ΜΠΟΜΠΕΚ, ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΟ



Υπάρχει μια -μικρή- μερίδα οπαδών του ΠΑΟ που εμφανίζονται στο ίντερνετ ως ''γνώστες'' της Παναθηναικής ιστορίας και ισχυρίζονται ότι ''η χούντα απέλασε τον Μπόμπεκ όταν ήταν προπονητής στον ΠΑΟ με την κατηγορία της κατασκοπείας, αλλά μετά, όταν ήταν να πάει στον Ολυμπιακό δυο χρόνια αργότερα, η υποτιθέμενη κατασκοπεία πήγε περίπατο. Άρα η χούντα πολέμησε τον ΠΑΟ και ευνοούσε το γαύρο''. Εμείς εδώ θα αφήσουμε τον Μπόμπεκ να μας τα πει ο ίδιος και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, ώστε να τελειώσει μια και καλή το θέμα.
 

3 μήνες πριν το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και λίγο πριν ανανεώσει προσωρινά το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟ, ο Μπόμπεκ δίνει συνέντευξη στην Αθλητική Ηχώ. Ας δούμε το τι ειπώθηκε εκεί.
 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 7-1-1967
 

 

 

 

 

 

 

Ξαναγράφουμε ότι η ιστορία ήταν πολύ γνωστή στους παλαιότερους. Δομάζος-Πανουργιάς θέλανε να μείνει ο Μπόμπεκ, η πλευρά Νικολαίδη μαζί με Καμάρα-Λουκανίδη δεν τον θέλανε και υπήρξε έντονος διχασμός στους κόλπους της ομάδας του ΠΑΟ. Μετά την απώλεια του πρωταθλήματος 1967, επικράτησε η πτέρυγα Νικολαίδη και τον διώξανε. Σε ΔΣ του ΠΑΟ εκείνη την περίοδο ο Μαντζεβελάκης και ο Τζακ Νικολαίδης, ανηψιός του πατριάρχη της Παναθηναικοφροσύνης, Απόστολου Νικολαίδη, έβριζαν τον Μπόμπεκ και τον έβγαζαν ούτε λίγο ούτε πολύ καταστροφέα του ΠΑΟ. Θα τα δούμε εν καιρώ αυτά, απλώς νομίζουμε πως αρκεί για την ώρα η ομολογία από το στόμα του Μπόμπεκ σε φιλοπαναθηναικό έντυπο πριν τη χούντα ότι κάποιοι μέσα από την ομάδα του ΠΑΟ του κάνουν πόλεμο. Όχι οι χουντικοί, αφού χούντα δεν υπήρχε τότε, αλλά παράγοντες του ΠΑΟ.
 

Ας δούμε τώρα και το λόγο για τον οποίο το καλαοκαίρι του 1969 προτίμησε τον Ολυμπιακό από τον ΠΑΟ, που τον ήθελε κι αυτός.
 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 5-12-1970
 

 

 

Μιλάει ο Μπόμπεκ στη φιλοπαναθηναική Ηχώ, ενώ έχει φύγει από τον Ολυμπιακό και αφού ομολογεί ότι ο Απόστολος Νικολαίδης του πήγαινε κόντρα όταν ήταν στον ΠΑΟ, λέει ξεκάθαρα ότι πήγε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 1969 ''από πείσμα, επειδή κάποιοι σύμβουλοι του ΠΑΟ δεν με ήθελαν''. Κάποιοι σύμβουλοι της ομάδας, Παναθηναικοί σύμβουλοι, όχι ''δεν με ήθελε η χούντα''. Υπήρχαν άλλοι σύμβουλοι του ΠΑΟ που τον παρακαλούσαν να πάει στην ομάδα του, αλλά η πανίσχυρη πτέρυγα Νικολαίδη δεν τον άφηνε. Ο πολύ γνωστός φίλαθλος του ΠΑΟ Αντωνάκος, τότε που ήταν να γυρίσει ο Μπόμπεκ στην Ελλάδα, την άνοιξη του 1969, είχε κάνει ταξίδι στο Βελιγράδι για να τον πείσει να αγνοήσει τον Ολυμπιακό και να υπογράφει στον Παναθηναικό, ταξίδι που είχε διαφημιστεί αρκετά στον Τύπο της εποχής. Λεπτομέρεια. Αντωνάκος και Μαντζεβελάκης ήταν στα μαχαίρια και ξεκατινιάζονταν συχνά ακόμη και δημοσίως μέσω επιστολών.
 

Ελπίζω μετά από αυτά οι ελάχιστοι ΑΣΧΕΤΟΙ ή/και προπαγανδιστές οπαδοί του ΠΑΟ, που τσαμπουνάνε το ''μας διώξανε τον Μπόμπεκ οι χουντικοί'', να σταματήσουν. Αν δεν το κάνουν, θα επανέλθουμε με πολλά περισσότερα. Στο κάτω κάτω, αν θέλουν να δουν χουντικούς να διώχνουν τον Μπόμπεκ από μια ομάδα, ας διαβάσουν τα παρακάτω
 

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/121222/i-xoynta-dioxnei-ton-mpompek-apo-ton-olympiako