ΩΡΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ



Ο Θρύλος δίνει αύριο στις 22:05 το σημαντικότερο, ίσως, παιχνίδι της φετινής του χρονιάς και στις τρεις διοργανώσεις. Όσα γράφονται εδώ δεν είναι υπόδειξη προς τον οποιονδήποτε. Είναι σκέψεις ως έναυσμα για προβληματισμό και διάλογο, ενδεχομένως, με όποιον θελήσει να συμμετάσχει.
 
Το αυριανό ματς θα κριθεί σε δύο επίπεδα. Το ένα και λιγότερο σημαντικό, κατ'εμέ, είναι το αγωνιστικό. Θα χρειαστεί μια έξυπνη διαχείριση του υλικού και ένας σωστός αγωνιστικός προσανατολισμός κατά τη συγκρότηση της αρχικής 11άδας, αλλά και στις 3 αλλαγές μέσα στο 90λεπτο, ώστε να κυνηγήσουμε και εν τέλει να πετύχουμε τη μεγάλη ανατροπή. Είναι εμφανές σε όποιον παρακολουθεί στενά την ομάδα πως ορισμένοι ποδοσφαιριστές μας αυτήν την περίοδο είναι ντεφορμέ. Καλό θα ήταν να πάνε στον πάγκο. Είναι επίσης ξεκάθαρο το ότι η ομάδα σε αυτό το παιχνίδι θα χρειαστεί δημιουργία από τον άξονα, αλλά και παίκτες μέσα στην περιοχή για να μετουσιώσουν την παραγωγική δραστηριότητα των χαφ σε καθαρές ευκαιρίες και γκολ. Δημιουργία σε αυτόν τον Ολυμπιακό ίσον ΙΜΠΑΓΑΣΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ. Γεμάτη περιοχή σε αυτόν τον Ολυμπιακό, με το Φουστέρ να μην είναι έτοιμος, ίσον ΤΖΙΜΠΟΥΡ-ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. Αν σε αυτά προσθέσουμε το ότι ο βασικός κόφτης της Λεβάντε, ο άνθρωπος που μοιάζει να είναι παντού στο παιχνίδι της και ρυθμίζει την ανασταλτική της λειτουργία, ο Ντιόπ, θα λείψει αύριο λόγω καρτών, θα είναι ΕΓΚΛΗΜΑ να μην φορτώσουμε τον άξονά μας με όλους τους ποιοτικούς μας παίκτες και να μην χτυπήσουμε από εκεί. Επίσης, είναι ξεκάθαρο πως οι ακραίοι αμυντικοί της Λεβάντε υστερούν αρκετά στο ένας με έναν. Αν ο Πίνο είναι σε θέση να αγωνιστεί, με δεδομένο πως ο Αμπντούν είναι τιμωρημένος, θα είναι ΕΓΚΛΗΜΑ να μην ξεκινήσει, την ώρα που μας έχει δείξει πως με την μπάλα στα πόδια όχι απλώς μπορεί να τρυπήσει την αντίπαλη άμυνα, αλλά κυρίως με τις σέντρες του μπορεί να μοιράσει ασίστ πάρε-βάλε στους πολύ καλούς επιθετικούς μας. Την ισορροπία στην άμυνα μπορούμε να την βρούμε με την παρουσία του Ντιακιτέ στην αρχική 11άδα, με εντολή να μην πολυπερνάει το κέντρο. Έχοντας 3 παίκτες μονίμως πίσω, δεν θα είμαστε ανοικτοί στην κόντρα. Δεν ''πουλάμε μυαλό''. Απλώς ο Μίτσελ είναι καινούριος προπονητής, δεν γνωρίζει καλά το υλικό που έχει να διαχειριστεί και ορισμένα πράγματα που ''φωνάζουν'' στα δικά μας αφτιά, στα δικά του δεν φτάνουν ακόμη και είναι λογικό αυτό. Τα γράφουμε τώρα, πριν το ματς, ώστε να μην θεωρηθούμε μετά Χριστόν προφήτες. Η ΑΡΧΙΚΗ 11ΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΒΙΒΛΙΟ.
 
