H ΧΟΥΝΤΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ



 
Μεταφερόμαστε στο 1967. Ο ΓΓΑ της χούντας Κώστας Ασλανίδης aka Ασλάνας έχει απέναντί του μια δύσκολη κατάσταση. Ο Ολυμπιακός έχει στις τάξεις του τον Κούδα, παίκτη που παρακαλάει να παίξει στην ομάδα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό. Ναι μεν οι μεταγραφές έχουν απαγορευθεί, αλλά προβλέπεται εξαίρεση για όσους υπηρετούν τη θητεία τους στις Ένοπλες Δυνάμεις να μπορούν να μεταγραφούν σε ομάδα που έχει έδρα στην τοποθεσία της μονάδας τους. Ο Κούδας, που υπηρετεί στο Ναυτικό, παίρνει αρχικά μετάθεση στον Πειραιά -κάτι που στην πορεία με άνωθεν εντολές θα ακυρωθεί και θα ξαναφύγει Θεσσαλονίκη-, ανοίγει σνακ μπαρ στο Πασαλιμάνι και περιμένει έγκριση από τις αρμόδιες αρχές να παίξει στον Θρύλο. Ο ΠΑΟΚ διαφωνεί, ο Ασλάνας θέλει οπωσδήποτε να δώσει τον παίκτη στον ΠΑΟΚ, το τάζει ανοικτά αυτό, αλλά προσκρούει στην αντίδραση του περιβάλλοντος του παίκτη και κυρίως του πατέρα του. Πώς θα λυθεί αυτό το πρόβλημα? Η απάντηση βρέθηκε. ''Θα αντικαταστήσουμε τη διοίκηση του Ολυμπιακού, θα διώξουμε τον προπονητή Μπούκοβι, παράγοντες της υπόθεσης που είχαν λαικό έρεισμα και θα όρθωναν το ανάστημά τους στα σχέδιά μας και με την ευκαιρία θα αλώσουμε τον Θρύλο με δικά μας χουντοειδή, κάνοντας εμείς κουμάντο στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας''. Αυτή η επιχείρηση ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1967, με το διορισμό ως κυβερνητικού επιτρόπου στον Θρύλο του ταγματάρχη των ΛΟΚ Παναγιώτη Ηλιόπουλου aka Πότη. Με σπιουνιές και διάφορες παρασκηνιακές ενέργειες, τις οποίες είχε εγκαίρως επισημάνει η ''γάτα'' ο Μπούκοβι, μεθόδευε τις εξελίξεις προς την κατεύθυνση που επιθυμούσε το αφεντικό του, ο Ασλάνας. Κορωνίδα αυτών η ματαίωση του ταξιδιού του Μπούκοβι στον Καναδά τον Αύγουστο του 1967, για να μην περάσει προς τα έξω η εικόνα ότι ένας ''κομμουνιστής'' ηγείται μιας ομάδας σε μια χώρα όπου κυριαρχεί η ''πατριωτική Επανάσταση''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 8-12-1967
 

