ΓΑΥΡΟΙ ΝΕΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΟΠΗΣ



Είναι πολλά αυτά που θα θέλαμε να πούμε, με αφορμή όσα βιώνουμε τον τελευταίο καιρό στον Θρύλο. Kάποια, τα πιο σημαντικά, τα έχει πει πολύ καλύτερα από εμένα πριν δυο μέρες ο Sak attacks
 
Αντί να προσθέσουμε κάτι άλλο σε αυτό το εξαιρετικό κείμενο, που όλοι πρέπει να διαβάσουν, θα ανατρέξουμε στο παρελθόν μας. Θα δούμε ένα ματς όχι και τόσο παλιό, που έχει μείνει στην ιστορία. Δεκέμβριος του 1987 και ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Παναχαική στο ΟΑΚΑ, στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1987-88. Ποια ήταν η κατάσταση του Θρύλου τότε?
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 21-12-1987
 

 
Ο Ολυμπιακός είναι προτελευταίος και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. Στις 27 Δεκεμβρίου 1987, ημέρα Κυριακή, 2 μέρες μετά τα Χριστούγεννα, σε περίοδο εορτών, που όπως όλοι ξέρουμε το Λεκανοπέδιο αδειάζει, ο προτελευταίος Ολυμπιακός παίζει με την τελευταία Παναχαική. Παραθέτουμε το ρεπορτάζ του αγώνα την επομένη.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 28-12-1987
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
-ΤΟΤΕ κόβαμε 61.000 εισιτήρια και γεμίζαμε το ΟΑΚΑ ενώ δεν είχαμε νίκη και κινδυνεύαμε να πέσουμε. ΤΩΡΑ κόβουμε 17.000 εισιτήρια κι έχουμε μισοάδειο το Καραισκάκη ενώ είμαστε αήττητοι -τουλάχιστον μέχρι πριν λίγο καιρό- και πάμε για το 15ο πρωτάθλημα σε 17 χρόνια και το 4ο αστέρι στη φανέλα.
 
-ΤΟΤΕ κόβαμε 61.000 εισιτήρια και γεμίζαμε το ΟΑΚΑ σε παιχνίδι που και να το κερδίζαμε, πάλι προτελευταίοι θα μέναμε στη βαθμολογία. ΤΩΡΑ έχουμε αράξει στην πρώτη θέση του πίνακα και κόβουμε 17.000 εισιτήρια, αφήνοντας μισοάδειο το Καραισκάκη.
 
-ΤΟΤΕ γεμίζαμε το ΟΑΚΑ για να κερδίσουμε για πρώτη φορά στη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο ίδιος ο προπονητής μας έβγαινε και έλεγε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς πως ''είμαστε τσίρκο''. Όχι μόνο δηλαδή δεν παίζαμε μπάλα, αλλά ακόμη και η Παναχαική έμοιαζε καλύτερη από εμάς στο χορτάρι. ΤΩΡΑ στο μισοάδειο Καραισκάκη γιουχάρουμε αν δεν βάλουμε 5 γκολ κι αν δεν έχουμε καμιά 20αριά τελικές σε κάθε αγώνα, με ισοπέδωση του αντιπάλου. Μία ήττα έχουμε στο πρωτάθλημα, έτσι?
 
-ΤΟΤΕ γεμίζαμε το ΟΑΚΑ, ενώ είχαμε επιθετική συγκομιδή 12 γκολ σε 12 αγώνες. ΤΩΡΑ έχουμε 49 γκολ σε 23 αγώνες, αλλά το Καραισκάκη είναι μισοάδειο, επειδή ''παίζουμε αμυντικά και αλλοιώνεται το DNA μας''.
 
-ΤΟΤΕ ο κόσμος γέμιζε το ΟΑΚΑ και στήριζε την ομάδα, επειδή έβλεπε έναν πρόεδρο να κάνει αβέρτα μεταγραφές. Ποιους παίκτες έπαιρνε? Τον Τσαλουχίδη, τον Τσιαντάκη και τον Πλίτση. ΤΩΡΑ το Καραισκάκη είναι μισοάδειο επειδή ο Τύπος που πρόσκειται στον Ολυμπιακό αναφέρει κινήσεις του Θρύλου για ορισμένους παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος. Σήμερα ακούς και διαβάζεις από οπαδούς του Ολυμπιακού ''ρε Μαρινάκη, για πόσο πρόβατα μας περνάς? Παντελονιάζεις λεφτά ρε λαμόγιο? Με τέτοια σαπάκια από την Ελλάδα θα μας κοροιδέψεις? Θέλουμε παικταράδες από Ευρώπη, αλλιώς γήπεδο δεν πάμε''.
 
Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Θα κλείσουμε αντιστρέφοντας τους όρους του παραπάνω ''παιχνιδιού''. ΤΩΡΑ ο γαύρος που συμπεριφέρεται με τον τρόπο που περιγράψαμε πιο πάνω, θεωρείται ξύπνιος, πως δεν έχει τσίμπλα στα μάτια και δεν τρώει το κουτόχορτο που του σερβίρει ο Μαρινάκης που κοροιδεύει και παντελονιάζει. ΤΟΤΕ ξέρετε πώς τους λέγαμε όλους αυτούς τους οπαδούς?
 
Δεν θα το πούμε. Σκεφτείτε το. Την ξέρετε την απάντηση. Την έχετε, αυτήν, μέσα σας. Ίσως σας βγει βλέποντας αυτό το βίντεο με τις φάσεις του αγώνα.
 

Σχόλια

Εικόνα nik7os

Αδερφέ Σάββα εκείνη την μέρα η Κηφισίας δεν ανέβαινε με τίποτα....
Πρέπει να είναι το μόνο ματς που έχασα γκόλ του Θρύλου - αν και μέσα - αφού μπήκα στο 15λεπτο...

