ΟΕ ΟΕ ΟΕ ΖΑΡΝΤΙΜ



Μετά το τέλος του αγώνα με τη Βέροια, ο ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΖΑΡΝΤΙΜ -μόνο με κεφαλαία από εδώ και πέρα- έκανε κάποιες δηλώσεις, οι οποίες, κατά έναν μυστήριο λόγο, δεν πήραν την έκταση που θα έπρεπε. Εμείς εδώ θα τις σχολιάσουμε με τον τρόπο που νομίζουμε πως θα έπρεπε να κάνουν άλλοι για εμάς, πιο ''ειδικοί''.
 

http://www.redplanet.gr/podosfairo/super_league/zarntim-o-pino-tha-aresei-ston-kosmo.2075595.html
 

α) Όταν παίζουν μαζί Τζιμπούρ και Μήτρογλου, χάνεται λέει η ισορροπία στην ομάδα. Ποια ισορροπία? Η ισορροπία που ΑΥΤΟΣ, Ο ΖΑΡΝΤΙΜ, θέλει να έχει η ομάδα. Όχι η ισορροπία που θέλουν κάποιοι δημοσιογράφοι ή κάποιοι ''παντογνώστες'' ολυμπιακάρες να έχει η ομάδα. Με λίγα λόγια, τι είπε ευγενικά στους παραπάνω κυρίους ο ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΖΑΡΝΤΙΜ?
 

ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΚΑΝΩ Ο,ΤΙ ΘΕΛΩ ΜΕ ΤΗΝ 11ΑΔΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΟΥ, ΜΥΡΩΔΙΑΔΕΣ.
 

Εγώ θα προτιμούσα να το πει έτσι ακριβώς, αλλά έκλασε ο ΖΑΡΝΤΙΜ για να βγω εγώ, σε μια τελική. Τζιμπούρ και Μήτρογλου μαζί δεν χωράνε από το 1' ως το 90' και όποιος πιστεύει το ανάποδο, καλό θα είναι να φάει λίγο τραχανά να του περάσει.
 

β) Δεν γίνεται λέει να ξεκινάμε με όλα μας τα όπλα από την αρχή. Στην Πορτογαλία, λέει, δεν τα κάνουμε όλα από την αρχή, γιατί μετά δεν θα μας μείνει τίποτε άλλο να κάνουμε. Πολύ απλά τι είπε?
 

ΤΑ ΠΕΡΥΣΙΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΒΕΡΔΕ, ΠΟΥ ΠΙΕΖΑΤΕ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΟΜΑΔΑ ΚΩΛΟΚΑΘΟΤΑΝΕ, ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΣΠΑΝΟΣ. ΘΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΩ ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΤΟΙΜΑΣΩ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ, ΒΑΛΤΕ ΟΤΕ-TV ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΒΑΛΕΝΘΙΑ.
 

Η πλάκα ποια είναι? Ότι οι περισσότεροι που τώρα ανακαλύψανε την αξία της πίεσης ψηλά και του πόσο θελκτικό είναι το ποδόσφαιρο όπου πνίγεις τον αντίπαλο, πέρυσι μας βγάζανε το ΒΑΛΒΕΡΔΕ ψιλοάσχετο, που είναι για να δένει τα κορδόνια σε καθηγητές της προπονητικής, επιπέδου ενός Μπάμπη Τεννέ, ενός Λεμονή κι ενός Μπάγεβιτς, πάνω από όλα. Εμείς τι λέμε? Και τα δύο συστήματα είναι μια χαρά, αρκεί να ξέρεις να τα δουλέψεις και να βελτιώσεις τους παίκτες σου ατομικά και την ομάδα σου συνολικά σε αυτήν τη βάση. Το ''δουλεύω διάφορα συστήματα, για να έχω εναλλακτικές'', είναι για τα άγρια θηρία της ζούγκλας. Ένα πλάνο έχεις και με βάση αυτό προχωράς. Το πλάνο αυτό όμως, το διαλέγει ο προπονητής, όπως αυτός γουστάρει. Πέρυσι είχαμε έναν ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑ και διάλεξε το πλάνο που αυτός γούσταρε. Φέτος έχουμε άλλον στον πάγκο και επιλέγει κάτι διαφορετικό, το οποίο το δουλεύει και το φιξάρει συνέχεια. Αν η επιλογή του γενικού αυτού σχεδίου στησίματος της ομάδας, δεν ταιριάζει με τα γούστα κάποιων ΑΡΔ και κάποιων ολυμπιακάρων, είπαμε ποια είναι η λύση.
 


 

γ) Έχω καταλάβει, λέει, πως στην Ελλάδα αρέσουν οι παίκτες με υψηλή τεχνική κατάρτιση, αλλά εγώ είμαι προπονητής και θέλω παίκτες που δουλεύουν μέσα στο γήπεδο. Πού να'ξερες ρε ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΓΙ-ΓΑ-ΝΤΑ τι κουβέντα είπες τώρα. Μεγαλύτερη αλήθεια δεν πρέπει να έχει ειπωθεί για τον κόσμο του Ολυμπιακού, στη μεγάλη του πλειοψηφία. Με απλά λόγια?
 

ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΜΥΡΩΔΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΙΣ ΑΛΑΝΕΣ, ΘΕΛΕΤΕ ΠΑΡΤΑΛΙΑ, ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΣΙΡΚΟ, ΝΑ ΠΑΤΑΝΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΤΡΙΜΠΛΑ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΣΑΝ ΧΑΝΟΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΓΥΜΝΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΠΟΥΤΙ. ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ, ΘΕΛΩ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΟΜΑΔΑ. ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ ΚΑΤΩ, ΤΟ ΜΑΣΑΝΤΟ ΘΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΕΣΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ. ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ ΚΑΤΩ, ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΥΣ, ΤΑΤΟΥΣ, ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΠΑΡΤΑΛΟΕΙΔΗ, ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΡΑΧΑΝΑ.
 

Έπρεπε να ήσουν εδώ στην Ελλάδα πριν 7 χρόνια περίπου, ρε ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ, να έβλεπες ένα ξεκάρφωτο ματς ελληνικού πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο. Ένα ολόκληρο Καραισκάκη είχε σηκωθεί στο πόδι και θαύμαζε...το Μερίνο. Ένα παρτάλι από το Περού, που έκανε δυο ντρίμπλες στον... Μπουλούτ, τον γνωστό Μπουλούτ, που τον έβαζε ο Σόλιντ αριστερό μπακ. Και νάσου την επόμενη μέρα τα πρωτοσέλιδα ''χτυπάει Μερίνο ο Κόκκαλης'', νάσου τα αφιερώματα στο ΦΩΣ για την καριέρα του παίκτη και οι ατάκες ''τέτοιοι παίκτες θα μας φέρουν πίσω στα γήπεδα''. Μπορείς να διαπραγματευθείς με τη μαλακία που κουβαλάει στον εγκέφαλο ο μέσος ''γνώστης''? Απλώς γελάς.
 

δ) Ο Πίνο, λέει, έχει δουλέψει πολύ, αλλά έλειπε και 8-9 μήνες. Έχει λέει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Με απλά λόγια?
 

ΑΝ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΑΤΣ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ, ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΤΑ ''ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΝΟ Ο ΜΠΑΛΑΔΟΡΟΣ?'', ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΟΥ. Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΑΚΟΜΗ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΠΟΥ ΕΓΩ ΤΟΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ.
 

ε) Στην εποχή αυτή, λέει, απογοητευόμαστε εύκολα. Πρέπει να ξεπεράσουμε, λέει, όλα τα υψώματα για την έπαρση. ΤΙΤΑΝΑ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ, ΤΙ ΟΒΙΔΕΣ ΠΕΤΑΣ? Με απλά λόγια?
 

ΡΕ ΜΥΡΩΔΙΑΔΕΣ, ΧΑΜΗΛΩΣΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΠΗΧΥ ΤΗΣ ''ΚΡΙΤΙΚΗΣ'' ΣΑΣ. ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΣΟΥΡΓΕΛΑ? ΑΗΤΤΗΤΟΥΣ ΣΑΣ ΕΧΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ 9 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΕ ΟΜΙΛΟ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΝΟΣ ΛΙΓΚ. ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΑΣ ΜΕΓΕΘΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΓΕΛΑΕΙ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΠΟΤΕ ΜΕΓΑΛΟΠΙΑΝΕΣΤΕ?
 

Δουλευταράς είναι. Η ομάδα παίρνει τα αποτελέσματα, είναι πολύ καλά γυμνασμένη και προετοιμάζεται αρκετά καλά σε θέματα τακτικής σε κάθε παιχνίδι. Τσακάλι είναι και κοζάρει γρήγορα καταστάσεις, ώστε να ελιχθεί. Δεν μιλάει πολύ, αλλά λέει πολλά με λίγα λόγια. Δεν χρησιμοποιεί ποτέ δικαιολογίες. Δεν κάθεται να εξηγεί στον κάθε μυρωδιά τη δουλειά του. Δεν δίνει αξία στα γελοία ΑΡΔάκια, τα πανάσχετα αυτά υποκείμενα. Έχει πιάσει με τη μία τον παλμό του μέσου γαύρου, τα καλά του αλλά κυρίως τα στραβά του. Τι άλλο θέλετε από έναν προπονητή? Εγώ, τίποτε απολύτως. Μετά από 6 μήνες, το λέω φόρα παρτίδα. Σε όλα τα επίπεδα, έχουμε
 

