ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 - ΚΑΒΑΛΑ 0



***ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ, ΛΟΓΩ ΚΑΠΟΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ, ΕΝΩ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ SITE ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ.
ΟΤΑΝ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΑΜΕΣΑ.
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΝ, ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Εχθές κάναμε το πρώτο βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας, νικώντας την ομάδας της Καβάλας με 2-0 στο Φαληρικό στάδιο.

Η νίκη αυτή ήρθε μετά από ένα κακό παιχνίδι από μεριάς της ομάδας μας, που στο δεύτερο ημίχρονο έγινε απλά υποφερτό. Ας δούμε λίγο πως έπαιξε η ομάδα και στο τέλος θα κάνουμε μια κριτική ατομική στους παίκτες και στον προπονητή.

Το παιχνίδι άρχισε με τον Ζαρντίμ να κατεβάζει την ακόλουθη ενδεκάδα. Τερματοφύλακας ο Μέγιερι. Στην άμυνα δεξιά ο Ντιακιτέ, αριστερά ο Ζαραδούκας, κεντρικοί αμυντικοί ο Μανωλάς με τον Παπάζογλου. Στο κέντρο αμυντικό χαφ ο Φέισα, δίπλα του ο Γκρέκο, στα άκρα ο Φετφατζίδης με τον Πίνο και στην κορυφή της επίθεσης ο Τζεμπούρ με τον Μήτρογλου. Το αξιοσημείωτο είναι ότι πρώτη φορά είδαμε την ομάδα σε ένα καθαρό αγωνιστικό σύστημα 4-4-2. Το παιχνίδι προσφέρονταν για συμπεράσματα για τον προπονητή και αυτά αφορούν κυρίως τους παίκτες που έως τώρα είχαν μικρό χρόνο συμμετοχής στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Παίκτες όπως ο Μέγιερι, Φετφατζίδης, Ζαραδούκας, Παπάζογλου, Ντακιτέ, Φέισα, πήραν την ευκαιρία να αρχίσουν ένα παιχνίδι στο βασικό σχήμα και να δείξουν στον προπονητή τους ότι κακώς δεν τους έχει εμπιστευτεί περισσότερο έως τώρα. Η εικόνα του παιχνιδιού στο Ά ημίχρονο ήταν για πολλούς αναμενόμενη με τους ποδοσφαιριστές χωρίς καμία ένταση, χωρίς κανένα πάθος και κίνηση μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι δύο επιθετικοί δεν τροφοδοτήθηκαν καθόλου και το μόνο αξιόλογο που μπορεί να κρατήσει κάποιος από την ομάδα στο Ά μέρος είναι κάποια σουτ με καλές προϋποθέσεις έξω από την περιοχή, που όμως δεν ήταν απειλητικά για την εστία του Σουλογάνη. Κλείσαμε την Καβάλα στην περιοχή της αλλά έχοντας μια ανούσια κατοχή μπάλας, χωρίς να βρίσκουμε τρόπους να μπούμε με αξιώσεις στην περιοχή. Η ανάπτυξη της ομάδας ήταν απελπιστικά αργή, με αποτέλεσμα οι Καβαλιώτες να κλείνουν εύκολα και γρήγορα τα όποια κενά εμφάνιζε η άμυνά τους. Την καλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου την είχε η Καβάλα, όταν ο Μανωλάς ζήλεψε τον Αλέν ΜπουμΖογκ και έβγαλε μια καταπληκτική ασίστ στον Εντιαγέ, αλλά ευτυχώς ο Μέγιερι βγήκε έγκαιρα και τελείωσε την φάση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με λίγο καλύτερη διάθεση από την μεριά των παικτών και η εικόνα της ομάδας βελτιώθηκε πολύ με την είσοδο στο 56’ λεπτό του Αμπντούν στην θέση του κουρασμένου Πίνο. Η ομάδα απέκτησε ηρεμία και κυρίως ουσία στο παιχνίδι της και το επιστέγασμα αυτών είναι ότι στο 59’ λεπτό, μετά από εκτέλεση φάουλ από αριστερά ο Παπάζογλου πήρε παλικαρίσια την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ για την ομάδα μας. Η εικόνα μετά το γκολ άλλαξε ακόμα περισσότερο, λόγω τόσο της εισόδου του Πάντελιτς στον αγωνιστικό χώρο στο 60’ λεπτό, όσο και της ταυτόχρονης αποχώρησης του Φετφατζίδη, που άφησε την θέση του στον Σέρβο. Σχεδόν ταυτόχρονα η Καβάλα έμεινε με δέκα παίκτες στο 62’ λεπτό, λόγω αποβολής του Πλιάγκα, μετά το εγκληματικό τάκλιν του πάνω στον Ντιακιτέ. Με την τοποθέτηση του Πάντελιτς πίσω από τους δύο επιθετικούς είχαμε πιο ουσιαστική κατοχή μπάλας με καλύτερη ανάπτυξη και πατήσαμε περισσότερο την αντίπαλη περιοχή. Στο 73’ λεπτό ήταν η σειρά του Βλαχοδήμου να μπει στον αγωνιστικό χώρο στην θέση του Τζεμπούρ, αφού πρώτα δευτερόλεπτα πριν ο τρομοκράτης κατάφερε να χάσει προ κενής εστίας το άχαστο γκολ (δοκάρι). Το σκορ διαμόρφωσε με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή ο Φέισα στο 81’ λεπτό. Η Καβάλα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο έχει να επιδείξει μια κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας που και πάλι καθάρισε ο Μέγιερι.

