"Πήραν κι άλλοι πρωταθλήματα..."


Tags: -

Κατά καιρούς οι βάζελοι, προκειμένου να να διαχειριστούν  το ολο και μειούμενο μέγεθος του συλλόγου τους (και τα αντίστοιχα συνθλιπτικά συναισθήματα) απ τη στιγμή που τα ηνία του Θρύλου ανέλαβε ο Μεγάλος ο Σωκράτης ο επονομαζόμενος και Βαζελοκτόνος, έχουν εφεύρει διάφορα αστήριχτα έως αστεία επιχειρήματα, προκειμένου απ τη μια να «καθαγιάσουν» την περίοδο του ανελέητου Βαρδινογιαννισμού, κι απ την άλλη να σπιλώσουν την παντοκρατορία, που ακολούθησε,  του Θρύλου στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θα ασχοληθούμε με όλα. Αλλά θα κάνουμε την αρχή με το παντελώς αστήριχτο, ισοπεδωτικό και ανιστόρητο:
«Ναι, αλλά την περίοδο της παντοδυναμίας του Βαρδινογιάννη, πήραν πρωτάθλημα κι άλλες ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ, η Λάρισα και η ΑΕΚ».
Για να το λες αυτό, πρέπει να σαι η βάζελος, η πιτσιρικάς, η άσχετος, η βάζελος.
Παρολα αυτά, το τι θέλουν να θίξουν με αυτό, είναι προφανές.
Πάμε όμως να θίξουμε και μεις τώρα κάποια εξίσου προφανή, τα οποία οι βάζελοι, αυτοί που δεν είναι πιτσιρικάδες η άσχετοι έστω, εσκεμμένα αγνοούν.

«Πήρε πρωτάθλημα κι ο ΠΑΟΚ…»

Μετά τα 4 συνεχόμενα επαγγελματικά (80,81,82,83, τις 4 πρωτες επαγγελματικές διοργανώσεις) πρωταθλήματα του Θρύλου, το επόμενο (1984), το παίρνει ο βάζελος και το μεθεπόμενο (1985) ο ΠΑΟΚ.
Κατ΄αρχάς, και προσπενώντας το εμβρυϊκό στάδιο που βρισκόνταν η λαίλαπα Βαρδινογιάννη (μια απ τις δυο χειρότερες που γνώρισε ο αθλητισμός του τόπου: η άλλη είναι αυτή που ισχύει μέχρι σήμερα, αυτή του σωλήνα και των κοντών) οποιοδήποτε σχετικό επιχείρημα, αδικεί τον ίδιο τον ΠΑΟΚ εκείνης της περιόδου.
Γιατί, εμείς πριν και πανω απ’ όλα είμαστε γαύροι, αλλά το άσπρο δεν θα το κάνουμε μαύρο:
Ο ΠΑΟΚ εκείνης της εποχής, ήταν μια πραγματικά μεγάλη και ισχυρή ομάδα και το πρωτάθλημα αυτό ήταν το επιστέγασμα μιας μακράς και επιτυχημένης πορείας μιας καλής ομαδας. Αν θυμάμαι καλά, απ το ’81 μέχρι το 85, έχει συμμετάσχει σε 3 τελικούς Κυπέλλου (χωρίς νομίζω να κερδίσει κανένα) ενώ κάποια από αυτές τις χρονιές  έχει κάνει μια καλή πορεία στο (τότε πανίσχυρο) κυπελλο ΟΥΕΦΑ, αποκλειόμενος μάλιστα δύσκολα (στα πέναλτυ) από την Μπαγιερν Μονάχου.
Οι μεγαλύτεροι αυτά θα τα θυμούνται, όπως και κάποιους απ τους πολλούς καλούς παίχτες που διέθετε τότε ο ΠΑΟΚ:
Κώστας Ιωσηφίδης, Γιώργος Σκαρτάδος, Ράντε Πάπριτσα, Ιβάν Γιούρισιτς, Νίκος Αλαβάντας, Χρήστος Δημόπουλος, Βασίλης Βασιλάκος, Χάρης Μπανιώτης, Θωμάς Σίγγας, Απόστολος Τσουρέλας, Παναγιώτης Παντέλης, Λάκης Στεργιούδας, Γιάννης Δαμανάκης, Κυριάκος Αλεξανδρίδης, Γιώργος Κωστίκος, Άρης Καρασαββίδης, Μιχάλης Ιορδανίδης, Νίκος Λιάκος, Σωτήρης Μαυρομάτης, Χάρης Σπανοσωτηρόπουλος, Κώστας Μαλιούφας, Γιάννης Ψαρράς,

