ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ ΚΑΙ ΝΤΟΥ ΣΤΗ ΜΟΝΠΕΛΙΕ



 
Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ δίνει σήμερα το κρισιμότερο παιχνίδι της χρονιάς, απέναντι στην πρωταθλήτρια Γαλλίας Μονπελιέ. Αναλύσεις επί αναλύσεων μπορεί κανείς να συναντήσει σε όλα τα ΜΜΕ και δεν νομίζουμε πως χρειάζεται να προστεθεί κάτι. Για εμάς εδώ, στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όλα αυτά είναι σημαντικά, αλλά περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Το σημαντικότερο ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης θα τον παίξει ο κόσμος του Ολυμπιακού. Είναι το πρώτο παιχνίδι μετά από πολλά χρόνια που μπορούμε να το πούμε σε τόσο μεγάλο βαθμό αυτό. Το Καραισκάκη είτε θα γίνει λάβα που θα κατακάψει τους Γάλλους και θα τους στείλει από αρχές Νοεμβρίου να παλεύουν για να σωθούν στο πρωτάθλημα της χώρας τους, είτε θα μεταβληθεί σε βουβό κινηματογράφο, όπως για μεγάλο χρονικό διάστημα του παιχνιδιού με τη Σάλκε, με αποτέλεσμα να περάσουν εύκολα από εδώ ο Μπελχαντά και η παρέα του. Μπορούμε να προλάβουμε την κατάσταση και να την φέρουμε τούμπα, ώστε να μην γυρίσει μπούμερανγκ το τεράστιο όπλο της έδρας στην ομάδα μας?
 
Θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά επ'αυτού του θέματος ''κερκίδα στο πέταλο της 7''. Θα το κάνουμε κάποια στιγμή, αλλά δεν είναι η ώρα. Τώρα, έχουμε μάχη. Κρίνεται η ευρωπαική μας χρονιά και ουσιαστικά όλη μας η χρονιά, αφού ας μην κρυβόμαστε, στην Ελλάδα απέχουμε παρασάγγας των υπολοίπων. Αντι να αναλωνόμαστε σε αοριστολογίες και να πουλάμε μυαλό, βαφτίζοντας κάποιες σκόρπιες σκέψεις μας ως ''φιλοσοφία ενός παλιού και ψαγμένου οπαδού, που έχει μεγαλώσει στα τσιμέντα του Καραισκάκη'', θα γυρίσουμε και πάλι στο παρελθόν και στην ιστορία μας. Όχι αναλυτικά. Δεν θέλουμε να κουράσουμε. Δύο φωτογραφίες θα βάλουμε. Υπάρχει σύνδεση με τον Θρύλο τον παλιό, αυτόν που μάθαμε από πιτσιρίκια και στον οποίον μας γαλούχησαν οι παππούδες και οι πατεράδες μας? Θέλαμε τα ίδια πράγματα ως κοινό? Είχαμε κοινά σε μια τελική?
 
Ο Μαρκ Μαρσώ ήταν ένας Γάλλος δημοσιογράφος που διετέλεσε για κάποια χρόνια διευθυντής της εβδομαδιαίας αθλητικής εφημερίδας του συγκροτήματος Λαμπράκη ''ΟΜΑΔΑ''. Παντρεύτηκε μια Ελληνίδα και ρίζωσε στη χώρα μας. Τι έλεγε λοιπόν αυτός ο Γάλλος για τον κόσμο του Ολυμπιακού?
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 15-6-1960
 

 
Βλέπετε κοινά σημεία με το σήμερα?
 
Να πάμε και λίγο πιο παλιά? Τι ζητούσε με πανό ο οργανωμένος μας κόσμος στο Καραισκάκη?
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 25-11-1959
 

 
Βλέπετε κοινά σημεία με το σήμερα?
 
Σήμερα, τη θέση του Γάλλου Μαρκ Μαρσώ, έχουν στο Καραισκάκη τα Γαλλάκια της Μονπελιέ. Πρέπει και μπορούμε να τους κάνουμε να λένε τα ίδια με αυτά που έλεγε ο διακεκριμένος δημοσιογράφος 52 χρόνια πριν για τον κόσμο του Θρύλου. Μπορούμε να είμαστε ο καταλύτης, ο παράγοντας που θα κάνει τη διαφορά στο ματς και θα απογειώσει τους παίκτες μας προς μια ακόμη νίκη. Πώς?
 