ΥΓ. Μην συγκρίνεις φίλε μου τις εποχές...Σήμερα μόνο αυτοί που ακολουθούν την ομάδα - στα όποια εκτός έδρας επιτρέπεται - μπορούν να συγκριθούν με τότε...

Εικόνα savvas gridlock

Σιγουρα παντως αυτοι οι 61.000 ανθρωποι που πληρωσαν τοτε εισιτηριο για να δουνε το ματς, ουτε ηταν ολοι φορτωμενακηδες, ουτε πηγαιναν να δουν υπερθεαμα εφαμιλλο της σημερινης Πρεμιερ Λιγκ της Αγγλιας. Ειναι καθαρα προβλημα νοοτροπιας η σημερινη κατασταση, τουλαχιστον για τους γαυρους του Λεκανοπεδιου που δεν ειναι πανι με πανι οικονομικα.

Εικόνα giorgos

Εχω ζησει και τις δυο εποχες. Αυτο που εχω να πω ειναι οτι τοτε ήμασταν φτωχοι και τωρα νεοπλουτοι και δε μιλαω οικονομικα. Κακο το ενα κακό και το αλλο.
Το μεγαλυτερο κακο που εκανε ο Κοκκαλης στον κοσμο του Ολυμπιακου ειναι οτι καλλιεργησετο σαράκι που λεγεται "Ευρωπαικη καταξιωση" η οποια σαν επιδημια διαβρωσε ολο τον ιστο της νοοτροπιας του γαβρου οπαδου με αποτελεσμα να ξεχασουμε βασικες αξιες που μας προσδιοριζουν ως οπαδοι και να θεωρουμε δεδομενα πραγματα που καποτε μαχομαστε για να τα κατακτησουμε.

Εικόνα savvas gridlock

Kαλώς ήλθες Γιώργο. Πιστεύεις πως ήταν λάθος του Σωκράτη και το αποδίδεις στη νοοτροπία του ή πιστεύεις πως ''μας καλόμαθε'' που λέμε, σαν πατέρας που παραχαϊδεύει τα παιδιά του και καταλήγει στο να τα βλάπτει; Εγώ το δεύτερο πιστεύω, απλώς έχω ακούσει αρκετούς Ολυμπιακούς να κατηγορούν το Σωκράτη για το ότι μεγαλοπιανόταν π.χ. με το ''να πάμε στον τελικό του Champions League'', γι'αυτό σε ρωτάω.

Εικόνα giorgos

Καλως σας βρηκα αν και παρακολουθω το σαητ πολυ καιρο και το θεωρώ απο τα καλυτερα blog του Ολυμπιακου. Ειτε οφειλεται στη νοοτροπια του Κοκκαλη, είτε στην υπερβολικη του αγαπη, το κακο ειναι το ιδιο.
Φυσικα και δεν κατηγορω το Σωκρατη για την "αρρωστια της Ευρωπης" που μας εφερε. (Αν ειναι δυνατον να θεωρειται αρωστια αυτο.) Εμεις φταιμε σαν κοσμος του Ολυμπιακου, που το "ονειρο της Ευρωπαικης καταξιωσης" αφησαμε να εξελιχθει σε σαρακι υπο την εννοια οτι αλλαξε το DNA μας και παψαμε να ασχολουμαστε με τα "ταπεινα" εγχωρια, τα οποια τα θεωρησαμε δεδομενα και ξεπερασμενα για τη μυτη μας.
Κλασικη νοοτροπια νεοπλουτου που γεννιεται στη Δραπετσωνα... ξαφνικα βρισκεται στην Εκαλη και οταν περναει πότε πότε απο εκει που γεννηθηκε.. κοιταει αλλου και κανει ξυνιζει τα μουτρα του.
Επίσης δεν θεωρω τους Ολυμπιακους "παλιας κοπης" καλυτερους απο τους νεους.
Ιδιοι ειμαστε ολοι. Ισα ισα, οι πιο ξυνιλες μουρμουρες και ξερολες ειναι οι παλιοι και οχι ο οπαδοι των 15 πρωταθληματων και του Τσου Λου.

Εικόνα savvas gridlock

Το ''παλαιάς κοπής'' αφορά περισσότερο νοοτροπία, όχι ηλικία. Κάποιοι παλιοί ηλικιακά είναι για να τους κοπανάς με το τηγανόψωμο. Πολλά πιτσιρίκια σήμερα είναι όπως πρέπει και μπράβο τους. Αλίμονο αν δαιμονοποιούσαμε μία ολόκληρη γενιά που έρχεται από πίσω, λες και είμαστε γκρινιάρηδες-μίζεροι σκατόγεροι...

Εικόνα μαουνιέρης

Τί μου θύμισες, σύγγαυρε Σάββα, τί μου θύμισες! Και μιας και "επιτρέπεται" εδώ η κατάθεση προσωπικών αναμνήσεων, γράφω τα εξής:

Μεταπτυχιακός φοιτητής όντας τότε στη Γερμανία, παραμονές Χριστουγέννων, περιμένω το κορίτσι μου -που είχε την "ατυχία" να γίνει συζυγός μου αργότερα*- να έλθει να γιορτάσουμε μαζί. Από το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης την παίρνω και ανεβαίνουμε τραινάτοι σε κάτι γερμανούς φίλους στον Βορρά, στο Αμβούργο. Όταν φτάσαμε, ανοίγουμε τη βαλίτσα της, τακτοποιούμε τα πράγματά της, και κατόπιν ανοίγουμε και τη βαλίτσα μου, από όπου προς μεγίστην έκπληξή της βλέπει να βγάζω ένα ραδιόφωνο ικανού όγκου, μια μπακατέλα του κερατά, που έπιανε βραχέα και το είχα για να ακούω τα ματς του Θρύλου. Παρακαλώ τον οικοδεσπότη μας (έναν ευγενέστατο κύριο μιας κάποιας ηλικίας) να με "πετάξει" ώς το Μπλανκενέζε που ήξερα ότι έχει "μεγάλο άνοιγμα" (μια ώρα δρόμος από το Πόππενμπύττελ, όπου μέναμε) για να "πιάνει καλύτερα το ράδιο". Τί να κάνει ο άνθρωπος, με πήγε - παρά τις έντονες αποτρεπτικές κουβέντες της κυρίας μου και τα συνακόλουθα "μούτρα". Και όχι μόνο με πήγε ο καλός εκείνος άνθρωπος, αλλά και έκατσε σε ένα ωραίο ημιυπαίθριο καφέ και με περίμενε μέχρι να τελειώσει το ματς με την Παναχαϊκή, διασκεδάζοντάς το κιόλας, καθώς αυτός έπινε τις μπυρούλες του (χειμωνιάτικα...) κι έβλεπε εμένα να παρακολουθώ το ματς μέσα από έναν καταιγισμό από "αγγγγγκτ... γτγτγτγτρκρτφζξθγ... κλτρμνγργργρμρψταπλ...γτκτρμντγρκδρτα"! Και από κοντά μου ήσαν και δυό άλλοι πατριώτες (ναι, και γαύροι) που είχαν βρεθεί τυχαία εκεί ως τουρίστες, και είχαν αφήσει τις παρέες τους σύξυλες για ν' αφοσιωθούν και αυτοί στην ακρόαση. Το τί έγινε στα γκολ είναι πέραν πάσης περιγραφής. Ο γερμανός φίλος μου (λάτρης του φολκλόρ, όπως άλλωστε όλοι οι Γερμανοί) το κατευχαριστήθηκε. Δεν είχε ξαναδεί τέτοιο "πράμα". Ούτε του είχε τύχει να δει ποτέ τρία αφτιά στριμωγμένα και κολλημένα σε ένα ράδιο της συμφοράς να ακούνε ποδόσφαιρο. Πάντα μαθαίνει κανείς νέα πράγματα, πάντα σε περιμένουν νέες εμπειρίες - λέω...
Α ρε, Σάββα, τί μου θύμισες! Και σε παρακαλώ, στον αριθμό των γαύρων που παρακολούθησαν εκείνο το σημαδιακό μάτς, βάλε άλλους 3, για να μην σου πω 4 (με τον Γερμανό!).

* Ισοφάρισε και νίκησε την "ατυχία" της εκείνη με δύο "ευτυχίες": πρώτον έφερε στον κόσμο τον Δημήτρη, και, δεύτερον, δια του Δημήτρη έχει γίνει και αυτή γαύρα - καθότι μέχρι τότε δεν ήτανε... τίποτα!

Εικόνα savvas gridlock

Xαχα, ωραίος ρε Γιώργη. Πολύ όμορφη ιστορία. Και διδακτική, αφού αυτό είναι και το κεντρικό νόημα του άρθρου. Πώς ήταν παλιότερα ο κόσμος μας -στη μεγάλη του πλειοψηφία- και πώς έχει γίνει σήμερα. Οι Ολυμπιακοί νέας κοπής ας διαβάσουν όσα γράφεις κι ας προβληματιστούν. Το να αλλάξουν στάση, εγώ το βλέπω αδύνατο πια.

Παρένθεση: για ρίξε καμιά συμβουλή, πώς έψησες την κυρά κι έγινε γαυρίνα? Εγώ το παλεύω, αλλά ΔΕΝ...

Εικόνα tsalouxidis

Αυτό το Εθνικός-ΟΦΗ 9.992 εισιτήρια θα το σχολιάσει κανένας;
ΥΓ. και μιας που είπα εθνικός, το καλύτερο γκολ του Αλεξανδρή και από τα καλύτερα αεροπλανικά της ιστορίας παγκοσμίως έχει μπει με αντίπαλο τον Εθνικό. Σέντρα και κάτι ανάμεσα σε ψαλίδι-γυριστό -ο Αλεξανδρής έχει γυρίσει διαγώνια- με το αριστερό πόδι στο αριστερό δοκάρι της εστίας μπροστά στη θύρα 7. Θα'ταν ωραίο να το ξαναδούμε

Εικόνα savvas gridlock

Στο ίδιο ματς είναι το γκολ του Αλεκάρα που λες με την παράσταση του Φέλιξ, αυτό πήγα να πω, αλλά η σύνδεση μας έκανε νερά. Εδώ

http://www.youtube.com/watch?v=k-lejqZr2J0

Εικόνα tsalouxidis

Μπράβο ρε μάγκες. Αυτό το γκόουλ το'χα δει μια φορά τότε και μου'χει μείνει ανεξίτηλο. Επήγε εντελώς άπατο στην ιστορική μνήμη. Μέχρι πριν από 10 χρόνια ο Αλεξανδρής το μνημόνευε ως το καλύτερό του. Σε κάποια φάση βαρέθηκε να τονε ρωτάνε "με ποίον;πότε;" κι άρχισε να λέει για 'κεινο με τον Άγιαξ.
Από τότε που θυμάμαι τον Ολυμπιακό, ας ούμ κάπου 89-90, απ'όλους τους παίκτας, ακόμα και τους ασημαντότερους, έχω κάποια ανάμνηση. Έπαιξε ο Αμποάγκουε στον Ολυμπιακό και σκόραρε κιόλας; Το ελάφι της Αλ Αχλί; Εγώ νόμιζα ότι σε κάποια φάση απλά μεταμορφώθηκε στον Αμπονσά

Εικόνα clark gheibol

χαχαχα, έτσι είναι, πάντα ο άμπαλος μαύρος μεταμορφωνόταν σε έναν άλλο πριν φύγει από το λιμάνι. Τώρα φοράει τα μούτρα του Ντρίσα Ντιακιτέ

Εικόνα savvas gridlock

Ο Καρεμπές μπαίνει σ'αυτήνανε τη γκατηγορία?

