ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ PART 1



Ανοίγουμε σήμερα το φάκελο ''Κατοχή και αθλητισμός στην Ελλάδα''. Η αρχή δεν θα γίνει με αυτό που πολλοί περιμένουν, το περιβόητο φιλικό. Θα το πάμε σιγά σιγά το έργο. Πρώτα θα τσουρουφλίσουμε καλά καλά τα βαζελάκια και μετά θα το βάλουμε κι αυτό. Εξ άλλου, όπως θα διαπιστώσετε με το που τελειώσουμε τις αναρτήσεις, αυτό θα είναι παρωνυχίδα μπροστά στα υπόλοιπα.
 
Μάιος του 1944 και πρωθυπουργός της δωσιλογικής κυβέρνησης στη χώρα μας, που συνεργάζεται με τους Ναζί, είναι ο Ιωάννης Ράλλης. Ήταν ο πατέρας του μετέπειτα πρωθυπουργού της χώρας και αντιπροέδρου-μέλους του ΠΑΟ, Γεωργίου Ράλλη, που όπως έχουμε δει απειλούσε τους γαύρους με φυλακίσεις μέσα στο Καραισκάκη.
 
Για να δώσουμε μιαν εικόνα περί του ''πατριωτισμού'' του κυρίου Ιωάννη Ράλλη,  παραθέτουμε τα παρακάτω.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 21-7-1944
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΝΕΑ 21-7-1944
 

 

 
Στην Ελλάδα, ο αθλητισμός γνωρίζει μία πρωτοφανή άνθηση από την άνοιξη του 1943 κι έπειτα. Πολλά παιχνίδια ποδοσφαίρου, αγώνες στίβου και κολύμβησης και σχεδόν καθημερινή αθλητική δράση αναφέρονται στον Τύπο της εποχής. Στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια μάλιστα αυτή η γενιά θα μνημονεύεται ως ''η χρυσή γενιά του 1943''. Υπό αυτές τις συνθήκες, με το χιτλερισμό να πνέει τα λοίσθια και λίγες μέρες πριν γίνει η απόβαση της Νορμανδίας και επέλθει το τελειωτικό χτύπημα στους Ναζί, το σωματείο του ΠΑΟ προκηρύσσει Γενική Συνέλευση των μελών του. Ας δούμε τι συνέβη εκεί.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 10-5-1944
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 17-5-1944
 

 

 
Ο ΠΑΟ λοιπόν που είχε πάρει δάνειο το 1929, για έργα στο γήπεδο της Λεωφόρου κάτά κύριο λόγο, αν και όπως ρητά αναφέρεται στην εφημερίδα είχε τα χρήματα, αποφασίζει να μην το αποπληρώσει. Εκμεταλλεύτηκαν οι άνθρωποί του την νομισματική αστάθεια της εποχής, που είχε πλήξει και την στερλίνα ακόμη, λόγω των πολεμικών συγκρούσεων ανά την Υφήλιο και επέλεξαν να γίνουν για μία ακόμη φορά Σύλλογος-μπαταχτσής, με το πρόσχημα ''πρώτα θα αποκτήσει η χώρα μας υγιές νόμισμα και μετά θα πληρωσουμε τους δανειστές μας''. Θυμίζουμε τι ίσχυε στην περίπτωση της Λεωφόρου λίγα χρόνια πριν από αυτά που τώρα συζητάμε, επί Μεταξά.
 
Θα μπορούσε εδώ κάποιος να αναρωτηθεί ''καλά και το γερμανικό καθεστώς τι έκανε? Οι συνεργάτες των Ναζί επέτρεψαν κάτι τέτοιο?''. Περιμένατε δηλαδή εσείς να κυνηγηθεί ο ''αντιστασιακός'' βάζελος όπως πολλοί Έλληνες εκείνη την περίοδο, έτσι? Το έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές. Όποιος κι αν αναλάβει την εξουσία σε αυτήν τη χώρα, αργά ή γρήγορα θα αναπτύξει σχέσεις με το βάζελο. Σχέσεις υποτέλειας.
 
ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ, ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ
 
Υ.Γ. Θα έχουμε γλέντια που δεν φαντάζεστε σε αυτήν τη θεματική ενότητα. Σας το ξαναγράφουμε για να το πιστέψετε. ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΣΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ...

Σχόλια

Εικόνα Εν Αθήναις

Ο τρόπος που εξάγεις τα συμπεράσματα είναι ασύλληπτος. Μου θυμίζεις το ανέκδοτο με το ενυδρείο που τελειώνει κάπως έτσι.

