ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1



 
Είδαμε όλοι φαντάζομαι το χθεσινό παιχνίδι στην Τούμπα και τώρα που έκατσε λίγο η σκόνη, μπορούμε να πούμε δυο τρία πράγματα για αυτό.
 
Διακρίνω από χθες μια γενικευμένη αίσθηση στη βάση των γαύρων οπαδών, στο βαθμό φυσικά που μπορώ εγώ να την αφουγκραστώ, πως ''τα κάναμε ψιλοσκατά''. Υπήρχανε πολλοί που περίμεναν τριάρες, τεσσάρες και πεντάρες και τώρα που δεν ήρθανε, ακούμε κάτι επικά ''δώσαμε ζωή στους ανύπαρκτους, αντί να τους τελειώσουμε''. Δεν πρέπει να πάμε στο άλλο άκρο και να πούμε ''ΟΚ, με τον ΠΑΟΚ παίζαμε, η ισοπαλία μια χαρά είναι''. Πρέπει να κρίνουμε το συγκεκριμένο ματς που είδαμε. Το να μιλήσεις ΓΕΝΙΚΑ και να πεις ''τον ΠΑΟΚ θέλω να τονε κερδάω με πεντάρες εκεί μέσα'' ή ''έλα μωρέ, και το χινάρι μια χαρά είναι με τις μπουγάτσες'' δεν λέει κάτι σε εμένα προσωπικά.
 
Ο ΖΑΡΝΤΙΜ παρουσίασε μια ομάδα πολύ καλά γυμνασμένη και με φρεσκάδα για ένα ακόμη παιχνίδι. Να θυμίσουμε ότι μεσοβδόμαδα είχαμε ματς με τη Σάλκε, όπου στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημά του κυνηγούσαμε την μπάλα, άρα οι παίκτες μας καταπονήθηκαν αρκετά? Να θυμίσουμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε παιχνίδι μεσοβδόμαδα, άρα ήταν ξεκούραστος? Να θυμίσουμε τα παιχνίδια του παρελθόντος του ΘΡΥΛΟΥ μας, όπου μετά από ταξιδάκι μεσοβδόμαδα στο εξωτερικό, οι παίκτες μας σέρνονταν την Κυριακή στο πρωτάθλημα? Μην πάμε πολύ μακριά, τα παραδείγματα με τα φετινά παιχνίδια στο Βικελίδης και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, είναι χαρακτηριστικά. Χθες δεν το είδαμε αυτό. Είδαμε παίκτες με διάθεση να τρέξουν, να τσουλήσουν την μπάλα και να χτυπήσουν τον ΠΑΟΚ μέσα στο σπίτι του στο ανοικτό γήπεδο. Επίσης, η ομάδα μας για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν πολύ καλά δουλεμένη σε θέματα τακτικής. Ο αντίπαλος είχε μελετηθεί και στηθήκαμε πάρα πολύ καλά στο χορτάρι. Ο Σαλπιγγίδης μπλόκαρε πίσω, ο Χολέμπας δεν ανέβαινε τόσο πολύ, ο Μασάδο με τα πολύ καλά τρεξίματά του έκανε το Φωτάκη να εξαφανιστεί από το γήπεδο και πάνω από όλα ο Λίνο δεν έβρισκε αεροδιαδρόμους να οργιάσει από αριστερά, λόγω του ΧΑΛΥΒΔΙΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ Φουστέρ, που σε ένα ακόμη παιχνίδι άφησε τα πνευμόνια του στο χορτάρι. Για κάποιους αυτά είναι ψιλά γράμματα, ''έλα μωρέ, αλίμονο αν δεν τα κάνουν, επαγγελματίοι είναι, γι'αυτό κονομάνε τα κατομμύργια'', αλλά για'μένα δεν είναι καθόλου αυτονόητα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ αυτά και όποτε τα βλέπω θα τα εγκωμιάζω, γιατί δείχνουν ένα πράγμα ξεκάθαρα. Ο ΖΑΡΝΤΙΜ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΜΕΝΟΣ, ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ Ή ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ. 
 
