ΠΕΡΙ ΝΕΟΓΑΥΡΩΝ, ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΦΡΟΣΥΝΗΣ



 
Με μια σειρά άρθρων που έχουν δημοσιευθεί εδώ πέρα, δικών μου αλλά και άλλων παιδιών, όπως με ενημέρωσαν κάποιοι φίλοι από το σάιτ, προέκυψαν ορισμένες παρεξηγήσεις και καλό θα είναι να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
 
Δημιουργείται μια στρεβλή άποψη σε αρκετούς ότι ''την πέφτετε σε όποιον κάνει κριτική στην ομάδα και δεν τα βλέπει όλα καλώς καμωμένα''. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, δεν θα είχαν γραφτεί αρκετά πράγματα από πολλούς, αλλά για να μιλήσω επί προσωπικού, σίγουρα δεν θα είχε γραφτεί αυτό εδώ το άρθρο, μεταξύ άλλων.
 
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την κριτική, γενικά κι αφηρημένα. Ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει και να εκφράζει ό,τι θέλει. Αλίμονο αν εξηγούμε τα αυτονόητα. Να το εξειδικεύσουμε?
 
- Θεωρείς το Μαρινάκη ''λίγο'' για να είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού? Θέλεις κάποιον που θα βάζει πιο πολλά λεφτά στην ομάδα? Μπορεί να σε πω αιθεροβάμων, αφελή ενδεχομένως και άτομο που δεν έχει επαφή με το τι γίνεται έξω στην κοινωνία αυτήν την στιγμή, μπορεί με λίγα λόγια να διαφωνήσω μαζί σου, αλλά είναι απολύτως σεβαστό αυτό που λες. Έχεις κάθε δικαίωμα να καθορίσεις εσύ για πάρτη σου τις απαιτήσεις που πρέπει να πληροί η εκάστοτε διοίκηση της ομάδας μας και δεν θα σε χαρακτηρίσω νεόγαυρο ή θα αμφισβητήσω την ολυμπιακοφροσύνη σου.
 
- Θεωρείς το Ζαρντίμ ''λίγο'' και θέλεις καλύτερο προπονητή? Γούστο σου-καπέλο σου η δουλειά. Απολύτως σεβαστή η άποψή σου, ειδικά εφόσον μένεις εκεί και δεν δημιουργείς θέμα στην ομάδα. Στο βαθμό που γνωρίζω εγώ την ιστορία του Ολυμπιακού, προπονητής που να είχε την καθολική αποδοχή από το σώμα των φιλάθλων-οπαδών του Θρύλου, δεν υπάρχει. Κάνε όποια κριτική θες για τις επιλογές του, τη φιλοσοφία του και τον τρόπο δουλειάς του και δεν θα σε θεωρήσω νεόγαυρο, λιγότερο ολυμπιακό από εμένα ή και βαλτό βαζελάκι -για γέλια αυτός ο χαρακτηρισμός ούτως ή άλλως, άκου βαλτός...-.
 
- Θεωρείς το ρόστερ μας ανεπαρκές για τους στόχους που έχουν τεθεί και θέλεις καλύτερους παίκτες και μεγαλύτερη ενίσχυση της ομάδας στις μεταγραφές? Δικαίωμά σου και δεν υπάρχει θέμα εδώ. Αλίμονο αν απαιτούσαμε από όλους να συμφωνούν με τις απόψεις που πέντε δέκα άνθρωποι έτυχε από αυτόν εδώ το χώρο να έχουμε από κοινού. Αυτή είναι και η ''γλύκα'' εξ άλλου, εκεί που εσύ στον χ,ψ Φετφατζίδη βλέπεις το νέο Μέσι, εγώ να βλέπω ένα παρτάλι που θέλω να ξεκουμπιστεί από την ομάδα. Προφανώς και σε τέτοιου είδους διαφωνίες δεν χωρούν χαρακτηρισμοί τύπου ''νεόγαυροι'' και προσπάθεια μείωσης της ολυμπιακοφροσύνης κάποιου.
 
