ΡΕΝΤΗ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ PART 1



Συνεχίζουμε από εκεί που είχαμε μείνει στο θέμα ''χούντα και Ρέντη''. Υποχρεωτικά πρέπει να ρίξετε μια ματιά σε αυτό, ώστε να γίνουν κατανοητά όσα θα ακολουθήσουν.
 
Χώρος δικός μας λοιπόν υπήρχε στου Ρέντη, αγορασμένος με χρήματα του Θρύλου και αιωρούνταν και αρκετά σχέδια για να χτίσουμε γήπεδο σε αυτόν τον χώρο ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ τη χούντα. Για να γίνει ακόμη πιο σαφές το πόσο αναγκαίο ήταν να αποκτήσει γήπεδο ο Ολυμπιακός, παραθέτουμε άλλο ένα χαρακτηριστικό απόκομμα εφημερίδας
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 6-10-1964
 

 
Δηλαδή έπαιζε ο Ολυμπιακός ως ''γηπεδούχος'' στο Καραισκάκη και από το κάθε ματς έβγαζαν περισσότερα χρήματα η φιλοξενούμενη ομάδα και το Δημόσιο. Έτσι κονομάγανε όλοι στην πλάτη του λαού του Θρύλου και έχτιζαν γήπεδα και εγκαταστάσεις τα υπόλοιπα Σωματεία.
 
Με σχέδια για γήπεδο 70,75, ακόμη και 100 χιλιάδων θέσεων από την τότε διοίκηση Ανδριανόπουλου λίγους μήνες πριν το πραξικόπημα, φτάνει η 21η Απριλίου του 1967. Όπως ήταν λογικό, τα πάντα βαλτώνουν για λίγους μήνες, μέχρι να αποκατασταθεί η νέα αθλητική αρχή στο πόστο της. Αρχίζει η επόμενη σεζόν, 1967-68 και ο Ολυμπιακός κατακτάει το πρωτάθλημα στην κολύμβηση το Σεπτέμβριο του 1967. Σε μια εκδήλωση για τον εορτασμό αυτού του τίτλου στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου, παρευρίσκεται ο τότε ΓΓΑ Ασλανίδης και διαβάζουμε τα παρακάτω στον Τύπο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 2-10-1967
 

 

 
Η διοίκηση του Θρύλου ζητά βοήθεια από το Κράτος για την αγορά επιπλέον 15 στρεμμάτων στην περιοχή του Ρέντη και ο Ασλάνας απαιτεί να του στείλουν ''το αίτημα'' επισήμως για να επιληφθεί. Φυσικά, δεν θα προλάβει ο ''πατριάρχης'' του Ολυμπιακού να κάνει τίποτε, αφού 2 μήνες μετά με το έτσι θέλω η χούντα θα τον διώξει από την ομάδα, όπως έχουμε ήδη δει.
 
Με τη νέα διοίκηση των χουντοειδών Μπουζάκη-Παπαποστόλου, οι ''Επαναστάτες'' στην ''κυβέρνηση'' αισθάνονται πιο ασφαλείς. Έτσι, λίγες μέρες αργότερα ο Παττακός δίνει συνέντευξη στο ΦΩΣ και αφού δηλώνει για μία ακόμη φορά γαύρος -στα λόγια-, τάζει ''αμέριστη βοήθεια'' ώστε να αποκτήσει γήπεδο ο Θρύλος.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 28-12-1967
 

 

 

 

 

 
Οι Μπουζάκηδες αρχίζουν να ψάχνονται για την αγορά αυτών των επιπλέον στρεμμάτων.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 16-1-1968
 