 
Ενώ λοιπόν η ομάδα ξεκινάει το πρωτάθλημα της σεζόν 1967-68 με σερί νίκες, ξαφνικά ο Σιδέρης εμφανίζεται να ζητά χρήματα για μια προσωπική του υπόθεση. Η τότε διοίκηση αρνείται, ο Σιδέρης βρίσκει συμπαράσταση σε συμπαίκτες του και ''διοικητικές πηγές'' και επέρχεται μια αναταραχή στο εσωτερικό του Ολυμπιακού, που οδηγεί σε απανωτές ήττες και δη στα ντέρμπυ, με τη συνδρομή της διαιτησίας βεβαίως. Ο Μπούκοβι παραιτείται, τον συγκρατεί αρχικά ο κόσμος και τότε επεμβαίνει ο Ασλάνας και δίνει τη λύση, ''για να μην επέλθει χάος εις τον λαοφιλήν Ολυμπιακόν''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 8-12-1967
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Έτσι πραξικοπηματικά λοιπόν το καθεστώς εξαναγκάζει σε παραίτηση τον ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ, που επί 12 σερί έτη, από το 1955 και μετά, ήταν και πρόεδρος ή στέλεχος της διοίκησης του ΘΡΥΛΟΥ. Από την στιγμή που δεν του επέτρεψε ο Ασλάνας να έχει στο ΔΣ τα μέλη που ήθελε, παραιτήθηκε και έριξε μαύρη πέτρα πίσω του. Στη θέση του ανέλαβε πρόεδρος ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ, Γενικός Διευθυντής της ΔΕΗ Μπουζάκης και έφορος και ουσιαστικός κουμανταδόρος, ο διαβόητος Παπαποστόλου. Η παράδοση του σωματείου των ΘΡΥΛΩΝ στα χουντοειδή, ήταν πια γεγονός. Λίγες μέρες μετά παραιτήθηκε και ο Μπούκοβι, οριστικά αυτήν τη φορά και έφυγε στα κρυφά με το τρένο, για να μην σπεύσει ξανά ο κόσμος του Θρύλου και τον αποτρέψει.
 
Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ τα επόμενα χρόνια έκοψε κάθε ενασχόλησή του με την ομάδα. Δεν αναφερόμαστε καν στην τριετία που ακολούθησε, με διοικήσεις των Μπουζακοβαρδάνηδων και των Βαρδανοσκυλίτσηδων. Εκεί ούτε για αστείο δεν αναφερόταν καν το όνομά του. Μιλάμε για την περίοδο του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ. Ο ΤΙΤΑΝΑΣ προσπάθησε να τον ψήσει να επανέρθει, αλλά ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ήταν ανένδοτος.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 18-7-1971
 

 

 
Επέλεξε να εμφανίζεται μόνο αραιά και πού, για να στηρίζει δημόσια τον ΤΙΤΑΝΑ
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 22-7-1971
 

 
ή για να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης των φίλων του και ιστορικών στελεχών του Παναθηναικού, Πανουργιά-Νικολαίδη, που τους δίκασε η χούντα για παρακράτηση χρημάτων σε μεταγραφές που είχαν κάνει πριν το 1967 στον ΠΑΟ, ατασθαλίες που είχαν αποκαλυφθεί εν μέρει και από το περιβόητο πόρισμα Ασλανίδη για το Μαντζεβελάκη, που έχουμε ήδη δει.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 23-3-1972
 

 
Βοήθησε λοιπόν στο να μην φυλακιστούν δύο επιφανείς παράγοντες του ΠΑΟ. Αργότερα, μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, γύρισε στο ποδόσφαιρο αλλά στην ΕΠΟ. Έναν χρόνο μετά, το 1975, ξέσπασε το γνωστό θέμα με τα ''λουλούδια'' και τη δωροδοκία του ΠΑΟ. Και εκεί, η στάση του γνωστή και χιλιοειπωμένη. Ένας τέτοιος άνθρωπος, με το σπάνιο ήθος και τη μεγαλοψυχία ένός γνήσιου Πειραιώτη, φυσικά δεν είχε καμία δουλειά με το καθεστώς της ''Επανάστασης'' και τα χουντικά απολειφάδια. Τι δουλειά μπορεί να έχει ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ με τους καλικάντζαρους?
 
Υ.Γ. Σκοπίμως δεν μπαίνουμε σε λεπτομέρειες των θεμάτων Μπούκοβι και Κούδα. Θα καταπιαστούμε αναλυτικά με αυτά στο μέλλον. Το βαζελοκαθεστώς του Ασλανιδιακού εξ άλλου προέβη σε τόσες μεθοδεύσεις για να αποδομήσει τον Θρύλο, που αμφιβάλλω αν θα καταφέρουμε να τις αναδείξουμε όπως πρέπει, στην έκταση που αρμόζει σε τέτοια ρουφιανιλίκια...