Μπορούμε να κάνουμε ατομική κριτική στους παίκτες που αγωνίστηκαν.

Μέγιερι

Ήταν εκεί που έπρεπε τις δύο φορές που χρειάστηκε και τελείωσε τις φάσεις που δημιουργήθηκαν. Σταθερός και καλός

Ζαραδούκας

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν αξιοπρεπής αμυντικά, αλλά ανύπαρκτος επιθετικά χωρίς καμία επιθετική πρωτοβουλία. Στο δεύτερο μέρος προσπάθησε να ανέβει επιθετικά, να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες, δεν τα κατάφερε παρ΄ ότι το παιχνίδι παίζονταν στην μεριά του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αμυντικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν κακός.

Μανωλάς

Ήταν σαφώς καλύτερος από τον Παπάζογλου, αλλά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καλός, όταν έχει στο ενεργητικό του την πάσα ασίστ στον Εντιαγέ στο πρώτο μέρος.

Παπάζογλου

Ήταν γενικά ασταθής, ξεκίνησε άσχημα, δεν ήξερε που πατούσε, γενικότερα όμως δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη. Σκόραρε όμως και αυτό του πιστώνεται στα θετικά του.

Ντιακιτέ

Δεν ήταν κακός αλλά μας έχει συνηθίσει σε καλύτερη επιθετική παρουσία, από την χθεσινή του εμφάνιση. Εννοείται ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα αμυντικά.

Φέισα

Ότι είναι πιο αργός από τον Έλμερ Φαντ δεν περιμέναμε το χθεσινό παιχνίδι να το διαπιστώσουμε. Εχθές προσπάθησε, όπως πάντα, να κρύψει την συγκεκριμένη αδυναμία του παίζοντας με την μία την μπάλα, αλλά αυτό δεν το έχει στο ρεπερτόριό του. Του χρεώνεται στα θετικά το γκολ που πέτυχε, δεν ήταν κακός αλλά γενικότερα ήταν μέτριος.

Γκρέκο

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο μοναδικός που προσπάθησε να δημιουργήσει παιχνίδι από τον άξονα, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε λίγο και πάτησε περιοχή, χάνοντας και μια καλή ευκαιρία να σκοράρει.

Φετφατζίδης

Ο χειρότερος παίκτης του γηπέδου, δεν θα αναφερθώ περισσότερο. Αναμένω τα σχόλια όσων πιστεύουν ότι κακώς δεν παίζει περισσότερο φέτος.

Πίνο

Είναι φανερό ότι του λείπει η φυσική κατάσταση. Εχθές μετά το 30-35 δεν είχε δυνάμεις για να τρέξει. Το ότι ακόμα και σε αυτήν την κατάσταση, ήταν καλύτερος του Φετφατζίδη, δεν λέει κάτι για τον Πίνο, λέει πολλά για τον Φετφατζίδη.

Μήτρογλου

Στο πρώτο ημίχρονο στην κυριολεξία ΔΕΝ ακούμπησε την μπάλα. Δεν τροφοδοτήθηκε κιόλας, ήταν και λίγο βαριεστημένος, ήρθε και έδεσε το γλυκό. Ένα κλικ πιο πάνω η απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο

Τζεμπούρ

Ήταν πιο κινητικός από τον Μήτρογλου και τον αισθάνθηκε πιο πολύ η άμυνα της Καβάλας. Γενικά όμως βρέθηκε σε μέτρια βραδιά και αυτός, έχασε και ένα γκολ που δεν χάνει παίκτης της κλάσης του, λίγο πριν την αντικατάστασή του.