Ποιο λοιπόν ελεγχόμενο απ το Βαρδινογιάννη παρασκήνιο –όσο αμείλικτο κι αν ήταν- θα μπορούσε να στερήσει εκείνο το πρωτάθλημα από εκείνον τον ΠΑΟΚ(σημειωτέον ότι απ την αρχή μέχρι το τελος δεν έχασε ποτέ την πρωτοπορία);
Εδώ, να προσθέσουμε επίσης, ότι η κατάκτηση εκείνου του πρωταθλήματος, συνέπεσε …(κι αυτό θα το θυμούνται οι μεγαλύτεροι, και το σχετικό θόρυβο)με τον εορτασμό των 2.300 χρόνων από την ίδρυση της Θεσσαλονίκης...

«Πήρε πρωτάθλημα και η Λάρισα…»
(1988)

…κι αυτό, στη μυθολογία των βάζελων, είναι ίσως το πιο ισχυρό επιχείρημα, μιας και η Λάρισα είναι μια «μικρή» και επαρχιακή ομάδα.
Ο,τι όμως είπαμε περί ιστορικής αδικίας για την ομάδα του ΠΑΟΚ το ’85, ισχύει και εδώ και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.
Για να μην μακρηγορούμε, δεν θα μπορούσε να υπάρξει κανένα παρασκήνιο ικανό –οσο αμείλκτο κι αν ήταν- που θα μπορούσε να στερήσει, ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ (και θα δουμε πως) το πρωτάθλημα από κέινη την ομαδάρα και υπό τις συνθήκες οι οποίες διαμορφώθηκαν απ την αυτή προσπάθεια του αμεμπτου συλλόγου, της λευκοπράσινης περιστεράς δηλαδή, να στερήσει το πρωτάθλημα από τη Λάρισα.

Το τι ομαδάρα υπήρξε εκείνη η Λάρισα (των Αγορογιάννη, Κολομητρούσης Γκαλίτσιου, Μητσιμπόνα, Αλεξούλη, Βουτυρίτσα, Τσιώλη, Ζιώγα, Καραπιάλη ,Βαλαώρα κλπ, με προπονητή τον Γιατσεκ Γκμοχ) και τι χαρμα ιδεσθαι ήταν, νομίζω δε χρειάζεται να επιμείνουμε πολύ.
Όμως, ας δουμε κάποια γεγονότα που σημάδεψαν εκείνο το πρωτάθλημα, και να θυμηθούμε ποσο fair play  ήταν από πάντα του το σωματείο με το τριφύλλι στο σήμα:

16/03/1988: Ανακοινώνεται η απόφαση του αθλητικού δικαστή με την οποία αφαιρούνται 4 βαθμοί από την πρωτοπόρο στο πρωτάθλημα Α.Ε.Λ. λόγω του ότι ο ποδοσφαιριστής της Γκεόργκι Τσίγκοφ βρέθηκε θετικός στην ουσία κωδεΐνη σε έλεγχο που έγινε μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (οποία σύμπτωσις…) στις 27/12/1987.

Ας δούμε όμως μερικές πτυχές της ιστορίας (αντιγράφουμε από…ΑΡΔικειμενικό site:πιο..αρδικειμενικός πεθαίνεις-αμα δε μπεθάνεις, λέγεσαι Derby η Πράσινη):