- Για δύο ώρες, ξεχνάμε τα πολιτικά. Υπάρχει άφθονος χρόνος αυτό το διήμερο για πολιτικές συζητήσεις και για διαδηλώσεις, όπου θα διατρανώσει ο καθένας μας, αν το θέλει, τις όποιες πολιτικές του απόψεις. Το Καραισκάκη σήμερα μεταξύ 21:30 και 23:30 δεν προσφέρεται για αυτό. Τα προβλήματά μας τα πετάμε έξω από το γήπεδο. Στο γήπεδο πάμε για τον Θρύλο, όχι για εμάς. Στο γήπεδο πάμε για την Ολυμπιακάρα, όχι ''για το μέλλον μας που μας το κλέβουν'' κι άλλα τέτοια... επιχειρήματα. Όποιος διαφωνεί και θεωρεί πως το γήπεδο θα πρέπει να γίνει χώρος εκδήλωσης πολιτικών απόψεων και επομένως και αντιπαραθέσεων, εγώ προσωπικά τον γράφω περήφανα στα παπάρια μου. ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΟΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ. Απ'έξω, ούτως ή άλλως όλοι έχουμε τις σκοτούρες μας.
 
- Καθ'όλη τη διάρκεια του 90λέπτου, στηρίζουμε την ομάδα. Φωνάζουμε τα συνθήματα που ακούμε από το πέταλο, αλλά και να μην έχουμε διάθεση και ενέργεια για αυτό κάποια στιγμή, πόσο μάλλον αν καθόμαστε σε άλλη θύρα, δεν χάλασε ο κόσμος. Άνθρωποι είμαστε. Μπορούμε όμως να έχουμε διάθεση να γιουχάρουμε όποτε κάνει επίθεση η Μονπελιέ, ασταμάτητα, ώστε να τους πνίξουμε με τις ιαχές μας. Μπορούμε επίσης να μην εκδηλώνουμε τη δυσφορία μας σε εμφανώς αποτυχημένες προσπάθειες των παικτών μας, αν υπάρξουν τέτοιες. Το να φύγει από το κεντρικό αμυντικό μας δίδυμο, για παράδειγμα, αρκετές φορές ο όποιος φουνταριστός της Μονπελιέ και να βρεθεί σε θέση για γκολ, είναι αναμενόμενο. Εδώ ο Παπάζογλου του ΟΦΗ, που είναι και καλουπατζής, το κατάφερε το Σάββατο. Το θέμα είναι να τους τονώσουμε το ηθικό, όχι να σπρώξουμε την κατάσταση στο να τους πάρει κι άλλο από κάτω και να τα κάνουνε σκατά. Τόνωση ηθικού πάντως δεν γίνεται με το να καίει το ματς, το γήπεδο να είναι έτοιμο να εκραγεί, να περιμένει έναυσμα από εμάς για να παρασυρθούν σε φωνές μαζί μας κι εμείς να φωνάζουμε το ''στα αρχίδια μας οι μπάτσοι'' ή να βρίζουμε το λαγό. Αυτά, αύριο, ΔΕΝ αφορούν κανέναν. Αύριο παίζει ο Θρύλος Ευρώπη κι αυτό πρέπει όλοι μας να το έχουμε στο μυαλό μας. ΟΛΟΙ ΟΛΟΙ.
 
- Η ομάδα έχει αποδείξει ξεκάθαρα ότι έχει μέταλλο. Τρεις φορές βρέθηκε πίσω στο σκορ στη διοργάνωση, και τις τρεις ισοφάρισε, ενώ τη μία την έφερε και τούμπα την φτιάξη. Και να φάμε πρώτοι γκολ, ΔΕΝ τρέχει κάτι. Δεν παίζουμε μόνοι μας, με τους πρωταθλητές Γαλλίας παίζουμε. Για κάποιους μπορεί να είναι ένα χωριό η Μονπελιέ, αλλά αυτό το ''χωριό'' έχει πολλούς φιλόδοξους παίκτες, οι οποίοι ξέρουν πως αν χάσουν αποχαιρετούν την Ευρώπη, που είναι και η ευκαιρία τους για μια καλή μεταγραφή, την ώρα που η ομάδα τους παραπαίει στο πρωτάθλημα της Γαλλίας. Θα βγάλουν νεύρο, μέχρι εκεί που θα τους επιτρέψουμε εμείς. Νεύρο έβγαλαν στη Γερμανία, νεύρο θα βγάλουν και στο Λονδίνο. Ό,τι κι αν γίνει, δεν σταματάμε να στηρίζουμε. Το ματς θα γυρίσει, ακόμη κι αν στραβώσει εξ αρχής, αρκεί να μην φορτώσουμε με ένα ασήκωτο βάρος τους παίκτες μας.
 
