Εδώ, ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ...


Tags: -

Καλημέρα μάγκες

Ναι, καλή είναι… ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΓΑΥΡΟΣ, που λέει κι ο γίγαντας ο Ταρζάν.

Στεναχωρηθήκαμε χτες; ΝΑΙ.
Απογοητευτήκαμε χτες; ΝΑΙ.
Θυμώσαμε; ΝΑΙ.
Κράξαμε ακόμα; ΝΑΙ.

Όμως… ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Μισελού και θα σε γλεντήσουμε, γιατί έτσι γουστάρουμε.

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ και τα δάκρυα δεν έχουν θέση.

Δεν είχαν θέση ποτέ, πόσο μάλλον μετά από ένα ματς σαν το χτεσινό.

Η πίστη στην ομάδα, ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει έτσι κι αλλιώς. Η πίστη στο Θρύλο. Γιατί είμαστε οπαδοί. Κι ακόμα χειρότερα (για τους άλλους) γιατί είμαστε Γαύροι.
Για να περάσει η ομάδα, πρέπει πριν απ΄ όλα να το πιστέψουμε εμείς. Πρέπει πριν απ΄ όλα να το θέλουμε εμείς.

Γιατί ο Ολυμπιακός ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ.
Αν εμείς είμαστε όπως πρέπει, αν εμείς είμαστε Ολυμπιακός, τότε θα ξαναβρούμε το χαμένο σύνδεσμο (ειδικά τελευταία) μεταξύ του Ολυμπιακού στην κερκίδα και του Ολυμπιακού στο χορτάρι.

Κι αυτός ο Θρύλος, ΛΙΩΝΕΙ ΣΙΔΕΡΑ, πόσο μάλλον τα στριγκακια των Ισπανών και τον Γάλλων προστατών τους.

Κι απ αυτό το Θρύλο, δε γλυτώνει ΚΑΝΕΝΑΣ. Ούτε η Μισελού, ούτε οι εντεταλμένοι της, ούτε οι αγαπητικές της, δε θα γλυτώσει ούτε και η πρόσφατη, η Λεβάντε.

Η εσωστρέφεια, η γκρίνια και η μιζέρια, δεν έχουν θέση. Δεν είχαν θέση ποτέ, και τώρα έχουν ακόμα λιγότερο.

Όποιος  γαύρος δεν προτάσσει πριν απ΄ όλα τα άλλα την υπερηφάνεια του και τον πληγωμένο του εγωισμό αυτή την ώρα, και το θυμό του, καλυτερα να κάνει ένα διάλειμμα για φέτος. Η τέλος πάντων μέχρι την επόμενη βδομάδα.

Η πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα, δεν είναι αυτοσκοπός, όμως για κείνο το βράδυ έχουμε να δώσουμε Ιερό Γαύρικο Αγώνα.

Οπότε, ΣΥΓΓΑΥΡΕ
Τώρα είσαι ΘΡΥΛΟΣ. Τώρα είσαι ΓΑΥΡΟΣ. Τώρα που η ομάδα σε έχει ανάγκη.
Το να ξεσκίσεις  όποιον φταίει, η όποιον νομίζεις ότι φταίει, είναι το εύκολο. Και το ιδιοτελές. Μάλλον εσένα βοηθάει, είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας.

Το γήπεδο μεθαύριο πρέπει να χύνει λάβα και να ξερνάει φωτιά.
Ετσι ΜΟΝΟ γράφονται οι γαύρικες οι ιστορίες.

Όποιος δεν έχει λαβα η του τελείωσε η φωτιά, καλύτερα να μην έρθει.

Ιδίως αυτός που νιώθει απογοητευμένος. Που νιώθει προδομένος.
Γιατί αυτός, θα ναι πάντα έτοιμος να νιώσει και δικαιωμένος. Και η «δικαίωση» συνήθως μετατρέπεται σε γιούχα, δηλ την απόλυτη ΥΒΡΗ απέναντι στο Θρύλο μας.

