Η ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ, ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΙΚΤΟΙ



Αφήσαμε να περάσουν λίγες μέρες, να καταλαγιάσουν κάπως τα πνεύματα και τώρα θα ασχοληθούμε με το παιχνίδι στην Πάτρα της περασμένης Τετάρτης και τα παρελκόμενά του.
 
Πολύ συχνά, όταν κάθομαι και ακούω/διαβάζω απόψεις Ολυμπιακών οπαδών-φιλάθλων στο Internet ή στο ραδιόφωνο, αναρωτιέμαι αν υπάρχει ένα γενικότερο πρόβλημα με την μνήμη τους ή απλώς κυριεύονται τόσο πολύ από το συναίσθημα, που χάνουν κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Από την Τετάρτη μέχρι σήμερα λοιπόν ο κόσμος του Ολυμπιακού ''βράζει'', επειδή ''σερνόμασταν με την Παναχαική''. Η αλήθεια είναι αυτή και δεν αλλάζει. Ο Ολυμπιακός είχε τραγική απόδοση απέναντι στην Παναχαική. Πάμε παρακάτω τώρα. Αυτό ήταν αναμενόμενο ή κάτι ξαφνικό? Τα προηγούμενα χρόνια, μήπως το έχουμε ξαναδεί το έργο? Να παραθέσουμε τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού σε αντίστοιχες φάσεις της διοργάνωσης του Κυπέλλου τα τελευταία 5 χρόνια, για να μην κουράσουμε πηγαίνοντας πιο πίσω, όπου και αντιμετωπίσαμε ομάδες Β' Εθνικής?
 
- Το Δεκέμβριο του 2007 κερδάμε 2-1 στη Ρόδο το Διαγόρα με τέρμα του Μήτρογλου στο 89', αφού στο 60' μείναμε πίσω στο σκορ και το παιχνίδι ήταν νοκ-άουτ.
 
- Τον Οκτώβριο του 2008 κερδάμε 3-2 στη Ρόδο το Διαγόρα με τέρμα του Ντάρκο στο 84', αφού στο 67' χάναμε 2-1. Πάλι το ματς ήταν νοκ-άουτ.
 
- Τον Οκτώβριο του 2009 χάνουμε 3-1 από τον Πανσερραικό στις Σέρρες και μένουμε έξω από το Κύπελλο.
 
- Το Νοέμβριο του 2010 κερδάμε 1-0 την Ηλιούπολη στο γήπεδο του Αιγάλεω με γκολ του Πάντελιτς στο 87', έπειτα από σέντρα του Γκαλίτσιου. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό το τελευταίο...
 
- Το Δεκέμβριο του 2011 κερδάμε 3-1 τον Πιερικό στην Κατερίνη, έπειτα από τραγική απόδοση, εκμεταλλευόμενοι πιο πολύ την εκτελεστική δεινότητα του Μάρκο, ο οποίος την παραμικρή φάση που του παρουσιάζεται, την κάνει γκολ.
 
Προς όλους όσοι λένε λοιπόν ''δεν ανέχομαι μια ομάδα Β' Εθνικής να μας ζορίζει και να μας εκθέτει έτσι'', εγώ έχω να τους πω
 
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΓΚΕΣ
 
Αυτή είναι η ομάδα μας. Θα πει τώρα κάποιος ''και τι πάει να πει αυτό ρε φίλε? Δηλαδή επειδή υπάρχει μια κατάσταση που χρονίζει και είναι αρνητική, εγώ πρέπει να την ανέχομαι?''. Όχι βέβαια. Κι εγώ στράβωσα άσχημα με την απόδοση που είχαν οι ''παικταράδες'' μας με την Παναχαική, αλλά την περίμενα. Αν εσείς περιμένετε αυτοί οι καλοπληρωμένοι παίκτες, που ''έχουν ψοφήσει όλο το χειμώνα'', όπως διαρρέουν κάποιοι αβανταδόροι τους ΑΡΔ και έχουν εξασφαλίσει ουσιαστικά την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι, παραμονές επταήμερου ρεπό που τους χορήγησε η τεχνική μας ηγεσία να βγάλουν φιλότιμο, νεύρο και τσαμπουκά στο γήπεδο απέναντι στον Γκούρτσα και στον Ντίνα, αλλάξτε πλευρό και προσγειωθείτε στην πραγματικότητα. Για δικό σας καλό, να μην συγχύζεστε το λέω. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορείτε να αναλάβετε εσείς την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας και να πείσετε τους παίκτες μας να αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα ομάδες Β' Εθνικής για το Κύπελλο. Λεμονής, Βαλβέρδε, Ζίκο και Ζαρντίμ δεν τα κατάφεραν. Πού ξέρεις όμως, ίσως υπάρχουν καλύτεροί τους στην κερκίδα...
 