Ελπίζω τα παραπάνω να είναι κατανοητά, γιατί είναι τόσο απλά, όσο το ότι έξω, αυτήν την ώρα που γράφεται το άρθρο, στην Ελλάδα και όχι στην Αυστραλία, δεν έχει νύχτα, αλλά είναι μεσημέρι. Πείτε ό,τι γουστάρετε για την ομάδα, καλοπροαίρετα και Ολυμπιακά και εγώ τουλάχιστον δεν έχω κανένα πρόβλημα. Πού είναι το πρόβλημα τότε? Στις ορδές των νεόγαυρων του ίντερνετ και των ραδιοφώνων. Να το προσδιορίσω λίγο καλύτερα και αυτό? Εγώ ακούω καθημερινά δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς, για αρκετή ώρα μέσα στην ημέρα, το αποχωρητήριο της Δαβάκη και τη ΛΕΡΑ ΣΠΟΡ. Επίσης, διαβάζω σχόλια οπαδών του Ολυμπιακού κάτω από αναρτήσεις άρθρων στο rednews, στο gavros.gr και στο redplanet, όπως και σε κάνα sentragoal.gr, όπου μπαίνω για να διαβάσω τα άρθρα του αποδυτηριάκια ή του Μπραουδάκη, του σούπερ-ντούπερ αντικειμενικίδη, για να γελάσω λίγο. Δεν έχω facebook, twitter ή κάτι άλλο παρεμφερές, δεν διαβάζω κάποιο φόρουμ ή οποιονδήποτε χώρο συζητούν Ολυμπιακοί ή οπαδοί όλων των ομάδων μαζί. Από αυτά που βλέπω λοιπόν στα παραπάνω sites ως σχόλια ή ακούω στους δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς από ''έντιμους'' γαύρους, μου έρχεται να σαλτάρω ρε μάγκες, ειδικά όταν άλλα παιδιά από εδώ μέσα με ενημερώνουν πως στο facebook κυρίως, αλλά και σε άλλους χώρους που συχνάζουν Ολυμπιακοί, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη.
 
- Είναι δυνατόν να βγαίνουν γαύροι και να λένε/γράφουν ότι ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ κάνει κουμάντο στο παρασκήνιο, ελέγχει διαιτητές και έχει παραρτήματα τις μισές ελληνικές ομάδες, οπότε με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζει τα πρωταθλήματα? Όποιος γαύρος το λέει και το γράφει αυτό, είναι νεόγαυρος και καλύτερα να ψαχτεί μήπως είναι και λαγουδάκι του κερατά. 
 
- Είναι δυνατόν να βγαίνουν γαύροι και να λένε/γράφουν ότι ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ''παντελονιάζει'' από τον Ολυμπιακό? Να τον βγάζουνε δηλαδή Σαλιαρέλη? Αποδείξτε το και εγώ θα είμαι μαζί σας. Συγκεκριμένα πράγματα. Με τον τάδε ή το δείνα τρόπο, μαγειρεύει έτσι τα στοιχεία και τσεπώνει φράγκα, χωρίς να φαίνεται προς τα έξω. Μέχρι να το κάνουν έτσι, μέχρι να το αποδείξουν ξεκάθαρα και όχι με εικασίες, καφενειακούς συλλογισμούς και υπολογισμούς στο μπακαλοτέφτερο, εγώ μένω μόνο σε ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ και λέω ότι όποιος βγάζει το ΜΑΡΙΝΑΚΗ απατεώνα, που κονομάει από τον Ολυμπιακό, είναι νεόγαυρος.
 
- Είναι δυνατόν να βγαίνουν γαύροι και να λένε/γράφουν ότι ''κανείς δεν πρέπει να πάει στο γήπεδο, αποχή επειδή μας κοροιδεύει ο Μαρινάκης, τα κορόιδα ξύπνησαν''? Πότε άλλοτε κάναμε αποχή εμείς ως Ολυμπιακοί? Επί Σαλιαρέλη ας πούμε? Συγκρίνονται τα πέτρινα χρόνια με αυτό που βλέπουμε τώρα? Πώς αλλιώς να χαρακτηριστεί ένα άτομο σαν κι αυτό, πέρα από καλομαθημένος νεόγαυρος?
 