Στις 16 Μαρτίου του 1988,  η Λάρισα, και ο κάμπος παίρνουν φωτιά! Ενώ απέμεναν 7 αγωνιστικές για τη τέλος του πρωταθλήματος, ο αθλητικός δικαστής αποφάσισε να μηδενίσει την ΑΕΛ η οποία προηγούνταν στη βαθμολογία.
Φανατικοί οπαδοί της Λάριας κλείνουν την Εθνική οδό και τη σιδηροδρομική γραμμή για 36 ώρες με αποτέλεσμα να κοπεί η Ελλάδα στα δύο. Απειρα λάστιχα καίγονται στους δρόμους. Ένα τεράστιο μάυρο σύννεφο καπνού απλώνεται πάνω από το θεσσαλικό κάμπο. Η μυρωδιά από τα καμένα λάστιχα κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Χιλιάδες άνθρωποι καταφθάνουν από παντού, με μηχανάκια, με αυτοκίνητα με τα πόδια, στην εθνική οδό. Τα μαγαζιά κλείνουν και οι δημόσιες υπηρεσίες κλείνουν. Αυτά συνέβαιναν στη  Λάρισα, όταν ανακοινώθηκε ότι αφαιρούνται από την ΑΕΛ 4 βαθμοί βάσει της ερμηνείας του άρθρου 32 του ΚΑΠ, το οποίο τότε προέβλεπε τιμωρία και της ομάδας σε περίπτωση που κάποιος ποδοσφαιριστής της βρισκόταν ντοπαρισμένος.
Ο ποδοσφαιριστής υπήρχε και λεγόταν Γκιόργκι Τσίγκοφ. Είχε βρεθεί θετικός στην ουσία κοδεΐνη, που θεωρείται ναρκωτική και χρησιμοποιείται κυρίως για την καταπολέμηση του βήχα. Για δύο μέρες η χώρα είχε κοπεί στη μέση. Η Λάρισα ήταν εξεγερμένη πολιτεία, κηρύσσοντας τον δικό της ανένδοτο κατά του αθλητικού κατεστημένου. Το λαϊκό αίσθημα τάχθηκε υπέρ του αδικημένου και του άσπιλου. Ο πρότερος έντιμος βίος της Λάρισας ήταν υπεράνω πάσης αμφισβήτησης, ώστε κάνεις δεν εξεπλάγη, όταν κυκλοφόρησαν οι πρώτες φήμες ότι πολλές ομάδες δεν θα αγωνίζονταν στα παιχνίδια με αντίπαλο την ΑΕΛ σε ένδειξη συμπαράστασης.
Κάνοντας μια μικρή αναδρομή, η φλόγα που έκαψε το πρώτο λάστιχο, είχε ανάψει σε μία εντελώς ανύποπτη στιγμή. Στις 27 Δεκεμβρίου του 1987 η ΑΕΛ νίκησε στο Αλκαζάρ τον ΠΑΟ με 2-1 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής. Το «Αλκαζάρ» έχει γεμίσει ασφυκτικά από 18.500 θεατές, αριθμός που αποτελεί και το επίσημο ρεκόρ του σταδίου και οι «βυσσινί» αποκτούν γρήγορα προβάδισμα με δύο γκολ του Μητσιμπόνα στο 36' και στο 42' με πέναλτι. Οι «πράσινοι», κατόρθωσαν μόνο να μειώσουν στο 60' με τον Μπατσινίλα. Η νίκη πανηγυρίστηκε δεόντως, αν και εκείνη τη σεζόν ο "άσσος" στο θεσσαλικό στάδιο ήταν ο κανόνας. Σχεδόν κανείς δεν αντιλήφθηκε την παρουσία του Βούλγαρου Τσίγκοφ, ο οποίος αγωνίστηκε για 23 λεπτά, περνώντας ως αλλαγή στο 67ο λεπτό στην θέση του Ζιώγα. Έμελλε όμως αυτά τα 23 λεπτά της αγωνιστικής ανυπαρξίας να του έχουν χαρίσει μέχρι σήμερα 24 χρόνια "αθανασίας" στα κεφάλαια της ελληνικής ποδοσφαιρικής ιστορίας. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Τσίγκοφ κλήθηκε να περάσει από τον καθιερωμένο έλεγχο ντόπινγκ. Ωστόσο, αυτή η σύντομη φράση κρύβει αστείρευτες ποσότητες "αποδυτηριακής" παραφιλολογίας. Καταρχάς, δεν ήταν ο Τσίγκοφ ο παίκτης που αναδείχθηκε από την κληρωτίδα. Ο ΠΑΟ διατύπωσε το σχετικό αίτημα, ασκώντας δικαίωμα που το παρείχε ο κανονισμός, το οποίο όμως δεν το είχε αξιοποιήσει καμία ομάδα μέχρι τότε. Έπειτα από αυτό, οι θεωρίες συνωμοσίας περιστρέφονταν γύρω από δυο-τρία βασικά ερωτήματα:

Γιατί ο Τσίγκοφ επέλεξε να ντοπαριστεί με μία ουσία που δεν θα βελτίωνε την απόδοσή του; Μήπως ήταν δολιοφθορά; Γιατί ο ΠΑΟ επέμεινε να περάσει ο Βούλγαρος από έλεγχο; Αν είχε πληροφορίες, ποιος τις διέρρευσε στη διοίκηση των "πρασίνων";