Φυσικά, υπάρχει κι ένα άλλο κομμάτι που είναι πολύ σημαντικό και εξηγεί κατά πολύ την πτώση της απόδοσης του Ολυμπιακού αυτό το διάστημα. Είναι κάτι που παρατηρείται τέλη Δεκεμβρίου σε όλες τις ομάδες που έχουν παίξει ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ ή έστω Γιουρόπα. Βγαίνει η κούραση και πιο πολύ μια έλλειψη κινήτρου στο παιχνίδι τους, τα οποία εκμεταλλεύονται θεωρητικά υποδεέστερες ομάδες και τους την κάνουν. Το διήμερο αυτό, η Γιουβέντους για να κερδίσει την αστεία φέτος Κάλιαρι έφτυσε αίμα, με δύο γκολ στις καθυστερήσεις, η Ίντερ γκέλαρε με την Τζένοα, ενώ πριν λίγο η Γιουνάιτεντ στην Αγγλία γκέλαρε με τη Σουόνσι. Όσο εύκολο είναι να κλείσει κανείς τα μάτια σε αυτά με ένα ''άλλο Κάλιαρι και Σουόνσι ρε φίλε κι άλλο Παναχαική'', άλλο τόσο εύκολο είναι να πεις ότι όλες οι ομάδες κάνουν κοιλιά μέσα στον χρόνο. Θυμηθείτε πέρυσι πως μετά το τελευταίο ματς με την Άρσεναλ και τη νίκη μας με 3-1, κερδίσαμε πολύ δύσκολα τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 στο Καραισκάκη και τον Ιανουάριο γκελάραμε με την Δράμα και την Ξάνθη, με αποτέλεσμα να μείνουμε 5 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Καλώς ή κακώς
 
ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΑΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΜΕ 3-4 ΓΚΟΛ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΜΕΧΡΙ ΜΑΙΟ ΜΕ ΚΑΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΙΛΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΕΖΟΝ.
 
Εδώ τώρα έρχεται το αντεπιχείρημα ''ρε φίλε, μπάλα φέτος δεν έχουμε δει καθόλου μέσα στην χρονιά. Ποια κοιλιά λες?''. Η απάντηση και σε αυτό είναι ξεκάθαρη. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΠΑΛΑ ΦΕΤΟΣ. Είναι πάρα πολύ δύσκολο ομάδα που αλλάζει τη μισή ενδεκάδα της και την αγωνιστική της φιλοσοφία, επειδή στον πάγκο της έχει καινούριο προπονητή, να ρολάρει γρήγορα, να λυθεί στο χορτάρι και να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο, ελκυστικό για το κοινό της. Με 4-5 μήνες δουλειάς δεν κτίζονται καλές ομάδες. Ο Βαλβέρδε την πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό ζορίστηκε πάρα πολύ για να στήσει μια ομάδα που έπαιζε καλό ποδόσφαιρο, χωρίς να το πετύχει σε διάρκεια μέσα στη σεζόν, ενώ όταν επέστρεψε το 2010, στον πρώτο γύρο έχανε από ΑΕΚ-ΠΑΟ-Ηρακλή και η ομάδα που δημιούργησε είχε μόνο κάποια λίγα καλά διαστήματα μέσα στο παιχνίδι της.
 
Σε αυτήν την κατεύθυνση κολλούν και κάποιες δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Θρύλου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στη συνάντηση που είχε με οργανωμένους οπαδούς μας.
 
εμείς προσφέρουμε το καλύτερο θέαμα στην Ελλάδα και μάλιστα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά έχουμε πολύ περισσότερες ευκαιρίες, γκολ, άρα και καλύτερο θέαμα
 
Ο Μαρινάκης δεν είπε ότι ''προσφέρουμε θέαμα'', έτσι γενικά. Είπε ''προσφέρουμε ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''. Σε σχέση με τους υπόλοιπους μίλησε. Επίσης, όσον αφορά τις ευκαιρίες και τα γκολ του Ολυμπιακού σε σχέση με πέρυσι, τα επίσημα στατιστικά της Σούπερ Λίγκα για φέτος και για πέρυσι βρίσκονται εδώ
 
