ΕΓΚΡΙΤΗ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ''ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ''



 
Τις τελευταίες μέρες η αντιολυμπιακή δημοσιογραφία δίνει ρέστα. Όχι μόνο εκτός, αλλά και εντός των τειχών. Επιλέξαμε κάποια χαρακτηριστικά κείμενα που μαζέψαμε δεξιά κι αριστερά, από την αρχή της σεζόν εκεί στο Σεπτέμβριο, ώστε να φανεί το μέγεθος της προπαγάνδας που γίνεται σε διάφορα επίπεδα.
 
1) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΤΟ ΒΗΜΑ'' 19-9-2012
 
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ο μόνιμος «πρωταθλητής» Ολυμπιακός ξεκινά την ευρωπαϊκή του πορεία και κάθε χρόνο βλέπει τα όνειρά του να ξεθωριάζουν από την πρώτη ευρωπαϊκή αναμέτρηση.
 
Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος έχασε στο γήπεδό του την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League από μια μέτρια ομάδα.
 
Πέρυσι ήταν η Μαρσέιγ, φέτος η Σάλκε. Δύο μεσαίας κατηγορίας ευρωπαϊκές ομάδες, με σαφώς μικρότερη παρουσία και εμπειρία από τον Ολυμπιακό στο Champions League και φυσικά λιγότερα πρωταθλήματα.
 
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι δικαιολογίες καταλήγουν στο ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει ανταγωνισμό στο ελληνικό πρωτάθλημα και ως εκ τούτου είναι καταδικασμένος στην Ευρώπη. Δικαιολογία που πρωτακούστηκε από τον πρώην πρόεδρό του Σωκράτη Κόκαλη και κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται.
 
Αν πράγματι θέλει ο Ολυμπιακός ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα θα πρέπει να αφήσει και κάποιον άλλο να το πάρει.
 
Πως μπορεί να γίνει ανταγωνιστικότερο το πρωτάθλημα όταν την μία η Ριζούπολη, την άλλη η Καλαμαριά την τρίτη ο Ευθυμιάδης ή ο Καλόπουλος στερούν πρωταθλήματα από άλλες ομάδες που αν τα είχαν πάρει όχι μόνο θα έκαναν τις ίδιες ανταγωνιστικότερες αλλά θα βοηθούσαν και τον Ολυμπιακό να συνειδητοποιήσει τις αδυναμίες του.
 
Διότι επειδή παίρνει το πρωτάθλημα όπως το παίρνει, νομίζει ότι έχει και ομάδα. Αν π.χ. είχε κάνει τη γκέλα φέτος κόντρα στη Βέροια, την πρώτη αγωνιστική, ίσως να είχε πάρει (ελεύθερο) σέντερ μπακ ή επιτελικό χαφ. Όμως πήρε τους 3 βαθμούς και όλα καλά.
 
Τι να τους κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης τους παίκτες αφού και χωρίς αυτούς πάλι θα πάρει το πρωτάθλημα, θα διοργανώσει φιέστα, θα ενισχύσει το επιχείρημα των οπαδών έναντι των εγχώριων αντιπάλων τους που συνοψίζεται στο ερώτημα: «Πόσα πρωταθλήματα έχετε;» και θα τσεπώσει τα εκατομμύρια του Champion League.
 
Το πρωτάθλημα λοιπόν είναι το όπιο των «γαύρων» που τους κάνει τα ξεχνούν ότι άλλες ελληνικές ομάδες έχουν κάνει πορείες στο Champions League που φαντάζουν άπιαστες και μάλιστα χωρίς να είναι πρωταθλητές Ελλάδος και να αναπολούν την περυσινή ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε και την πορεία της στο Champions League επειδή κέρδισε εκτός έδρας τη Μαρσέιγ, η οποία τερμάτισε στη 10 θέση, 34 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Μονπελιέ και εντός έδρας, τα δευτερό-τριτα της αδιάφορης Αρσεναλ, την τελευταία αγωνιστική!
 
