ΠΙΝΟ, ΠΙΝΕΙΣ, ΤΟΝ ΗΠΙΑΜΕ?



 Μέσα στην τούρλα του Σαββάτου, μας προέκυψε και το θέμα απειθαρχίας του Πίνο, που ήρθε να ταράξει ακόμα περισσότερο, τα ήδη ταραγμένα νερά, του ποδοσφαιρικού τμήματος.
Σύμφωνα με τις διαρροές – πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ο Πίνο αρνήθηκε λέει να κάνει ζέσταμα με την ομάδα, γιατί δεν ήταν μέσα στην βασική ενδεκάδα, άρα δεν θα ξεκινούσε βασικός το παιχνίδι. Αυτόματα ο προπονητής αντώνης τον απέκλεισε από την αποστολή και τον έστειλε πίσω στην Αθήνα για να απολογηθεί στην Διοίκηση για το πειθαρχικό του παράπτωμα.

Ας προσπαθήσουμε να εξετάσουμε αυτήν την ενέργεια του ποδοσφαιριστή, τόσο από μεριάς του, όσο και από την μεριά της αντιμετώπισης από την Διοίκηση και τεχνικού επιτελείου.

Από την σκοπιά του παίκτη, η συγκεκριμένη ενέργεια, η προχθεσινή απειθαρχία δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο στην ποδοσφαιρική του καριέρα, έως και σήμερα http://en.wikipedia.org/wiki/Juan_Pablo_Pino. Σχεδόν πάντα σε όλους τους προηγούμενους ποδοσφαιρικούς σταθμούς της καριέρας του, είχε να επιδείξει παραδείγματα τέτοιων συμπεριφορών. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, που ένας προπονητής λάτρης της πειθαρχίας όπως είναι ο Τερίμ, ποτέ δεν τον αποδέχτηκε και μόλις ανέλαβε τα ηνία του πάγκου της Γαλατασαράι (περίοδο 2011-2012), τον έθεσε αυτόματα εκτός ομάδας, δεν τον πήρε καν για το κύριο στάδιο της προετοιμασίας. Το Αύγουστο της ίδιας χρονιάς τον στέλνουν δανεικό στην Al-Nassr στην μαγευτική ποδοσφαιρικά Σ. Αραβία. Το επόμενο καλοκαίρι, μόλις γυρίζει από το δανεισμό του, ο Τερίμ αρνείται ξανά  να τον πάρει στην Αυστρία στο βασικό στάδιο προετοιμασίας και αυτός αποδεσμεύεται και υπογράφει στην Mersin Idmanyurdu συμβόλαιο δύο χρόνων. Μετά το βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Σλοβενία ο παίκτης λύνει το συμβόλαιό του, με επίσημη δικαιολογία ότι δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί σον σύλλογο (???). Μετά από αυτό, ήρθε στον Πειραιά στις 14-09-2012 και ανήκει επίσημα στον σύλλογο από την μεταγραφική περίοδο που διανύουμε.

Όλα τα παραπάνω δεν αφορούν την ποδοσφαιρική αξία του Κολομβιανού, αλλά δείχνουν και με το παραπάνω τον χαρακτήρα του. Από την μεριά του παίκτη, όταν βλέπει ότι στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει κάποιος με ποδοσφαιρικά προσόντα να του φάει την θέση, αυτόματα βγάζει τα αρνητικά του χαρακτήρα του. Κακώς φυσικά έπραξε, αλλά δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που λειτουργεί έτσι.

Από την μεριά της Διοίκησης η αντιμετώπιση του παραπτώματος είναι δίκοπο μαχαίρι. Από την μία αν τον τιμωρήσεις, τον δυσαρεστείς και φυσικά τον χρειάζεσαι ποδοσφαιρικά στην συνέχεια, από την άλλη αν δεν τον τιμωρήσεις παραδειγματικά, κινδυνεύεις να χάσεις τα αποδυτήρια και πρωτίστως την αξιοπιστία σου, όταν ευαγγελίζεσαι ότι η πειθαρχία είναι πάνω από όλα. Συμπληρωματικά μηδενίζεις και τον προπονητή στα μάτια ΟΛΩΝ των παικτών και φιλάθλων της ομάδας, αφού αυτός τον διώχνει για το παράπτωμά του και η Διοίκηση κάνει τα στραβά μάτια και ακυρώνει την ενέργεια του προπονητή.