Βλέπετε να έχει άδικο ο πρόεδρος? Υπάρχουν πολλοί τομείς που υστερούμε σε σχέση με τον Ολυμπιακό της σεζόν 2011-12? Αφήνω στην απ'έξω εντελώς το κομμάτι ''βαθμοί που μαζέψαμε'', όταν πέρυσι γκελάραμε με τον ΟΦΗ στο Καραισκάκη ή χάναμε 2-0 στην Τρίπολη. Μιλάμε για ομαδικά στατιστικά. Πού ακριβώς υστερούμε? Για να καταλάβω δηλαδή το ρωτάω, γιατί σοβαρή απάντηση δεν παίρνω επ'αυτού, βασισμένη σε στοιχεία και νούμερα και όχι στην αυθαίρετη ερμηνεία κάποιου για το τι μπάλα θέλει να βλέπει. Τα ίδια μήπως δεν ακούγαμε και πέρυσι, πως ''σερνόμαστε με το Βαλβέρδε, μέχρι και ο Εργοτέλης και η Ξάνθη μας παίζουν αντί να τους πατήσουμε''?
 
Επιστρέφοντας όμως στο παιχνίδι της Πάτρας, πέραν της τραγικής απόδοσης, ακούσαμε κι άλλα παλαβά και άκρως Ολυμπιακά. ''Καλύτερη από εμάς ήταν η Παναχαική''. Ο πίνακας με τις τελικές και την κατοχή είναι στη φωτογραφία της ανάρτησης. Όποιος έχει μάτια βλέπει το ποιος ήταν καλύτερος στο παιχνίδι. ''Ε και? Κατόρθωμα ήταν αυτό? Δηλαδή να πανηγυρίζουμε που ήμασταν καλύτεροι από ομάδα Β' Εθνικής σε γήπεδο με γαύρους στην κερκίδα?''. Όχι, δεν είναι λόγος να πανηγυρίζουμε, απλώς το αναφέρω γιατί πιστεύω πραγματικά πως σε σύγκριση με αντίστοιχα ματς Κυπέλλου των προηγουμένων ετών που μνημονεύσαμε πιο πάνω, ήμασταν πολύ καλύτεροι φέτος. Ειδικά στα παιχνίδια με το Διαγόρα ας πούμε, ήμασταν για σφαλιάρες πριν κάποια χρόνια και μιλάμε για παιχνίδια που παιζόταν η πρόκριση, δίχως την πολυτέλεια της ρεβάνς. Αφού τονίσω για μία ακόμη φορά πως ΗΜΑΣΤΑΝ ΤΡΑΓΙΚΟΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ, πάμε να δούμε κάποιες περαιτέρω αιτίες κατά την άποψή μου για αυτήν την κακή μας εμφάνιση.
 
Έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές εδώ μέσα ένα μεγάλο λάθος που κάνει ο Ζαρντίμ στη διαχείριση των αγώνων μέσα στην χρονιά. Είναι το κακό rotation. Στην κριτική σχεδόν κάθε αγώνα πρωταθλήματος, στεκόμαστε εκεί. Παίκτες όπως ο Χολέμπας, ο Μανιάτης, ο Μοντέστο αλλά και άλλοι, επιβαρύνονται κακώς με πολλά ματς, ενώ πιθανοί αντικαταστάτες τους βλέπουν τα παιχνίδια από τον πάγκο ή την εξέδρα. Αφού ξαναπούμε ότι αυτό είναι λάθος, ας μπούμε στη λογική λίγο του Ζαρντίμ. Γιατί το κάνει? Μήπως είναι βλάκας και δεν ξέρει ότι διακινδυνεύει τραυματισμούς? Όχι βέβαια. Τι συμβαίνει λοιπόν κατά την γνώμη μας? Ο Ζαρντίμ έχει καταλάβει ότι εδώ έχει μπλέξει με τρελούς. ΜΕ ΨΥΧΩΤΙΚΟΥΣ. Είναι 38 ετών, είναι η πρώτη φορά που βγαίνει από την πατρίδα του να προπονήσει μια ομάδα, είναι η πρώτη ομάδα που αναλαμβάνει, η οποία κάνει πρωταθλητισμό, ξέρει ότι κυριαρχεί σε κατακτήσεις τίτλων στη χώρα της και τι διαπιστώνει? Ένα ολόκληρο γήπεδο να γιουχάρει την ομάδα ενώ κάνει επίθεση σε ματς που κερδάει 1-0 στο 75', με τον Αστέρα, ενώ είναι στο 6/6 στο πρωτάθλημα. Βλέπει και ακούει δεκάδες δημοσιογράφους, που επειδή κλοτσάνε το τόπι στα τοπικά της γειτονιάς τους, νομίζουν ότι ξέρουν δυο και τρεις φορές παραπάνω μπάλα από τον εκάστοτε προπονητή μας, να του την λένε επειδή δεν βάζει τους Έλληνες να παίξουν, επειδή δεν κάνει rotation, επειδή δεν παίζουμε μπάλα, επειδή δεν παίζουν αυτοί που θέλουν, επειδή επειδή επειδή και όλα αυτά ΕΝΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ, οπότε τι κάνει? Σκέφτεται ''αφού έτσι το θέλετε, συνεχώς θα παίζουν οι βασικοί. Αν ενώ κερδάμε τα ακούω, αν βάλω ρεζέρβες και χάσουμε, αυτοί όλοι θα μου πάρουν το κεφάλι''. Δεν είναι inside info αυτή, δεν μιλάω με το Ζαρντίμ. Λογικό συμπέρασμα είναι. Αφού ο κόσμος του Ολυμπιακού θέλει μόνο νίκες και δεν αντέχει έστω μια ισοπαλία, θα παίζουν οι βασικοί. Αν θέλει να δει ρεζέρβες ο κόσμος, θα μάθει να δέχεται την αποτυχία. ''Με ποιους ρε φίλε? Με τους ανύπαρκτους να αποτύχουμε?''. Ναι φίλε μου, με τους ''ανύπαρκτους''. Κάθε χρόνο αυτό το παραμύθι ακούμε, ότι όλοι είναι ανύπαρκτοι. Με αυτήν τη λογική, μπροστά στη Γιουνάιτεντ και η Σουόνσι ανύπαρκτη είναι, αλλά σήμερα της έκοψε δυο βαθμούς. Υπάρχουν και οι γκέλες στο ποδόσφαιρο. Το λέμε για τους Ολυμπιακούς νέας κοπής, που ''δεν ανέχονται την ήττα και την αποτυχία''. Όχι για τους πιτσιρικάδες μόνο, γιατί και πολλοί γαύροι μεγάλης ηλικίας συμπεριφέρονται έτσι. Ξαναγράφω, το ''ΝΕΟ'' στη λέξη ''νεόγαυρος'' δεν αφορά την ηλικία, αλλά το ότι αυτό το φαινόμενο είναι ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ στις τάξεις του κόσμου μας.
 