Ο έγκριτος αυτός ΑΡΔ, που συνήθως μας ενημερώνει για τα οικονομικά και βρίσκει 2-3 σχόλια στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας του κάτω από κάθε κείμενό του, αποφάσισε να ασχοληθεί με τα αθλητικά και τον ΘΡΥΛΟ και ξαφνικά τα σχόλια ανέβηκαν στα 90. Πουλάει ο ΘΡΥΛΟΣ. Μετά τα παιχνίδια με τη Μονπελιέ τον ψάχνουμε τον κύριο να μας ενημερώσει για το τι συμβαίνει στην Ευρώπη με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Δεν μπορεί, κάτι θα έμαθε αυτός που είναι και έγκριτος. Ο πρωταθλητής Ελλάδος κέρδισε την πρωταθλήτρια Γαλλίας μέσα-έξω και αυτός δεν είδε-δεν άκουσε? Γιατί δεν μας λέει την γνώμη του? Όσο για τα περί ανταγωνιστικότητας, φαντάζομαι την επιθυμεί γενικά στην ελληνική κοινωνία και όχι μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έτσι? Ας απευθυνθεί λοιπόν για ιδιαίτερα μαθήματα στο διευθυντή του, τον ''θρήσκο'' πρώην διοικητή του Αγίου Όρους και στην οικογένεια του πρώην αφεντικού της εφημερίδας του, που είχε και έχει παράδοση στην καταπολέμηση της διαπλοκής, ώστε το χρήμα να κυλάει ελεύθερα για όλους και όχι μονοπωλιακά. Κάτι θα ξέρουν επ'αυτών ο Ψυχάρης και η οικογένεια Λαμπράκη, σωστά?
 
2) Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΤΟΥ
 
Στις 14 Σεπτεμβρίου η Superleague όρισε τις ημερομηνίες όλων των παιχνιδιών για τον πρώτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟ ξεσηκώθηκε, επειδή ήθελε να μπουν όλα τα παιχνίδια του Δευτέρα, όταν θα είχε προηγηθεί ματς την Πέμπτη για το Europa League.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ DERBY 15-9-2012
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΑΣΙΝΗ 15-9-2012
 

 
Φτάνουμε λοιπόν στο σήμερα και στο θέμα που δημιουργήθηκε με τους διεθνείς του ΠΑΟ, οι οποίοι έπρεπε να ταξιδέψουν με την αποστολή της Εθνικής στο Δουβλίνο προχθές, ενώ μια μέρα πριν έπαιζαν στην Κέρκυρα. Πότε να προλάβουν να γυρίσουν στην Αθήνα, ώστε μαζί με την υπόλοιπη αποστολή να πετάξουν το πρωί της Τρίτης για Ιρλανδία, όταν μέχρι αργά το βράδυ θα βρίσκονταν στην Κέρκυρα? Αναγκάστηκε ο πιλότος του αεροπλάνου που μετέφερε τους παίκτες της Ελλάδας να κάνει στάση στην Κέρκυρα να τους παραλάβει, αφού διανυκτέρευσαν στο νησί. Οι ημερομηνίες όμως για το φιλικό και τον αγώνα πρωταθλήματος ήταν ήδη γνωστές στα μέσα Σεπτεμβρίου. Τι μαθαίνουμε λοιπόν?
 
Σύμφωνα με «κύκλους» της διοργανώτριας, ο ίδιος ο Παναθηναϊκός είχε ζητήσει να αγωνίζεται Δευτέρα μετά τις αγωνιστικές του Γιουρόπα Λιγκ (οι οποίες διεξάγονται πάντα Πέμπτη) και μάλιστα είχε επισημανθεί στους εκπροσώπους του από τον γενικό διευθυντή της Super League Μιχάλη Αναγνώστου ότι είχε οριστεί φιλικό της Εθνικής αμέσως μετά την 10η αγωνιστική.


Σύμφωνα πάντα με όσα «βγαίνουν» από τη διοργανώτρια, η διοίκηση του Παναθηναϊκούείχε απαντήσει λέγοντας ότι θα ρύθμιζε από μόνη της το θέμα απευθείας με την ΕΠΟ, όμως την Παρασκευή (9/11) ζήτησε αναβολή!
 
Παρ'όλα αυτά
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΑΣΙΝΗ 10-11-2012
 

 
Διότι πάνω από όλα σε αυτήν τη ζωή μετράει το να είσαι συνεπής και να μην λες άλλα Παρασκευή και άλλα το Σάββατο...
 
3) Ο ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ, Η NOVA ΚΑΙ Ο ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
 
Μετά το παιχνίδι του ΠΑΟ με τη Φενέρ για την Ευρωλίγκα, η διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναικός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία στοχοποιούσε ευθέως το δημοσιογράφο της NOVA που μετέδωσε το παιχνίδι, Νίκο Παπαδογιάννη. Απάντησε η NOVA, ανταπάντησε η ΚΑΕ Παναθηναικός και κάπου εκεί χώθηκε και η εφημερίδα όλων των Παναθηναικών, που όλοι ξέρουμε πως δεν έχει καμία σχέση με το μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Παναθηναικός, Δημη-τράκη Γιαννακόπουλο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΑΣΙΝΗ 2-11-2012
 

