ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΑΥΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ



 
1945. Η Ελλάδα προσπαθεί να αναρρώσει από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ ο Εμφύλιος μαίνεται. Ελάχιστα ποδοσφαιρικά παιχνίδια έχουν διεξαχθεί επί Κατοχής και σε όσα έχει πάρει μέρος ο Ολυμπιακός, η σύνθεσή του ήταν τουλάχιστον ελλιπής, για προφανείς λόγους. Σαν να μην έφταναν αυτά, η ομάδα ταλαιπωρείται και από κάποιες εσωτερικές διαμάχες στους κόλπους της, όσον αφορά τους παίκτες που θα στελεχώσουν το ρόστερ αλλά και την στάση που θα έπρεπε να κρατηθεί απέναντι στον Παναθηναικό, που βρίσκεται σε κόντρα με την ΕΠΣΑ και την ΕΠΟ εν όψει του επερχόμενου πρωταθλήματος Αθηνών. Όλα αυτά, έχουν φέρει έναν αναβρασμό και μια ανυπομονησία στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού, αφού έχουν να δουν την ομάδα τους να αγωνίζεται κανονικά και με όλα της τα αστέρια για πάρα πολύ καιρό. Έτσι, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 1945, συμβαίνει κάτι πρωτοφανές για τα δεδομένα της εποχής, που αποδεικνύει για μία ακόμη φορά το μέγεθος της λατρείας και της αφοσίωσης του κόσμου της ομάδας μας προς τον ΘΡΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 22-10-1945
 

 

 
Ούτε Εμφύλιοι, ούτε κακουχίες μετράνε μπροστά στη δίψα του Ολυμπιακού κοινού να δει την ερυθρόλευκη και ριγωτή. Με κάτι τέτοια σκηνικά οι παππούδες μας έκτισαν το μύθο του κόσμου μας, που δεν λογαριάζει τίποτε και κανέναν για την καψούρα του.
 
Για την ιστορία, η αρχική φωτό είναι από το πρώτο παιχνίδι της ομάδας μας για το Πρωτάθλημα Πειραιώς μία εβδομάδα αργότερα, με αντίπαλο τον Άρη Κοκκινιάς (ή Πειραιώς και μετέπειτα Νικαίας), τον πρόδρομο κατά το ήμισυ του σημερινού Ιωνικού.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 29-10-1945
 

 
Υ.Γ. 1 Ρε δεν γαμιέται ο Θρύλος πάνω από όλα.
 
Υ.Γ. 2 Πώς το έλεγε ο Φερνάντο Μπελούτσι στην πρώτη του προπόνηση στου Ρέντη το 2008? ''Καλά, τόσοι άνθρωποι μαζεμένοι εδώ μεσημεριάτικα? Δεν έχουν δουλειές?''. Πού να ήξερες ρε Νάντο...