Και προχωράμε και στο ζουμί. ''Εγώ δεν ανέχομαι να με σπρώχνει η διαιτησία. Μας βοήθησε ο Δημητρόπουλος με την Παναχαική''. Ο Δημητρόπουλος με την Παναχαική έχει δώσει μια ΟΛΟΣΩΣΤΗ αποβολή στο Βοσκόπουλο για κλοτσιά στο Φουστέρ, ενώ έχει περάσει την μπάλα μπροστά του αυτός. Αυτή ήταν η δεύτερη κίτρινη στον παίκτη, ενώ του είχε χαριστεί στην πρώτη που είναι ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΗ, αφού σήκωσε το Μασάδο στον αέρα, αλλά και σε άλλα μαρκαρίσματά του στο παιχνίδι, που πήγαινε σαν καρμανιόλα. Αν κάποιος δεν είδε το ματς και εξετάζει μόνο τη φάση αυτή, θα πει ''αυτό δεν δίνεται δεύτερη κίτρινη. Πρώτη ναι, αποβολή όμως δεν είναι αυτό''. Ο διαιτητής όμως που έχει χαριστεί πριν σε κάποιον, σκέφτεται αλλιώς. Πριν από αυτό, έχει δώσει και μια ΓΕΛΟΙΑ κίτρινη στον Γκρέκο, σε φάση που δεν είναι καν φάουλ. Ο Δημητρόπουλος έχει δώσει ένα οφσάιντ στο 1-0 εις βάρος της Παναχαικής που φαίνεται να μην είναι, αν και η κάμερα του ΟΤΕ TV είναι σε πλάγια θέση και δεν είμαστε σίγουροι, ενώ η φάση αυτή γίνεται στη σέντρα και είναι πολύ πιθανό να τον προλάβαιναν αμυντικοί του Ολυμπιακού τον Γκούρτσα που έφυγε μόνος πριν σουτάρει. Ο Δημητρόπουλος δεν έδωσε πέναλτυ στην Παναχαική σε ανατροπή του Ντίνα από τον Κοντρέρας, ενώ το σκορ ήταν 1-1. Αυτή η φάση ξεκαθαρίζει μετά από αρκετά replay και όντως είναι πέναλτυ. Κακώς δεν δώθηκε. Στο πρώτο replay, ο Κωσταβάρας που μετέδιδε το ματς είπε πως δεν υπάρχει πέναλτυ. Ο ΚΩΣΤΑΒΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΑΥΡΟΣ. Φάνηκε στην αρχή πως βρίσκει μπάλα ο Κοντρέρας και μετά βγαίνει με την μπάλα έξω ο Ντίνας. Στο τρίτο replay καταλάβαμε πως τον έχει διπλώσει από πίσω. Άντε όμως και το έδινε το πέναλτυ. ΘΑ ΧΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ? Η ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΤΗ ΣΕΝΤΡΑ, ΜΕ ΚΑΤΟΧΗ 27%, ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΓΚΟΛ. ΘΑ ΤΑ ΕΒΑΖΕ? Επίσης, μετά το 1-1, ο Δημητρόπουλος τρώει αποβολή παίκτη της Παναχαικής, που όντας τελευταίος ανατρέπει το Μήτρογλου έξω από την περιοχή. Κίτρινη πήρε ο αμυντικός της ομάδας του Κούγια. Τέλος, ο Δημητρόπουλος διέκοψε προσωρινά τρεις φορές το ματς πριν πάρει την απόφαση να το τελειώσει μια κι έξω. ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΒΛΑΨΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΓΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΛΗΓΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΦΟΡΜΗ? Πανικόβλητοι έτρεχαν παίκτες της Παναχαικής να πείσουν τους οπαδούς ''τους'' -βάζελοι της Πάτρας ήταν βέβαια οι πιο πολλοί- να μην πετούν αντικείμενα στο βοηθό. ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να παραδεχτούμε πως ο τάδε διαιτητής μας ευνόησε. Είπαμε κι από εδώ μέσα ότι ο Αμπάρκιολης στο Ολυμπιακός-ΟΦΗ μας βοήθησε να κερδίσουμε φέτος. Έκανε χοντρά λάθη και εγώ έγραψα πως ΣΦΥΡΙΖΕ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΑΝΕΛΑ. Όταν όντως ευνοούμαστε, θα το πούμε. Όταν όμως δεν συμβαίνει αυτό ή συμβαίνει σε πολύ μικρότερο βαθμό από αυτό που κάποιοι θέλουν να περάσουν, εμείς τι πρέπει να κάνουμε?
 
-Να μπούμε στο χορό κάποιων ''γαύρων'', που δεξιά κι αριστερά μας παριστάνουν τους ''τίμιους και ηθικούς'', που ''δεν θέλουμε αβάντες, θέλουμε 50-50''? Κι εμείς 50-50 θέλουμε ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. Η κωλοπιλάλα ορισμένων δικών μας για άλλα συμπεράσματα, προδίδει την εμπάθειά τους απέναντι στην εκάστοτε διοίκηση του Ολυμπιακού. Γιατί αυτό δεν είναι τωρινό φαινόμενο, και επί ΣΩΚΡΑΤΗ συνέβαινε.
 
- Να το προχωρήσουμε για να πούμε ''γεμίσαμε παραρτήματα, εμείς μάθαμε τον Ολυμπιακό αλλιώς τα προηγούμενα χρόνια''? Ποια είναι τα παραρτήματα ρε μάγκες? Αυτοί που μας κόβουν βαθμούς ή σκυλιάζουν εναντίον μας? Ο Πανιώνιος που για να τον κερδίσουμε φτύσαμε αίμα? Ο ΟΦΗ που πέρυσι μας έκοψε βαθμούς στο Καραισκάκη? Η Ξάνθη που μας κέρδισε και λίγο έλειψε να χάσουμε το πρωτάθλημα?
 
- Να πούμε κι εμείς ''μας κοροιδεύει ο Μαρινάκης, δεν είναι παίκτες αυτοί που έχουμε. Δεν υπάρχει ποιότητα στην ομάδα''? Ακόμη κι αν υποθέσουμε πως αυτό ισχύει, δεν έχουμε ποιότητα για ποιο πράγμα ακριβώς? Για να κερδίσουμε την Παναχαική? Υστερούμε δηλαδή ποιοτικά από τον Άντονυ, το Βοσκόπουλο και τον Ντίνα?
 
