ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2011-12



Αφού είδαμε τον ισολογισμό της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ας περάσουμε και στο μπάσκετ και στον αντίστοιχο ισολογισμό της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τη σεζόν 2011-12, που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες.
 



 

Συμπεράσματα
 

α) Τα συνολικά έξοδα της ΚΑΕ πέσανε από τα 26,5 εκ. ευρώ πέρυσι, στα 18 εκ. ευρώ περίπου φέτος. Σημαντική μείωση, αλλά και αναμενόμενη, αφού οι Παπαλουκάδες και οι Μπουρούσηδες γίνανε Μάντζαρης-Χάινς. Η χρονιά έκλεισε και πάλι με έλλειμμα 13,2 εκ. ευρώ. Πώς θα καλυφθεί αυτό? Όπως και τα υπόλοιπα. Από την τσέπη των Αγγελόπουλων.
 

β) Το πιο σημαντικό κομμάτι σε αυτόν τον ισολογισμό, είναι η σημείωση
 


 

Μέσα στη χειρότερη οικονομική κρίση στην ιστορία της χώρας από τον Εμφύλιο και μετά, δίχως να το διαφημίσουν, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ προχώρησαν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 12 εκ. ευρώ. Τώρα, στο 2012 μέσα. Τι θα πει απλά αυτό? ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ 12 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ ΠΕΡΥΣΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ. Αυτά τα λεφτά τα χάσανε, τελείωσε, μπήκανε στα ταμεία της ΚΑΕ. Αν βάλουμε κάτω τα δεδομένα με αντίστοιχες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου όσον καιρό έχουν την προεδρία της ΚΑΕ, θα προκύψει ένα νούμερο που ξεπερνά κατά πολύ τα 100 εκ. ευρώ. Θα τα αναρτήσουμε και αυτά τις επόμενες μέρες, αναλυτικά, από το 2004 και μετά. Μιλάμε δηλαδή για ανθρώπους που σε λιγότερο από 10 χρόνια, έχουν χαλάσει 100 εκ. ευρώ και βάλε για να πάρουν ένα πρωτάθλημα και μία κούπα Πρωταθλητριών, άντε και δύο Κύπελλα.
 

ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΛΙΓΟ. ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ. Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Α-Ν-Ε-Κ-Τ-Ι-Μ-Η-Τ-Η.
 

γ) Αφού ξεκαθαρίσαμε τα παραπάνω, πάμε και στο δια ταύτα. Εγώ από την ώρα που διάβασα τον ισολογισμό και τη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσα στο 2012, έχω ανεβάσει σφυγμούς. ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΠΩΣ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ? Πραγματικά, το μυαλό μου πάει να εκραγεί όποτε σκέφτομαι ότι έχουν χαλάσει κυριολεκτικά καράβια με λεφτά, για να βλέπουνε τον κάθε ΑΡΔάκο μπασκετικό και τον κάθε γκρι ποντικό όχι μόνο να τους κλέβουν τον ιδρώτα, αλλά να τους ειρωνεύονται κι από πάνω και να τους πουλάνε πρόλογο. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΛΥΠΑΣΤΕ? Και μην πει κανείς ''φίλε, πήραμε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα πέρυσι, δικαιώθηκαν για τους κόπους τους''. Πλάκα κάνουμε τώρα ρε? Καταλαβαίνετε για πόσα λεφτά μιλάμε? Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΕΚ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙ 200.000 ΕΥΡΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ. Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΠΑΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΥΤΕ 3 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 10 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ, ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΔΙΑΡΡΕΥΣΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΟΥΣ ΜΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΙΔΗ ΚΑΙ ΑΚΟΥΝΕ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΟΤΙ ''Ο ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ, ΜΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ''. Δεν ξέρω πια τι να πω, πραγματικά. Το επιχείρημα ''ναι, αλλά στο ποδόσφαιρο οι ομάδες που λες έχουν χρέη, γι'αυτό δεν μπαίνει κανείς μέσα'', καταρρίπτεται πανηγυρικά από το παραπάνω σημείο του ισολογισμού της ΚΑΕ Ολυμπιακός. ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ. 70 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΝΑΝΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝΕ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΑΖΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΛΕΦΤΑ, ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΠΙΣΩ.
 

δ) Το μετοχικό κεφάλαιο της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ διαμορφώνεται στα 21 εκ. ευρώ. Αλήθεια, το μετοχικό κεφάλαιο της ΚΑΕ ΚΑΡΑΜΠΑΜΠΑΣ aka ΠΑΟ, θυμάται κανείς πόσο είναι? Να θυμίσουμε εμείς? 311.000 ευρώ.
 

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/120919/o-isologismos-tis-kae-pao
 

Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει τσίπα σε αυτόν τον τόπο κι αν ασχοληθεί κάνας αρμόδιος με αυτό το σουβλατζίδικο που λέγεται και ''εξάστερος''.
 