- Είναι δυνατόν να βγαίνουν γαύροι και να λένε/γράφουν ''μπράβο μας για τη γιούχα με τον Αστέρα, επιτέλους αποδείξαμε πως ξυπνήσαμε''? Πότε άλλοτε έχει συμβεί αυτό στην ιστορία του Ολυμπιακού? Αν μου το αποδείξει κάποιος, εγώ δεν ξαναγράφω τίποτε εδώ μέσα, τα παρατάω όλα και την κάνω. Έχουν ξαναακουστεί αποδοκιμασίες σε αγώνα του Ολυμπιακού, ενώ η ομάδα κέρδιζε? Ναι, σε φάσεις που ήμασταν ας πούμε στο 2-0, 3-0, η ομάδα χαλάρωνε, ο κόσμος ήθελε κι άλλα γκολ κι εμείς δυσανασχετούσαμε. Ναι, έχουν ξαναακουστεί αποδοκιμασίες, π.χ. στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ πριν 2,5 χρόνια, όπου ΧΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΝΑΜΕ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΙΣΩ από τον ΠΑΟ. Πολλές φορές ακούγονται αποδοκιμασίες σε παιχνίδια μας, όταν η ομάδα δείχνει πως δεν τραβάει, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ. Έχει χειροκροτηθεί γκολ αντιπάλου στο Καραισκάκη, π.χ. της Ρόζενμποργκ το 1-3 το 2005 ή το τέταρτο γκολ της Βαλένθια το 2006, στο 2-4. Το προχθεσινό όμως σκηνικό, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ και όποιος δεν ήταν στο γήπεδο, δεν μπορεί να το καταλάβει. Η ομάδα κέρδιζε, φαινόταν πως δεν είχε τρεξίματα, ήθελε συμπαράσταση από την εξέδρα, προερχόμαστε από σερί πρωταθλήματα, είμαστε μπροστά στη βαθμολογία σε αυτό το πρωτάθλημα -το θεωρούν πολλοί τελειωμένη ιστορία, για να μην κρυβόμαστε- και μέσα σε όλους τους στόχους μας και ο κόσμος γιούχαρε ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕΙ. ΣΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ, ΟΠΑΔΟΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΥΡΕΣ ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΝ. Γεμίσαμε βάζελους ή Τριπολιτσιώτες? Όχι βέβαια. Γεμίσαμε γκρινιάρηδες, μίζερους και καλομαθημένους νεόγαυρους, που αν η ομάδα δεν παίξει καλό ποδόσφαιρο και δεν ρίξει πέντε μπαλάκια σε κάθε αντίπαλο, εξεγείρονται. Δεν υπάρχει πρόβλημα λοιπόν με τις αποδοκιμασίες -όταν γίνονται την κατάλληλη ώρα πάντοτε-, όπως παρανόησαν κάποιοι, αλλά με το χθεσινό πρωτόγνωρο σκηνικό, του να κερδίζουμε, να είμαστε πρώτοι στην Ελλάδα και επειδή η ομάδα δεν τραβάει, ένα ολόκληρο γήπεδο να περιμένει να φάμε γκολ, μπας και ''δικαιωθεί''. 
 
Τι θα πει ''νεόγαυρος'', που επαναλαμβάνω συχνά μέσα στο κείμενο? Ούτε κάποια διατριβή για τη συμπεριφορά του κόσμου μας θέλω να κάνω, ούτε να ομαδοποιήσω γηπεδικές συμπεριφορές, λες και είμαι κάνας κοινωνιολόγος-ανθρωπολόγος, ούτε να εκδώσω πιστοποιητικά ολυμπιακοφροσύνης. Το ''νεο'', ως συνθετικό, ΔΕΝ αφορά την ηλικία αυτού που εμφορείται από την παραπάνω νοοτροπία, αλλά το ότι αυτή η πρακτική, κομμάτια της οποίας περιγράφονται πιο πάνω, είναι καινούρια στις τάξεις του κόσμου μας. Για'μένα τουλάχιστον, έτσι? Στο δικό μου το μυαλό και στο πώς εγώ χρησιμοποιώ αυτόν τον όρο. Βλέπω ας πούμε το θείο μου, άτομο με το οποίο έχουμε λιώσει σόλες σε ποδαρόδρομο να πάμε Καραισκάκη να δούμε τον Θρύλο να παίζει με αριστερό χαφ το Νεντίδη, 55 χρονών αυτός σήμερα, να μου λέει το καλοκαίρι ''αν δεν πάρει ο Μαρινάκης αριστερό εξτρέμ ως αντι-Μιραλάς, εγώ δεν ξαναπατάω στο γήπεδο'', την ώρα που και αυτός αναγνωρίζει ότι ο σημερινός αναπληρωματικός αριστερός μας χαφ, ο Φετφατζίδης, είναι 2-3 κλάσεις καλύτερος του Νεντίδη, τον οποίον πήγαινε παλιότερα και έβλεπε αδιαμαρτύρητα. Ε, το θείο μου, όταν μιλάει έτσι, μου έρχεται να τον γιαουρτώσω και τον βγάζω νεόγαυρο, παρά την ηλικία του.
 