Εικόνα Hank

Οχι, αυτος ητανε Μαορί. Ηθελε για πρωινο εναν καρχαρια, εναν Οκκα, και μετα έναν Καφέ.
(γάτε, το ίδιο είναι, μια ράτσα ειναι ολοι αυτοι)

Εικόνα clark gheibol

ανήκουν όλοι στη ράτσα των ανθρωποφάγων, όπως ο Κάιλ ο Χάινς καλή του ώρα

Εικόνα savvas gridlock

Πήγαμε να δούμε τη μεγάλη ομάδα του ΟΦΗ στο Καραισκάκη. Εγώ πάλι όποτε λέω Εθνικός, το μυαλό μου πάει στον Αμποάγκουε. Τι γκολάρα είχε βάλει, τι τούμπες... Μαγεία εκείνο το απόγιομα Σαββάτου για όσους ήμασταν μέσα.

Εικόνα VASILIS7

ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΠΑΙΖΑΜΕ ΜΕ ΔΙΑΓΟΡΑ ΡΟΔΟΥ ΣΤΟ ΟΑΚΑ .55.000 ΓΑΒΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑ 0-0 . ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ 80.000 ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΙΣΟΠΑΛΙΑ 2-2. ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΖΗΣΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΤΡΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗΣ , ΣΟΥ 'ΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΦΑΠΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΟ . ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΗ ΘΥΡΑ 7, ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΓΑΒΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΝΑΝΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΩΝ .

Εικόνα savvas gridlock

Καλώς ήλθες φίλε. Να γράφεις πιο συχνά εδώ...

Εικόνα Mhtsaras

Ο κυρ Ρεντ(φιλαράκι σόρι που σε λαλώ έτσα αλλά δε γκζέρω τόνομά σου)σίγουρα θα υποννοάει ούλους δάφτους τους τεχάρπαστους(σόρι ρε συ Τεχάρπαστε)που τρώνε πσωμάκι στη μπλάτη του Γάβρατσου ούλα δάφτα τα έτη !
Και ακπγοιανοί από δάφτους και κράκσεμο φάγανε, και κσύλο φάγανε και άλλα πολλά πάθανε αλλά πού να βάνουνε μνυαλό...
Άμα έχεις μάθει να κονομάς στη μπλάτη ταλλουνού δύσκολα αλλάζεις άποπσες...
Μόνο που εμείς εδανά μέσα φιλαράκια κάμωμε τη γκάβλα μας και μιλάμε ΜΟΝΟ για το Γάβρουλα και τα σεστήματα πόχωνε στηθεί για να μας αντιμετωπίσουνε !Μνιας και δε μποράνε να μας αντιμετωπέπσουνε στο γέπεδο το πάνε αλλιώς το πράμα...
Επίσης να κσεκαθαρέπσωμε και να επισημάνωμε ότι εδανά μέσα εμείς δε βρήκαμε το ''Ολεμπιακόμετρο'' έτσα για να πούμε πγοιος είναι πγιο πολύ Ολεμπιακός από τον άλλονα αλλά επισημαίνωμε το πού βαίνει μνια κατάστασις και το πού καταλήγει...
Πολλοί από μας επηρεάζονται από το πρωινό δγιάβαζμα των φυλλάδωνε στο περίφτερο και από τον οχετό της Δαβάκης και από άλλους σταθιμούς γενικώς...
Μεν μπγιάνεστε κορόιδα μάγκες !Ο Πάρεδρας είναι πγιο Γάβρος απούλους και μάιστα άρρωστας !Κι εγώ περμένω να ιδ΄'ω τι θα γενεί με το Μίτσελο του χρόνου...Υπομονή ,προζμονή και καρτερικότης !
Νομίζω ότι θα μπούμε σε νέες γραμμές και θα δγιώκσουμε μακριά από το Ναό τα παρτάλια, τους ΑΡΔίτες κι ούλους όσους κονομάνε στη μπλάτη μας και στη μπλάτη του Θρύλατσου !
Κι όπως λαλεί κι ο Ινδιάνος...
ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΕΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ !

Εικόνα indian

Καλημέρα κι σ ευχαριστώ για το άρθρο φίλε Σάββα...τί άλλο να πει κανείς...
αυτό που με πειράζει περισσότερο δεν είναι το ότι δε γεμίζει το γήπεδο, το ότι έχει 20.000 ή 10.000 κόσμο σήμερα...στην τελική καταλαβαίνω πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι, το κόστος του εισιτηρίου, των μετακινήσεων, τις απαιτήσεις της εποχής...θυμάμαι μαθητής γυμνασίου και λυκείου ήμουν και είχα τα λεφτά τουλάχιστον 2 φορές το μήνα κάνω το ταξίδι να δω το γαύρο μου είτε εντός είτε εκτός...σήμερα είναι πολύ δύσκολο για όλους μας αυτό...αλλά ΔΕΝ ανέχομαι ρε πούστη μου αυτοί που πηγαίνουν στο γήπεδο να γκρινιάζουν κιόλας...έλεος ρε μαγκες έλεος
είσαι φοιτητής, έχεις την τύχη ( ή την ατυχία...) ο μπαμπάς να σου έχει πάρει renault clio, όλοι γύρω σου κυκλοφορούν με τα πόδια,με ποδήλατο ή με 3άρα κι εσύ τί κάνεις;γκρινιάζεις και θες μίνι κούπερ...εεεεε άαααντε στο καλό...

υγ.ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα savvas gridlock

Υπάρχουν αρκετοί καλομαθημένοι σε αυτήν τη χώρα, πέραν και του Ολυμπιακού, Μάνο. Ας πιστεύουν ό,τι γουστάρουν για το κάθε θέμα, αρκεί να μην κάνουν κακό στον Ολυμπιακό, στο θέμα που συζητάμε τώρα. Εκτός αν περάσουμε στην παράνοια του ''κάνουν καλό οι αποδοκιμασίες σε παίκτες την ώρα του αγώνα και η αποχή από το γήπεδο ενώ έχουμε 15 πρωταθλήματα σε 17 χρόνια, επειδή μας κοροιδεύουν''.