ε) Τα ίδια κεφάλαια της ΚΑΕ είναι αρνητικά και κλείσανε στα -10,3 εκ. ευρώ. Τι σημαίνει αυτό? ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ. ΠΑΛΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ. ΠΑΛΙ. ΠΑ-ΛΙ. Αν υπάρχει ΕΝΑΣ άνθρωπος πάνω σε αυτόν τον πλανήτη που αμφισβητεί την Ολυμπιακοφροσύνη αυτών των ανθρώπων, είναι το λιγότερο ΚΑ-ΡΑ-ΓΚΙΟ-ΖΗΣ.
 

στ) Το κυκλοφορούν ενεργητικό διαμορφώνεται στα 3,4 εκ. ευρώ, ενώ το σύνολο των βραχυπροθέσμων υποχρεώσεων στα 21,2 εκ. ευρώ, εκ των οποίων 6,1 εκ. ευρώ είναι δάνεια που εκκρεμούν από το παρελθόν και θα πληρωθούν φέτος. Τα έσοδα ήταν 7,2 εκ. ευρώ πέρυσι, άρα μιλάμε για μια κατάσταση της πλάκας, όπου ούτε καλά καλά τις τράπεζες δεν μπορείς να πληρώσεις με τα λεφτά που παίρνεις πίσω από εισιτήρια, χορηγούς, τηλεοπτικά δικαιώματα κτλπ..
 

ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΕΝΑ ΒΑΡΕΛΙ ΔΙΧΩΣ ΠΑΤΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΕΧΟΥΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΠΙΣΩ.
 

ζ) Αναζητήσαμε εναγωνίως αντίστοιχα στοιχεία για την ΚΑΕ ΚΑΡΑΜΠΑΜΠΑΣ, αλλά δεν τα βρήκαμε. Ισολογισμό για την σεζόν 2011-12 του φαπάστερου δεν έχουμε δει δημοσιευμένο. Θα περιμένουμε, ώστε να συγκρίνουμε καταστάσεις, ειδικά μετά τις δημόσιες δηλώσεις του κυρίου Δημήτριου Γιαννακόπουλου για το τι συμβαίνει με τα οικονομικά αυτού του σουβλατζίδικου.
 

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/121207/dialyetai-elliniko-kratos-dialyetai-kai-o-pao
 

η) Οι συγκρίσεις με το ποδόσφαιρο είναι αναπόφευκτες. Εύκολα κάποιος θα μπορούσε να πει ''καλά ρε φίλε, ο Μαρινάκης γιατί δεν βάζει τότε λεφτά στο ποδόσφαιρο? Οι Αγγελόπουλοι πώς βάζουν κάθε χρόνο τόσα εκατομμύρια από την τσέπη τους στο μπάσκετ?'' ή να το προχωρήσει και παραπέρα και να καταλήξει στο ''φαντάζεσαι να είχανε αυτοί την μπάλα, πόσα θα βάζανε?''. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει το financial fair play, αλλά εκτός του ότι αυτό γίνεται να παρακαμφθεί μέσω χορηγιών -αγοράζω έναν παίκτη και δεν τον περνάω στα έξοδα της ΠΑΕ, τον χαρίζω εγώ ο ιδιοκτήτης της στην ομάδα, όπως έκανε η Παρί φέτος ή όπως αγοράστηκε ο Ντέταρι από τον Κοσκωτά παλιότερα-, εδώ μιλάμε για αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, που φυσικά και δεν απαγορεύονται από καμία ΟΥΕΦΑ. Το θέμα είναι ξεκάθαρο.
 

ΜΑΚΑΡΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 20,30 ΚΑΙ 40 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.
 