Και σε κάθε περίπτωση…
ΑΝ ΔΕ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΣΤ’ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΥΟ
Εμείς όμως, πρέπει να είμαστε εκεί…
Με το μαχαίρι στα δόντια. Περήφανοι. Θυμωμένοι. ΓΑΥΡΟΙ.

ΥΓ.: Το δρόμο, και τον τρόπο, τον έδειξαν, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, οι μάγκες χτες στην κερκίδα

 

Σχόλια

Εικόνα indian

Canio αν κατάλαβα καλά αυτά που λες, αν λέω αν περάσουμε τη Λεβάντε,πέρα από τα εγκεφαλικά των ειδημόνων εσύ θα είσαι ικανοποιημένος από την ομάδα για φέτος...αυτό λες εν ολίγοις
το ότι αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τι είναι πρόοδο για την ομάδα δε σημαίνει ότι την έχω ή την έχεις μεγαλύτερη την αγάπη για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ρε φίλε...ούτε ότι είμαι ή είσαι κολλημένος, υπάλληλος κτλ...
η γνώμη σου και η γνώμη μου και πάντα κάτι έχει να προσθέσει στη σκέψη και στην οπτική σου η διαφορετική άποψη...ας μην ισοπεδώνουμε τα πάντα όμως

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα red apple

Μεγάλη πίκρα αλλά και μεγάλη λατρεία για τη ερυθρόλευκη.
Τόσα χρόνια στην Ευρώπη μάθαμε-δυστυχώς- οτι η επιτυχία δεν θα προκύψει μόνο από το αν θα έχουμε και την ανάλογη ομάδα.
Θέλει, όμως ΚΑΙ ομάδα κι αυτό δεν θα γίνει φέτος, κατά τη γνώμη μου.
Πρέπει να παλέψουμε την άλλη βδομάδα για να νικήσουμε κι ό,τι προκύψει, αλλά θα είναι δύσκολα.

Τώρα, για τους κομπλεξικούς είρωνες που γίνανε Λεβάντε για να χαρούν, όσο κι αν με εξοργίζουν, άλλο τόσο θα τους αγνοήσω.

ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα clark gheibol

Ρε φίλε, έτσι ακριβώς νιώθω κι εγώ. Στο ψεσινό ματς έπαιξαν οι εξής παράγοντες (με τυχαία σειρά): προπονητής, διαιτητής, παίχτες. Οι οπαδοί χωρίζονται σε περισσότερες κατηγορίες: άλλοι δώνουν μεγαλύτερο βάρος για την ήττα στο διαιτητή. Άλλοι στο μπροπονητή κι άλλοι στους παίχτες. Το σίγουρο είναι ότι όλοι είχαν τη συμμετοχή τους, ακόμα και η μάνα του Πλατινί, η οποία κλείνει ραντεβού κάθε που έχει γαύρο.
Εμείς όμως στο γήπεδο δε μπάμε ούτε για το μπροπονητή ούτε για τους παίχτες. Πάμε για την ερυθρόλευκη. Την ώρα του ματς έχει μόνο γαύρο. Κι εμπάση περιπτώσει, ο αθλητιζμός γενικά και το ποδόμπαλο ειδικά είναι γεμάτος από μεγάλες ανατροπές. Έτσι γράφεται η ιστορία με μεγάλα παιχνίδια και μεγάλες ανατροπές. Εμείς, οι οπαδοί, πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας. Να γεμίσουμε το Ναό και να βοηθήσουμε την ομάδα να παίξει μπάλα. Γιατί ακόμα και η εμπειρία μιας νίκης, έστω και χωρίς πρόκριση, είναι κεφάλαιο για την ομάδα. Έτσι φκιάνονται οι παίχτες και οι ομάδες, μέσα από τα αποτελέζματα. Για το κράξιμο, έχουμε καιρό το καλοκαίρι. Τώρα ξανατσουλάει το τόπι και μέχρι να σταματήσει δεν μπορείς να μιλάς. Δεν μπορεί όμως παρά να σου μένει μια πίκρα, ότι για άλλη μια φορά εξεκίνησες από τα Άρβηλα για νίκη κι εσαρώθης.