Γιατί γίναμε έτσι? Τι μεσολάβησε? Η άνοδος του βιοτικού επιπέδου στην Ελλάδα, που έχει κάνει καλομαθημένους όλους σχεδόν τους Έλληνες? Μπορεί. Τα συνεχόμενα πρωταθλήματα? Ίσως. Δεν γίνεται να προσπεράσουμε και αυτά, αλλά το να μειώνεις έναν άνθρωπο όπως το ΜΑΡΙΝΑΚΗ, με γελοίους χαρακτηρισμούς που μόνο βάζελοι του αποδίδουν και να τον βγάζεις απατεώνα και μείξη Ψωμιάδη-Σαλιαρέλη, προδίδει εμπάθεια. Για ποιο λόγο να υπάρχει εμπάθεια προς έναν άνθρωπο που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ έχει βάλει λεφτά από την τσέπη του στον Θρύλο? Μιλάμε για 50 εκ. ευρώ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και άλλα 20 περίπου στην ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ και στην ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΑΕ. Ένας άνθρωπος που ξοδεύει από την προσωπική του περιουσία τόσα λεφτά, εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης στην ιστορία της Ελλάδας από τον Εμφύλιο και μετά, μπορεί να μην κάνει σε κάποιους, μπορεί να τον θεωρούν ''λίγο'', αλλά λαμόγιο και απατεώνα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΖΟΥΝ. Δ-Ε-Ν-  Γ-Ι-Ν-Ε-Τ-Α-Ι. Τι να κάνουμε τώρα, να αγνοήσουμε ότι ήταν ο μόνος που εμφανίστηκε στο άνοιγμα ΚΟΚΚΑΛΗ? Το ότι τα 70 εκ. ευρώ του 2010 έχουν την αξία των 150 εκ. ευρώ, μην πω 200, εν έτει 2000 ή και 2005, να το προσπεράσουμε επίσης? Πώς θα χαρακτηρίσουμε έναν τόσο αχάριστο και εμπαθή Ολυμπιακό οπαδό, πέρα από ΝΕΟΓΑΥΡΟ? Το να γκρινιάζεις γενικά κι αόριστα, όταν δεν βλέπεις αυτό που θες, είναι σεβαστό. Το να το προσωποποιείς όμως και να βγάζεις χολή και εμπάθεια εναντίον κάποιου που βοήθησε την ομάδα σου, ενώ εσύ ας πούμε ίσως και να μην ξοδεύεις και σεντ για τον Θρύλο, αναλωνόμενος σε υψηλή κριτική πίσω από το σύρμα, εμένα με οδηγεί και σε άλλες σκέψεις. ΟΚ, υπάρχει κρίση, ανεργία, πολλοί δεν έχουν στον ήλιο μοίρα που λέμε και ξεσπούν στην ομάδα. Είναι μόνο αυτό? Αν ήταν μόνο αυτό, θα περιορίζονταν σε γκρίνια, γενικά κι αόριστα και όχι σε επιθέσεις προς το Μαρινάκη με επιχειρήματα βάζελου, λες και τους έχει κάνει προσωπικό κακό. Όποτε βλέπω τέτοια πράγματα γραμμένα στο ίντερνετ ως σχόλια γαύρων, εμένα το μυαλό μου πάει στα πολιτικά. Τέλος. Όπως είχαμε τα προηγούμενα χρόνια τα ΣΟΥΡΓΕΛΑ τους δεξιούληδες, τους νοικοκυραίους, που επειδή τους πονούσε ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ, συνεχώς τον κράζανε στα του Ολυμπιακού ό,τι κι αν έκανε, με χαρακτηρισμούς όπως ''Κρόκους'', ''Ρόκο'', ''απατεώνας'', ''εθνικός προμηθευτής'' και άλλα πολλά, τα καλά της Αριστέας δηλαδή που τα ξαναγράφω και σαλτάρω, έτσι και τώρα έχουμε προφανώς τα πασοκόσκυλα-πασοκοειδή, μαζί ενδεχομένως με κάποιους αριστερούς του σαλονιού που έχουν απορροφήσει τους παραπάνω ''αγωνιστές'', που δεν αντέχουν το ότι ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ είναι δεξιός. Δεν το μπορούνε ρε παιδί μου. Πονάει η τρυπίδα τους και γίνεται μπαμπρίζ. Το παρακάτω δεν αφορά τους γαύρους στην έξω του Ολυμπιακού ζωή τους, όπου προφανώς και υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα για όλους μας από την ομάδα, αλλά 
 
ΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΑΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΓΑΜΙΕΤΑΙ.
 
Οποιουδήποτε είδους και χρωματισμού πολιτικά, έτσι? Εδώ θα τα λέμε όλα και δεν θα κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.
 
Δεν γουστάρεις φίλε την ομάδα? Θέλεις καλύτερο θέαμα? Θέλεις καλύτερο προπονητή και παίκτες? Σεβαστό απολύτως. Μπορείς να αποδοκιμάσεις, να κράξεις, αλλά ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. Την ώρα που ο Ολυμπιακός αγωνίζεται και κερδίζει, ενώ είναι εμφανές πως η ομάδα θέλει στήριξη, εσύ πρέπει να το βουλώσεις και να βοηθήσεις την ομάδα μέσα στο γήπεδο. Αν αποδοκιμάζεις μέσα στο παιχνίδι, είσαι νεόγαυρος. Τι περιμένεις δηλαδή ρε φίλε την ώρα του αγώνα με αυτό? Ποια ομάδα του Ολυμπιακού έχει πετύχει ποτέ στο παρελθόν 30 νίκες σε 30 ματς, ώστε να το απαιτείς φορτικά? ''Ανύπαρκτοι είναι οι άλλοι, θέλω μόνο νίκες''. Μάλιστα. Παραβλέποντας το πόσο καλομαθημένος είσαι, να το ρωτήσω αλλιώς. ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ, ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ, ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΜΠΑΛΑΡΑ? Ποια? Υπάρχει? Είναι δυνατόν μια ομάδα από τέλη Αυγούστου μέχρι μέσα του επόμενου Μαίου, να κεντάει και να συντρίβει τους πάντες? Ούτε η Μπάρτσα το μπορεί αυτό και η Ρεάλ του Ζοζέ. Άσε που τα παραπάνω σούργελα, αν το βλέπανε αυτό στην Ελλάδα, θα έβγαζαν παραρτήματα τις άλλες ομάδες. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΒΑΖΕΛΟΠΟΙΗΣΗ, με επιχειρήματα ΠΡΑΣΙΝΗΣ και οργανωμένων επιδοτούμενων του λαγού. Δηλαδή έστω ότι σε ένα ματς έρχεται μια ισοπαλία. Τι θα γίνει? Θα διαλύσουμε τα πάντα? ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΤΕ ΡΕ? Πότε άλλοτε στην ιστορία μας είχαμε τέτοιες συμπεριφορές? Αν δεν είναι αυτό ένδειξη βαζελοποίησης, τι είναι? Και να πεις ότι στέκει ποδοσφαιρικά, πάει κι έρχεται. Βάλαμε τα στατιστικά του αγώνα με τον Αστέρα στην αρχική φωτό. Βλέποντας αυτά αλλά και τις φάσεις από το κανάλι της NOVA στο ίντερνετ, ποια ομάδα από τις δύο ήταν καλύτερη στο ματς? Από πού κι ως πού ''μας πάτησε ο Αστέρας'', που λένε κάποιοι ''γνώστες''? Ναι, καλοί δεν ήμασταν. Σερνόμασταν σε κάποια διαστήματα. Από τον Αστέρα όμως, συνολικά, ήμασταν πιο καλοί? Στο γήπεδο και σε κάθε παιχνίδι αναμετρώνται δύο ομάδες, δεν αναμετράται ο Ολυμπιακός με τη φιλοσοφία περί ωραίου και θελκτικού ποδοσφαίρου και το κατά πόσον η απόδοσή του συμβαδίζει με αυτήν. Πού να ήμασταν όπως με την Καβάλα επί Κετσπάγια στο Καραισκάκη τι θα βλέπαμε...
 