 
Με τα πολλά, έναν μήνα αργότερα θα φτάσουμε στην περιβόητη ''τελετή'' που οργάνωσαν τα χουντοειδή στα γραφεία του Ολυμπιακού για να ανακοινώσουν δημοσίως την πρόθεσή τους ''να χτίσουμε γήπεδο στο μεγάλο Ολυμπιακό''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 24-2-1968
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
''Στάδιον 21ης Απριλίου'', λοιπόν, με πρόβλεψη για κολυμβητήριο, γήπεδο μπάσκετ, αίθουσες για πυγμαχία και αρκετές άλλες εγκαταστάσεις. Οι Παττακός-Ασλανίδης ανακηρύσσονται ''επίτιμοι ηγέτες'' του Ολυμπιακού, όχι βέβαια από τον κόσμο του Θρύλου, ούτε από μία αιρετή διοίκηση που θα αναλάμβανε μετά από εκλογές, αλλά από τη διορισμένη από το καθεστώς διοίκηση του Μακεδόνα οπαδού του ΠΑΟΚ και πρώην διευθυντή της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη για 15 χρόνια Μπουζάκη. Ο Ασλάνας δηλώνει για μία ακόμη φορά ξεκάθαρα πως ΔΕΝ είναι Ολυμπιακός, ενώ έχουμε δει πως έχει δηλώσει δημόσια Παναθηναικός -δήλωνε και Ηρακλής και για να γλείψει τον Παττακό που ήταν από το Ηράκλειο και ΟΦΗ-. Περί της ονομασίας, εφόσον το έργο αναλάμβανε η ''Επανάσταση'', προφανώς και οι ηγήτορες-οπαδοί της θα εμπνέονταν από τον Απρίλιο του 1967 και όχι για παράδειγμα από τον Οκτώβριο του 1917 στη Ρωσία. Πίσω όμως από τις πομπώδεις εξαγγελίες των φασιστοειδών που βρίσκονταν τότε μέσα κι έξω από τον Θρύλο, υπάρχει και η ουσία. Η ΓΓΑ του Ασλάνα δεν θα έκτιζε κανένα γήπεδο στον Θρύλο με λεφτά που θα σκορπούσε. ΔΑΝΕΙΟ θα έδινε, το οποίο θα αποπληρωνόταν σιγά σιγά, μετά από πολλά χρόνια, από τις εισπράξεις των εισιτηρίων των εντός έδρας αγώνων του Ολυμπιακού. Απλώς για να διευκολύνει τον Θρύλο θα πλήρωνε ΑΡΧΙΚΑ τις δόσεις του δανείου που θα έπαιρνε η ίδια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και μετά ο Θρύλος θα χρωστούσε στη ΓΓΑ αυτά τα χρήματα, ώστε να τα επιστρέφει σιγά σιγά. Για την ανέγερση του γηπέδου, συγκροτήθηκε Επιτροπή, η οποία και θα διαχειριζόταν αυτά τα χρήματα. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΛΕΦΤΑ. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΓΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ. Επίσης, για αυτό το δάνειο των 130 εκατομμυρίων, ούτε συμβόλαια υπήρχαν, ούτε υπογραφές έπεσαν. Στο μιλητό λεφτά δεν δίνονται και ιδίως τόσα πολλά λεφτά. Σωστά καταλάβατε, ακόμη δίνεται αυτό το δάνειο. Ακόμη το περιμένουμε, αφού ΠΟΤΕ δεν έφτασαν αυτά τα 130 εκ. δραχμές στο ταμείο της Επιτροπής Γηπέδου Ρέντη. Άμεσα, ο Ασλάνας ανακοίνωνε πως θα δώσει 2 εκ. δραχμές για την αγορά του έξτρα χώρου στο οικόπεδο που ήδη είχε αγοράσει ο Θρύλος. Το πόσο ''άμεσα'' δώθηκαν αυτά τα λεφτά, θα το δούμε παρακάτω. Κρατάμε και την υπόσχεση πως ''μέχρι το τέλος του 1969 ο Ολυμπιακός θα παίζει στο γήπεδό του''. Ο λόγος της ''Επανάστασης'' συμβόλαιο...
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 27-2-1968
 

 

 
Λίγες μέρες αργότερα, μαθαίνουμε πως το δάνειο των 130 εκ. δραχμών, γίνεται 150 εκ. δραχμές.  Στα λόγια και πάλι, αφού συμβόλαια δεν υπογράφονται.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 6-3-1968
 