 
Αυτό το παιχνίδι του ΠΑΟ με το Περιστέρι στα Πατήσια που μνημονεύει στο κείμενό του ο έγκριτος Πρασινοφρουρός, έγινε αιτία να δεχτεί επίθεση ο Παπαδογιάννης τότε, για όσους δεν ξέρουν. Η ΕΣΗΕΑ και ο ΠΣΑΤ αναζητούνται να αντιδράσουν. Αν βεβαίως πούμε κάτι τέτοιο σε κάναν υπερέγκριτο δημοσιογράφο-Δημοσιογραφάρα, τύπου Βαγγέλαρου Μπραουδάκη, μπορεί να ακούσουμε και κάνα μελιστάλαχτο λογύδριο περί της ελευθερίας του Τύπου και των κακόμοιρων ΑΡΔ-άκων που τους εκμεταλλεύονται για φραγκοδίφραγκα οι μασόνοι-Νεφελίμ εκδότες-αφεντικά τους. Αφήστε το καλύτερα. Απλώς θαυμάζουμε τον Τύπο στη χώρα μας δίχως καμία λογοκρισία...
 
4) Ο ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ, ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ Ο ''ΦΟΝΙΑΣ''
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 7-9-2012
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 10-11-2012
 

 
Για τον ΚΥΡΙΟ ΘΟΔΩΡΟ, θα πω απλώς ένα ΝΤΡΟΠΗ. Έχει μια πολύ μεγάλη ιστορία και είναι κρίμα να την χαλάει με κάτι τέτοια αχαρακτήριστα πρωτοσέλιδα. Το επιχείρημα των ''πονηρίδηδων'', ότι και καλά ''τον γλείφει για να του αποσπάσει μειωτική δήλωση για τον τωρινό Παναθηναικό και να κοροιδεύουμε τους βάζελους'', ειδικά με το συγκεκριμένο παίκτη, δεν έχει καμία απήχηση σε κανέναν που ξέρω εγώ. Μόνο αηδία βγαίνει για το Δημόπουλο από όλους τους γαύρους και τίποτε άλλο. Όσο για τον άλλον, το Θέμη μας, θα πω ότι εμείς οι Ολυμπιακοί φονιά έναν λέμε. Αυτόν
 

 
Του το λέμε για να το μάθει, γιατί αυτός μπορεί μικρός να πανηγύριζε τα γκολ του Δημόπουλου, αλλά εδώ και πολλά χρόνια γράφει σε εφημερίδα που απευθύνεται σε γαύρους και δεν πρέπει να του ξεφεύγουν κάτι τέτοια για ''φονιάδες'', ώστε να καταλαβαίνει όλος ο κόσμος που δεν ξέρει το τι ομάδα είναι. Τους δικούς του ''φονιάδες'' εμείς τους προπονούσαμε στο κατοστάρι στο Καραισκάκη -για να γυμνάζονται σωστά, μην την πάει κανείς αλλού τη δουλειά-. Κι αυτό το γράφουμε τώρα, γιατί είπαμε την πρώτη φορά, εκεί στο Σεπτέμβριο, να μην ασχοληθούμε με το ''φονιάς''. Βλέπουμε όμως πως σε σύντομο χρονικό διάστημα ξαναβγήκε σε πρωτοσέλιδο στο ΦΩΣ και τείνει να καθιερωθεί πια ως χαρακτηρισμός για το Δημόπουλο, με κίνδυνο να τον λένε έτσι στο μέλλον και δικοί μας πιτσιρικάδες που δεν ξέρουν. Κρίμα δεν είναι, σήμερα που ούτως ή άλλως οι κυκλοφορίες όλων των αθλητικών εφημερίδων έχουν πέσει στα Τάρταρα, να χάσει αναγνώστες το ΦΩΣ από το βαζελάκο το Σινάνογλου? 

Σχόλια

Εικόνα GPan

Geia sas magkes!

Einai krima apo panw sto ar8ro na symperilamvanontai tetoies fwtografies kai apo katw sta sxolia na anoigw 8ema gia kati toso tetrimeno kai antiais8htiko, alla mhpws phre to auti sas ti elege o twrinos (gia aurio vlepoume) proedros ths alogotrofhs?

"Mas exoun klepsei nikes apo to fetino prwta8lhma me th diaithsia" ekato sxolia ekane "mafia", "parakratos" k.o.k. kai den vre8hke enas ekei mesa na tou zhthsei mia dieukrinhsh.

Na ton rwthsei re paidi, pou anaferetai, anti8eta enas malakas se mia erwthsh arxise legontas "einai koinws apodekto oti sta xronia tou Patera yphrkse isonomia" (edw gelame).

Re topiko ree!

Εικόνα savvas gridlock

Γι'αυτό απαντάμε μόνο με βιντεάκια σε αυτά, Γιώργη. Το καλύτερο μέσο είναι η εικόνα, ώστε να δει ποιον έσπρωχνε, σπρώχνει και θα σπρώχνει μια ζωή η διαιτησία, μέχρι να έρθει εκείνη η ευλογημένη μέρα που θα καταλήξουν στην Αλεπότρυπα να παλεύουν στα Τοπικά...