Εικόνα Mr. Red

Καλημέρα σας,
εγώ δεν συμφωνώ με το συγκεκριμένο άρθρο και το βρίσκω άκρως διχαστικό,
μπορώ και γω να θυμίθω παραδείγματά από τα πέτρινα χρόνια που ούτε το γήπεδο γέμιζε και χειροκροτούσαν γκολ αντιπάλων όπως τη χρονια με τον Απολλωνα Αθηνών (1995-96)που κάποιοι χειροκρόταγαν τα γκολ του Ντέμη Νικολαίδη (εσείς που είστε Ολυμπιακοί παλαιάς κοπής όπως λέτε θα το θυμάστε).
Δεν θέλω να ξεφύγω από το θέμα και να θυμιθώ άλλα σκηνικά των "πέτρινων" χρόνων που να αποδεικνίουν ότι δεν ήταν τα πράγματα στην δεκατία χωρίς πρωτάθλημα μόνο έτσι όπως τα λέτε αλλα υπύρχαν και περιόδοι που γινόντουσαν και "νεογαυρικά" σκηνικά όπως φαντάζομαι θα χαρακτηρίζατε....
Τώρα για τον πρόεδρο το πρόβλημα δεν είναι τα λεφτά που βάζει ή που δεν βάζει το πρόβλημα για μένα είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει ένα ποδοσφαιρικό πλάνο, σου φεύγει πχ το δεξί σου μπακ και συ αντι να έχεισ κοιτάξει να καλύψεις το κενό βαφτίζεις χαφ δεξι μπακ και συνεχίζεις..., λέμε από το καλοκαίρι ότι δεν αντικαταστήσαμε τους Ορμπάιθ-Μακούν με ΕΝΑ άλλο χαφ και μας έλεγε ο Πρόεδροσ ότι είμαστε πλήρης, μπορώ να σου πω και άλλα παραδείγματα αλλα δεν θα κάνω εγώ τον προπονητή.
Αφού όλοι λοιπόν οι (νεο)γαυροί τα λέγαμε αυτα ερχόμαστε στο σήμερα να κατηγορούμεθα από άλλους αδερφούς μας που μάλλον έχουν ανακαλύψει το μέτρο της Ολυμπιακοφροσύνης..... επειδή δεν μας αρέσει μία άρρωστη κατασταση και μία κατα συρροήν κοροιδία
ξέρω ξέρω αμα φύγει ο πρόεδρος (αλήθεια γιατί να φύγει επειδή του λέμε 2-3 αλήθειες και στραβώνει από την στιγμή που έχει ακούσει χειρότερα μεγάλος ο Σωκράτης Κόκκαλης) θα γίνουμε σαν τους άλλους μες τα χρέη θα παλεύουμε για την κατηγορία κλπ κλπ λες και είμαστε κανας Πλατανιάς...
Τελος πάντων ο καθένας έχει την γνώμη του και προφανώς δεν συμφωνούμε προσέχτε μόνο τους χαρακτηρισμούς σας για μερίδα του κόσμου του Ολυμπιακού που απλά τυχαίνει να έχει διαφορετική άποψη από εσάς σε κάποια θέματα
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Φιλικά

Εικόνα dono

Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον την συζήτησή σας και έχω να προσθέσω 2-3 πραγματάκια
1. Το παράδειγμα του Νικολαίδη που γράφεις είναι παντελώς άκυρο. Ο παίκτης χειροκροτήθηκε στο γκολ γιατί όλες οι φυλλάδες της εποχής την προηγούμενη ημέρα του ματς έγραφαν για κλεισμένο παίκτη απο τον Ολυμπιακο, άρα και καλά ήταν το καλως ήρθες. Έχουν υπάρξει και άλλες ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν με τον Βρύζα για παράδειγμα. Το σχέση έχει αυτο με το να χειροκροτεί το μισό γήπεδο τα γκολ του Άρη και του Ατρόνητου; Θα πάρπυμε μήπως τον Δημούτσο και δεν το ξέρω;
2. Ποιός ο λόγος και το αποτέλεσμα μετά από γιούχα παίκτη κατά την αλλαγή του; Τον βοηθάς κάπως; Ο προπονητής που τον χρησιμοποιεί ξέρει λιγότερα πράγματα από εμάς;
3. Υπάρχει ιστορική και αβυσσαλέα διαφορά της τωρινής κατάστασης με αυτή που βιώσαμε στα πέτρινα χρόνια. Πες μου αλήθεια πόδοι από της νέας κοπής οπαδοί της ομάδας μας θα άντεχαν ΣΗΜΕΡΑ 10 χρόνια χωρίσ πρωτάθλημα; Πόσοι από συτούς θα πήγαιναν στο γήπεδο και πόσοι από αυτούς θα συνέχιζαν να είναι οπαδοί μας;

Εικόνα savvas gridlock

Δεν το έγραφαν απλώς. Ήταν κλεισμένος. Κρα έκανε να έρθει. Μετά ανέβασε την προσφορά ο Τραχανάς και υπέγραψε στην ΑΕΚ, ανακαλύπτοντας πως μόνο εκεί ήθελε να πάει εξ αρχής και ενθυμούμενος ότι παλιά ήταν ταμίας στην Φλορίτζιναλ Αλεξανδρούπολης. Θα τα βάλουμε αναλυτικά κι αυτά. Για το πότε μην ρωτάς, στο πρόγραμμα είναι...