Παρ'όλα αυτά, δεν κερδίσαμε. Κάναμε 4 καθαρές φάσεις για γκολ μέσα στην Τούμπα και φάγαμε μία, στο 88΄, από μία πραγματικά πολύ καλή επίθεση του ΠΑΟΚ και μια στιγμιαία απροσεξία του Χολέμπας, που ξεχάστηκε ψηλά και αναγκάστηκε ο Σιόβας να ντουμπλάρει στα άκρα τον πολύ επικίνδυνο Σαλπιγγίδη. Εμένα αυτό μου αρκεί. Την παράνοια του μέσου καλομαθημένου νεόγαυρου, να θέλω 30 νίκες τον χρόνο με μπαλάρα και τεσσαροπεντάρες από Σεπτέμβριο μέχρι Μάιο μήνα σερί, εγώ δεν την έχω. ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ. ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΕΥΚΟΛΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ. Παίζαμε στην έδρα της δεύτερης καλύτερης ομάδας στην Ελλάδα και κάναμε τους μπουγατσόβλαχους στην κερκίδα να μην ακούγονται, ομολογώντας και αυτή την πασίδηλη ανωτερότητά μας. Ανωτερότητα που προέκυψε όχι μόνο επειδή η ποιοτική διαφορά στα ρόστερ των δύο ομάδων είναι χαώδης -άσχετα με το ότι κάποια ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΝΕΟΓΑΥΡΟΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΩΝ το καλοκαίρι μας λέγανε ότι ''έτσι όπως τα έκανε ο Μαρινάκης που παντελονιάζει, έχουμε χειρότερο υλικό από το βάζελο και τον ΠΑΟΚ''-, αλλά και επειδή έχουμε ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ που παίρνει το καλύτερο από το υλικό που έχει στα χέρια του. Όταν η ομάδα παίζει καλά, βγάζει πολλές φάσεις και δεν κερδάει από ατυχία, αστοχία ή ό,τι άλλο θέτε, εγώ δεν έχω κανένα θέμα. ΕΓΩ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΙΚΟΥΛΑΣ, να έχω ανακαλύψει τον Ολυμπιακό από το 2000 και μετά, λόγω της ΝΑΝΟ-δημοσιογραφίας και εκεί που λίγες μέρες πριν παρουσίαζα το παιχνίδι στην Τούμπα ως crash test για τη φετινή πορεία μας στο πρωτάθλημα, απέναντι σε έναν ''δυνατό αντίπαλο'' και ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ, σήμερα να εμφανίζομαι ως ο ''πουλών ολυμπιακοφροσύνη'' και ''εμείς οι γαύροι δεν ανεχόμαστε το 0-5 να γίνεται 1-1'' και άλλα τέτοια Πικουλο-επιχειρήματα. Σε έναν μαραθώνιο 30 αγώνων θα έχεις και ατυχίες, και στραβά ματς, και παιχνίδια που παίκτες σου θα σέρνονται και πολλά άλλα που βλέπουμε κάθε χρόνο, όλοι εμείς που είμαστε χρόνια ολόκληρα στα γήπεδα και δεν γίναμε δημοσιογράφοι μόνο και μόνο για να βρίζουμε τον ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ. Φυσικά και δεν θα πανηγυρίσεις και τα γκολ που τρως, ούτε θα χαρείς όποτε έρχεται η γκέλα, αλλά υπάρχει ένα μέτρο στην αντίδρασή σου, ιδίως όταν έχεις 10 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 12 ματς στην Ελλάδα.
 
Πάμε και σε κάποιους παίκτες που τα ακούνε άδικα κατά την γνώμη μου. Ο ΦΟΥΣΤΕΡ, Ο ΧΑΛΥΒΔΙΝΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΜΑΣ, δέχεται κριτική επειδή έχασε τα γκολ. ΟΚ, το παλληκάρι δεν ξέρει μπάλα και είναι εμφανές. Το πάθος του δεν το βλέπουν αυτοί που τον κράζουν? Το ότι βγάζει τα συκώτια όλων όσοι τολμούν να βγούνε μπροστά του, δεξιά, αριστερά, στα άκρα και όπου αλλού, με το ακατάπαυστο τρέξιμό του, δεν αρκεί για να του πούνε ΕΝΑΝ καλό λόγο και να μην μιλάνε για αυτόν λες και είναι παίκτης του λαγού? Αν όχι, ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΠΑΝΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΠΟΘΕΩΝΑΜΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ? ΗΤΑΝ ΜΗΠΩΣ ΝΤΑΝΙΕΛ ΑΛΒΕΖ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΗ? Ορισμένους φαίνεται ότι τους πονάει πολύ ακόμη και σήμερα αυτός που έφερε το Φουστέραρο, ο ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ, ο μεγαλύτερος προπονητής στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, επειδή ήρθε σε αυτήν τη χώρα και γκρέμισε τα είδωλα που είχανε φτιάξει στον ποδοσφαιρικό τους μικρόκοσμο. Κάτι Μπάγεβιτς, κάτι Λεμονήδες, κάτι Αναστόπουλοι και κάτι τέτοια ΠΑΡΤΑΛΟΕΙΔΗ, που ανήκουν στην περιβόητη συνομοταξία ''εκεί που έκλασε ο Μπάμπης ο Τεννές'', αποδείχτηκαν προπονητάκια της δεκάρας και αυτό οι αγαπητικοί τους δεν το αντέχουν. Δεν το μπορούνε. 
 