Σχόλια

Εικόνα xristoforas

Μόνο και μόνο που πικραμένος και πληγωμένος έφυγε ο ΜΠΟΥΚΟΒΙ με το τρενο στα κρυφα...παρα την ψυχολογικη-ηθικη του υποστηριξη απο Ολυμπιακους στο ξενοδοχειο στην Καστελλα...αυτο σημαινει οτι με το ζορι διωξαν τον προπονηταρα μας και τον ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ μας ΓΙΓΑΝΤΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ....ωστε να διαλυσουν την ΟΜΑΔΑΡΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΚΟΒΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΒΕΡΟΥ ΦΟΡ ΣΙΔΕΡΗ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΤΟΝ ΒΑΖΕΛΟ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ(ΕΝΤΟΣ Κ ΕΚΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΙ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΤΑΚΑΡΟΣ)!!! και να κανει το ΠΡΩΤΟ του νταμπλ ο βαζελος 2 ετη αργοτερα!!!
Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΟΥΣΤΗΔΩΝ-ΦΟΥΣΤΑ(σισε)ΡΑΔΩΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΖΩΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΗΤΑΝ...ΟΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΦΙΛΕ ΣΑΒΒΑ ΣΥΝΟΛΥΜΠΙΑΚΕ,ΜΑ ΚΑΙ ΕΥΝΟΗΜΕΝΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ!!!
ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ..ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΕΙ(ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΚΑΛΕΣΜΕΝΑ ΒΑΖΕΛΑΚΙΑ) ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗ!!!
ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΣΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΝΕΛ ΣΑ ΣΚΥΛΟΣ ΓΑΥΓΙΖΕΙ Ο ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ..
ΕΝΩ Ο ΓΑΒΑΘΙΩΤΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΑ ΧΙΟΥΜΟΡπαραγωγης..ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,ΓΑΥΡΑΡΟΣ,ΝΤΟΜΠΡΟΣ...ΜΕ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΚΟΚΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΣΑΚΙΖΕΙ!!! ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑ ΙΣΑ!! ΣΤΑ ΙΣΑ!!

Εικόνα xristoforas

κατι ακομα Σαββα!....στο βιντεο που παρουσιαστηκε στα ματριξ του Ναου ΠΟΥ ΧΤΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΑΛΑΡΑΣ..καποια στιγμη ακουσα τη φραση ΑΝΗΛΕΗ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ...
ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΩΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ...ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΔΟΛΙΑ ΜΕΣΑ..ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΦΠ ΜΑΣ ΟΙ ΚΩΛΟΧΟΥΝΤΙΚΟΙ....ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΑΡΧΙΔΟΠΑΝΟ Ο ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ..ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΣΑ ΦΡΑΣΗ,Η ΛΙΝΑΤΣΑ!!!
ΤΑ ΚΑΤΑΝΟΩ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΣΑΣ ΑΥΤΩΝ...ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΒΒΑ!! ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙΣ ΤΑ ΒΑΖΕΛΙΑ...ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙΣ..ΝΑ ΦΕΡΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ...
ΚΙ ΑΝ ΔΕ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΥΠΕΡ MARTON..ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΒΓΗΚΕΣ ΕΣΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ,ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΦΩΣ(ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ)... ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΔΡΩΜΕΝΑ!!!
Ο ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜμουφαΠΕΝΑΛΤΙΑΚΟΥ Ομιλου ΑΘηνων...δεν εγραψε ΨΕΥΔΗ!!!!ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΓΑΦΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΑΛΤΣΕΣ ΩΣ ΕΝΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟ ΒΑΘΜΟ ΒΕΒΑΙΑ...ΑΛΛΑ Ο ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕ ΔΕΝ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ!!!!

Εικόνα savvas gridlock

Έτσι ακριβώς Χριστόφορε, μπράβο σου, ωραία τα λες...