ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ



Θυμάστε που είχαμε δει πριν λίγες μέρες την ιστορία γύρω από το πώς επέλεξαν οι τότε διοικούντες τον ΠΠΟ, σωματείο που οι οπαδοί του ΠΑΟ θεωρούν πρόδρομό τους, ως σήμα της ομάδας τους το τριφύλλι? Ήταν η ιστορία όπως την ήξερε ένας τότε πολύ γνωστός παράγοντας του ΠΑΟ, ο κύριος Ξενοφώντας Χατζησαράντος.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 5-4-1968
 

 
Πάμε τώρα να δούμε πρόσθετες πληροφορίες, αυτήν τη φορά από το στόμα ενός εκ των ιδρυτών του ΠΟΑ, που ήταν εκεί όταν υιοθετήθηκε ως έμβλημα το τριφύλλι από το Σύλλογό του -ή εν πάση περιπτώσει από αυτό που ο ίδιος θεωρεί ως συνέχεια του ΠΟΑ-ΠΠΟ-ΠΠΑΟ, μην μπλέξουμε τώρα στα δύσκολα, εν καιρώ αυτά- και έζησε την ιστορία όταν γραφόταν, δια ζώσης, όχι από τα βιβλία. Μιλάει ο κύριος Δημητριάδης στην ΟΜΑΔΑ, σε αντικειμενική εφημερίδα δηλαδή, όχι ''του γαύρου''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 17-4-1962
 

 
Σύμφωνα με έναν εκ των ιδρυτών του ΠΟΑ λοιπόν, το πρώτο σήμα του ΠΠΟ-ΠΠΑΟ δεν ήταν το τριφύλλι, αλλά το ΑΝΑΠΟΔΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ. Όταν λοιπόν ακούτε κάποιους να επιχειρηματολογούν για το τι συμβολίζει το τριφύλλι, για το πόσο ''ανώτεροι'' είναι οι Παναθηναικοί που το σωματείο τους έχει ως έμβλημα ''κάτι από τη Φύση, κάτι πνευματικό, κάτι πανανθρώπινο'', κάτι κάτι κάτι, μπορείτε άφοβα να τους ρίξετε ένα γιαούρτι στη μάπα, με δύναμη όμως. Κατά προτίμηση πρόβειο, σε πήλινο κεσεδάκι, μπας και συνέλθουν από το χτύπημα. Η ομάδα τους είχε ως πρώτο έμβλημα ΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΠΟΔΑ από αυτά που υπερασπίζονται σήμερα. Αν κάποιος έχει παράπονα και διαμαρτύρεται για αυτά που διαβάζει, μπορεί να κράξει τον άνθρωπο που ίδρυσε το σωματείο που αυτός ο οπαδός του ΠΑΟ υποστηρίζει σήμερα. Τι διάολο, ούτε αυτός ξέρει? Πάντως το θέμα παραμένει.
 
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΤΟ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ-ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ? ΚΑΤΙ ΓΝΗΣΙΟ, ΚΑΤΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ, ΠΑΙΖΕΙ ΑΡΑΓΕ? ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙΤΕ? ΜΟΝΟ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΣ?

Σχόλια

Εικόνα Εν Αθήναις

Αν δέχεστε το «ανάποδο τριφύλλι» που λέει ο Δημητριάδης, τότε δέχεστε και το ότι ο ΠΠΟ μετονομάστηκε σε Παναθηναϊκός το 1918; Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται!

Διαλέξτε και πείτε μας...

Εικόνα savvas gridlock

Ναι, εγώ το δέχομαι. Για τον ΠΟΑ δεν το δέχομαι. Ο ΠΟΑ συνέχισε να υπάρχει και αφότου έφυγε η ομάδα Καλαφάτη, που ίδρυσε τον ΠΠΟ το 1910, άρα δεν δικαιούστε να προσεταιρίζεστε την ιστορία του. Για 2 χρόνια συνυπήρχαν ΠΟΑ-ΠΠΟ. Είναι πάρα πολύ απλό το θέμα. Επίσης, όπως θα δεις σε λίγο καιρό, ο ΠΠΟ του 1910 με τον ΠΠΟ του 1918 είναι ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ σε όλα της. Ίδιοι είναι κάποιοι άνθρωποι, αφού αρκετοί έχουν πεθάνει, κάτι πολύ λογικό αφού μεσολάβησαν απανωτοί πόλεμοι.

Εικόνα ΔΙΑΣ

θα αλλαξει το σημα τωρα...ο βλασης τσακας εχει νεες ιδεες...
συζητειται το σημα να παρουσιαζει μια καμηλα να τρωει σε μια οαση μαρουλια και στη μεση απαστραπτον φρεσκο και λαχταριστο ενα τριφυλι που το ποτιζουν τρεις ΑΡΔ

Εικόνα savvas gridlock

Δίνε ιδέες να τις δεις εικόνες σε λίγο...

Εικόνα GPan

Erwthshs eixa ena patsatzidiko pou to anoiksa to 2000 me shma ena arni. Kaname xryses douleies ka8e savvatokyriako, omws kata to 2005 apofasisa to idio magazi na to kanw zaxaroplasteio kai na afierw8w stous kornedes pou htan apo panta to pa8os mou.

Den enoxlaw kanenan pou exw shma ton anapodo korne kai apo katw lew Kornedes est. 2000, etsi?

Εικόνα savvas gridlock

Τι σκέφτηκες ρε πούστη. Χαχαχα...