Εικόνα Mr. Red

για το 1 έχεις δίκιο και εγώ γι αυτο πιστεύω τον χειροκροτήσαν, η ιστορία όμως εδειξε ότι κάναν μαλακία όποιος και να ήταν ο λογος, στην τελική εις βάρος του Ολυμπιακού σκόραρε.
2 πανω κάτω το ίδιο λέω αδερφέ σε άλλο σχόλιο πιο κάτω
3 θα γινόταν ξεσκαρτάρισμα, είναι κουβέντα που κάνουμε πολλές φορές με τα φιλαράκια και καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ΟΠΑΔΙΚΑ το γήπεδο και τα πρωταθλήματα μας κάνανε κακό
το ξαναγράφω οπαδικά και καταλαβαίνετε πως το λέω μην δω και κανα σχόλιο ότι θέλω και το κακό της ομάδας θα φουντάρω από το μπαλκόνι

Εικόνα savvas gridlock

Εννοείται πως μπορείς να λες και να γράφεις ό,τι θες, αλίμονο...

Εικόνα dono

Εξάλλου είμαστε οπαδοί του Ολυμπιακού ΟΛΟΙ μας

Εικόνα dono

Εννοείται ότι κάναμε μαλακία που τον χειροκροτήσαμε αυτόν και τον οποιονδήποτε άλλον
Δεν υπάρχει περίπτωση από εδώ μέσα να ακούσεις κάτι τέτοιο
Από την στιγμή που έχεις επιχειρήματα και δεν βρίζεις (άσχετο αν εγώ συμφωνώ ή διαφωνώ) όλα είναι οκ

Εικόνα savvas gridlock

Καλημέρα.

Το νόημα του άρθρου δεν είναι πως όποιος κάνει κριτική στο Μαρινάκη είναι νεόγαυρος, ούτε πως πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην φύγει και μας παρατήσει. Το άρθρο δεν αφορά τον χ,ψ Μαρινάκη,Κόκκαλη ή Κοσκωτά, που είναι αναλώσιμοι ιστορικά ως πρόεδροι και έρχονται και παρέρχονται. Το άρθρο απευθύνεται στον κόσμο μας. Συγκεκριμένα απευθύνεται στη μερίδα του κόσμου μας που έχει γίνει μίζερη, απαιτητική και ''δύσκολη'' σε όλα και για όλα όσα αφορούν τον Ολυμπιακό. Προφανώς υπήρχαν πολλά παιχνίδια από το 1987 ως το 1996 που η έδρα μας δεν ήταν γεμάτη με κόσμο. Το θέμα είναι ότι τότε όποιος μπορούσε να πάει στο γήπεδο, πήγαινε δίχως να νοιάζεται για το αν έχουμε ξεκάθαρο αγωνιστικό-διοικητικό πλάνο, αν πήραμε αριστερό εξτρέμ στη θέση του τάδε που έφυγε ή αν κονομάει και παντελονιάζει ο χ,ψ πρόεδρος. Τουλάχιστον έτσι το εισέπραττα εγώ, ως γενικότερο κλίμα, χωρίς να ξέρω όλους τους οπαδούς του Ολυμπιακού σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Σήμερα υπάρχουν αρκετοί γαύροι που ενώ μπορούν να πάνε γήπεδο -δεν ζορίζονται τόσο πολύ οικονομικά, ούτε μένουν μακριά, ούτε είναι άρρωστοι κ.ο.κ.-, επιλέγουν να μην το κάνουν, για να περάσουν ένα ''μήνυμα δυσαρέσκειας'' στον εκάστοτε πρόεδρό μας. Σήμερα υπάρχουν γαύροι που γιουχάρουν αν δεν κερδίσουμε με 5 γκολ σε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο για 90 λεπτά. Αυτή είναι η μετάλλαξη που παρατηρείται και κατά την άποψή μου η αλλαγή αυτή μας οδηγεί προς το χειρότερο. Αν είναι ενοχλητικό το ότι την επισημαίνω και ακούγεται βαρύς ο χαρακτηρισμός ''γαύροι νέας κοπής'', όπου το ''νέας'' δεν αφορά την ηλικία, αλλά την καινούρια νοοτροπία που παρατηρείται σε αρκετούς φιλάθλους-οπαδούς μας, σκέψου πόσο ενοχλητικό είναι το να ακούμε εγώ και άλλοι τους χαρακτηρισμούς ''τσάτσος'', ''υπάλληλος'', ''αβανταδόρος'' κι ένα κάρο τέτοιες ''σοφίες'', όποτε υπερασπιζόμαστε απόψεις σαν τις παραπάνω για μια διοίκηση ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΩΣ ΤΩΡΑ. Εκτός κι αν υπάρχει επιλεκτική ευαισθησία προς τους χαρακτηρισμούς κάποιων Ολυμπιακών προς άλλους Ολυμπιακούς, ανάλογα με το αν συμφωνούμε με το περιεχόμενο της κριτικής που ασκείται. Σε κάθε περίπτωση, το ''γαύρος νέας κοπής'', όσο αρνητικά κι αν χρωματίζεται από εμένα, είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα, αφού φαινόμενα σαν κι αυτά που βιώνουμε τελευταία δεν υπήρχαν παλαιότερα στην κερκίδα μας. Δεν πιστεύω να το αμφισβητείς αυτό. Οι άλλοι χαρακτηρισμοί, ''τσάτσος'' και ''υπάλληλος'', για όποιον ίσως πει και κάναν καλό λόγο για τη διοίκηση και για τις ενέργειές της σε ένα θέμα, ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας. Αντικειμενικά, αφού εγώ δεν ξέρω κανέναν ''τσάτσο''. Αν εσύ ξέρεις κάποιον οπαδό που πληρώνεται για να αβαντάρει το Μαρινάκη, ευχαρίστως να μας τον υποδείξεις.

Φιλικά και εννοείται πάνω από όλα και από όλους ο Ολυμπιακός.