- Να αναφωνήσουμε κι εμείς ''τέρμα η κοροιδία, αποχή για να βάλει μυαλό ο Μαρινάκης''? Αποχή εμείς κάναμε μόνο επί Ανάργυρου, δηλαδή του τσάτσου του ''καπετάνιου''. Που κι εκεί δηλαδή πολλοί δικοί μας μπήκανε στο γήπεδο, απλώς στην 7 δεν μπαίναμε. Αποχή κάνουν άλλοι οπαδοί. Άλλων ομάδων. Με τους οποίους κάποιοι δικοί μας φαίνεται πως έχουν πολλά κοινά τελευταία. Οι παππούδες μας, τα παλιά τα χρόνια, δεν νοιάζονταν για το αν η ομάδα είχε αριστερό χαφ αξιόπιστο ή αν ήθελε κόφτη. Αλλιώς ξηγιόντουσαν.
 
Και φυσικά, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως δεν χρειαζόμαστε ενίσχυση και πως ''όλα είναι καλώς καμωμένα''. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, το έχουμε γράψει αρκετές φορές εδώ από το καλοκαίρι και θα τα ξαναπούμε σε λίγες μέρες που θα κάνουμε τον απολογισμό του εξαμήνου. Άλλο το ένα όμως, άλλο το άλλο.
 
Προς όλους αυτούς, που όλα τους χαλάνε και τους ξενερώνουν, που ψάχνουν αφορμή για να οδηγηθούν στην καταστροφολογία -κάποιοι από αυτούς μας έλεγαν το καλοκαίρι ότι ''ο βάζελος έχει καλύτερο ρόστερ και θα μας πάρει το πρωτάθλημα'', έχουμε κρατημένα αρκετά τέτοια, δεν θέλουμε να εκθέσουμε κόσμο και κοσμάκη για να γελάσουν και τα τσιμέντα-, που βγάζουν την ομάδα μέτρια, κακή, το Μαρινάκη αναξιόπιστο και ''παντελονάκια'', που με λίγα λόγια δεν γουστάρουν αυτό που βλέπουν και με αγανάκτηση μας λένε ''θα κόψουμε το γήπεδο'', εγώ θα τους πω
 
ΣΤΟ ΚΑΛΟ
 
Αν σας χαλάει ο Ολυμπιακός, αν δεν μπορείτε άλλο, αν νιώθετε πιεσμένοι από τους φίλους σας τους αντιολυμπιακούς και κατά βάθος πιστεύετε κι εσείς πως ''μας σπρώχνουν διαιτητές και αθλητική δικαιοσύνη όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε παράγκα'', αν ξενερώνετε με τον Θρύλο, ΣΤΟ ΚΑΛΟ. ΤΟ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΩΣ ΑΠΕΙΛΗ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ, ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ. ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ 1000 ΑΤΟΜΑ ΜΕΣΑ. Εγώ πάντως και με την εφηβική ομάδα να παίζει ο Θρύλος, στο γήπεδο θα πηγαίνω. Και στο Γ' Τοπικό να παίζει ο Θρύλος, στις Σιταποθήκες και στη Χαραυγή, εγώ θα πηγαίνω να τον βλέπω, γιατί έτσι μεγάλωσα. Ο καθένας κάνει ό,τι καταλαβαίνει, αλλά κάποιοι φαίνεται πως έχουν πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ και πιστεύουν πως αν η ομάδα δεν μοιάζει με Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, πρέπει να χαλάνε τον κόσμο.
 
Σε λίγες μέρες βγαίνει και ο ισολογισμός της σεζόν 2011-12 και θα δούμε το πόσο ''παντελόνι'' κάνει ο Μαρινάκης. Αυτοί που βγάζουν τσίπη το Βαγγέλα και αναπολούν τον Κόκκαλη, είναι οι ίδιοι πάνω κάτω -άντε πολλοί εξ αυτών, να μην τους τσουβαλιάσουμε όλους-, που έβγαζαν ''παντελονάκια'' τον Κόκκαλη. Σωστά? Αυτοί που μας λένε τώρα ''ο Κόκκαλης μας έφερνε τους παικταράδες, Καρεμπέ-Τζιοβάνι-Ριβάλντο-Γκαλέτι'', όταν τους είχαμε αυτούς τους παικταράδες, χαλούσαν τον κόσμο για μεταγραφές που δεν γίνονταν. Θυμάμαι λάθος?
 
- Την πρώτη μας χρονιά στη Ριζούπολη, όταν ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ έκτιζε Ρέντη και Καραισκάκη ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και στην 11άδα έπαιζαν οι παικταράδες Καρεμπέ-Τζιοβάνι-Ζε Ελίας-Ζέτερμπεργκ, ένα ολόκληρο γήπεδο χοροπηδούσε με το ''άντε γαμήσου Λούβαρη'' και κάποιοι πετούσαν καφέδες στον Κόκκαλη στα επίσημα, όταν αποκλειστήκαμε από τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο.
 