Πέραν του αγωνιστικού, όμως, υπάρχει ένα πολύ σημαντικότερο κομμάτι, που κατά την άποψή μου θα κρίνει και το παιχνίδι. Είναι η συμπεριφορά του κόσμου μας. Δεν ξέρω πόσα εισιτήρια θα κόψουμε αύριο. Καταλαβαίνω πολύ καλά πως οι τιμές είναι αρκετά τσιμπημένες για τα δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας και την σφαγή που γίνεται εκεί έξω. Ναι, η ΠΑΕ πρέπει να κοιτάξει και τα έσοδά της στα εμπορικά παιχνίδια, με την εφορία να είναι στα ύψη, όμως εμείς που ανήκουμε στον κόσμο της ομάδας και όχι σε μία ανώνυμη εταιρεία, κοιτάμε ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ τον κόσμο. Λέμε λοιπόν πως δεν έχει σημασία αν είμαστε 33.000 μέσα ή 3.000 μέσα, αρκεί όσοι είμαστε μέσα, να'μαστε όπως πρέπει. Υπάρχουν αρκετοί που εμφανίζονται ξενερωμένοι, είτε με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, είτε με τις γενικότερες κινήσεις της διοίκησης και με τον Ολυμπιακό συνολικά σε αυτήν την περίοδο. Μπορούν να τα αφήσουν αυτά πίσω για ένα βράδυ? Έχει καλώς. Αν δεν μπορούν, ας κάτσουν σπίτι. Δεν είναι απειλή ή υπόδειξη αυτό. Το παιχνίδι θέλει ΤΑΛΙΜΠΑΝ σε κερκίδα και γήπεδο. Δεν θέλουμε μιζέρια, γκρίνια και απαξίωση. Μπορεί η αρχική 11άδα να μας ξενερώσει. Μπορεί να μην ξεκινήσουμε καλά. Μπορεί να φάμε κάποιες φάσεις στην κόντρα. Μπορεί να μην γίνουν οι αλλαγές που όλοι θα θέλαμε μέσα στη ροή του αγώνα. Θα απαιτηθεί υπομονή από τον κόσμο μας και διαρκής στήριξη. Η ομάδα παίρνει σφυγμό από το κοινό. Σε αυτό το παιχνίδι οφείλουμε εμείς να τραβήξουμε την ομάδα και όχι να περιμένουμε η ομάδα να τραβήξει εμάς. Αυτό το τελευταίο, αφορά και την κερκίδα. Το πέταλο οφείλει να είναι ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. Στον αέρα δεν γίνεται να είμαστε με κόσμο που βγαίνει φωτογραφίες ή παρακολουθεί το παιχνίδι, ούτε προσπαθώντας να φωνάζουμε συνέχεια, ώστε να κοκορεύονται κάποιοι για το ''συνεχές τραγούδι 90 λεπτά''. Πρέπει ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΦΥΓΜΟ από το ματς και να τον στέλνουμε πίσω επί τρία, ανατροφοδοτώντας το όλο σύστημα και παίζοντας μπάλα με τον τρόπο μας. Όταν η ομάδα δείξει πως μένει λίγο πίσω, εμείς να την παρακινήσουμε να σηκωθεί. Όταν διαπιστώσουμε πως ο Σλοβένος απεσταλμένος του Πλατινί αρχίζει τα δικά του και το γήπεδο είναι έτοιμο να εκραγεί, να το παρασύρουμε στο ρυθμό μας και όχι να ''γειώσουμε'' όλους τους υπόλοιπους. ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΖΕΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΚΗΝΙΚΑ, ΑΣ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ. Γιούχα στον αντίπαλο, συνεχής και εκκωφαντική και συνθήματα που παρακινούν την ομάδα να γίνει πιο επιθετική. Η ΛΕΒΑΝΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΗ ΟΜΑΔΑ, δεν θα αντέξει στο καμίνι, αρκεί να δημιουργήσουμε αυτό το καμίνι. ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ, Η ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ. Ας το καταλάβουν όλοι πως όταν λέμε ότι Ολυμπιακός=ο κόσμος του, το εννοούμε. ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΓΚΟΛ Ο Χ,Ψ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Ο Ψ,Χ ΤΖΙΜΠΟΥΡ.
 