Τα συμπεράσματα (όσων δεν τα ξέρανε η τα ξεχάσανε αυτά) δικά σας…

«Πήρε πρωταθλήματα και η ΑΕΚ…»

Ο,τι είπαμε για την πολύ καλή ομάδα του ΠΑΟΚ και την ομαδάρα της Λάρισας, ισχύουν μαζί, και ακόμα περισσότερο για κείνη την ΑΕΚ.
Γιατί, κακά τα ψέμματα, εκείνη η ΑΕΚ, υπήρξε κατά γενική ομολογία μια απ τις καλύτερες ομάδες της σύγχρονης ιστορίας τοτ Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Όχι ότι δεν προσπάθησε ο Βαρδινογιαννισμός να κάνει τα δικά του και τότε, αλλά δυστυχώς γι αυτόν (και για μας) είχε να αντιμετωπισει ένα εξίσου αμείλκτο παρασκηνιακό σύστημα.
Επειδή όμως καπου εδώ αρχίζει η ιστορία που ονομάστηκε «Πέτρινα χρόνια» για τον Θρύλο της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Θρύλος ειχε να αντιμετωπισει και τα δυο καθεστωτα εκ περιτροπής η και ταυτόχρονα, προς το παρόν θα μείνουμε σε αυτά.
Και θα επανέλθουμε σύντομα με αποδείξεις για το τι σημαινει ΠΑΡΑΓΚΑ και ΣΦΑΓΕΣ

 

Σχόλια

Εικόνα dion

"μια απ τις δυο χειρότερες που γνώρισε ο αθλητισμός του τόπου: η άλλη είναι αυτή που ισχύει μέχρι σήμερα, αυτή του σωλήνα και των κοντών".

Τίναφτά που λες ρε μεγάλε? Ποια λαίλαπα των κοντών? Εδώ ο Ολυμπιακός πήρε πρωτάθλημα πέρυσι, με σέντερ ένα κοντό, τον Πρίντεζη που δεν κάνει ούτε για τη Μάλαγα, κάτι πιτσιρικάδες και το Σπανούλη που δεν κάνει ούτε για ΝΒΑ ούτε για βάζελο. Με προπονητή τον Ύπνοβιτς! Τί άλλο θέλατε? Να πάρουν πρωτάθλημα Ελλάδας ο Κλέιζα, ο Παπαλουκάς, ο Τσίλντρες, ο Μπουρούσης κι ο Τεόντοσιτς? Αφού από την άλλη υπήρχε ο μάγος Ομπράντοβιτς που έβγαζε λαγούς απ'το καπέλο, τεχνικές ποινές από τις κάλτσες, τα κινητά σκριν και τα επιθετικά του Μπατίστ τα έκανε αμυντικά φάουλ (εδώ θα κολλήσουμε? Ολόκληρη εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο εξαφάνισε...), ο Γιασικεβίτσιους που πετούσε κι άμα λάχει έκανε και 3-4 βήματα παραπάνω κι ο Μητσάρας-αδαμάντινος χαρακτήρας που φτύνει, πατάει γραμμές και γενικά έχει το ακαταλόγιστο. Κάτι σαν τον Τσαρτσαρή δηλαδή. Πού να πάρεις πρωτάθλημα από τέτοια ομαδάρα, μόνο που την περιγράφω μου γυρνάνε τ'άντερα.

Εικόνα Hank

χαχαχα..τεχνικές ποινές απ τις κάλτσες λέει.