- Το 2005, όταν έπαιζαν οι παικταράδες Ριβάλντο-Τουρέ-Καστίγιο-Τζόρτζεβιτς, ένα ολόκληρο γήπεδο φώναζε ''Σωκράτη ξύπνα και άκου την 7, ομάδα για να φτιάξεις, χριεάζονται λεφτά'', στην τεσσάρα με τη Λιόν. Για να μην το πάω πιο πέρα την επόμενη χρονιά, μετά την τεσσάρα από τη Βαλένθια και τον αποκλεισμό με τη Σαχτάρ, στο ''Σωκράτη σεβάσου τον Ολυμπιακό φέρε άλλους παίκτες ή φύγε απο'δω''.
 
- Το 2008, όταν έπαιζαν οι παικταράδες Γκαλέτι-Ντουντού-Μπελούτσι, κάποιοι ψάχνανε το αμυντικό χαφ που δεν ήρθε τον Ιανουάριο και κατηγορούσαν τον Κόκκαλη πως μας μικραίνει, επειδή είχε βγει ο Μώραλης και είχε πει ότι ''θα παίξουμε μετά με τη Μίλαν, είναι δύσκολη η υπέρβαση στο θεσμό, άρα γιατί να υπάρξει ενίσχυση εν όψει Σεντ Ετιέν?''.
 
- Την τελευταία χρονιά του Σωκράτη, όταν αποδεδειγμένα είχαν γίνει λάθη πολύ σοβαρά, κάποιοι κάνανε αποχή αντί να στηρίξουν και ψάχνανε τον Μπεν Αρφά και τον Κάλλστρομ, μιλώντας για ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΧΡΕΗ που είχε δημιουργήσει ο Κόκκαλης.
 
Θυμάμαι λάθος? Αυτά δεν ακουγόντουσαν? Τώρα ο Κόκκαλης έγινε άγιος? Για'μένα βεβαίως, ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟΣ ΤΙΤΑΝΑΣ, Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ. ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. Για τους άλλους λέω, που τον ''αγαπήσανε'' ξαφνικά.
 
Θα επανέλθουμε πιο αναλυτικά τις επόμενες μέρες, με στοιχεία οικονομικά και με ανάλυση των αγωνιστικών χαρακτηριστικών του φετινού Ολυμπιακού, ως απολογισμό για το πρώτο εξάμηνο. Μέχρι τότε, παρά τα λάθη και των δύο, μένουμε στα
 
ΒΑΓΓΕΛΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΕ ΤΑ ΟΛΑ. ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.
 
ΟΕ ΟΕ ΟΕ ΖΑΡΝΤΙΜ
 
Και για να πάρετε μια ιδέα του τι εννοούμε λέγοντας λάθη, σε πρώτη φάση θα πούμε πως επτά ημέρες ρεπό μέσα στις γιορτές, με πολλούς παίκτες μας να φεύγουν κατ'ευθείαν με ΙΧ και όχι με το πούλμαν από το γήπεδο της Πάτρας για να προλάβουν να διακοπάρουν, δεν είναι εικόνα σοβαρής ομάδας ΠΡΟΕΔΡΕ ΒΑΓΓΕΛΑ και κύριε Ζαρντίμ (κανονικά έπρεπε να πούμε πρώτα κύριε Ζαρντίμ, γιατί κι αυτός είχε κλείσει αεροπορικά για το πρωί της Πέμπτης, να μην χάσει κάνα δίωρο από την πατρίδα του που του έλειψε). Επίσης, το ''Πίνο και τέλος'', όταν ο προπονητής έχει διαμηνύσει πως χρειάζεται αμυντικό χαφ να του κάνει τη δουλειά που αυτός θέλει και όχι τη δουλειά που θέλει η διοίκηση ή κάποιοι δημοσιογράφοι από το όποιο 6άρι μας, δεν είναι κίνηση σοβαρής ΠΑΕ, ΠΡΟΕΔΡΕ ΒΑΓΓΕΛΑ. Μπορούμε να πάρουμε κόφτη και με λίγα λεφτά, δανεικό με οψιόν αγοράς ή κάποιον πιτσιρικά που θα μας βρει το τμήμα σκάουτινγκ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, δίχως να επιβαρύνουμε τον προυπολογισμό της ΠΑΕ με υπέρογκα έξοδα. Θα τα πούμε αναλυτικά αυτά τις επόμενες μέρες. Αναλυτικά, αλλά Ολυμπιακά. Καλοπροαίρετα. Όχι ισοπεδώνοντας τα πάντα, σε ανθρώπους με αξία και με τεράστια προσφορά. Η κριτική πρέπει να έχει βάση και ποδοσφαιρική λογική, όχι να τα παίρνεις αμπάριζα όλα. Και για κλείσιμο, θα πούμε για μία ακόμη φορά πως αυτό που γίνεται στο Ζαρντίμ, έναν νέο προπονητή που για πρώτη φορά δουλεύει σε αυτό το επίπεδο και παρουσιάζει ομάδα που παίρνει τα αποτελέσματα, είναι Α-Ν-Α-Ν-Δ-Ρ-Ο.
 
ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ, ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΘΑΓΙΑΖΕΤΑΙ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ, ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΙΟ.

Σχόλια

Εικόνα clark gheibol

Όπως και να τα γυρίσεις ρε φίλε, όλο και κάπχοιοι θα είναι ανικανοποίητοι. Πάντα κάτι θα τους λείπει. Η κριτική πρέπει να γίνεται σε όλους καίρια και με σωστό μέτρο. Αυτό το τελευταίο είναι μεγάλη ιστορία. Άμα μόνο κράζεις, στο τέλος η συμπεριφορά σου γίνεται ρουτίνα, το κράξιμο δε μπγιάνει τόπο. Αλλά τι λέω, εδώ οι άλλοι σηκώνονται και φωνάζουν στο Μαρινάκη που να τα βάλει τα 63!!!!!!! μύρια που βγάλαμε πέρσι και νομίζουν μάλλον ότι τους ακούει κιόλας ο Αφράτος.

Εικόνα red apple

Συμφωνώ με όλα πλην ΤΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ 1000 στο γήπεδο.

'Άντε γιατί μας ζάλισαν όλοι τους... Παίζουμε το δόλιο παιχνιδάκι τους

Μα τί λαός είμαστε...

Ξεχάσαμε τόσο γρήγορα;

Εικόνα Mhtsaras

Τι τα θες τι τα γερέβεις ρε μάστορα ;
Καθημερνά ακούμε...''ταποτελέζματα δείχνουνε τη δουλειά που γίγνεται στις ομάδες !!!''
Κι εγώ λαλώ τώρα...Ρε μάγκες τι κακά στραβά και περίεργα αποτελέζματα είχομεν ; α ;
Όντα χάναμε από τους Ασερναλέους μέσα στην Ιγγλετέρα ;Δεν ήτονε αναμενόμενο εφτούνο ;Ή μήμπως στο στοίχεμα το διπλό ήτονε στο....1.20 ;Μα θα τρελαθούμε τώρα μωρέ ;Ή μήμπως οι Σαλκέοι δεν ήντονε καλύτεροι σαν ομάς από μας ;Πώς να μεν είναι ρε κσουράφγια ;Με πενταπλάσεο μπατζετάκι ;Ναι σίγουρα...τα ριάλια δε μπαίζουνε τόπι αλλά σε βοηθάνε να παίρνεις τους καλύτερους !Έτσα δεν είναι ;
όσο για τους ΑΡΔέους ;Ένα έχω να είπω !ΟΑΕΔ !!!
Κουφάλες !Πάνε μωρέ να αποδώκουνε στο πρωτάθλεμα μνια υφή του ότι είναι ανταγωνιστικό και λαλούνε δγιάφορες μαλακίες....τι να γενεί και με δάφτους ;Το πσωμάκι τους κετάνε τα παιδγιά ρε φίλε...
Κι όπγοιος δε γουστέρνει να θωρράει Θρύλατσο γιατί τονε χαλάει μωρέ ας μεν τονε θωρράει !Όπως λαλεί κι ο Γκριντλόκης ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ !!!
Από το νάχω τη μουρμούρα του εκάστοτες κακομοίρη που το κάθε ματσάκιον, χάσω κερδέπσω, μου το κάμει κεδεία στα αφτγιά μου καλύτερα να μεν τονε ακούω και να μεν τονε θωρράω !Καπγοιανοί από μας έχουμε χάσει τελείως την έννοια του γεπέδου !Πας για να ιδείς την ομάς της καρδγιάς σου ρε λεβγιέ και να φχαριστηθείς Ναό !Δε μπας για να μερολογέπσεις και να κλάπσεις στον ώμο του αλλονού !Αε σεχτίρ από κει χάμου στο τέλος τέλος !