Κλείνουμε όπως ξεκινήσαμε. Ούτε υποδείξεις κάνουμε, ούτε διατάζουμε κανέναν, πουλώντας πρόλογο και μούρη ως ''γνώστες'', ''παλιοί'' και ''ηγήτορες''. Ο καθένας ξέρει πώς θα κινηθεί και τι πρέπει να κάνει. Ας σκεφτούν όμως ΟΛΟΙ, κόσμος-διοίκηση-παίκτες, αν αυτό που θα επιλέξουν να πράξουν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. Είναι καθαρά στο χέρι μας.
 
ΘΡΥΛΕ ΟΛΕΟ ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΩ ΘΑ ΤΟ ΛΕΩ
ΘΡΥΛΕ ΓΑΜΑ ΘΡΥΛΕ ΓΑΜΑ ΤΗ ΛΕΒΑΝΤΕ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ

 
Υ.Γ. Μισέλ Γαλλιδούλα, κανόνισε πάλι να ασχοληθούμε με τη μάνα σου...

Σχόλια

Εικόνα vagio

Α, να πω εδώ πως ο ορισμός απείρου διαιτητή σε γήπεδο καμίνι είναι καλός για την ομάδα μας νομίζω.

Εικόνα vagio

Γεια κι από εμένα.
Λοιπόν, για το ματς αύριο είμαι πολύ μα πολύ μπερδεμένος ρε παίδες..
Τη μια η αισιοδοξία μου πιάνει ταβάνι όπως και οι σφυγμοι μου, και την άλλη σκέφτομαι το απευκταιο να φάμε το ρημάδι το γκολ που θα τα γαμησει όλα και ξεφυσαω.. μια ντριμπλα του μανωλα έξω από την περιοχή, ένα άλμα του Κοντρέρας στα 2 εκατοστά και τον ήπιαμε..
Βλεποντας τις προτάσεις σου για 11αδα, ουσιαστικά προτείνεις μια συνθεση με αμυντικούς μέχρι το 6 , και επιθετικούς από εκεί και μπροστά. Ευανάγνωστο παιχνίδι για τον αντίπαλο μεν, ένας αντίπαλος δε που θα κλειστεί πίσω και μόλις σειστει το γήπεδο θα πάνε ακόμα πιο πίσω. Οπότε έχει βάση αυτό που λες, αν και θα προτιμούσα να κρατήσουμε ένα όπλο στον πάγκο. Βασικά τον πινο, ο οποίος μου φαίνεται εξτρεμ-μαγαζακι. Δεν γυρίζει, δε μαρκάρει, δεν βαράει..
Πάντως ένα 1-0 στο ημίχρονο δεν είναι κακό. Ένα 2-0 γαμει..
Προσοχή πίσω μόνο, και ξελαρυγγιασμα από τους τυχερούς που θα είσαστε μέσα.
ΑΝΤΕΕΕΕΕΕ!!!

Εικόνα savvas gridlock

Επειδής δεν γυρνάει ο Πίνος, τονε βάζεις μπροστά από τον Ντιακιτέ και τον έχεις μονίμως μπροστά. Όχι να δω ποια κλώσσα της Λεβάντε μετά θα κατέβει στη γκόντρα...