Εικόνα canio

"Η πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα, δεν είναι αυτοσκοπός".
Πολύ βολικό και μπια εύκολη δικαιολογία,να το λές αυτό.Μετά Χριστόν προφήτης!
Ποιός ήταν δλδ ο στόχος της ομάδας φέτος?

Εικόνα dono

Καλημέρα, ο σκοπός συμφωνα με εσένα της ομάδας φέτος ποιός ήταν;

Εικόνα canio

Να κάνει κάτι στην Ευρώπη!Τουλάχιστον,ας πέρναγε την Λεβάντε.
Αποτυχία είναι η χρονιά με τον τίτλο να έχει κριθεί από τον Οκτώβρη και την ομάδα να μην μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση κόντρα σε μία,δεδομένα,κατώτερη ομάδα!
Αν είσαι ευχαριστημένος με την σούπερ ντούπερ πρωταθληματάρα,μόνο,ε δε μπορώ να σου πω κάτι!
Έχεις προφανώς χαμηλές φιλοδοξίες από την ομάδα και δές να προοδεύει!

Εικόνα dono

Αν και σε ρώτησα ποιές ήταν οι προσδοκίες σου πριν την έναρξη της σεζόν και όχι αφού πέρασες σπό το CL στους ομίλους του Europa, δεν μου απάντησες, αλλά θα σου απαντήσω στο σχόλιό σου.
Πέρασες από τους ομίλους του CL με 3 νίκες και έπεσες πάνω σε μία εκπρόσωπο του Ισπανικού ποδοσφαίρου, του καλύτερου πρωταθλήματος ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.
Που είδες την Λεβάντε εχθές να είναι δεδομένα χειρότερη ομάδα από εμάς; Δεδομένα χειρότερη; Την έχεις δει καθόλου στο πρωτάθλημά της για να κάνεις τέτοιες κρίσεις; Εγώ την έχω δει και δεν συμφωνώ, αν θες και με στοιχεία (κοίτα την κριτική του αγώνα).
Άσε για λίγο τις φιλοδοξίες τις δικές μου (εξάλου εγώ χαλάστηκα πέρυσι με το ποδόσφαιρο που απολαύσαμε, μόνο αυτο δεν μου έχεισ γράψει ακόμα) και ας δούμε λίγο τις φιλοδοξίες τις δικές σου. Όταν λες από την αρχή τησ σεζόν (μου τα έχεισ γράψει άπειρεσ φορέσ) ότι το ρόστερ είναι λίγο, ο προπονητής μυρωδιάς και ο πρόεδρος παντελονιάζει, τότε πως υποστηρίζεις ότι στην αρχή της χρονιάς προσδοκούσες σε εφάμιλη πορεία με την περυσινη; Γιατί αυτο γράφεις. Ήθελες να περάσεις τουλάχιστον την Λεβάντε, άρα να περάσεις στους 16 και να επαναλάβεις την περυσινή πορεία.
2 είναι τα τινά. Ή δεν τα πιστεύεις αυτά που γράφεις ή μας δουλεύεις. Αποφάσισε...