Εικόνα savvas gridlock

Να πω κι εγώ τι πιστεύω. Το σκηνικό με τα ΓΙΔΙΑ τους Λαρισαίους να έχουν κλείσει την Εθνική και να απειλούν με περαιτέρω κινητοποιήσεις, είναι ενδεικτικό του τι θα πει ''όσο χαιδεύεις την τσαπού τόσο σηκώνεται''. Δεν αναφέρομαι στα αγωνιστικά καθόλου, στο αν και κατά πόσο το άξιζε το αλογάκι τότε, μόνο στη συμπεριφορά του κόσμου του ''πόσο πάει το βαρέλι το τυρί?''. Η ΔΕΚΟ του Βορρά, έκανε ομάδα επί χούντας. Μιλάμε για ένα επιδοτούμενο τριμπούρδελο με μηδαμινή ιστορία προ χούντας, που ξαφνικά αποφάσισε ο Ασλάνας να τους δώσει ένα κάρο λεφτά για γήπεδο και μεταγραφές και να κάνει σκόντο στο να διαλύσουν όλες τις ομάδες της Μακεδονίας, παίρνοντας ΠΑΡΑΝΟΜΑ δεκάδες παίκτες τους, μπας και ανέβει μια ομάδα της πατρίδας του ψηλά -από Χαλκιδική ο Ασλάνας, στο μπούρου μπούρου τον είχε ο Παντελάκης, τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, νάσου η φτιάξη-. Έτσι έφτιαξαν αυτήν την ομάδα και τα απομεινάρια της έφεραν άλλη μια κούπα το 1985. Με κρατικές αβάντες και χορηγίες και μεταπολιτευτικά. Η ΔΕΚΟ Ποδονίφτη με το Μελισσανίδη και τον άνθρωπα της νύχτας Γιδόπουλο, που δήλωνε ''θα πατήσω επί πτωμάτων για να πάρει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ'' το 1988 στην τηλεόραση, ήταν στη φάπα από τα λιμά και τους απλήρωτους του Σαλιαρέλη. Από τότε κόλλησε το κόμπλεξ ο Σερβοέλληνας. Τέτοια ήταν η αξία της, με εξαίρεση μια χρονιά ίσως, το 1995-96 και ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ, γιατί εκτός γκέλαρε συνεχώς και για πλάκα. Δεκάδες σφυρίγματα κάθε χρόνο στο ''αδικημένο'' αεκάκι του πρίγκηπα του Ποδονίφτη, σβησμένα φώτα, αβάντες και και και.

Το τι θα πει βαρδινογιαννισμός το καταλαβαίνει κανείς απόλυτα αν δει τα βιντεάκια με τις διαιτησίες στα ντέρμπυ Ολυμπιακού-ΠΑΟ από το 1979 και μετά, με το Σαραβάκο να βουτάει και να παίρνει πέναλτυ που ο Διακογιάννης, ο Φουντουκίδης, ο Δεληγιάννης και ο Αργυρίου -αντικειμενικίδηδες ΑΡΔ- βάφτιζαν ''καραμπινάτα'', το καταλαβαίνει αν δει την ΘΡΥΛΙΚΗ φωτό με την κατάκτηση Κυπέλλου του ΟΦΗ το 1987 και τον καπετάνιο να έχει μπουκάρει στα αποδυτήρια και δακρυσμένος να βγαίνει αγκαλιά με το Κύπελλο, το καταλαβαίνει αν σκεφτεί τι εστί Κίμων Κουλούρης -ΟΥΥΥΥΣΤ- μα πάνω από όλα το καταλαβαίνει από αυτό το σίχαμα τον Ανάργυρο. Αυτό που έγινε τότε, δεν τόλμησε να το κάνει ούτε η χούντα. ΟΥΤΕ ΟΙ ΝΑΖΙ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΒΑΛΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ''ΑΝΑΡΓΥΡΟ'' ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ. Το σκέφτομαι και ανεβάζω πίεση. ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΣΑΛΙΑΡΕΛΗ. ΓΑ-ΜΗ-ΜΕ-ΝΕ

Εικόνα Εν Αθήναις

Θα ήθελα να μου βρεις ένα ανύπαρκτο πέναλτυ που κέρδισε ο Σαραβάκος σε ντέρμπυ «αιωνίων».
Τα βίντεο όλων των αγώνων υπάρχουν στο youtube.

Πρόσεξε, μιλάω για ντέρμπυ αιωνίων.

Πάντως, αν θέλεις να μιλάμε με τεκμήρια, παραμένετε με διαφορά η πρώτη ομάδα σε κερδισμένα πέναλτυ ever.

Και όταν μιλάς για Σαραβάκο, καλό θα ήταν αντίστοιχα να αναφέρεις και τον Στέλιο Γιαννακόπουλο. Ακόμα πιο ταλαντούχος στο «ηλεκτρικό πέσιμο»...

Εικόνα savvas gridlock

http://www.youtube.com/watch?v=qiJTEUaGqAo

Στο 07:35. ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ με το πώς πέφτει.

Ο Γιαννακόπουλος βουτούσε, αλλά δεν πήρε ούτε ένα πέναλτυ σε ντέρμπυ.

