ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΕΠΙ ΜΕΤΑΞΑ



 
Μεταφερόμαστε στο 1939. Η Ελλάδα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, σε όλα τα επίπεδα. Στην εξουσία ο Μεταξάς, το κυνηγητό των μισών Ελλήνων προς τους άλλους μισούς είναι αδιάκοπο και δύσκολα βρίσκεται κάποιος στην κοινωνία που περνάει ''ζάχαρη''. Αυτά, φυσικά, δεν ισχύουν για το συνοικιακό σωματείο Κολωνακίου-Αμπελοκήπων. Αυτοί είναι ικανοί να επιβιώσουν και από πυρηνικό πόλεμο, κάνοντας συμμαχία με το...ουράνιο, αρκεί να είναι στον αφρό. Τι εννοούμε? Διαβάστε και θα καταλάβετε.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΝΕΑ 5-2-1939
 

 

 

 

 
Τι μας λέει λοιπόν ο κύριος Χανιώτης? Δεν φτάνει που ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ έδωσε εκατομμύρια για να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις του ΠΑΟ στη Λεωφόρο, με λαμογιές η τότε διοίκησή του προσπαθούσε να καρπωθεί κι άλλα λεφτά, που ανήκαν σε όλους τους συλλόγους. Το ποδόσφαιρο δεν έγινε για τον Παναθηναικό, λέει ο κύριος Χανιώτης, αλλά ο Παναθηναικός για το ποδόσφαιρο. Εν έτει 1939 αυτά, επί δικτατορίας Μεταξά. Άλλη μία δικτατορία που ξόδευε ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ για το βάζελο και τον ευνοούσε σκανδαλωδώς. Όπως καταλαβαίνετε, θα επανέλθουμε, για να δούμε τι ακριβώς ήταν αυτός ο Κοτζιάς, που αναφέρεται στο απόσπασμα ότι παραιτήθηκε, πέρα από μέλος της διοίκησης του ΠΑΟ, αλλά και πώς ακριβώς εξαργύρωσε το ''φιλολαικό'' προφίλ του ο Σύλλογος των ''κατατρεγμένων'' από το κέντρο της Αθήνας. Μέχρι τότε, μπορούμε για μία ακόμη φορά να πούμε 
 
ΛΑΓΟΙ, ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ, ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤ'ΕΞΟΧΗΝ ΧΟΥΝΤΟΠΑΙΔΑ. ΟΠΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΙ ΕΣΕΙΣ.
 
Υ.Γ. 1 Ξέρετε τώρα, έτσι? ''Γαύρος'' και ο Χανιώτης. Πατσαβούρια, ε πατσαβούρια...
 
Υ.Γ. 2 Αυτή ήταν μια μικρή εισαγωγή για αυτά που θα ακολουθήσουν. Θα δούμε το τι συνέβαινε προπολεμικώς στο ελληνικό ποδόσφαιρο αναλυτικότατα. Ο λόγος που αρχίσαμε έτσι, είναι για να υπάρξει σύνδεση με το προηγούμενο άρθρο για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Θα πέσουν αρκετά πυροτεχνήματα και κροτίδες, να είστε σίγουροι.
 
Υ.Γ. 3 Καλά τα βαρελότα, αλλά δεν φτουράνε μπρος στα κανόνια. Κανονιοβολισμούς θα έχουμε όταν ανοίξουμε το φάκελο ''Κατοχή''. Εκεί θα πάμε στο ''μπαμ μπουμ''. Θα δούμε πώς ακριβώς κινήθηκαν τα φασιστοειδή της τότε διοίκησης Παναθηναικού και πώς εξαργύρωσαν την υποτέλειά τους στους Ναζί. Καταλαβαίνετε πού θα καταλήξουμε...