Νομίζω πως όλα τα παραπάνω είναι κατανοητά και δεν θα χρειαστεί να επανέλθω. Δεν έχω όρεξη να το κάνω. Δεν έχω όρεξη καν να πάω γήπεδο πια. Περνούσα χθες από έξω και ένιωσα ένα σφίξιμο, σαν να έχει συμβεί κάτι κακό εκεί και με τραβάει μακριά. ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΡΕ. Θα κόψουμε το γήπεδο όσοι μεγαλώσαμε σε αυτό και είμαστε μέσα μια ζωή? Αν τώρα κάποιος πιστεύει πως τα κακώς κείμενα δεν πρέπει να τα θίγουμε και ότι ενδεχομένως είμαστε υπερβολικοί, πάω πάσο. Τα καρκινώματα και τις λογικές που μας πάνε πίσω, εγώ πιστεύω πως πρέπει να τις πετάμε αφού πρώτα τις αναδεικνύουμε, όχι να τις καταπίνουμε. Αυτό το πράγμα που βλέπω εγώ, ΔΕΝ είναι κόσμος του Ολυμπιακού όπως τον ξέρω και τον έχω μάθει. Δεν τον γουστάρω, για να τελειώνουμε. Η κατεύθυνση που έχουμε πάρει και επομένως και η πορεία μας, δεν βλέπω να έχει γυρισμό. Μακάρι να κάνω λάθος. Αν δεν με χαλούσαν όλα αυτά, θα μιλούσα πολύ πιο άσχημα. Ακόμη και τώρα ό,τι γράφω, το κάνω έχοντας συναίσθηση πως απευθύνομαι σε Ολυμπιακούς. Με λάθος νοοτροπία κατ'εμέ, παραχαιδεμένους και καλοζωισμένους, αλλά Ολυμπιακούς. Πάντως το να δερνόμαστε μέσα στο γήπεδο, όπως συνέβη σε αρκετές θύρες στο Καραισκάκη την Κυριακή, επειδή κάποιοι αποδοκιμάζουν και άλλοι τους την πέφτουν, δεν είναι αποδεκτή κατάσταση. Ούτε θέλω να ξαναφτάσω σε κατάσταση αμόκ και να ξεσπάω σε καθίσματα και με ''λειτουργία'' προς μια ολόκληρη θύρα. Δεν ξέρω ειλικρινά τι θα γίνει, ξέρω όμως πως έχω ξενερώσει και αυτό δεν περίμενα ποτέ να συμβεί. Ντόμπρα και παντελονάτα μιλάω, όπως πάντοτε κάνουμε όλοι μας σε αυτήν τη σελίδα.
 
Υ. Γ. 1 Τα παραπάνω αφορούν τον κόσμο που σχολιάζει σε ραδιόφωνα και σελίδες ίντερνετ και όχι δημοσιογράφους που γράφουν εκεί. Με Πίκουλες και Χαλάδες, θα ασχοληθούμε αλλιώς και σε άλλη ανάρτηση. Ειδικά με τον Αντώνη, που μεγάλωσε στα τσιμέντα της 7 -αλλά τώρα μπαίνει σε σουίτες προσκεκλημένος-, που μας ενημέρωσε για τους Άραβες από το Κατάρ που έρχονται να αγοράσουν ομάδες της Ελλάδας, θα ασχοληθούμε αναλυτικά. Δεν το θέλαμε, έκανα τα πάντα εγώ προσωπικά για να το αποφύγω, αλλά όλα έχουν ένα όριο...
 
Υ. Γ. 2 Που καταντήσαμε. Να μιλάνε για ξανθά μαλλιά παλαιμάχων του Ολυμπιακού αυτοί που όλο το Χατζηκυριάκειο τους φωνάζει ''Νικολέτα''. Κοίτα ρε κάτι βαφτισμένους παναθηναικάρες.
 
Υ. Γ. 3 Δεν φτάνει ρε σούργελα επιδοτούμενοι λαγο-οπαδοί που αντλείτε οπαδιλίκι από γκόμενες, τις βάζετε να μιλάνε και για ''το σήμα στην καρδιά''? Που της αρέσει κιόλας? Μήπως της αρέσει πιο πολύ η απάντηση σε αυτό το σύνθημα, για το ποιος είναι σε αυτό το σήμα? 