Το άλλο σκηνικό με το Μασάδο, είναι επίσης χαρακτηριστικότατο. ''Καλά ρε, αυτός είναι ο και καλά παικταράς των 2,5 εκατομμυρίων στην Τουλούζ? Ούτε για την Οδηγήτρια δεν είναι''. Εγώ μέχρι τώρα βλέπω έναν παίκτη που όπου κι αν έχει παίξει, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ. Είναι ξεκάθαρο πως δουλεύει και του λείπει ρυθμός. Πέρυσι και γενικά τα προηγούμενα χρόνια, δεν έβγαζε 30 και 40 ματς τον χρόνο, αλλά λιγότερα. Τώρα που είναι στο Τετάρτη-Κυριακή, θέλει χρόνο. Έχει πολύ καλή επιτάχυνση με την μπάλα στα πόδια, έχει καλή τεχνική κατάρτιση και δεν είναι ''το σαπάκι'' που κάποιοι θέλουν να μας περάσουν, δεν παρατάει τη θέση του ποτέ, άρα τακτικά είναι σε πολύ καλό επίπεδο και δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν ματώνει τη φανέλα. Αυτό για'μένα αρκεί ώστε να τον περιμένω μέχρι να απογειωθεί και να κάνει τη διαφορά στον Θρύλο σε Ελλάδα και Ευρώπη.
 
Θέλετε μήπως να πάμε σε ένα παράδειγμα παίκτη που δεν ματώνει τη φανέλα και θα έπρεπε να ακούει τα περισσότερα, αλλά ακούει τα λιγότερα? Δείτε ποιος παίζει δεξιά.
 
ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΑΙΩΝ ΟΠΟΤΕ ΦΟΡΑΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΟ Ο ''ΜΑΙΚΟΝ'' ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΞΑΝΘΗΣ.
 
Υπομονή υπομονή, είπαμε να μην μιλήσουμε τόσο καιρό για να μην κάνουμε κακό στην ομάδα, την ώρα που είναι και στον αέρα το θέμα του νέου συμβολαίου του, αλλά όλα έχουν ένα όριο. ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΤΟΡΟΣΙΔΗ, ΠΑΡΕ ΤΟ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΗΚΩ ΦΥΓΕ ΜΟΝΑΧΟΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. ΜΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ 1 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΑΣ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΟ ΓΙΟ Ο ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ. ΑΝΤΕ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΟΥ.
 