Εικόνα Mhtsaras

Λεπόν...
Ιμπαγάσιος από την αρχή θωρράω να σκίζει κωλιά γιατί τάχει πάρει στη γκράνα !
Ο Σγιόβας ΠΡΕΠΕΙ να μπει ως αμεντικό χαφάκιον ομπρός από τα σέντερμπάκια...
Αλλά με βάσις το προηγούμενο ματσάκιον, γιατί κάπως έτσα θα μας παίκσουνε πάλι(μεν λεζμονάτε ότι ήδη κερέβουνε με 3-0...πγοιος ο λόγος να ρισκάρουνε ;)πίσω όλοι πίσω όλοι μπιστόλι!Και θα βγαίνουνε στη γκόντρα !Ούλα τα ριάλια θάναι η πίεσις ομπρός από τους επιθετικούς και το Γκρέκουλα !
Όσο για το δγιαιτητή από τη Σλοβενία ;Μου θεμίζει παλιό ανέκδοτο ''αλβανός τουρίστας''...
Μισέλ μεν πσάχεις τη μάνα σου ρε μαλάκα !Τηνε έχω βάνει να τηνε πάρουνε πάρτυ ο Μπάμπης ο Σουγιάς, ο Μήτσος ο τεκές,ο Ντίνος ο Σουράβλης και ο Κώτσος ο Παντόφλας !Το ένα παπάρι πγιο μεγάλο απτο άλλο φίλε Γαλλάκο !Κι άμα μας ρίκσεις θα φάει και κλωτσές στο μπάτο η πουτάνα έτσα για κσεκάβλωμα !
Σκατόπουστα !
Πάμε σα ντον Ινδιάνο ρε !
ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΕΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ !!!

Εικόνα dono

Βλέπω μασάντο στα άκρα (δεν λέω τι θέλω, λέω τι βλέπω), παρέα με κάποιον μικρό φετφα ή βλαχοδήμο
Επίθεση ένας εκ των δύο, με επικρατέστερο των ραφίκ
Δεν νομίζω ότι θα ρισκάρει με δύο επιθετικούς σπό την αρχή (κακώς αλλά δεν το βλέπω)
Δεν έχει σημασία πάντως όποιος και να παίξει, ψυχη, πλάνο και ένα γήπεδο καμίνι. Μετά ας γίνει ότι είναι γραφτό...

Εικόνα savvas gridlock

Δεν υπάρχουν γραμμένα ρε. Ο Θρύλος γράφει την ιστορία. Αν παίξουμε όπως πρέπει κι αν σκυλιάσουμε, θα περάσουμε. Αν κατέβουμε όπως λες με τα νιάνιαρα από την αρχή, άσ'το...

Εικόνα dono

Καλά... Μετά να γίνει ότι προστάξουν τα νεφελίμ. Χιχιχιχι
Δεν ξέρω ρε Σάββα το αυριανό ματς αρχίζει σαν εξαιρετικά δύσκολο, αλλά για πλάκα γίνεται ´ευκολάκι ´.
Θα δούμε, μακάρι να λέμε διθυράμβους μετά το ματς

Εικόνα savvas gridlock

Αν δεις κάνα Μαλτσέχ να κυκλοφοράει γύρω από το γήπεδο αύριο, ειδοποία. Έχουμε άκρες ΚΑΙ με τον Πολέμαρχο...

Εικόνα ΔΙΑΣ

δε μενοιζει τι θαγινει τελικα. θελω κοσμο @αυλωμενο που να σπρωχνει συνεχως και να κοβει την ανασα των τρυφερων ισπανιδων. θελω παιχτες ορκισμενους να ματωνουν. και ας γινει οτι θελει. αιμα και αμμος και ο θεος βοηθος...