Σχόλια

Εικόνα Leandro o megaloprephs

Καλησπέρα μάγκες. Συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε και εύχομαι να συνεχίσετε με την ίδια δύναμη και το ίδιο πάθος.

Συμφωνώ σε όλα όσα λέτε περί νεόγαυρων. Που λέτε μπαίνω χθες μετά το γυρισμό από τον αγώνα, στο λατρεμένο site του μέγα Ολυμπιακού κ. Πίκουλα να διαβάσω ρεπορτάζ περί μπάσκετ. Κάνω κλικ στον τίτλο «Ευχαριστούμε Αγγελόπουλοι» και κάθομαι σαν βλάκας να διαβάσω τα σχόλια. Σχόλια όπως "O xontros einai to megalytero lamogio pou xei perasei ap tin istoria, dn afini mats gia mats pou na min paiksi, gia auto exei kai gia prwtopalikaro ton avraam...", "o mpasketokosmos tha epistrepseii! elpizw na doume kapote kai mia 7 me diki tis fwni kai oxi tou kathe marinaki sto karaiskaki" και διάφορα άλλα σχόλια διαχωριστικα, εσείς(η 7 δηλαδή) και εμείς(ποιοι είναι οι εμείς; οι καλοί φίλαθλοι; αυτοί που δεν φοράνε κόκκινα γυαλιά;). Γι'αυτο μη νιώθετε τύψεις και μη ξεκαθαρίζετε ποιους θεωρείτε νεόγαυρους και γιατί. Γιατί οι συγκεκριμένοι τύποι που έχουνε γεμίσει τα δικά μας sites και δημιουργούνε το κλίμα γκρίνιας και διαχωρισμού του κόσμου αξίζουνε χειρότερα λόγια και όχι μόνο.

υγ: Σάββα ελπίζω σύντομα να ανεβάσεις το 2ο αφιέρωμα για τις φυλλάδες μας

Εικόνα savvas gridlock

Kαλησπέρα αδερφέ και καλώς ήλθες. Βλέπω το νούμερο 2 που λες να είναι αποκλειστικά για τον Αντωνάκη τον Ολυμπιακάρα. Τα διαβάζω κι εγώ αυτά που λες και μού'ρχεται να σαλτάρω.

Εικόνα Mhtsaras

Ρε σεις !Τα λιοντάργια δε τρων χορτάργια !Για εφτούνο κι εγώ αποφάσεπσα να φκιάσω τη διατροφή μου πγια...Από Δεφτέρας θα τρώω ΜΟΝΟ και ΑΦΣΤΕΡΑ τριφύλλι ρε !Πόχει βιταμίνες, φυτικές πρωτείνες, ύδατο και βοηθάει στη μπέπση ενώ από την άλληνε καταπολεμάει τη φαλάκρα και το βήχα ενώ αντιθέτως δε μπαχαίνει !
Και μετά ;Μετα ;Αχαχα...θα πάω στο Ναό και θαρχέπσω σα γνήσιος Γάβρος να περνάω τους Ζαρντίμηδες και τους Γκρέκους γεννεές δεκατέσσαρες ρε !Κι άμα μου είπει και κανείς τίποτες θα ντα κάμω ούλα μπουρδέλο !Τι δγιάλα ;Δεν είπαμε ;Τύφλα νάχει η Λαγοφλώρος ρε ομπρός στο....Ναό...

Εικόνα ΔΙΑΣ

ολα καλα σαββα με το κειμενο....μια μικρη διαφωνια μονο... θα ηθελα το κειμενο με τα κεφαλαιο κοκκινα γραμματα λιγο πιο.....πως να το πω....να το πω hard core....με τους κιναιδοι που μπλεξαμε...

Εικόνα clark gheibol

Ρε φίλε, συχώρα τους ρε, καρδούλες είναι, απλά τους έχουν γελάσει ρε.. έχει και γούστο να βλέπουμε τα ματς μαζί. Κι έχει και ματς φωτιά σε 2 βδομάδες

Εικόνα savvas gridlock

Κατεβαίνει ο πατήρ Κωστένογλας με το Γκομεσίδη να μας κλέψουνε τη νίκη, έτσι?

Εικόνα red apple

Ωραία... Εσύ έπιασες... τ' άρματα κι εγώ την... ποίηση... Φόρτωσεεε