Εικόνα Mr. Red

Αδερφέ Σάββα θα ξεκινήσω από το τέλος λέγοντας πως και για μένα είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα το "υπάλληλος" ψάξε σε κανα site δικό μας και θα δεις διαφορους Οπαδούς -δημοσιογράφους καριερίστες που κάνουν copy-paste τα non paper για τον αγαπητό Λουκά Βύντρα... δεν θέλω να επεκταθώ πάνω σε αυτό περισσότερο.
Για την νοοτροπία της εξέδρας έχεις πολλά δίκια και στα περισσότερα συμφωνώ και αν είναι να κράξεις ή μην πας γήπεδο ή περίμενε να τελειώσει και κάνε ότι σε εκφράζει όχι όσο προσπαθεί η ομάδα, τώρα αυτό με τα 5 γκολ και την μπαλάρα μάλλον το αναφέρεις σαν παράγειγμα γιατί φέτος δεν θυμάμαι να παίξαμε και πουθενά μπαλάρα (εκτός από ένα ημιχρονο στη τούμπα που εγώ θεωρω ότι παίξαμε πολύ καλά)
Ένας οπαδός που είναι δυσαρεστημένος μπορεί να εκφραστεί όμως και πως;
Αν δεν πάει γήπεδο καλόμαθε στα πρωταθλήματα
Αν παέι και κράξει παικτες νεόγαυρος
Αν πάει και κράξει διοικηση θέλει το κακό του Ολυμπιακου
Δεν βάζω αυτοσκοπό το κράξιμο αλλά δεν έχεις παιξει φέτος μπάλα, έχεις καταστέψει το ρόστερ της ομάδας σε σχεση με περυσι, δεν κέρδισες Χαριλάου,Τούμπα, ΟΑΚΑ (για μένα ήταν σαν να χάσαμε) αποκλείστηκες από κατώτερη ομάδα στην Ευρώπη και επειδή θα πάρουμε το Πρωτάθλημα ελλείψη 2ου είναι όλα μέλι γάλα... ε δεν είναι ρε αδερφέ

υγ Δεν ξέρω αν έχετε κατηγορηθεί για τσατσοι κλπ κλπ εγώ δεν τα αποδέχομαι και γι αυτο έχω μπει και στη διαδικασία να κάνουμε αυτόν το διάλογο -προς αποφυγήν παρεξηγήσεων

Εικόνα savvas gridlock

Ας το πούμε απλά. Αν μπορείς να πας γήπεδο, πας. Εκεί στο γήπεδο, αν θες φωνάζεις και βοηθάς την ομάδα. Αν δεν σε εμπνέει, τουλάχιστον δεν την γαμάς με την γκρίνια και τη γιούχα στοχευμένα σε συγκεκριμένους παίκτες την ώρα του αγώνα. Εδώ έχουμε φτάσει σε σημείο να τρώμε γκολ και κάποιοι να πανηγυρίζουν και δεν εννοώ μόνο το ματς με τον Ατρόμητο. Εννοώ πολλά παιχνίδια. Αν κάποιος περιμένει να χάσει η ομάδα για να πανηγυρίσει που δικαιώθηκε στην καταστροφολογία του, να το γαμήσουμε να ψοφήσει. Ούτε καμιά φιλοσοφία πουλάω, ούτε κάτι τρομερά δύσκολο να το πιάσει κανείς λέω. Είσαι οπαδός, άρα θες το καλό της ομάδας. Ας σκεφτούν όλοι αυτοί που συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται, αν όντως θέλουν το καλό της ομάδας ή θέλουν περισσότερο να ικανοποιήσουν τις εμμονές τους...

Εικόνα indian

Φίλε μου, ωραίος στο σχόλιο σου...
απλώς,το θέμα δεν είναι αν γεμίζει το γήπεδο ή το χειροκρότημα στον αντίπαλο ή η γιούχα...το θέμα είναι οι συνθήκες που διαμορφώνουν κάτι τέτοιο...δεν είναι το ίδιο να συμβαίνει αυτό σε μια περίοδο όπου λαμόγια έχουν τοποθετήσει λαμόγια να διοικούν την ομάδα με σκοπό την εξαφάνιση της με το να συμβαίνει σε μια περίοδο όπου αποδεδειγμένα η ομάδα απέχει έτη φωτός από τους αντιπάλους της...πρόσεξε, δε λέω εντάξει είμαστε με διαφορά μπροστά, ας προσκυνήσουμε προέδρους και παρατρεχάμενους...Γαύροι είμαστε, πάντα θέλουμε το παραπάνω,το καλύτερο για την ομάδα...αν όμως βάλεις κάτω τις δεδομένες συνθήκες, τις εντολές-κατευθύνσεις της ουέφα για οικονομική εξυγίανση,έλεγχο,ακαδημίες, τότε καλό είναι να έχουμε υπομονή τουλάχιστον...φυσικά και έγιναν/γίνονται λάθη στο σχεδιασμό της ομάδας..πολλοί θα πουν ότι δεν υπάρχει καν σχεδιασμός...εγώ θα πω οκ,το συζητάμε και το δηλώνουμε χωρίς να πληγώνουμε την ομάδα μας...τώρα όποιος παραμυθιάζεται από μμε κτλ και θέλει αήττητος πρωταθλήματα και κάθε ματς 5αρες και μπαλάρα, προφανώς δεν ξέρει από ποδόσφαιρο, δεν αγαπάει τον Ολυμπιακό αλλά μόνο τις νίκες...
το θέμα των νεόγαυρων, όπως και να το κάνουμε είναι υπαρκτό...και ΔΕΝ έχει να κάνει με την ηλικία...υπάρχουν νεόγαυροι 60ρηδες,40ρηδες,20ρηδες...είναι θέμα νοοτροπίας...Δεν είμαι πελάτης, δεν έχω πάντα δίκιο, δεν πληρώνω εισιτήριο και άρα θα λέω ότι θέλω...είμαι ΓΑΥΡΟΣ, ο ΘΡΥΛΟΣ είναι η κ@υλ@ μου και πολλά πολλά περισότερα ακόμα...μια περίοδο είχα κόψει το γήπεδο γιατί δεν άντεχα να βλέπω τύπους με τα κινητά και τις φωτογραφικές να τραβάνε τον εαυτό τους και την κερκίδα...ρε είμαστε καλά;...