Εικόνα canio

Για λίγο καιρό ξαποστένεις(-ετε)και ξανα προς τη δόξα τραβάς(-ατε)!
Δε γινόταν να μην βρεις δικαιολογία-όχι μόνο εσύ βέβαια-για την εικόνα της ομάδας!Είμαι σίγουρος,πώς και μια φάπα από την τελευταία ομάδα της Ισπανίας να τρώγαμε,έτοιμη θα την είχες την δικαιολογία!Ούτε ο Καραπαπάς δεν τα είπε αυτά!Μη μου πεις ότι είσαι και υπέρ του,"έλα μωρέ,με την Ατλέτικο παίζαμε στον επόμενο γύρο,σιγά τα ωα"!
Η Λεβάντε,προερχόταν από 4 σερί ήητες στην Ισπανία!Θέλω να πιστεύω,ότι δεν το γνώριζες.Αλλά αφού ξέρεις τόσα πολλά-έτσι φαίνεται τουλάχιστον-πώς σου ξέφυγε αυτό?Απαπαπα!
Δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το θέμα σου.
Είναι κακό που θέλω το καλό της ομάδας μου και γι' αυτό κάνω κριτική σε όσους είναι αντίθετοι?

Εικόνα savvas gridlock

Κι εσύ βλέπω για λίγο καιρό ξαποσταίνεις και ξανά προς το κράξιμο τραβάς. Κακό δεν είναι να κάνεις κριτική. Κακό είναι που με την πρώτη στραβή θες να τα κάνεις πουτάνα όλα και όλα σου φταίνε. Έτσι ομάδες δεν κτίζονται. Οι ομάδες και δη ο Ολυμπιακός έχουν ένα βασικό συστατικό, που λέγεται κόσμος. Αν ο κόσμος δεν είναι μια γροθιά να βοηθάει την ομάδα, μέσα στο γήπεδο θα φανεί αυτό. Πώς όμως να είναι μια γροθιά ο κόσμος όταν μια μεγάλη μερίδα του περιμένει στη γωνία την στραβή, ώστε να ''δικαιωθεί'' και να αρχίσει τα ''μας κοροιδεύει ο πρόεδρος, θέλουμε παίκτες''? Είναι δυνατόν ποτέ να φτιάξεις ομάδα που θα κερδίζει τους πάντες από Σεπτέμβριο μέχρι Μάιο με μπαλάρα? Όχι βέβαια, ούτε η Μπάρτσα το πετυχαίνει αυτό. Με αυτό το σκεπτικό που έχεις εσύ, μια ζωή θα αναζητούμε τους ''παικταράδες'' που μας λείπουνε. Αυτούς που ο εκάστοτε ''ψεύτης και λαοπλάνος'' πρόεδρος μας έταξε και μας κορόιδεψε και μονίμως θα είμαστε στην γκρίνια και στη μιζέρια. Γκρίνια και μιζέρια με 15 πρωταθλήματα σε 17 χρόνια και με την καλύτερη παρουσία της ιστορίας μας σε ευρωπαικό επίπεδο -εκτός κι αν τις δεκαετίες '60-'70-'80 πηγαίναμε καλύτερα έξω και δεν το ξέρω- υπάρχει μόνο αν είσαι γαύρος νέας κοπής. Καλομαθημένος, αχάριστος και παρόλας, με βιαστικά συμπεράσματα και με εύκολα τα μεγάλα λόγια της καταστροφολογίας. Η ομάδα βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της ιστορίας της. Σε όλα τα επίπεδα. Αγωνιστικά, σε υποδομές, αλλά και οικονομικά. Άλλο το να κυνηγάς το καλύτερο και να θες να βελτιώνεται η ομάδα σου ως οπαδός κι άλλο να ισοπεδώνεις τα πάντα, επειδή φαίνεται να αποκλειόμαστε από μια ομάδα που διεκδικεί έξοδο στην Ευρώπη στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Μήπως έχεις συνηθίσει ως Ολυμπιακός να αποκλείεις ισπανικές ομάδες και σου κακόπεσε τώρα το σκηνικό με τη Λεβάντε?

Εικόνα canio

Ρε μλκ,γιατί αναφέρεις συνέχεια-όχι μόνο εσύ-τον Βαγγέλα?Γιατί δε λές,"ναι ρε,γουστάρω τον πρόεδρα,δικιά του είναι η ομάδα,ας μας διαλύσει κιόλας"?Όλα τα άλλα,είναι για τα θηρία!