Αμπντούν

Ήταν και πάλι ο κορυφαίος της ομάδας όσο αγωνίστηκε. Μόλις μπήκε έδωσε λίγο από το πάθος του και την ηρεμία του και μετά όλα ήταν πιο εύκολα για την εξέλιξη του ματς. Καλός

Πάντελιτς

Τα ίδια με τον Αμπντούν, παίζοντας και σε ρόλο επιτελικού μέσου, μέχρι την αλλαγή του Τζεμπούρ.

Βλαχοδήμος

Είτε έπαιξε, είτε δεν έπαιξε το ένα και το αυτό. Ήταν χαρακτηριστικά και προκλητικά εκτός κλίματος παιχνιδιού, φανερά με ένα υφάκι μπλαζέ και απορώ πως φιλοδοξεί με τέτοιες εμφανίσεις ότι θα ξαναπάρει ευκαιρία να δείξει την αξία του και να παραμείνει στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Απαράδεκτος.

Ζαρντίμ

Ο προπονητής βρήκε ευκαιρία και δοκίμασε πολλούς παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής έως τώρα, για να έχει και μια επιπλέον άποψη για αυτούς, εν όψει δανεισμών και αποδεσμεύσεων στην τρέχουσα και την επόμενη μεταγραφική περίοδο. Συνολικά δοκίμασε εκτός των αρχικών έξι παικτών, άλλους δύο παίκτες από αυτή την κατηγορία στην διάρκεια του παιχνιδιού, μέσω των αλλαγών που έκανε. Η ομάδα ήταν εντελώς ασύνδετη, τόσο ανάμεσα στις γραμμές της, όσο και ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές της, πράγμα όχι αφύσικο με τις τόσες αλλαγές σε πρόσωπα και σύστημα στην ενδεκάδα. Αποδεικνύεται ότι ακόμα μια φορά ο προπονητής της κάθε ομάδας ΞΕΡΕΙ καλύτερα από τον καθένα μας ποιος αξίζει και ποιος δεν αξίζει να παίζει στην ομάδα, αφού αυτό προέρχεται από την καθημερινή εικόνα της προπόνησης του καθενός και όχι από τα πρωτοσέλιδα του αθλητικού τύπου. Πρέπει όμως να κατανοήσει και αυτός ότι εικόνα σαν την χθεσινή δεν πρέπει να επαναληφθεί γιατί πρέπει επιτέλους να αρχίσουμε να βλέπουμε και λίγο καλό θέαμα και αυτό προς τιμήν του το παραδέχθηκε στην συνέντευξη τύπου μετά το ματς. Με την Καβάλα παίζαμε…

Όλες οι παραπάνω κρίσεις ανήκουν για ένα παιχνίδι ΄΄αγγαρεία΄΄ που η ομάδα έπρεπε να κερδίσει και το έκανε. Θέλαμε σκορ πρόκρισης και το πήραμε, η αναφορά στο παιχνίδι τελειώνει εδώ. Δεν θα είμαι τόσο ευγενής και χαλαρός στην κρίση μου σε κάθε άλλο παιχνίδι, όπως αυτό της Κυριακής με τα Γιάννινα, τόσο με τους παίκτες, όσο και με τον Ζαρντίμ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 

ΥΣΤ 1. Βρε αθεόφοβε διαιτητάκο, θα γίνεις διεθνής μην φοβάσαι…

ΥΣΤ 2. Σύγαυροι το εισιτήριο έκανε 5€. Τα έχουμε χώσει από εδώ μέσα στην Διοίκηση για τις υψηλές τιμές των εισιτηρίων, αλλά όταν η τιμή τους πέφτει στα 5€ και η προσέλευση του κόσμου είναι απογοητευτική, τι να πεις. Κρίμα…

ΥΣΤ 3. Ποιος ψηφίζει τους MVP ρε παιδιά? Θα μας τρελάνουν? Ο Παπάζογλου?