ΠΡΟ-ΠΟ-ΝΗ-ΤΑ-ΡΑ
 

Η ομάδα συνεχίζει να δουλεύει σε πολύ υψηλό επίπεδο για τρίτη σερί χρονιά και τέταρτη σε πέντε χρόνια, με το διάλειμμα της λαίλαπας Κετσπάγια-Ζίκο-Μπάντοβιτς. Αυτό πιστώνεται στη διοίκηση φυσικά, που τον βρήκε και τον έφερε στον Πειραιά. Καλό θα ήταν από εδώ και πέρα να πάρει το απόλυτο κουμάντο στο τμήμα ο ΖΑΡΝΤΙΜ, ώστε να φύγουν οι σκιές στην σχέση ΜΑΡΙΝΑΚΗ-ΖΑΡΝΤΙΜ και να πάψουν οι παρατρεχάμενοι με κάθε αφορμή να βλέπουν διαζύγιο. Θέλει κόφτη ο ΖΑΡΝΤΙΜ? Να τον πάρουμε. Δεν θέλει τον τάδε παίκτη ο ΖΑΡΝΤΙΜ? Πούλο, όποιος κι αν είναι. Η ομάδα πρέπει να στελεχωθεί σε όλα τα επίπεδα γύρω από το
 

ΟΕ ΟΕ ΟΕ ΖΑΡΝΤΙΜ
 

Όλοι οι άλλοι, έρχονται μετά. Ειδικά κάποιοι αποτυχημένοι σε όλα τα επίπεδα, που έχουν και άποψη εκεί μέσα.
 

Υ.Γ. Διευκρινίζουμε για πολλοστή φορά, ότι ο ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ είναι ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. Άλλο όμως αυτό και άλλο η κωλοπιλάλα της σύγκρισης συνεχώς των πεπραγμένων του ΖΑΡΝΤΙΜ με τα επιτεύγματα του ΕΡΝΕΣΤΟ. Η ομάδα έχει προπονητή και εμείς εδώ είμαστε Ολυμπιακός, όχι Βαλβερδιακός. Το ίδιο θα λέμε αν αύριο μεθαύριο φύγει ο ΖΑΡΝΤΙΜ και έρθει κάποιος άλλος, κανονικός προπονητής. Εμμονές και προσωπολατρεία, έχουν οπαδοί άλλων ομάδων και φυσικά οι μπαγεβιτσικοί, που είναι μια κατηγορία μόνοι τους.

Σχόλια

Εικόνα canio

Επειδή ο Ζαρντίμ δεν ήρθε... με παρθενογέννεση,θα ήθελα τον Μαρινάκη να πάρει θέση και όχι να κρύβεται για να μη στεναχωρήσει τον Νικοβλακόπουλο,τον Μύρτσο και τον κάθε άμπαλο!
Να συμφωνήσω... ΟΕΟΕΟΕ ΖΑΡΝΤΙΜ!

Εικόνα savvas gridlock

Έτσι ακριβώς

Εικόνα clark gheibol

Φίλε, ακριβώς έτσι τα βλέπω κι εγώ. Έχω μία ένσταση μόνο σ' αυτά που λες σχετικά με το τι λέει για τη δουλειά του. Επειδή διαβάζω προσεκτικά όλες τις δηλώσεις του μετά τους αγώνες, θα πω ότι λέει σχεδόν ακριβώς με ποιο γνώμονα δουλεύει, τι πλάνο ακολούθησε για το συγκεκριμένο αγώνα και ποια είναι η φιλοσοφία του. Απλά, άμα θες Μερίνο, αυτά τα προσπερνάς αγέρωχα

Εικόνα red apple

Νομίζω πως έγραψες το πιο μεστό και κατανοητό άρθρο σου, βάζοντας στο στόμα του Ζαρντίμ τα λόγια που δεν μπορεί να εκστομίσει

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

''Πέρυσι είχαμε έναν ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑ και διάλεξε το πλάνο που αυτός γούσταρε. Φέτος έχουμε άλλον στον πάγκο και επιλέγει κάτι διαφορετικό, το οποίο το δουλεύει και το φιξάρει συνέχεια. Αν η επιλογή του γενικού αυτού σχεδίου στησίματος της ομάδας, δεν ταιριάζει με τα γούστα κάποιων ΑΡΔ και κάποιων ολυμπιακάρων...

''Διευκρινίζουμε για πολλοστή φορά, ότι ο ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ είναι ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. Άλλο όμως αυτό και άλλο η κωλοπιλάλα της σύγκρισης συνεχώς των πεπραγμένων του ΖΑΡΝΤΙΜ με τα επιτεύγματα του ΕΡΝΕΣΤΟ. Η ομάδα έχει προπονητή και εμείς εδώ είμαστε Ολυμπιακός, όχι Βαλβερδιακός.''

ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ Α-Π-Ο-Λ-Υ-Τ-Α

Εικόνα ΜΙΝΩΑΣ

Λέμε όχι στον τραχανά. Θα ξεράσουμε στο τέλος.

Εικόνα clark gheibol

άμα είσαι μπαγεβιτσικός, αυτά παθαίνεις με το ντραχανά

Εικόνα savvas gridlock

Γιατί? Μια χαρά τροφή είναι. Δεν πειράζει και το στομάχι.