Εικόνα savvas gridlock

Γιατί άμανε το πω αυτό, θα ξυπνήσει ο γκοζμάκης και θα με κυνηγήσει. Τώρα κάνω τη δουλειά μου ύπουλα, δίχως να με παίρνει χαμπάρι η πλέμπα. Μην κοιτάς εσύ που'σαι γάτα και με ξετρύπωσες.

Εικόνα canio

Δε θα βγαίνω μετά από λίγο καιρό να λέω,"σας τα 'λεγα"!Δε μ' αρέσει.
Φροντίστε να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και να μην κάνετε κωλοτούμπα στο παραπέντε!

Εικόνα savvas gridlock

Προσπαθούμε, αλλά βοήθα κι εσύ λίγο. Αφού βλέπεις, μας παίρνει ο ύπνος κι αρχίζουμε να γλείφουμε εκεί που φτύναμε. Βάλε μας χέρι να στρώσουμε.

Εικόνα dono

Ξανατσουβαλιάζεις... Ασύστολα πάλι...
Φιλε μου δεν απολογούμαι για κανέναν καραπαπά και γενικότερα για κανένα άλλον πλην του εαυτού μου. Στα έχω ξαναπεί αυτά.
Πες μου σε παρακαλώ που κρίνεις ότι η Λεβάντε είναι δεδομένα χειρότερη από εμάς και άσε τις γενικότητες που φυσικά έχω απάντηση αλλά θα βασίζεται σε ότι έχω δει και όχι στα αποτελέσματα που έχω διαβάσει στο ίντρενε
Δεν έχω κανένα ιδιαίτερο θέμα, απλά συζητάμε. Εσύ όπως πάντα ξανά στο προσωπικο το γυρίζεις. Γουστάρεις συζήτηση με κάποιον που δεν συμφωνείς; Αν ναι προχωράμε, αν όχι να είσαι καλά και δεν πρόκειται να σου απαντήσω ξανά σε άρθρα άλλου παιδιού.
Το ότι έχουμε διαφορετική άποψη δεν σημαίνει ότι είμαστε αντίθετα. Όλοι γαύροι είμαστε. Καλά κάνεις και έχεις διαφορετική άποψη, αλλά θεωρείς ότι δεν δικαιούμαι να πιστεύω κάτι άλλο και αθτο ρε φίλε δεν είναι νορμάλ.

Εικόνα canio

Μην έχεις παράπονο από 'μενα!Το ίδιο μου φέρθηκες!
Τι ξανατσουβαλιάζω ρε γμτ?Όταν λέτε ακριβώς τα ίδια πράγματα,τι να κάνω?
Είστε οι μοναιδικοί που αποφεύγετε να δείτε την αλήθεια!Ακόμη και οι εφημερίδες έγραψαν για την εικόνα της ομάδας,ακόμη και τα sites!
Έλεος δλδ,δε θα κάνουμε και το παράλογο πρώτο θέμα!Μην τρελαθούμε τελείως!
Στον φίλο σου τι λές?"Προχώρα ρε μλκ όπως είσαι,ακόμη και ανα τα 'χεις κάνει σκατά?" ή "ξύπνα μλκ,άνοιξε τα μάτια σου και δες την πραγματικότητα?".Το καλό του θές αυτού που αγαπάς ή το κακό του?