Σχόλια

Εικόνα ΔΙΑΣ

προσπαθω να θυμηθω εναν πρπονητη του ΘΡΥΛΟΥ απο το 1992 και μετα, που τον δεν βγαλαμε "μυρωδια" και "ασχετο". Ακομα και ο καλυτερος προποντης που πατησε το ποδι του στην ελλαδα, δηλαδη ο ερνεστο βαλβερδε ειδε πρωτοσελιδο με εισητηριο για Ισπανια!
Εγω δε βλεπω καμια ασυλια στον κοουτς. Στηριξη βλεπω. και αυτο που ξερω ειναι οτι δε μπορει παντα να φταινε οι προπονητες. Τελικα ποιον θελουμε για τον παγκο του ΘΡΥΛΟΥ? δυστυχως ο Πεπ εκλεισε απο το προσεχες καλοκαιρι και βαζω το χερι μου στη φωτια οτι και ο μουρινιο θα ακουγε γιουχα! Αν επιθυμουμε ψυχαρες ολυμπιακρες ή πριγκιπες χωρις στεμα, να λειπει.
Στο φτωχο ελληνικο πρωταθλημα ειναι πολυτελεια να εχεις προπονητη της πορτογαλικης σχολης με εργο σημαντικο στην προηγουμενη ομαδα του (που καθε αλλο παρα αμυντικη την ελεγες) οπως και της ισπανικης μεχρι πριν 6 μηνες.
Αυτο το ροστερ αυτες τις δυνατότητες εχει... με οποιονδηποτε κοινα αποδεκτο καλο προπονητη.

Εικόνα canio

Ακόμη μια επιείκια στον κόουτς,όταν αντικειμενικά κάνει το χειρότερο παιχνίδι του!
Ανάπτυξη μηδέν,χαφ χωρίς τρεξίματα(ακόμη μια φορά στο απυρόβλητο ο ιταλός κάγκουρας),ούτε μια κάθετη πάσα,ούτε μια φορά δεν πάτησαν περιοχή και γενικά προβλέψιμο παιχνίδι.Γιόμα,σέντρα και άγιος ο Θεός!
Αν δεν μπορείτε να κρίνετε τον προπονητή σε συνεχόμενα άσχημα παιχνίδια του,τότε πότε θα το πράξετε?
Ας αφήσουμε τα επικίνδυνα και αστεία για παιχνίδι-αγγαρεία,γιατί τον είδαμε και στα σοβαρά!
Και εγώ μαζί του ήμουν,αλλά πλέον εξαντλήθηκε η υπομονή μου!
Πρέπει να είστε οι μοναδικοί ακόμη,που σιγοντάρετε τον πρώην της Μπράγκα(όποια μαλακία και αν κάνει)και που φτάνετε στο έσχατο σημείο,να μηδενίζετε,ξευτυλίζετε παίκτες επειδή έκαναν ένα κακό ματς!
Εξάλλου,μην ξεχνάτε κάτι σημαντικό.Ότι κάνουν στην προπόνηση,ότι τους λέει ο προπονητής τους δείχνουν στον αγωνιστικό χώρο!
Υ.Γ:Άραγε,για τους παίκτες,δεν ήταν αγγαρεία?Γιατί να μην μείνουν και αυτοί στο απυρόβλητο?Γιατί να δεχτούν κριτική όταν απαγορεύεται να δεχτεί ο κόουτς?Ελπίζω,να σας προβλημάτισα.

Εικόνα dion

Ρε canio, η ομάδα δεν ήταν πολύ καλύτερη με Πάντελιτς επιτελικό μέσο και Τζιμπούρ στα άκρα? Όταν μπαίνουν απλά δυο παίκτες στην ομάδα, Αμπντούν και Πάντελιτς και σουλουπώνεται όλη η εικόνα, δεν καταλαβαίνουμε ότι αυτοί που ήταν μέσα απλά δεν κάνουν? Γιατί δεν μπήκε μέσα ο Ρονάλντο, να τους περάσει όλους μόνος του, μπήκε ο Αμπντούν που έδωσε κίνηση κι ο Πάντελιτς που έπαιξε την μπάλα με τη μία. Τόσο απλά πράγματα μιλάμε.

Εικόνα canio

Άλλο αστείο και αυτό με τους τρεις επιθετικούς μέσα!Και μόνο αυτό,φτάνει και περισσεύει για να τα ακούσει ο κόουτς!
Τι σόϊ σύστημα είναι αυτό και με τους τρεις μέσα?Μία τακτική(?)του Πορτογάλου,πάνω στην απελπισία του,μπας και μπορέσει η ομάδα να βάλει γκολ!
Όταν το plan b σου είναι αυτό,τότε σίγουρα υπάρχει πρόβλημα.