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΦΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΒΟΥΤΙΑ.....
ΚΑΙ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.
ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΑ ΣΑΣ.....
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ!!! ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΣ.

Εικόνα dono

Σάββα καθαρά αγωνιστικά η ΑΕΛ ήταν για 2 σεζόν ομάδα με αρχίδια, που για επαρχιακή ομάδα μόνο η Παναχαική του Δαβουρλή, μιχαλόπουλου, Στραβοπόδη ήταν καλύτερη (οκ πολύ καλύτερη).
Για πάοκ συμφωνώ, αλλά ήταν η καλυτερη ομάδα την χρονιά που πήρε το πρωτάθλημα. Σε αντίθεση π.χ με το πρώτο πρωτάθλημα του Σερβοέλληνα σαν προπονητή, που ο Ολυμπιακός ήταν κλαση ανώτερος

Εικόνα red apple

Mέγιστη ΣΦΥΡΙΑ στην κούτρα των ανεγκέφαλων πουθενάδων που εχουν μπερδέψει το καίκι με την αποθήκη!
Και οι τρεις ομάδες πήραν πανάξια πρωταθλήματα, με μπαλάρα, παιχταράδες και κόσμο κι εγώ, ως Ολυμπιακός, όχι μόνο δεν "θίχτηκα", αλλά χειροκρότησα με την ψυχή μου.
Μακάρι να υπήρχε και τώρα ένα ΑΞΙΟ αντίπαλο δέος για τον Θρύλο, αλλά οι άξιοι αντίπαλοί μας αποτελούν πλέον μέρος ενός...Θρύλου που τείνει να ξεχαστεί.
Τί σύγκριση μπορεί να γίνει με τις ομάδες αυτές που πήραν πανάξιους τίτλους, με τους ανύπαρκτους πουθενάδες οι οποίοι κλαίνε ακόμη για την "ομάδα του Κυράστα", η οποία έχασε το πρωτάθλημα μόνη της, απο κάτι Παναχαϊκές και Ιωνικούς, αν θυμάμαι καλά...
Χθες, μόλις, κύριε αρθρογράφε κάποιος Ζελές που έλεγε για το "Δημόσιο" του Ολυμπιακού και εγώ του αντέτεινα οτι αν είναι ομάδα του Δημοσίου, ο Ολυμπιακός, είναι δέκα φορές ΔΗΜΟΣΙΟ, ο Ζέλας, με προεδρο Βαρδινογιάννη, με τα πετρέλαια και τα τοιαύτα.
ΜΟΚΟ, ο εν λόγω...

Αλλά συνεχίζει... "Και το ρωτάθλημα του Κυράστα....κλαψ-κλαψ-κλαψ" και του αντιτείνω: "Τότε τί να πω εγώ για τις ομάδες του Μπλαχίν;"
ΜΟΚΟ ξανά...

Έτσι θέλουν...

Καρφί αυτοί; Σφυριές, εμείς!

Εικόνα dono

Κατ´ αρχήν ειδικά το πρωτάθλημα του πάοκ είναι μέσα στα μεγάλα μας ντουζένια μετά από σερί πρωταθλήματα και καμμία αμφισβήτηση. Πως είναι δυνατόν να γράφει τέτοιο επιχειρημα;
Κάτι άσχετο. 2η αγωνιστική της χρονιάς που πήρε την κούπα η Λάρισσα έπαιζε με την Παναχαική στην Πάτρα και είμουν μέσα. Φάνηκε πόσο δυνατή ομάδα ήταν από πολυ νωρίς στο πρωτάθλημα (αν θυμάμαι καλά είχε νικήσει 2-1)

Εικόνα Gavrontas

Πολύ καλά του τα είπες του ζελέ κε σχολιαστά.

Ομως, του είπες λίγα.
Οταν είπε "Δημόσιο" τον Ολυμπιακό, έπρεπε να του πεις να κοιτάξει γύρω του, και να τον ρωτησεις, τώρα που το Δημόσιο χρήμα εξαφανίστηκε και οι ευκαιρίες για λαμογιές ως εκ τούτου εκμηδενίστηκαν, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ που όχι μόνο επιβιώνει ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΈΝΕΙ ΚΡΑΤΑΙΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ;

Αλλά περι αυτου, θα αναρτησωμεν ειδικόν αρθράκιον σύντομα..