 
Η ιστορία θα περάσει στο περιθώριο για κάποιους μήνες, λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων όλων των τμημάτων του Συλλόγου. Ο κόσμος της ομάδας μας θα συγκεντρωθεί στην πρωτοφανή διαιτητική σφαγή στο ποδόσφαιρο, κάθε Κυριακή σχεδόν, ώστε να χαθεί το πρωτάθλημα της σεζόν 1967-68 -θα αφιερώσουμε ξεχωριστή ανάρτηση προσεχώς- και το καλοκαίρι που δεν υπάρχει δράση, το θέμα Ρέντη θα προχωρήσει κάπως. Θα μάθουμε πως 30 εκ. δραχμές ''σε πρώτη φάση'' θα δωθούν στον Ολυμπιακό με τη μορφή δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Εδώ η ιστορία αρχίζει να γίνεται ενδιαφέρουσα, καθώς μιλάμε για συγκεκριμένο δάνειο, με ορισμένο επιτόκιο και χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευσή του.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 19-7-1968
 

 

 
Η εξόφληση του δανείου θα γινόταν σε 20 χρόνια ενώ το επιτόκιο άγγιζε τα όρια της τοκογλυφίας, αν και τότε ήταν σύνηθες αυτό σε όποιον δάνειζε γενικώς. Το Σεπτέμβριο θα διαρρεύσει στον Τύπο πως θα γίνουν τα εγκαίνια των έργων στο χώρο του Ρέντη και μάλιστα θα παρευρεθεί και ο Παπαδόπουλος για να θεμελιώσει το γήπεδο του Ολυμπιακού.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 23-9-1968
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 24-9-1968
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 25-9-1968
 

 
Φυσικά τα εγκαίνια θα καθυστερούσαν αρκετά και κανένας Παπαδόπουλος δεν θα έπαιρνε μέρος στην ''τελετή'', ποτέ των ποτών. Μετά από 2 μήνες θα εκταμιευθεί και το δάνειο των 30 εκ. δραχμών.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 8-11-1968
 

 

 
Από την στιγμή που άρχισαν να φτάνουν στα ταμεία της Επιτροπής του γηπέδου κάποια χρήματα, το έργο έμπαινε σε μια σειρά. Το σχέδιο προέβλεπε την κατασκευή 20.000 θέσεων αρχικά, μετά από προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 11-12-1968
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 12-12-1968
 

 
Σε σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων στα γραφεία του ΟΠΑΠ, ανακοινώνεται η εκταμίευση των 2,6 εκ. δραχμών για την αγορά των υπολοίπων στρεμμάτων στου Ρέντη -ναι, αυτά που με το στόμα είχαν δωθεί από τον Φεβρουάριο-, παρουσιάζεται η μακέτα του έργου και μαθαίνουμε πως θα γίνουν προσπάθειες να αρχίσουν τα έργα ''το πολύ μέχρι το Φεβρουάριο του 1969'', έναν χρόνο μετά δηλαδή από τις αρχικές εξαγγελίες. Επίσης, με το στόμα ο Ασλάνας τάζει ''1 εκ. δραχμές το μήνα για τα έργα''. Ξαναγράφουμε, ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, αλλά στα ταμεία της Επιτροπής. Το γιατί επιμένουμε σε αυτό, θα το δούμε παρακάτω.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 21-12-1968
 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 22-12-1968
 

 

 

 
Αφού γελάσαμε με την καρδιά μας με τα παραπάνω για το ''Γουέμπλευ'' και την ''υπερσύγχρονη στέγην'' του γηπέδου που ''ΘΑ'' κτιζόταν, ας δούμε το πότε τελικά δώθηκαν αυτά τα 2,5 εκατομμύρια δραχμές για την αγορά των υπολοίπων 15 στρεμμάτων στου Ρέντη, που ζητούσε από τον Οκτώβριο του 1967 ο Ανδριανόπουλος.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 4-2-1969
 