Κλείνουμε με μια αναφορά στη γελοία πρεμούρα ορισμένων που το παίζουν και ''γνώστες'', ΑΡΔ και οπαδάρες αφαντόπουλοι από το Καραισκάκη -εννοείται αυτό-, σύμφωνα με τους οποίους ''παίζουμε ταμπούρι φέτος σαν κι αυτό του Σάντος και του Μαρκαριάν παλιότερα στο βάζελο''. Θα γράψουμε άρθρο σε λίγες μέρες, αλλά σε μια πρώτη φάση ας σκεφτούν όλοι αυτοί το πότε ομάδα του Σάντος ή αν ο βάζελος του διαστήματος 2001-2003 είχαν 29 γκολ σε 12 ματς στην Ελλάδα και 7 γκολ σε 5 ευρωπαικά τους παιχνίδια. Μετά θα πάμε και σε πιο ζόρικα θέμτα, που μάλλον θα είναι δύσκολο να τα πιάσουν, όπως το ότι υπάρχει χαώδης διαφορά μεταξύ του ''κάθομαι πίσω, δεν περνάω τη σέντρα, πέφτουν οι παίκτες μου κάτω για καθυστερήσεις και παλεύω με νύχια και με δόντια να μειώσω τον καθαρό ποδοσφαιρικό χρόνο για το 0-0'' και του ''κάθομαι πίσω, δεν ξοδεύω άσκοπα δυνάμεις και όποτε μου δωθεί η ευκαιρία χτυπάω σαν την κόμπρα σε αντεπιθέσεις, επειδή Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ 0-0''. Το ένα σε κάνει Αναστόπουλο και Λεμονή, το άλλο Μουρίνιο και ''Ιταλό'' σε τακτική. Χθες βγάλαμε 7 κόντρες εκ των οποίων οι 3 έγιναν σούπερ φάσεις. Ακριβώς σαν την Εθνική του Ρεχάγκελ με λίγα λόγια και το βάζελο του Μαρκαριάν, που κέρδιζε στα χασομέρια με κεφαλιές του Γκούμα στη Λεωφόρο τα μεγαθήρια του Πανιωνίου και του Ακράτητου, έτσι? ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ''ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΜΠΑΛΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ'', απολύτως σεβαστό ως επιχείρημα από τον καθένα, γιατί αυτός ο καθένας θέτει όποια στάνταρ θέλει και άλλο το ''είμαστε ανάπηροι μπροστά και δεν κάνουμε φάση''. Για να παίξει μπαλάρα αυτή η ομάδα και να βγάζει δέκα και δεκαπέντε καθαρές φάσεις σε κάθε ματς για μεγάλο χρονικό διάστημα στην χρονιά, θα χρειαστεί χρόνος. Αλλάξαμε νοοτροπία φέτος. Από την πίεση ψηλά, περάσαμε στο να δίνουμε χώρο στον αντίπαλο. Θέλει υπομονή η ιστορία, να δέσουν οι παίκτες και να αφομοιώσουν όσα θέλει ο ΖΑΡΝΤΙΜ. Δεν γυρνάς έναν διακόπτη και όλα έρχονται όπως πριν, με άλλη μέθοδο πια, από την μια στιγμή στην άλλη. Όταν είμαστε και αβέρτοι με τα αποτελέσματα, για ποιο λόγο τόση γκρίνια σε ομάδα 4 μηνών? Γιατί να συγκρίνουμε την περυσινή ομάδα ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΛΒΕΡΔΕ, με τη φετινή ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΑΛΛΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΤΟΥ ΖΑΡΝΤΙΜ?
 
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΠΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΓΕΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΕΝΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΓΕΝΙΚΑ, ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΣ ΜΗΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΟΝΑΧΟΙ ΜΑΣ.
 
Υ.Γ. 1 Για όσους ζοριστούν να καταλάβουν το προφανές, άλλο το ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΩΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ και άλλο ο ''προπονητής'' Αναστόπουλος. Μεγάλος παίκτης δεν συνεπάγεται σώνει και ντε ''καλός προπονητής, που ξέρει κι από Θρύλο και θα μας βοηθήσει''. Πώς γίνεται όμως σε αυτήν τη χώρα οι ΑΡΔ που περνάνε γενεές 14 τον τιτάνα Μουρίνιο, επειδή και καλά ''παίζει ταμπούρι''', να εγκωμιάζουν τον ''προπονητή που δουλεύει, τον Αναστόπουλο, που ξέρει να στήνει ομάδες'', είναι από τα άγραφα.
 
Υ.Γ. 2 Το έβαλα ως σχόλιο και στο προηγούμενο άρθρο του Γαύροντα
 
 
το βάζω και εδώ. Θα ακολουθήσουν βιντεάκια και αναλύσεις με τα ΟΡΓΙΑ ΨΕΜΜΑΤΟΣ των λαγών για ''την σφαγή Αρετόπουλου στο Πλατανιάς-ΠΑΟ'', αλλά σε πρώτη φάση, την αλήθεια για το τι έγινε στο παιχνίδι, την κατέγραψε το ΦΩΣ
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 26-11-2012
 

 
Πλυθείτε καλά βαζελάκια και ετοιμαστείτε για ξεβρακώματα. ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙΑ, που θα βγάλετε και γλώσσα για ''αδικίες'', ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.