Εικόνα dono

Μα όταν αρχίζεις πάλι τα (ετε) τι να σου πω ρε γίγαντα;
Κανείς δεν είπε ότι δεν θέλουμε συνεχώς η ομάδα να προοδεύει, θα πρέπει να απευθύνεσαι σε μόγγολα για να σου πει κανείς κάτι διαφορετικό. Κάθε λογικός άνθρωπος οπαδός ακόμα και της μπάρτσα το ίδιο αναζητά.
Διάβασε το άρθρο με την κριτική του αγώνα (το συγκεκριμένο δεν είναι) και έλα πες μου αν δεν μίλησα για την εμφάνιση της ομάδας ΑΛΛΑ και για άλλα που εσύ αβίαστα αγνοείς. Στο θέμα που συζητάμε αυτή είναι η διαφορά μας. Φυσικά και η άποψη σου περί Λεβάντε δεν με βρίσκει σύμφωνο, άποψη την οποία έχω γράψει πριν τον χθεσινό αγώνα σε προηγούμενο άρθρο μου.

Εικόνα canio

δε θες να προοδεύει*

Εικόνα indian

Canio καθαρά και ξάστερα ο στόχος της ομάδας φέτος, σε μια ποδοσφαιρικά μεταβατική και οικονομικά τραγική περίοδο μην ξεχνάμε, ήταν/είναι:
να συνεχίσει στο ποδοσφαιρικό πλάνο των προηγούμενων ετών μέσα από μείωση του μπάτζετ και ανάδειξη γηγενών παικτών
φυσικά και πάντα το πρωτάθλημα το οποίο άλλωστε συνδέεται άμεσα με το τσουλου και άρα το οικονομικό
να προχωρήσει όσο μπορεί στις ευρωπαικές διοργανώσεις(και αυτό άμεση σύνδεση με το οικονομικό)

Και εδώ η αποτυχία-επιτυχία του πλάνου είναι σχετική και θα κριθεί σε βάθος χρόνου έτσι δεν είναι;

υγ.ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα canio

Καλά,αυτό με τη μείωση του μπάτζετ,ποτέ δεν το κατάλαβα!Ποιός ο λόγος δλδ,από την στιγμή που τα ταμεία της ΠΑΕ είναι τίγκα και υπάρχουν ακόμη τα 8 μύρια του Μιραλάς στην τράπεζα?
Το βάθος χρόνου,ποιο είναι?Του χρόνου,σε δύο χρόνια?Γιατί εγώ,βλέπω κάθε χρόνο το μπάτζετ να πέφτει κι' άλλο!
Ως πότε πια θα τους δικαιολογούμε?Θα κάνει ο χοντρός ό,τι γουστάρει και μεις θα γυρνάμε το μάγουλο θα είμαστε "yes sir"?
Έλεος δλδ,μην αφήνουμε τον παραλογισμό και τον δογματισμό να νικήσει αυτό που αγαπάμε,τον θρύλο!

Εικόνα savvas gridlock

Ο λόγος της αναγκαίας μείωσης του μπάτζετ είναι αυτός

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130109/isologismos-pae-olymp...