 
''Ταχύτατοι'' οι ρυθμοί, έτσι? Βιάζονταν οι χουντικοί να χτίσουν γήπεδο στο γαύρο. 3 μήνες μετά, σε τελετή για να τιμηθεί η ''Επανάσταση'' από τα χουντοειδή του Ολυμπιακού, ο Μπουζάκης ανακοινώνει πως θα γίνουν τα εγκαίνια τον Ιούνιο του 1969, ώστε να αρχίσουν τα έργα. Ούτε φτυάρι δεν είχε μπει ως τότε, 15 μήνες μετά από τις αρχικές εξαγγελίες του Ασλάνα και τα 130 εκ. δραχμές που δίνονταν με το στόμα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 20-5-1969
 

 
Στην τελετή των εγκαινίων δεν θα έρθει τελικά ο Παπαδόπουλος, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, επειδή ''κάτι του έτυχε''. Ονομαστοί παράγοντες και παίκτες του Ολυμπιακού θα εγκωμιάσουν την ''κυβέρνηση'', ψαρωμένοι από το έργο που βλέπανε να προχωράει κάπως, έστω και με πολύ πιο αργούς ρυθμούς από τις αρχικές υποσχέσεις. Ο Παττακός που κάναν χρόνο πριν έκανε τα πάντα για να χάσει ο Ολυμπιακός τον Κούδα, όπως έχουμε δει, μιλούσε για ''οικουμενικό'' Ολυμπιακό, προκαλώντας και πάλι το γέλιο με την ημιμάθειά του, ενώ ο Ασλάνας που με τα κοράκια και τους εντεταλμένους του έκανε τα πάντα για να κλαπούν δύο σερί πρωταθλήματα από τον Θρύλο, 1967-68 και 1968-69, αποθέωνε τον ''ένδοξο Ολυμπιακό και τους καλύτερους φιλάθλους στον κόσμο''. Μπροστά στα μικρόφωνα αυτά, με τον Κίτσιο του ΠΑΟ παρόντα στο σκηνικό φυσικά να χασκογελάει με το θέατρο του παραλόγου, όπως υποθέτουμε ότι θα έκανε, όντας αναπληρωτής του Ασλάνα και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ κυβερνητικός επίτροπος του ΠΑΟ -άλλο ανέκδοτο αυτό πάλι-. Η ''τελετή'' των εγκαινίων κόστισε 200.000 δραχμές και η μακέτα των έργων 70.000 δραχμές. Αυτό θα πει ''κονόμα'' για τους παρατρεχάμενους και κυρίως αυτό θα πει ''η Επανάσταση έκανε έργα και δεν υπήρχαν πεταμένα λεφτά δεξιά κι αριστερά σε εργολάβους και υπεριμολογήσεις. Πατούσε πόδι και όλοι κάθονταν σούζα'', που λένε σήμερα κάποια φασιστοειδή-απολογητές των Απριλιανών. Μιλάμε για λεφτά ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, αφού σε αυτόν φορτώθηκαν οι μεγαλοστομίες των ''Επαναστατών'', έτσι? Δεν μιλάμε για κρατικά λεφτά...
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 16-6-1969
 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 16-6-1969
 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 17-6-1969
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 24-6-1969
 

 

 
Το πρώτο έργο που θα ετοιμαζόταν ήταν το βοηθητικό γήπεδο, τον Οκτώβριο του 1969. Είναι που ''μέχρι τα τέλη του 1969 ο Ολυμπιακός θα έχει γήπεδο'', σύμφωνα με το ''λόγο-συμβόλαιο'' του ''αναμορφωτή του ελληνικού αθλητισμού'' Ασλάνα το Φεβρουάριο του 1968. Κατά μία έννοια επαληθεύτηκαν βέβαια τα χουντοειδή, δίχως να διευκρινίσουν πως εννοούσαν ''βοηθητικό'' γήπεδο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 1-7-1969
 