Είναι δυνατόν να θέλουμε εμείς οι οπαδοί του Θρύλου κάτι άλλο? Είναι δυνατόν να θέλει κάποιος να βάλει λεφτά στον Ολυμπιακό μας για να τον κάνει μεγαλύτερο κι εμείς να λέμε ''όχι, μια χαρά είμαστε έτσι''? Η λογική όμως τι λέει? Αν κάτσουμε και τα βάλουμε όλα κάτω, πού θα καταλήξουμε? Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτήν την ώρα που μιλάμε, κανείς δεν βάζει λεφτά, πλην ίσως του Σαββίδη. Βλέποντας αυτήν την κατάσταση και εφόσον η ομάδα εκεί πετυχαίνει τους στόχους της, δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί και σε ευρωπαικό επίπεδο μια χαρά ανταγωνιστικοί είμαστε πέρυσι και φέτος. Αν τώρα εμφανιστεί κάποιος επενδυτής στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αγοράσει μια άλλη ομάδα, έναν αντίπαλό μας δηλαδή κι αρχίσει να σκορπάει λεφτά και δούμε εμείς το Μαρινάκη να επιμένει στο ''μάζεμα και στο συμμάζεμα'', θα μιλήσουμε κι αλλιώς. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΝΕΟ ΝΤΑΙΦΑ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και όποιος πιστεύει ότι εμείς εδώ σε ένα τέτοιο σκηνικό θα κάνουμε κοκοκό, ας αλλάξει πλευρό. Μέχρι τώρα, όμως, το ανάποδο βλέπουμε. Μέσα σε δύο χρόνια, ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ έχει χαλάσει από την τσέπη του περίπου 70 εκ. ευρώ για τον Ολυμπιακό μας, βάζοντας μέσα, πέρα από την ΠΑΕ, το γήπεδο, την ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΑΕ και την ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ, σε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο όπου κανείς δεν επενδύει και ο Βγενόπουλος με τα 21 εκ. ευρώ που έβαλε την εποχή των παχιών αγελάδων στον ΠΑΟ, θεωρείται για κάποιους βάζελους ''Αμπράμοβιτς'' και ''εκτοξευτής''. Αυτό που έκανε ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ, μοιάζει ''νταιφισμός'' σε κάποιους? ''Και οι Αγγελόπουλοι, που βάζουν και βάζουν και βάζουν?''. Οι Αγγελόπουλοι έχουν ανταγωνισμό -όχι βέβαια οικονομικό, άλλου είδους- και γενικά είναι φαινόμενα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ. Η λογική τι λέει όμως στην περίπτωσή τους? Θα συνεχίσουν να σκορπάνε μια ζωή από την τσέπη τους 10 και 20 εκ. ευρώ σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου για να βλέπουν τον Θρύλο στην κορυφή της Ευρώπης?
 

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΝΕ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
 

Και ο άλλος δρόμος όμως, αυτός που ακολουθεί ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ, δεν είναι σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον απαράδεκτος, αφού και τίτλους μας γεμίζει, αλλά και στην Ευρώπη μας κάνει να στεκόμαστε. Το νοικοκυρεμένο μαγαζί, τη σήμερον ημέρα, είναι μεγάλη δουλειά. Σε κάθε περίπτωση, αυτήν την ώρα που μιλάμε
 

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ, ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ, ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ''ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ'' ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΑΕ-ΚΑΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
 

θ) Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε αν έχει εξοφληθεί ο κύριος Ομπράντοβιτς από την ΚΑΕ ΚΑΡΑΜΠΑΜΠΑΣ. Ο κύριος Δημήτριος Γιαννακόπουλος δεν δήλωσε πριν λίγο καιρό δημόσια πως του οφείλονται χρήματα από την ΚΑΕ στην οποία είναι πρόεδρος? Ρωτάμε λοιπόν, τώρα που μιλάμε, τι συμβαίνει με αυτά τα χρέη του φαπάστερου προς το ''Ζέλικο την τριφυλλάρα''?
 

ι) Κλείνουμε όπως πρέπει.
 

ΑΔΕΡΦΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ, ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ ΜΑΣ
 


 
ΓΑΜΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΜΑΝΑ ΑΓΓΕΛΟ-ΠΟΥΛΕ

Σχόλια

Εικόνα canio

Αδερφέ,Ε-Ξ-ΑΙ-Ρ-Ε-Τ-Ι-Κ-Ο άρθρο!
Τι είναι το ΚΑΕ καραμπαμπάς?Τα βαζελο-αρδ,γαργάρα την έκαναν την δήλωση του τράκη,που λέει απίστευτα πράγματα!
Αλλά,δημοσιοκαφράκια είναι που κάνουν κοκοκο τέτοιες δηλώσεις για να μην στεναχωρήσουν τα αφεντικά τους!
Όταν όμως σκάσει σαν βόμβα το μπουρδελομάγαζο που ονομάζεται ΚΑΕ βάζελος,θα γελάμε όσοι προβλέπαμε τα μελούμενα και τα ΑΡΔοειδή θα μείνουν με το παγωτό στο χέρι και θα κλαίνε την μοίρα τους μαζί με τα αφεντικά τους για την κατάντια που βρήκε τον εξασφύριχτο!

Εικόνα savvas gridlock

Πες μου ότι δεν ξέρεις τον Καράμπαμπα στον Αη Διονύση, το πιο γνωστό σουβλατζίδικο στον Πειραιά...

Εικόνα canio

Α,πές μου έτσι,γι' αυτό ο συνειρμός!Δεν έχω το διαβολικό μυαλό σου(χεχε).
Αυτό στη Δραπετσώνα λές έτσι?Στην Αγίου Δημητρίου.

Εικόνα savvas gridlock

Ναι, αυτό. Καράμπαμπας-Αβράμης-Κρετάς. Μου φάνηκε πιο δυνατό ως όνομα για αυτό διάλεξα το ΚΑΕ ΚΑΡΑΜΠΑΜΠΑΣ.