Πρέπει να καταλάβεις πως η ομάδα σέρνει πολλά βάρη από προηγούμενα χρόνια, τα οποία και πρέπει να καλυφθούν. Υπάρχουν ανοίγματα ύψους 65 εκ. ευρώ, τα οποία πρέπει να αποπληρώνονται σιγά σιγά. Τι εννοώ με αυτό το ''σιγά σιγά''? Όπως αναφέρεται στον ισολογισμό, μόνο για φέτος, 2012-13, θα πρέπει να αποπληρωθούν 17,3 εκ. ευρώ σε δόσεις για δάνεια που έχουμε πάρει στο παρελθόν ως ΠΑΕ. Αν βάλεις μέσα και τα υπόλοιπα ανοίγματα σε τρίτους, προμηθευτές, εφορίες και μεσάζοντες, πάμε στα 37 εκ. ευρώ περίπου. Αυτά γράφει ο τελευταίος ισολογισμός, όχι εγώ από το κεφάλι μου και πρέπει να τα δώσεις από την τσέπη σου ως μαγαζί, γιατί έτσι έχει ρυθμιστεί να γίνει και γιατί δάνειο δεν παίζει να πάρεις πια από τράπεζα, όπως δεν παίρνει κανείς σχεδόν εκεί έξω. Ό,τι κάνεις μόνος σου ως ΠΑΕ, με τα δικά σου έξοδα. Αν μια χρονιά δεν πάρουμε το πρωτάθλημα, θα πρέπει τα συνολικά μας έξοδα ως μαγαζί να πέσουν από τα 60 εκ. ευρώ που είναι σήμερα, στα 40 εκ. ευρώ περίπου, που ήταν τα πάγια έσοδά μας τη σεζόν 2010-11, που δεν παίξαμε Ευρώπη. Βάζοντας και την κρίση που επιδρά στην πτώση της πώλησης εισιτηρίων, αυτό το ''40 εκ. ευρώ'' μπορεί να γίνει και 35 εκ. ευρώ, ίσως και πιο κάτω. Σε ένα καλοκαίρι μέσα. Τότε θα δεις να πουλιούνται όλοι οι καλοί μας παίκτες μαζικά και να αντικαθίστανται από παίκτες από το Λεβαδειακό και τον Πανθρακικό, αναγκαστικά, αφού ξαναλέω, τράπεζα να σε δανείσει ώστε να ανακουφιστείς δεν υπάρχει. Για να αποφύγεις αυτό το μαζικό, το απότομο, το πας σιγά σιγά. Μειώνεις το μπάτζετ σταδιακά, ώστε να κερδίζεις χρόνο, να φτιάχνεις παίκτες από τις ακαδημίες με μεταπωλητική αξία, που θα σου αυξάνουν τα έσοδα και πάνω από όλα, να κτίζεις ομάδα, ώστε να έχεις κορμό. Κορμό θα φτιάξεις με Έλληνες, φερέλπιδες που θα δεθούν με την ομάδα και όχι με γυρολόγους μισθοφόρους από το εξωτερικό, με εξαιρέσεις φυσικά που πάντοτε υπάρχουν. Έτσι και μόνον θα έχεις μια βάση που θα σου εξασφαλίσει μια σταθερά, για να μην διαλυθείς με την πρώτη αποτυχία. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Εκτός αν έχεις να προτείνεις κάποιον εσύ. Συγκεκριμένα όμως, όχι με αερολογίες ή ατάκες τύπου ''τα παίρνει ο χοντρός και μας κοροιδεύει'', που δεν τεκμηριώνονται με ντοκουμέντα και αποδείξεις.

Εικόνα canio

Ας έβγαινε ο μπουχέσας να έδινε συνέντευξη Τύπου και να μίλαγε ξεκάθαρα στον κόσμο της ομάδας.Θα του έβγαζα το καπέλο!Δεν μπορώ,όμως,να ξεχάσω τις δηλώσεις του και τις υποσχέσεις του για μεταγραφές!

Εικόνα savvas gridlock

Για δείξε μου αυτές τις δηλώσεις να τις δω. Δηλώσεις του Μαρινάκη θέλω, όχι κανενός παρατρεχάμενου.

Εικόνα dono

Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν αυτό, στην επίσημα πρώτη συνέντευξή του σαν πρόεδρος του Ολυμπιακού