 
Ούτε καν η δημοπρασία για την ανάθεση του έργου προχωρούσε, ενώ μαθαίναμε πως η ''Επανάσταση'' εξασφάλισε μεγάλη έκπτωση στο χαρτόσημο, για να γλυτώσει ο Ολυμπιακός κάποια λεφτά. Αυτό θα πει αβάντες στο γαύρο. Νιώθουμε ''αιωνίως υπόχρεοι'' στο καθεστώς για αυτό...
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 2-9-1969
 

 
Φυσικά, δεν ήταν χαζοί οι δημοσιογράφοι της εποχής. Βλέπανε πως δεν προχωρούσε τίποτε και δεν γινόταν να μην πετάξουν και κάποιες μπηχτές.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 7-10-1969
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 25-11-1969
 

 
Κορόιδα ήταν τα χουντοειδή να προχωρήσουν τα έργα στου Ρέντη? Μετά το Καραισκάκη τι θα το κάνανε? Στα χέρια θα τους έμενε. Σε κάθε ματς βγάζανε 8 χρυσές λίρες από τον κόσμο του Θρύλου. Ο κόσμος βέβαια του Ολυμπιακού έβραζε, αφού πέρασε και το 1969 και δεν είχε γίνει ΟΥΤΕ ΤΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ. Τίποτε απολύτως...
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 27-1-1970
 

 
Τελικά θα γίνει ο μειοδοτικός διαγωνισμός. Το Μάρτιο του 1970, δύο χρόνια-25 μήνες μετά τα ''130 εκατομμύρια του Ασλάνα στο γαύρο'' και τις αρχικές εξαγγελίες για το γήπεδο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 3-3-1970
 

 
Η έλλειψη τίτλων, οι σφαγιαστικές διαιτησίες σε όλα τα αθλήματα και η ανυποληψία της διορισμένης και ανίκανης διοίκησης των χουντοειδών στον Θρύλο είχε φέρει τον κόσμο της ομάδας στα πρόθυρα της έκρηξης. Το τυράκι για να εγκλωβιστεί στη φάκα και να αποφευχθούν ζόρικες καταστάσεις για τους Απριλιανούς, είχε βρεθεί. ''Δώσε λίγα λεφτά στο γαύρο για το γήπεδο''. Όχι επιχορηγήσεις. Από τα δανεικά, από αυτά που θα επιστρέφονταν μετά ΜΕ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟ ΤΟΚΟ, όπως θα δούμε στην πορεία. Όποτε η πατάτα που λεγόταν Ολυμπιακός γινόταν καυτή για τους ''Επαναστάτες'', ανασυρόταν στην επιφάνεια το θέμα του Ρέντη, όλως τυχαίως, ως εργαλείο πολιτικής πια και σε καμία περίπτωση επειδή ήθελαν όντως να χτίσουν γήπεδο στον Ολυμπιακό.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 6-5-1970
 

 
20 εκατομμύρια δραχμές λοιπόν για το γήπεδο το Μάιο του 1970. Βεβαίως και λόγω καλοκαιριού, ελάχιστα έργα θα γίνουν και πάλι, ενώ το φθινόπωρο θα σκάσει και το παραμύθι για το πού πήγανε κάποια από τα λεφτά της δόσης του δανείου των αρχικών 30 εκατομμύριων δραχμών του Δεκεμβρίου του 1968.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 8-9-1970
 