υγ.ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα savvas gridlock

Είσαι ωραίος ρε μάγκα. Πιάνεις την ουσία με τα εύστοχα σχόλιά σου...

Εικόνα Mr. Red

Αδερφέ Indian
λάθη πάντα θα γίνοντε από όλους αλοίμονο,
μακάρι να έβλεπα ένα πλάνο έναν σχεδιασμό και ας είχε λάθη.
εγώ αυτό που βλέπω τώρα είναι ένα πασάλημα (νομίζω πως παίζει ρολο ότι είναι και οι άλλοι ανύπαρκτοι και αυτό για τα έτη φωτός που λες γίνεται γιατί πάνε και οι άλλοι προς τα πίσω νομιζω και όχι γιατί φύγαμε εμείς μπροστά τουλάχιστον τα 2 τελευταία χρόνια) και καμία διάθεση φέτος να γίνει ομάδα. Μακάρι του χρόνου να αλλάξει ρότα ο Βαγγέλης και όχι όλα να κρίνοντε βάση μόνο του αποτελέσματος αλλα βάση του γενικού πλάνου γιατί και αυτος "νεογαυρίζει" την μία μας λέει ότι αλλιώς ονειρεύται και αυτός τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ (αλήθεια τότε γιατί τον πείτραξε το σύνθημα?)και από την άλλη έλεγε αυτά:
http://www.olympiacos.org/video-gallery/16303/diloseis-baggeli-marinaki-...

Εικόνα indian

Αδερφέ, συμφωνώ μαζί σου στο ότι η τεράστια απόσταση μας από τους άλλους στην Ελλάδα οφείλεται κατά πολύ και στην ανυπαρξία τους...
Διαφωνώ στο ότι δεν υπήρξε σχεδιασμός φέτος...άλλο θέμα το αν βγήκε ή όχι για τους χ,ψ λόγους...το συζητάμε κι αυτό ανά πάσα ώρα και στιγμή...
Τέλος, δε νομίζω ότι κρίνει και η διοίκηση και εμείς, κρίνουμε με βάση το αποτέλεσμα...αν ήταν έτσι θα έδιωχνε το Ζαρντίμ;;...άποψη μου ότι κακώς τον έδιωξε αλλά οκ, άλλη κουβέντα κι αυτή...

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα Tyxarpastos

Το κακό είναι ότι ο Ολυμπιακός, δυστυχώς, έγινε μόδα και έτσι πολλοί έγιναν ολυμπιακοί από μόδα.

Εικόνα savvas gridlock

Έτσι ακριβώς. ''Μοδάτοι'' οπαδοί στην ομάδα του λαού, δεν χωρούν. Σε άλλες ομάδες θα ταίριαζαν περισσότερο...

Εικόνα red apple

Πρωκτορείο ΟΠΑΠ, ώρα 20:45, χθες, Δευτέρα.

Ο Βασίλης, νεαρό παιδί είναι Γαύρος και μας μίλαγε για την πίκρα του από το ματς με την Λεβάντε, όπου έφαγε τη βροχή για να βλέπει ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΜΑ. Είχε διαρκείας από το 2003. Πέρυσι, μαζί με άλλα 10 άτομα, φίλους του, όπως μου είπε αποφάσισαν να μην ανανεώσουν την κάρτα τους με το αιτιολογικό οτι ο Μαρινάκης τους κοροιδεύει, δεν κάνει μετεγγραφές η ομάδα δεν παίζει μπάλα και ο πρόεδρος ενδιαφέρεται μόνο για να πάρει τα 20 μύρια.

Τον ρωτάω: Δηλαδή, Βασίλη, είσαι από εκείνους που λένε οτι ο Μαρινάκης παντελονιάζει τα λεφτά;

Προσπαθεί να στρέψει αλλού την συζήτηση κι εγώ επιμένω 7 φορές έως ότου ψελλίζει οτι "να, δεν ξέρω τί γίνεται και τί κάνει ο Μαρινάκης..."
Επομένως, του λέω ο Μαρινάκης παντελονιάζει τα λεφτά και κοροιδεύει τον πελάτη-οπαδό που έχει ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ.
Δεν βγάζει μιλιά.

Του εξηγώ για τα δεδομένα της εποχής, τις συγκυρίες στην Ελλάδα, την παραδοσιακή αδιαφορία του Ολυμπιακού στο Ουέφα, το φαινάνσιαλ φερ πλέι της Ουέφα και τους νέους κανόνες οικονομικής διαχείρισης των ΠΑΕ...

Σαν να κλονίστηκε...
Έφυγε βιαστικά, επειδή τον κάλεσαν στο σπίτι του.

"Θα τα πούμε Αδάμ", μου λέει... "Μ ενδιαφέρει να ακούσω τη γνώμη σου"...

Θα τον ξαναβρώ και θα ενημερώσω για την πρόοδο.

ΈΤΣΙ ΉΤΑΝ ΤΟΤΕ, ΣΑΒΒΑ.
Πηγαίναμε μαζικά στο γήπεδο για να δούμε την ΦΑΝΕΛΛΑ, με την ομάδα να βολοδέρνει.
Πονάγαμε, αλλά είμασταν υπερήφανοι γιατί υποστηρίζαμε τη μεγαλύτερη ομάδα της χώρας

Εικόνα dono

Πιο επίκαιρο άρθρο ΔΕΝ υπάρχει...
Αλλά μην ανησυχείς. Αντίλογο πάντα θα έχουν. Κάποια μλκ σκαρφίζονται πάντα οι νεόγαυροι για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Εδώ έχουμε φτάσει σε σημείο στους τελευταίους εντός έδρας αγώνες να πανυγηρίζουμε τα γκολ των αντιπάλων...