Εικόνα indian

Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι φίλε Savva, όλοι μαζί παίζουμε αύριο σε χόρτο και κερκίδα...
Όποιες κι αν είναι οι θέσεις του κάθενός από μας για το αγωνιστικό, για προπονητές, για παίκτες, για προέδρους κτλ, πρέπει να βοηθήσουμε την ομάδα με ΥΠΟΜΟΝΗ και φωνή, φωνή και φωνή...σε αυτό το ματς παίζουμε μπάλα κι εμείς σε πολύ μεγάλο ποσοστό...
Στα του αγωνιστικού μέρους, εντελώς εγκυκλοπαιδικά και χάριν της κουβέντας σου παραθέτω την αρχική μου ενδεκάδα: Tερματοφύλακας:ο πιο έτοιμος / Άμυνα: Μανιάτης - Μανωλάς - Κοντρέρας - Χολέμπας / Κέντρο: Σιόβας - Γκρέκο - Ιμπαγάσα / Επίθεση: Βλαχοδήμος - Τζιμπούρ - Μήτρογλου
Ο Σιόβας σε ρόλο "σκούπας" μπροστά από την άμυνα, μετατρέπεται σε τρίτος κεντρικός αμυντικός
Μανιάτης, Χολέμπας από τη φύση τους με πολλά ανεβάσματα
Ο Γκρέκο στο κέντρο δίνει και ποιότητα και "αλητεία"
ελπίζω ο Ιμπαγάσα να είναι 100% εντάξει για όλο το ματς...αν όχι εναλλακτική ο Μασάντο...
Ο Πίνο εναλλακτική αν κάποιος δεν τραβήξει μπροστά ή Λυκογιάννης και μπροστά του ο Χολέμπας
Για τον Ντιακιτέ που λες με το σκεπτικό να ανέβει ο Μανιάτης στα χαφ όπου αποδεδειγμένα είναι καλύτερος απ'οτι μπακ, ο Μίτσελ δεν έχει δείξει να τον υπολογίζει..οψόμεθα

υγ. Αν αξιωθώ και πληρωθώ αύριο, ανεβαίνω με αεροπλάνο για το ματς...όσοι πάνε γήπεδο μια φωνή 180 λεπτά
υγ. ...και αν δε γίνει αυτό στ' αρχίδια μας τα δυο,πάντα άρρωστοι με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ
υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα savvas gridlock

Διαφωνώ σε Γκρέκο, Βλαχοδήμο και Κοντρέρας. Ο Μανιάτης ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στα χαφ, να καλύπτει αριστερά τις επελάσεις του Χολέμπας. Ο Πίνο προπονήθηκε και είναι στην αποστολή. Τι να πω, 60 λεπτά δεν τα βγάζει? Ομοίως και ο Αριέλ, που σε τέτοια ματς σφίγγει και τα δόντια. Ο Σιόβς μπορεί να παίξει πιο πίσω, αφού ο Κοντρέρας τελευταία προπονείται στο ζειμπέκικο.

Αν τελικά έρθεις αύριο Καραισκάκη, ρίξε μια ειδοποίηση να τα πούμε γηπεδικώς. Το μέιλ εγγραφής σου το δουλεύεις?

Εικόνα indian

Ναι ναι είναι το προσωπικό μου μέηλ...
Δε νομίζω ότι διαφωνούμε στην ουσία πάντως...απλώς μίλησα με βάση το δείγμα γραφής του Μίτσελ μέχρι στιγμής...τί να δεις σε 3 παιχνίδια θα μου πεις ρε κωλόγαυρε;;;ε κουβέντα να γίνεται βρε αδερφέ!
Kαι οκ σίγουρα έχεις δίκιο για Μανιάτη στα χαφ και Ντιακιτέ δεξί μπακ με Σιόβα παρτενέρ του Μανωλά

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα savvas gridlock

Ναι μωρέ, εννοείται κουβέντα να γίνεται. Μήπως τα ξέρει όλα κανείς? Καβλάντα βαράμε με απόψεις, τίποτε άλλο. Ούτε φωστήρες είμαστε ούτε ειδήμονες...

Αν ανέβεις, άσε ένα μέιλ μέσω της επικοινωνίας του σάιτ και θα μιλήσουμε τηλεφωνικώς, να γνωριστούμε και τα συναφή.

Εικόνα red apple

Συγνώμη,,,,
Σλοβένο κόρακα μας έβαλαν;

αχαααααααααααααααααα

Τί μουνιά;