΟΚ και τους πήρε όλους παρτούζα, παρά το πρωτοφανές κυνηγητό, θα τα δούμε σε ξεχωριστή ανάρτηση με τον απολογισμό της σεζόν 1972-73. Αυτό το γράφουμε για να ξεκαθαρίσουμε πως ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΑΜΕ. Είμαστε στα μισά περίπου ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ για τα πεπραγμένα της χούντας. Καταλαβαίνετε το τι γίνεται και πόση αντιολυμπιακή προπαγάνδα πρέπει να καταρριφθεί. Τόνοι ψεμμάτων και αερολογιών, από τους μάστορες του είδους, που πρέπει να απαντηθούν μια και καλή. Αυτό θα γίνει και είναι υπόσχεση. Χρειάζεται όμως υπομονή και πολλές αναρτήσεις ακόμη. Κουράγιο σε όσους γαύρους παρακολουθούν και ΒΙΞ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΙΜΑ στους άλλους...

Σχόλια

Εικόνα red apple

Αν και 15τούτης την εν λόγω περίοδο, η έλλειψη πολυφωνίας στην ενημέρωση συσκότιζε τα πάντα...δυστυχώς αλλά δεν υπήρχε η... Ντόιτσε Βέλε για το ποδόσφαιρο!