ΠΑΟ ΚΑΙ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ



Μεταφερόμαστε στο 1962 για να δούμε μια πολύ ωραία ιστορία για το τι εστί Παναθηναικός.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 2-5-1962
 

 
Να βάλουμε μια σειρά στην ιστορία?
 
α) Η ΕΠΟ είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση των αγώνων της Εθνικής Ελλάδος, την ώρα που επιχορηγείται με κρατικά λεφτά ΚΑΙ για αυτόν το λόγο. Αυτό συνέβαινε τότε, συμβαίνει και σήμερα.
 
β) Εν έτει 1962 η τότε ΕΠΟ, η κακή και ''ολυμπιακή'' υποτίθεται ΕΠΟ, που της σηκώνανε πανιά οι βάζελοι ότι έχει γίνει ''του γαύρου'', παραχωρεί όλα τα δικαιώματα της διαχείρισης των αγώνων της Εθνικής Ελλάδος, πού λέτε? Στον Παναθηναικό, αφού αυτά γινόντουσαν στη Λεωφόρο.
 
γ) Μετά από κάθε παιχνίδι η Εφορία περιμένει να εισπράξει λεφτά από τα εισιτήρια, κάτι που συμβαίνει μέχρι και σήμερα. Από το συγκεκριμένο παιχνίδι της Εθνικής, το 1962, ακόμη περιμένει. Ο εισαγγελέας επεμβαίνει, ερευνά την υπόθεση και ετοιμάζεται να ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον στελεχών της ΕΠΟ, αφού αυτή είναι υπεύθυνη σύμφωνα με το νόμο για τη διεξαγωγή αγώνων της Εθνικής Ελλάδος. Έλα όμως που στην πράξη όλα τα δικαιώματα έχουν δωθεί στον Παναθηναικό. Άνθρωποι από το Λογιστήριο του Παναθηναικού βεβαιώνουν ότι ο φόρος κατεβλήθη και το αντίγραφο του διπλοτύπου βρίσκεται ''στα αρχεία του Λογιστηρίου του ΠΑΟ''.
 
δ) Η Εφορία λεφτά δεν πήρε, από τα χέρια μελών της ΕΠΟ δεν περνούν λεφτά, αφού όλα τα διαχειρίζεται ο ΠΑΟ, άρα πού πήγαν τα λεφτά? Ποιος πήρε τα 170 χιλιάρικα που δεν πήρε η Εφορία=ελληνικό κράτος=όλοι εμείς, ποσό που πριν από 50 χρόνια ήταν αρκετό για μία σούπερ μεταγραφή ας πούμε -275.000 δραχμές είχε κοστίσει η μεταγραφή του Αυγητίδη από την Καλαμαριά στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, 1962, ποσό που θεωρήθηκε εξωπραγματικό-? Πού πήγαν τα λεφτά? Αυτό είναι το ερώτημα. Υπάρχει απάντηση?
 
Ναι, λέμε εμείς. Πού αλλού να πήγαν τα λεφτά, παρά στην Εφορία, όπως αποδεικνύεται και ''στο αρχείο του λογιστηρίου του Παναθηναικού''? Και άντε τώρα να μπλέξεις με ψάξιμο σε αρχεία και δη τόσο μεγάλα σαν του ΠΑΟ. Γράφ'τα στο χιόνι να τελειώνουμε. Όπως καταλάβατε, καμία ποινική δίωξη δεν ασκήθηκε σε κανέναν τελικά και τα λεφτά χαθήκανε για το κράτος. Παροιμιώδης έμεινε για μία ακόμη φορά η ''ευπείθεια'', που λέει και ο μέγας γλωσσολόγος Πολύδωρας, του κυρίου ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ προς τις αιτιάσεις του ΠΑΟ. Του είπανε από τον Παναθηναικό ότι ''εμείς έχουμε στοιχεία, διπλότυπα και αντίγραφα, μην ανησυχείς'' κι αυτός το πίστεψε. Έφυγε από αυτήν τη ζωή και δεν κατάλαβε το τι λαμόγια είχε απέναντί του. Νόμιζε ότι όλοι ήταν έντιμοι και μεγαλόψυχοι σαν και δαύτον. Και ποιος ξέρει πόσες τέτοιες περιπτώσεις δεν διέρρευσαν καν προς τον Τύπο, τότε που ο ΠΑΟ ''είχε τα πλήρη δικαιώματα διαχείρισης των αγώνων της Εθνικής Ελλάδος στο γήπεδό ΤΟΥ''. Πού να ήταν και όντως δικό του αυτό το γήπεδο τι θα γινόταν...