 
Σε συνέντευξη Τύπου λοιπόν ο Ασλάνας ανακοινώνει πως γνωρίζει πολύ καλά ότι 10 εκατομμύρια δραχμές που δώθηκαν στην Επιτροπή Γηπέδου του Ρέντη, χρησιμοποιήθηκαν από τη διοίκηση Μπουζάκη το καλοκαίρι του 1969 για μεταγραφές. Αποδεικνύεται λοιπόν η συμπαιγνία των καθεστωτικών, αφού η ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ διοίκηση έβαλε χέρι σε λεφτά του γηπέδου και ο Ασλάνας ΤΟ ΗΞΕΡΕ και δεν έκανε τίποτε. Βεβαίως, στο ενδιάμεσο ο Μπουζάκης είχε σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα στην Κατερίνη, το Σεπτέμβριο του 1969. Το σίγουρο είναι όμως πως για τον Ασλάνα ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ να βάλει χέρι παράγοντας του Ολυμπιακού στα λεφτά που έδινε η ΓΓΑ για το γήπεδο. Το λέμε, επειδή κάποιοι αντιολυμπιακοί ιντερνετικοί ''γνώστες'' παρουσιάζουν την ιστορία λες και τα λεφτά για το γήπεδο στου Ρέντη τα έπαιρναν οι τότε παράγοντες του Ολυμπιακού και αν γούσταραν τα έδιναν για το γήπεδο, αλλιώς τα έσπρωχναν για μεταγραφές ή τα έτρωγαν. Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Κάποια μεγαλύτερα σούργελα των παραπάνω, στηριζόμενοι σε όσα είπε δημόσια σε συνέντευξη Τύπου τις μέρες που έπεφτε η χούντα ο Τάσαρος ο Πρίντζης, ο πρώην αρχηγός του τμήματος άρσης βαρών του ΠΑΟ και μεταπολιτευτικά στέλεχος των διοικήσεων της ΠΑΕ ΠΑΟ, τον οποίον έβαλε στη θέση του ΓΓΑ ο ''μαύρος ταξίαρχος'' και μέλος του ΠΑΟ Ιωαννίδης από τον Ιανουάριο του 1974 και μετά, πως δηλαδή ''την χρονιά 1971-72 10 εκατομμύρια δραχμές που προορίζονταν για του Ρέντη χρησιμοποιήθηκαν για μεταγραφές του Ολυμπιακού'', το πάνε παραπέρα και ισχυρίζονται πως ''έτσι έκανε μεταγραφές ο Γουλανδρής, με κρατικά λεφτά που τα εμφάνιζε ως δικά του''. Μιλάμε για ΠΑΝΙΒΛΑΚΕΣ και άσχετους λαγούς, που μοστράρονται και ως ''ερευνητές''. ΤΑ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ ΤΑ ΠΗΡΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΠΟΥΖΑΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Ο ΑΣΛΑΝΑΣ.
 
Θα τα δούμε όμως όλα αυτά στο δεύτερο μέρος, καθώς δεν θέλουμε να κουράζουμε. Θα κάνουμε εδώ μία παύση και στην πορεία θα επανέλθουμε. Η παύση αυτή γίνεται και για έναν ακόμη λόγο. Στο δεύτερο μέρος θα ασχοληθούμε με το πώς προσέγγισε το θέμα η διοίκηση του ΤΙΤΑΝΑ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ. Έτσι θα υπάρξουν και πιο ασφαλείς συγκρίσεις με το προηγούμενο διοικητικό καθεστώς του Ολυμπιακού. Μετά και από το δεύτερο μέρος, θα κάνουμε και τον απολογισμό σε μία ακόμη ανάρτηση, μιλώντας με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ νούμερα για τα λεφτά που ΟΝΤΩΣ ΔΩΘΗΚΑΝ και βγήκανε από τη μύτη του Θρύλου και του κόσμου του και βλέποντας το τι συνέβη τα επόμενα χρόνια με τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στου Ρέντη, μέχρι να τις αναμορφώσει με δικά του λεφτά ο ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟΣ ΤΙΤΑΝΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ.
 

Σχόλια

Εικόνα indian

Τέτοιες αναρτήσεις η ΠΑΕ θα έπρεπε να τις κάνει βιβλίο και να τις έχει σαν μαθήματα Ολυμπιακής Ιστορίας, από τις ακαδημίες μέχρι την πρώτη ομάδα...μπράβο ρε φίλε

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα canio

ΠΕΣΤΑ!

Εικόνα clark gheibol

Αυτό θα πει μελέτη
Άφωνος, συνέχισε έτσι, σε λίγο θα είμαστε κοντά στο να ξεκινήσουμε

Εικόνα dono

Ναι ρε φίλε αλλά πότε θα ξεκινήσουμς τελικά?
Ο γκοσμάκης διψάει