- Το σενάριο του να προηγηθούμε, δεν το βάζω καν, αφού σε αυτήν την περίπτωση, που δεν την έχουμε δει στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, όλα θα γίνουν πιο εύκολα. Αν όμως είμαστε μπροστά στο σκορ με ένα γκολ διαφορά και η Μονπελιέ γυρίζει την μπάλα π.χ. για 1-2 λεπτά συνεχόμενα, το να μας πιάσει το ''πειραιώτικο'' και να αρχίσουμε να θυμόμαστε το ''έλεος, λίγη μπάλα ρε παιδιά να δούμε'', μπορεί να είναι και καταστροφικό. Θυμηθείτε, ΜΕ ΣΙΟΒΑ ΚΑΙ ΜΑΝΩΛΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΠΙΣΩ. ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ 90 ΛΕΠΤΑ.
 
Δεν είναι υποδείξεις κάποιου γκουρού της κερκίδας αυτά. Τίποτε ιδιαίτερο δεν είμαι εγώ που γράφω και δεν επιθυμώ να γίνω και ποτέ. Στο πέταλο θα πάω, μαζί με 10.000 ακόμη γαύρους και θα φωνάζουμε όλοι μαζί. Απλή, οπαδική λογική είναι. Πάμε Καραισκάκη, βοηθάμε την ομάδα όσο μπορούμε και πανηγυρίζουμε μια νίκη που μας φέρνει και το Φεβρουάριο στην Ευρώπη, περιμένοντας τη διοργάνωση που θα γίνει αυτό. Η ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ομάδα που έχει στήσει ο ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΖΑΡΝΤΙΜ θέλει στήριξη και σπίθα για να λιώσει τους άπειρους Γάλλους. Με τη φωνή μας, που έχει κάνει πολύ καλύτερες ομάδες να σιγήσουν εδώ μέσα, μπορούμε να γράψουμε άλλη μια χρυσή σελίδα στην ευρωπαική μας ιστορία. Πάμε γερά, ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ και δυνατά, πολύ δυνατά, για μια μεγάλη νίκη και φυσικά για να φωνάζουμε στο τέλος προς τον αρχιτέκτονά της αυτό που εδώ και καιρό έπρεπε να κάνουμε, κόντρα στα ερπετά που πέσανε να τον φάνε
 
ΟΕ ΟΕ ΟΕ ΖΑΡΝΤΙΜ
 
Και στο καπάκι
 
ΔΙΠΛΟ ΣΤΟ ΓΚΕΖΕΛΚΙΡΧΕΝ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ
 
Κάντε μας να σκεφτόμαστε την πρόκριση μέσα στη Γερμανία παικταράδες μας. Ας γίνουμε ΚΑΙ αύριο ο γνωστός, πύρινος κόσμος του Θρύλου, που δεν λυγά ΠΟΤΕ. Όλα είναι στο χέρι μας. ΛΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ...
 
Υ.Γ. 1 Οι πιτσιρικάδες κατά κύριο λόγο που δεν έχουν μεταφορικό μέσο και ψάχνονται για το πώς θα σκάσουν αύριο, ας μην γκρινιάζουν. Για καλό γίνονται αυτά. Ναι, ΟΚ, το να μην έχεις γκαφρά και να μην παίζει τρένο, λεωφορείο ή έστω ταξί για να δεις Ολυμπιακό, λόγω γενικής απεργίας, δεν είναι φαινομενικά το καλύτερο, αλλά μπορείς να βρεις άλλες άκρες. Τα Πειραιωτάκια δίχως μέσο μπορούν να θυμηθούν τον ποδαρόδρομο, όπως παλιά, ενώ οι υπόλοιποι μπορούν να ξηγηθούν σε σκηνικά 4 και 5 σε 1 αμάξι ή κολλεγιές σε μηχανάκια με γνωστούς, έστω φατσικά. Έτσι δένεσαι με τους υπολοίπους, σε τέτοιες φάσεις. Έτσι γνωρίζαμε κι εμείς κόσμο παλιότερα μέσα και τριγύρω από την 7. Και λίγο λιώσιμο σε καμιά σόλα δεν είναι κακό. Για Ολυμπιακό μιλάμε. Κατανοητό πως είστε καλομαθημένοι μέχρι εκεί που δεν πάει, αλλά και λίγο ζόρι δεν βλάπτει. Κάθε ''κακουχία'' έχει και τα θετικά της. Και μην φοβάστε να ζητάτε, π.χ. ''πάω εκεί, παίζει να με πάρεις ρε μάγκα?''. Όλοι γαύροι είμαστε και βοηθάμε όσοι μπορούμε, ειδικά όσοι έχουν κάποιες καβάτζες.
 