Εικόνα dion

Εγώ είδα ότι η ομάδα πήγε πολύ καλύτερα με τον Τζιμπούρ στα πλάγια και τον Πάντελιτς πίσω από το Μήτρογλου κι όχι και με τους τρεις επιθετικούς μέσα όπως το λες εσύ κι όπως θέλουνε να παίζουμε όλοι με Μήτρογλα και Τζιμπούρ μες στη μπεριοχιά να ξεκωλιάσουν τ'αντίπαλα σέντρε μπακ. Φυσικά μόνο με την Καβάλα μπορείς να παίξεις έτσι, γιατί ούτε επιτελικός μέσος Πάντελιτς υπάρχει, ούτε παίκτης γραμμής Τζιμπούρ. Κι όμως ρε φίλε, αυτοί ήταν καλύτεροι απ'αυτούς που υπήρχαν ήδη μέσα, ο προπονητής φταίει γι'αυτό?

Εικόνα dono

Ανάπτυξη μηδέν,χαφ χωρίς τρεξίματα(ακόμη μια φορά στο απυρόβλητο ο ιταλός κάγκουρας),ούτε μια κάθετη πάσα,ούτε μια φορά δεν πάτησαν περιοχή και γενικά προβλέψιμο παιχνίδι.Γιόμα,σέντρα και άγιος ο Θεός!
Αυτές λοιπόν ήταν οι οδηγίες του προπονητή? Γιατί αν ήταν αυτές εγώ τον κράζω άνετα. Μήπως όμως δεν ήταν αυτές απλά οι παίκτες το είχανε γράψει στα παλιότερα των υποδημάτων τους το ματσ? Γιατί η εικόνα βελτιώθηκε με την είσοδο του Αμπντούν? Έδωσε άλλες οδηγίες ο Ζαρντίμ στον Αμπντούν ή ο Φέτφατζίδης ΔΕΝ μπορεί να κάνει την δουλειά του Αμπντούν?

Ας αφήσουμε τα επικίνδυνα και αστεία για παιχνίδι-αγγαρεία,γιατί τον είδαμε και στα σοβαρά!
Γιατί επικινδινα και αστεία? Μα για να σου απαντήσω και στο ΥΣΤ, οι παίκτες διαμόρφωσαν ένα παιχνίδι που θα ΕΠΡΕΠΕ να πάρουν στα σοβαρά για να δείξουν κάτι περισσότερο από αυτά που μας έχουν δείξει έως σήμερα, σαν αγγαρεία, αυτό γράφω ακριβώς, που διαφωνείς? Ποιός παίκτης σου άρεσε και εγώ γράφω κάτι διαφορετικό?

Εξάλλου,μην ξεχνάτε κάτι σημαντικό.Ότι κάνουν στην προπόνηση,ότι τους λέει ο προπονητής τους δείχνουν στον αγωνιστικό χώρο!
Δηλαδή τους λέει γιόμα, σέντρα και άγιος ο Θεός????

Στο απυρόβλητο από εμένα δεν είναι κανείς. Διάβασε όλο το άρθρο, την τελευταία παράγραφο και θα το διαπιστώσεις.

Εικόνα canio

Δε νομίζω στα προηγούμενα παιχνίδια να είδαμε κάτι διαφορετικό όσον αφορά τον τρόπο ανάπτυξης.
Άλλο Αμπτούν,άλλο Φέτφα.Τα έχουμε ξαναπεί για τους συγκεκριμένους.
Σου άρεσε δλδ η ομάδα με την είσοδο του Αλγερινού?Θεωρείς ότι άλλαξε η εικόνα του ματς όταν έπαιζε?
Γιατί,εγώ δεν το είδα αυτό!Και δεν περίμενα δλδ ένας παίκτης να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας όταν αυτός είναι σίγουρος πριν από κάθε ματς!

Εικόνα dono

Ρε canio είδες πουθενά γραμένο στο κείμενό μου ότι μόλις μπήκε ο Αμπντούν μέσα χορτάσαμε ποδόσφαιρο? Απλά είναι γεγονός ότι η ομάδα έγινε πιο στρωτή και σαφώς πιο επικίνδυνη από τα άκρα, μπήκε στην περιοχή, ενώ πριν για ένα ολόκληρο ημίχρονο δεν είχες πατήσεις περιοχή, κτλ. Για να σε προλάβω, με την Καβάλα παίζαμε έτσι...

Εικόνα dono

Και το βασικότερο για την άθλια προχθεσινή εμφάνιση της ομάδας, με την είσοδο του Αμπντούν στο χορτάρι αλλά ΚΑΙ με την συμμετοχή του πέτυχες δύο γκολ και καθάρισεσ την πρόκριση. Στο άρθρο δεν γράφω τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό. Που διαφωνείς?