Εικόνα indian

Είχες πέρισυ χαμηλό μπάτζετ?για τα ελληνικά δεδομένα και φέτος ακόμα έχεις υψηλό μπάτζετ
τα έξοδα λειτουργίας είναι πολλά και το ξέρεις..όπως επίσης ξέρεις και πόσα κερατιάτικα έχουν δοθεί και δίνονται...η ομάδα του δημοσίου όπως λένε οι φωστήρες, θα έπρεπε να λέγεται όντως έτσι γιατί είναι ο μόνος σύλλογος ή εταιρεία η οποία έχει υπερπληρωσει τα χρεη που άλλοι τις φόρτωσαν...έχεις έσοδα σαν εταιρεία περισσότερα απ' ότι έξοδα;δεν έχεις...αυτό προσπαθείς να δημιουργήσεις.πως;με το να μπορείς να παράγεις και παίκτες ή να αγοράζεις φθηνά και να πουλάς ακριβά...όταν λοιπόν θα έχεις δημιουργήσει τους όποιους βλαχοδήμο,λυκογιάννη,φέτφα,μέγιερι,μανωλά,χοσέ,μήτρογλου και πλαισιώσει με λίγες αγορές, τότε είσαι υγιής και προχωράς...το άλλο πλάνο είναι να έχεις τα δις των τούρκων ή των αράβων ή των ρώσων...εγώ προτιμώ το πρώτο...κι ας πάρει 10 χρόνια...
πάνω απ όλα δε βλέπω το θρύλο σαν εταιρεία, ούτε γυρίζω το μάγουλο σε κανένα αλλά είναι δυνατόν να προσπαθείς να είσαι ο μοναδικός υγιής οργανισμός στον ελληνικό αθλητισμό και να δέχεσαι πόλεμο από την 5η φάλαγγα;;
Το να μη σ αρέσει αυτό που βλέπεις το δέχομαι και συμφωνω στο ξαναλέω

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα savvas gridlock

Είσαι ωραίος ρε μάγκα, μπράβο σου...

Εικόνα Judge Redd

Δεν ειμαι μετα Χριστό προφήτης, canio
Ειμαι μετά απο μια δύσκολη βραδυά για την ομάδα, και όπως αυτή προέκυψε, γαυρος.

Εικόνα canio

Δλδ πριν το ματς,τι έλεγες?
"Σιγά μωρέ το γιουρόπα,πετυχημένη είναι η χρονιά με την πρωταθληματάρα"?Δε νομίζω!

Εικόνα savvas gridlock

Εσύ τι έλεγες πριν το ματς δηλαδή? Περίμενες να μπει ένας διαιτητής-καρμανιόλα να μας διαλύσει με δύο ανύπαρκτα πέναλτυ, ανύπαρκτη αποβολή και να καταπιεί αποβολή υπέρ μας? Αν το περίμενες, μπράβο. Ελπίζω και να κονόμησες ποντάροντάς το.

Εικόνα canio

Όχι,περίμενα σαν μαλάκας μια ομάδα που να ξέρει τι θέλει,παίκτες που θα προσπαθήσουν και όχι να κοροϊδεύουν!
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς είσαι τόσο ψύχραιμος και πιστεύεις ότι η ομάδα έθελξε μέσα στο γήπεδο!Ίσως να πόνταρες και να κονόμησες κατά του Θρύλου!

Εικόνα savvas gridlock

Γύρνα όρθια την οθόνη.

Εικόνα indian

Σχολίαζα στην προηγούμενη ανάρτηση και μετά βλέπω αυτήν...και αναρωτιέμαι γιατί σχολίασα...τα είπες ΌΛΑ εσυ

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα Judge Redd

OXI..να σχολιάζεις.
Γιατί τα λες καλά.

Εικόνα ΔΙΑΣ

οι γαυροι πρεπει να ειμαστε οι μναδικοι πανω στο γαμοπλανητη που την ΚΑΥΛΑ μας τη λεμε ΑΡΡΩΣΤΙΑ...
οτι και να γινει οι ισπανιδες να ξερουν οτι ποδοσφαιρικα θα περασουν ενα δυσκολο βραδυ σε μια βδομαδα.
Ισως μαλιστα χρειαστουν παλι τη βοηθεια της γαλλιδουλας φιλης τους...

Απο οτι ειδα ομως σημερα αρχισαν "οι προειδοποιητικες βολες" προς Μιτσελ... απο αυτους που θα τον στηριζαν.. απο αυτους που ροκανιζαν βαλβερδε και ζαρντιμ οποτε ευρισκαν ευκαιρια...
Εμεις θα στηριζουμε καθε προπονητη του ΘΡΥΛΟΥ. ακομα κιαν λεγεται γιαννης κολλιας....