Υ.Γ. 2 ΟΟΟ ΕΕΕ ΓΑΜΩ ΤΗ ΜΟΝΠΕΛΙΕ

Σχόλια

Εικόνα GPan

Έχω σε αποκλειστικό το αυριανό πρωτοσέλιδο γνωστής αθλητικής εφημερίδας από ένα φιλαράκι που δουλεύει σε τυπογραφείο.

"CAFE DU CHAT ROUGE - Έβγαλε την υποχρέωση, μόνο 3 απέναντι στο καφενείο μιας κάποιας ανύπαρκτης Μονπελιέ"

"Με ανύπαρκτο offside κράτησε το Ο στο πρώτο ημίχρονο o γαύρος Στραχόντζα"

"Εκνευρισμός στο λημάνι για Σιόβα"

"Ζαρντίμ στους παίκτες: κρατάμε μόνο τους 3 βαθμους. Παίξτε μπάλα με κολύρια έρχονται στο γήπεδο"

Άντε περαστικά σας! Θέλετε, δεν θέλετε μεσοβδόμαδα μόνο θρύλο θα βλέπετε.

Εικόνα savvas gridlock

Tι γαμήσι ήταν αυτό ρε Γιώργη. Όταν έκανε το 3-1 ο Μήτρογλου και ήρθε μπροστά μου, κόντεψα να εκραγώ από τη γκάβλα.

ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ ΓΑΜΩ ΤΗ ΜΟΝΠΕΛΙΕ

Εικόνα GPan

Ήτανε φίλε το κάτι άλλο αυτό το ματς, και το γήπεδο κουνιόταν από τις φωνές σε όλο το παιχνίδι.

Έχει όμως πόδι θανατηφόρο ο Μασάδο ετσά??

Τους πέρασε και ένα χέρι ο πρόεδρος και είναι τώρα οι άλλοι σα βρεγμένες γάτες.

Εικόνα GPan

'Ελα, τι έγινε? σας πρόλαβα ή είστε στου Καραϊσκάκη ήδη?

ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΓΑΛΑΚΙΑ! ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ!

ΘΡΥΛΕ ΜΟΥ Η ΖΩΗ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ...

Εικόνα TARZANIARHS

ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΚΕΡΚΙΔΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΠΡΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΕΝ ΧΟΡΩ ΥΒΡΕΟΛΟΛΟΓΙΟ .
ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ. ΠΑΡΟΤΙ ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ
ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΤΙΡΝΤΙ, ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΩΡΟ.
ΑΠ` ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΩΣ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙΣ ΚΙΡΙΛΕΔΕΣ - ΧΑΒΑΛΕΔΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΙ.
ΑΥΤΟ `Η ΤΟ ΧΕΙΣ `Η ΔΕΝ ΤΟ ΧΕΙΣ. `Η ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΡΙΣΕΥΜΑ ΨΥΧΗΣ `Η ΔΕΝ...

Εικόνα savvas gridlock

Έχεις δίκιο σε αυτό. Παίζουμε με τη Μονπελιέ, όχι με το λαγό. ΟΚ, κάποια στιγμή θα βρίσουμε το λαγό για να ζεσταθρί η κερκίδα, αλλά μην καούμε και στο ζέσταμα. Οι υπόλοιπες θύρες μπορούν πολύ απλά να σφυρίζουν όποτε έχουν τα Γαλλάκια την μπάλα στα πόδια τους. Απλά πράγματα, εύκολα για όλους. Από τους celebrities που ντρέπονταν που είναι Ολυμπιακοί και σκάνε τζάμπα σε σουίτες βέβαια -άσχετα αν έχουν σημάδια από καπνογόνα στα χέρια- δεν περιμένω ούτως ή άλλως κάτι ιδιαίτερο.