Πρέπει όμως να έχεις πάντα στο μυαλό σου σαν Διοίκηση ότι όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες. Όταν διώχνεις ΑΗΤΗΤΟ προπονητή μέσα σε μια νύχτα, τι περιμένεις άραγε από τους παίκτες της ομάδας, παίκτες που έχουν δει πως λειτουργούν οι Ευρωπαϊκοί σύλλογοι, να σε σεβαστούν ή να αισθάνονται ασφαλής να συνεχίσουν την εργασία τους? Αυτό είναι κατά την γνώμη μου η διάσταση που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα με τον Πίνο και όχι τόσο η ποδοσφαιρική του προσφορά από εδώ και πέρα. Όλες οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης κυρίως, πριν αποκτήσουν ένα παίκτη εξετάζουν ΚΑΙ το χαρακτήρα του. Για παράδειγμα η Μάντσεστερ Σίτι δεν μπορεί να ξεφορτωθεί τον Μάριο Μπαλοτέλι, ακριβώς λόγω του χαρακτήρα του και  όχι των ποδοσφαιρικών του προσόντων. Καμία πλούσια ήμεγάλη ομάδα της Ευρώπης δεν επιθυμεί να επενδύσει στην απόκτηση ενός παίκτη με προβληματικό χαρακτήρα. Αν το κάνει φροντίζει τουλάχιστον να εξασφαλιστεί έναντι οποιουδήποτε πειθαρχικού παραπτώματος του παίκτη. Ελπίζω στον Ολυμπιακό να έχουν φροντίσει και διαφυλαξει το κύρος και το όνομα του συλλόγου, βάζοντας ειδικές ρήτρες στο συμβόλαιό του, προλαμβάνοντας τέτοιες καταστάσεις.
Πρέπει να καταλάβουν στην πλατεία Αλεξάνδρας, ότι οποιαδήποτε ενέργεια κάνουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα (καλή ή κακή), έχει ΑΜΕΣΟ αντίκτυπο (θετικό ή αρνητικό) στην ομάδα και στους οπαδούς. Το μόνο που έχει μείνει ανέπαφο από την απομάκρυνση του προπονητή στο ποδοσφαιρικό τμήμα, είναι το καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Μην το χαλάσουμε κι αυτό...
 

Σχόλια

Εικόνα clark gheibol

Συμφωνώ σε γενικές γραμμές, απλά ο χαρακτήρας είναι ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που συνυπολογίζεται στην αξία του παίχτη. Κακός χαρακτήρας, μείον 30%, αισχρός χαρακτήρας μισή τιμή κι αν βρει ομάδα. Αλλά όλοι αυτοί οι κακοί χαρακτήρες που λες, οι Τέβες και οι Άιρλαντ και οι Μπαλοτέλοι και οι Πίνοι, όλο κάπου παίζουν. Κι αν είναι καλοί, τους θέλουν κιόλας άλλες ομάδες για μεταγραφή. Γιατί ο Τζεμπούρ δε γκουβαλούσε τη ρετσινιά; Και ένα σωρό ακόμα. Άλλοι σώζονται, άλλοι πάνε άκλαφτοι.
Εμένα από τα παρτάλια μ' άρεσε ο Εντμούντο, "o animal". Έπαιζε στη Φιορεντίνα μια περίοδο και αρχές Φλεβάρη εξαφανίστηκε. Τον έψαχνε όλη η Ιταλία και μια βδομάδα μετά παίρνει τηλέφωνο την ομάδα και τους λέει ότι πήγε στο Ρίο για το καρναβάλι και ότι θα γύριζε μετά από ένα μήνα...
http://www.youtube.com/watch?v=R6pa4jfUc70

Εικόνα dono

Ο Τζεμπούρ ήταν απλήρωτος και οι φήμες μάλλον έβγαιναν από αυτούς που δεν τον πλήρωναν

Εικόνα dono

Γάτε δεν γράφω ότι δεν βρίσκουν ομάδα. Γράφω ότι δεν τους θέλει καμία ομάδα ανάλογη των προσόντων τους.
Συγκεκριμένα για τον Μπαλοτέλι για καλή μας ασπρόμαυρη τύχη, λέγεται ότι θα καταλήξει στους ξοφλημένους του Μιλάνο...
Συμφωνούμε πάντως

Εικόνα clark gheibol

η ένστασή μου είναι καθαρά ως προς το πώς πρέπει να πράττει η διοίκηση στις μεταγραφές με δεδομένο το μπροβληματικό χαρακτήρα του παίχτη. Ή να σ' το πω αλλιώς:

Άμα σου πρότειναν να πάρεις τον Μπαλοτέλι με 3 μύρια στη Σίτι και ενάμισο μύριο μισθό, τον έπαιρνες; Ή θα έλεγες ότι είναι προβληματικός; (κρύβε λόγια για τις συμπάθειες...)

Εικόνα dono

Προσωπικά ούτε σπό το στενό της Μάγχης δεν θα του επέτρεπα να περάσει, αλλά αυτο είναι η δική μου άποψη

Εικόνα canio

Είδε ο Πίνο να διώχνει ο Βαγγέλας τον "υδροκέφαλο" και τα έβαψε μαύρα... χαχαχαχα
Πέρα από την πλάκα,έχετε απόλυτο δίκιο για την ανικανότητα της διοίκησης(ερασιτεχνικού τύπου)που παίρνει παίκτες και προπονητή(Ζαρντίμ)στα κουτουρού!

Εικόνα dono

Δεν τα έβαψε μαύρα, αλλά σίγουρα όταν είδε ότι η Διοίκηση αβαντάρει παίκτες εις βάρος του εκάστοτε προπονητή, τότε συγγνώμη αλλά πήρε θάρος...
Όσο αφορά το δεύτερο σκέλος του σχόλιού σου, εγώ δεν είπα αυτό σε προηγούμενο άρθρο μου. Έγραψα ότι όταν έχεις αποφασίσει να αλλάξεις τον χ προπονητή ή τον χ παίκτη στο μέσο της σεζόν, μια σοβαρή ομάδα έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη τους. Δεν μίλησα για τα κριτήρια της πρόσληψης, αλλά για μια δυνθήκη αντικατάστασής τους.