Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΣΙΑ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ



Με αφορμή την πρόσφατη ιδιωτική ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του κυρίου Βγενόπουλου
 
είπαμε να πάμε λίγο πίσω στον χρόνο. Πόσο πίσω? Καμιά σαρανταριά χρόνια, όταν ο κύριος Ανδρέας ήταν ακόμη έφηβος και κατέβαινε ως αθλητής σε αγώνες οπλομαχίας με τον Παναθηναικό. Ας δούμε μια ωραία ιστορία, που δείχνει το ανελέητο κυνηγητό όλων των κρατικών αρχών σε όλες τις εποχές προς το λαμπρό αυτόν επιχειρηματία.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 1-8-1970
 

 
Η χούντα μπορεί να υποχρέωνε με το ζόρι αθλητές να ξυριστούν και να είναι προβλεπόμενοι, αλλά για τον εγγονό του ''αείμνηστου προέδρου της ΕΠΣΑ'' Ανδρέα Βγενόπουλου, δεν μετρούσαν αυτά. Σιγά μην ίσχυαν οι ίδιοι νόμοι. Ούτε το ότι ήταν πιτσιρικάς είχε σημασία, ούτε ότι οι αγώνες μεταδίδονταν από την τηλεόραση και η εικόνα ενός εφήβου με μούσια έφτανε σε όλη την Ελλάδα, εκθέτοντας τις προιστάμενες αρχές, που του επέτρεπαν κάτι τέτοιο. Ο κύριος Παπαδάτος, συνταγματάρχης εν αποστρατεία τον καιρό που έστειλε την επιστολή, κατά πάσα πιθανότητα σήμερα θα έχει αποδημήσει εις Κύριον ο άνθρωπος, αλλά ακόμη θα περιμένει να επέμβει ο Ασλάνας και να αναγκάσει τον Ανδρέα τον Βγενόπουλο να ξυριστεί. Άλλη μια απόδειξη πως η ''Επανάσταση'' υπήρξε άτεγκτη στην επιβολή του νόμου προς όλους. Δεν λογάριαζε τίποτε και κανέναν. Άντε και καλά κρασιά...

Σχόλια

Εικόνα Εν Αθήναις

Βέβαια, εάν στη θέση του Βγενόπουλου ήταν αθλητής του Ολυμπιακού, το συγκεκριμένο κείμενο θα είχε εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Θα είχε τίτλο «ο μυστακοφόρος, μπεσαλής, αθλητής του πάλλευκου και θρυλικού συλλόγου του Πειραιά, ο οποίος δεν δίσταζε να παραβιάσει τις εγκυκλίους της χούντας και να γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τον παντοδύναμο Ασλανίδη».

Προσπαθώ όπως βλέπετε να μιμηθώ στον τρόπο γραφής τον Μεγάλο, ΠΕΦΟ-τισμένο Δάσκαλο του Γένους, αλλά είναι τόσο Μεγάλος που δεν μπορώ.

Τί να κάνουμε... «Κρα-κρα-κρα, Ασλανίδη π...αρά» εσείς, μούσια εμείς. Καθείς με τον τρόπο του.

Καλή χρονιά, με υγεία και ευτυχία.

Εικόνα clark gheibol

Καλή χρονιά, μας έλειψες παλιόπαιδο. Είναι βέβαιο ότι ήταν αντικαθεστωτικός ο κυρ Αντρέας, γι' αυτό άλλωστε πέρασε και τόσα χρόνια στο Μακρονήσι. Το αν κάπχοιος είναι μάγκας και ωραίος φαίνεται από το πώς το γκυνήγησε το αντιλαϊκό καθεστώς κι όχι από το αν είχε μουστάκι ή μούσι. Το έχει πει και ο Παρμενίδης, το αναφέρει και ο Ζήνωνας αυτό.
Τώρα, ειλικρινά, συγκρίνεις το μούσι του κυρ Αντρέα με το "κρα κρα κρα Ασλανίδη πουσταρά" στη γκλίμακα των αντικαθεστωτικών εκδηλώσεων; Να ξέρω για να μην εκπλαγώ αν δω θέμα στους γκρινγουεμπφανς με τίτλο: "Ντοκουμέντο, η αντικαθεστωτική δράση των βάζελων κατά τη χούντα: αποτρίχωναν όλοι τις μασχάλες τους"

Εικόνα savvas gridlock

Χαχαχα ρε πούστηδε, τι έγραψες ρε...

Εικόνα Judge Redd

Xρόνια πολλά, και καλή χρονιά και σε σένα

Τί να κάνουμε... «Κρα-κρα-κρα, Ασλανίδη π...αρά» εσείς, μούσια εμείς. Καθείς με τον τρόπο του.

Με αυτό εδώ, τι θές να πείς; Προσπαθείς να υπογραμμίσεις την ηθική ανωτερότητα των βάζελων;
Φίλε, ειστε ο πιο ανήθικος λαός. Τα παραδείγματα άπειρα. Ισως σε αυτό να σας συναγωνίζονται οι αεκτζήδες μόνο.
Και ειστε ο πιο ανήθικος λαός, όχι μόνο επειδή αποδεδειγμένα δεν έχετε ιερό και όσιο, και περνάτε με χαρακτηριστική (εγω θα πω κι ανατριχιαστική) ευκολία αυτά που για όλον τον κόσμο θεωρούνται "κοκκινες γραμμές" και αγγίζετε πράγματα που είναι (και θα πρεπει να ειναι) ανέγγιχτα, αλλά κυρίως επειδή υποκριτικά και ανερυθρίαστα δεν χάνετε ευκαιρία να αναδεικνύετε την υποτιθέμενη ηθική σας διαφοροποίση.

Σα να πάει η Τζούλια δηλαδή στη εκκλησία την Ανάσταση, και μετά να κατηγορεί όλον τον ορθόδοξο κόσμο ότι υπολέιπεται ηθικά μπροστά της.

Εικόνα savvas gridlock

Καλή χρονιά, με υγεία και ευτυχία φίλε.

Εμείς δεν κρύψαμε ποτέ ότι φοράμε κόκκινα γυαλιά. Λίγο δύσκολο να βρεις αντικειμενικότητα εδώ. Από εκεί και ποέρα όμως, δυσκολεύομαι να καταλάβω το τι επαναστατικό έχει το να μην ξυρίζεσαι. Ίσα ίσα, βυσματία σε βγάζουνε οι άλλοι και στιγματίζεσαι τζάμπα.

Εικόνα Mhtsaras

Άλλα είν' τούτα άλλα ειν' τάλλα άλλο της Μεγάλης Παρασκεβής το γάλα...
Άλλο οι άλλοι κι άλλο εμείς...Εμείς είμεθα του καθεστώτου ρε κακομοίρη....Τι είμεθα ημείς ρε ;Τίποτες παραπετακσάμενοι ;Είπαμε !ΕΙΜΕΘΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΥ !!!
Κουφάλες φασιστόμουτρα...

Εικόνα clark gheibol

Χαχαχαχαχα, ρε φίλε τέτχοιο αντράκι ο κυρ Αντρέας στα νιάτα του; Τσε Γκεβάρα κι έτσι;