ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ



 
Δύο ειδήσεις που μαζέψαμε τις τελευταίες μέρες και αναδεικνύουν το μεγαλείο του ΘΡΥΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. Σήμερα, όχι πριν 50 και 60 χρόνια.
 
1) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 3-11-2012
 

 
Αυτή η ''πολυεθνική'' ομάδα ποδοσφαίρου μεταναστών της Γερμανίας, λοιπόν, που έχει κάνει ταξίδια σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης για φιλικά παιχνίδια, επέλεξε τώρα, εν μέσω κρίσης, να δώσει ένα παιχνίδι στην Ελλάδα, ώστε να περάσει το μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο ΚΑΙ ΔΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, πως η εικόνα της Ελλάδας δεν είναι τόσο αρνητική όσο παρουσιάζεται στα εκεί ΜΜΕ. Και ποια ομάδα διάλεξε για αυτό?
 
ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΗΝ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ, ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.
 
Για μία ακόμη φορά, λοιπόν, ο Ολυμπιακός διαφημίζει τη χώρα μας στο εξωτερικό και μάλιστα σε μια περίοδο που η Ελλάδα το έχει ανάγκη πιο πολύ από ποτέ.
 
2) ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΟΥ AL JAZEERA ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ
 
Το πολύ γνωστό αραβικό κανάλι έστειλε την Παρασκευή συνεργείο στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη, για να συνομιλήσει με ανθρώπους του Ολυμπιακού και για να παρουσιάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στο κοινό του. ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΔΙΑΛΕΞΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ, ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΤΑ, ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΑΟΚ Κ.Ο.Κ.. ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕ.
 
Δηλώσεις έκανε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κύριος ΣΑΒΒΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
 
''0 Ολυμπιακός αποτελεί την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς έχει κατακτήσει περισσότερα πρωταθλήματα από όσα όλοι οι άλλοι μαζί. Η δύναμη του είναι οι οπαδοί του και μπορείτε να έρθε­τε στο γήπεδο για να τους δείτε. Έχουμε μία καλή ομάδα και θέλουμε να πάρουμε το 40ό πρωτάθλημα και να κάνουμε και μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Δεν είναι εύκο­λο να ανταγωνιστούμε τα μεγάλα ευρω­παϊκά κλαμπ αλλά δουλεύουμε για ότι το καλύτερο. 0 πρόεδρος μας ο κ. Μαρινάκης φροντίζει ώστε να μην λείπει τίποτα από την ομάδα''.
 
Δεν ξέρουμε σε πόσα ΜΜΕ ακριβώς αναπαρήχθησαν οι παραπάνω ειδήσεις, ούτε σε ποια θέση μπήκανε στην ειδησεογραφία τους, αλλά για εμάς εδώ, ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ. Πολύ πιο σημαντικές από το πριόνισμα στην καρέκλα του Ζαρντίμ και από το αν και πότε θα μπει στην αποστολή ο χ,ψ Ζαραδούκας...