ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ PART 1



 
Με αφορμή τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη, συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με τη ΔΕΚΟ του Βορρά. Είδαμε αρχικά το πώς προσεγγίζεται το αδικημένο Παοκάκι από τη διαιτησία φέτος
 
Σε λίγο καιρό θα δούμε την αντιμετώπιση του ΠΑΟΚ συνολικά τα τελευταία χρόνια από τη διαιτησία, μέσα από βιντεάκια. Εδώ θα εξετάσουμε ένα άλλο τμήμα των δηλώσεων του ΡΠ, το κατά πόσον είναι αδικημένος από το κράτος ο συγκεκριμένος Σύλλογος και αν εκφράζει έτσι ''την προσφυγιά και τον Πόντο'' (πώς δεν είπες μόνο κι εσύ το ''ΠΑΟΚ σημαίνει προσφυγιά ξεριζωμένη'' που λένε και οι Ξανθόπουλοι του Νότου). Συγκεκριμένα, θα πάμε πίσω σε μια εποχή που ο κρατικός παρεμβατισμός, λόγω της φύσης του καθεστώτος, ήταν πιο έντονος από ποτέ στο ποδόσφαιρο. Να δούμε πώς συμπεριφέρθηκε η χούντα στον ΠΑΟΚ, ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ, τα ''χοντρά'' που λέμε. Θα παραλείψουμε πάρα πολλά και θα επικεντρωθούμε στα λεφτά.
 
1) ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΕ 21,5 ΕΚ. ΔΡΑΧΜΕΣ
 
Στις 15 Αυγούστου 1971 ο τότε Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Κώστας Ασλανίδης ανεβαίνει στη μπουγατσοβλαχούπολη για να κάνει τα εγκαίνια των καινούριων υπερπολυτελών γραφείων του ΠΑΟΚ. Ας δούμε τι ειπώθηκε εκεί.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 16-8-1971
 

 

 

 
Να δούμε πιο καθαρά το επίμαχο απόσπασμα της ομιλίας του ''αναμορφωτή'' του ελληνικού αθλητισμού?
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 24-3-1970
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 17-12-1968
 

 

 

 
Για την ''πληρέστερη ενημέρωση'' όλων σας, παραθέτουμε το ιστορικό του χουντοσχεδιασμού για το ''παλάτι'' της Τούμπας, λίγους μήνες μετά την ''Επανάσταση'' του κώλου.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 8-8-1967
 

 

 
Η ΤΟΥΜΠΑ ΕΞΟΦΛΗΘΗΚΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΜΕ Κ-Ρ-Α-Τ-Ι-Κ-Α ΛΕΦΤΑ. ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
 
2) ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΧΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 17-11-1971
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 17-11-1971
 

 
Τι θα πει ''εγγύηση από τη ΓΓΑ''? Θα πει ότι ένα τμήμα των ΚΡΑΤΙΚΩΝ επιχορηγήσεων πήγαινε στην Τράπεζα για να εξοφληθούν τα χρέη του ΠΑΟΚ. 
 
Αυτά σε πρώτη φάση. Για να μην κουράσουμε, κάνουμε ένα διάλειμμα και θα επανέλθουμε στο μέλλον. Απλώς αναρωτηθείτε. Κτισμένα γήπεδα και εγκαταστάσεις και χαρισμένα χρέη από την ''Επανάσταση'' ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ. Τι σας θυμίζει?
 
Πώς είχαμε τον Ασλανιδιακό του Νότου επί χούντας? Έτσι είχαμε και τον αντίστοιχο του Βορρά. Μέχρι και τα λεφτά από τα χαρισμένα χρέη στα δύο Σωματεία, ως ποσά, ταιριάζουνε. Τυχαίο? Ρε την αδικημένη ΔΕΚΟ του Βορρά.
 
Υ.Γ. Είπαμε, part 1. Θα έχουμε αρκετά ακόμη μέρη. Ούτε το οικονομικό πάρε-δώσε εξαντλήθηκε για τον Ασλανιδιακό του Βορρά, ούτε οι υπόλοιπες χουντολαμογιές για να ευνοηθούνε. Μόνο η υπόθεση Κούδα έχει υλικό για αρκετές αναρτήσεις. Το έπιασες το έργο ρε Ιβάν πάντως, καλά το πας. Πούλα πρόλογο και κλάψα...

Σχόλια

Εικόνα clark gheibol

είναι κι αυτοί εν μέρει υπεύθυνοι για τη γκατάντγια του κράτους...

Εικόνα savvas gridlock

Όλοι εμείς οι ΑΠΗΝΕΙΣ κρατισταί συμπαραστεκόμεθα με θέρμη εις το ανωτέρω σωματείον, τον Ασλανιδιακό-Βενιζελικό-Τσοχατζοπουλιακό-Ορφανιακό που η πλέμπα αποκαλεί ΠΑΟΚ. Ισχυρά ΔΕΚΟ και δαύτη. Δεν είναι υπουργείο, αλλά ούτε και ΟΠΑΠ. Κάτι σαν ΔΕΗ, ειδικά όταν ο ΤΙΤΑΝΑΣ Φωτόπουλος επιβάλλει το δίκιο του.