-Έχεις ενυδρείο;
-Όχι.
-Ε, είσαι πούστης!

Άσε τα προκαταρκτικά και μπες στο ψητό ρε Σάββα. Κούρασες.

Εικόνα savvas gridlock

Τα χρέη γιατί δεν τα πληρώσατε? Θα μας πεις? Για το φιλικό με τους Γερμανούς θα μας πεις ή περιμένεις να το δεις πρώτα εδώ?

Εικόνα GPan

Wpa, ti eipe o Fyrer?

"Ixlimpintix kariolen, snel snel"

Metafrazw apo to prwtotypo:

"Afou vlepw oti me paei h 8eia pronoia kai glytwsa, twra 8a sas gam*sw!"...e kai mas gam*se...

Twra oswn afora to vazelo file Savva, ypotimas th nohmosynh mas. Egw parapanw diavazw oti oi Vazeloi einai oi pateres tou kinhmatos den plhrwnw, 70 xronia agwnes kai antistash kata ths antilaikhs lailapas, kai sy pas na tous vgaleis kai tzampatzides apo panw?

Εικόνα savvas gridlock

Παναθηναικός σημαίνει αντίσταση...

Εικόνα Εν Αθήναις

Εσείς πώς ανισταθήκατε αλήθεια;
Όταν θα μάθεις θα εκπλαγείς...

Εικόνα savvas gridlock

Περιμένω.

Εικόνα Εν Αθήναις

Εσύ πρώτα. Άλλωστε εσύ είσαι το site, όχι εγώ. Εγώ αμύνομαι της ομάδας μου, τα στοιχεία που μάζεψα από προσωπική έρευνα δεν είχα σκοπό να τα δημοσιεύσω πουθενά, εκτός αν δω να πολεμάται η ομάδα μου με τρόπο ανήθικο ή αλλιώς, ολυμπιακό.

Περιμένω λοιπόν με ενδιαφέρον το πώς θα παρουσιάσεις το φιλικό. Αλλά μετά να είσαι έτοιμος να δεχθείς τη δική μου παρουσίαση για τη στάση των δικών σου παραγόντων.
Φιλική συμβουλή: Την αλήθεια δεν την βρίσκεις μόνο στις εφημερίδες. Φαντασία θέλει...

Εικόνα savvas gridlock

Πού θα τα βάλεις εσύ τα δικά σου τα στοιχεία? Εδώ ή κάπου αλλού που αρθρογραφείς? Για να ξέρω ρωτάω. Αν και πετάς σάλια για ανηθικότητα, την ώρα που εδώ βλέπεις μόνο στοιχεία (τα οποία μάλιστα επιμελώς αποφεύγεις να σχολιάσεις στην ουσία τους), πάμε παρακάτω. Απλώς σκέψου λίγο πώς χαρακτηρίζεται κάποιος που ο ίδιος λέει ότι ΞΕΡΕΙ την αλήθεια και αφήνει άλλους οπαδούς της ομάδας του να κάνουν λόγο για ''φιλικό που δεν έγινε ποτέ'' και ''κλασική προπαγάνδα γαύρων''. Για παράδειγμα, δες εδώ το πολυαγαπημένο μας site

http://www.greenzone.gr/2011/03/blog-post_20.html

Aν λοιπόν εσύ διορθώνεις μόνο τα λάθη που σπιλώνουν την ομάδα σου, όπως λες, πώς κατηγορείς κατά καιρούς εμάς εδώ που ''τα βλέπουμε με κόκκινα γυαλιά'', όπως λες? Γιατί δεν διορθώνεις και τους από πάνω? Αφού όπως μας λες ξέρεις πολύ καλά πως έγινε το φιλικό, μετά από προσωπική σου έρευνα. Σωστά?

Αν έχεις να μας υποδείξεις κάτι για να το ερευνήσουμε, μετά χαράς. Ελιτισμός σε τέτοια θέματα δεν υπάρχει. Πες μας τι και πού να το ψάξουμε και θα το δεις εδώ ως θέμα. Στο κάτω κάτω της γραφής εσύ επέμενες για πολύ καιρό να κάνουμε ανάρτηση για το πρωτάθλημα 1946-47 που πήραμε. Την κάναμε, αλλά δεν σε είδα να σχολιάζεις...

Εικόνα canio

χαχαχα,καλά ρε,πόσο ηλίθιοι είναι τα βαζέλια τελικά?
συγκρίνουν οι αθεόφοβοι το δοσιλογισμό τους,που αποδεδειγμένα υπήρξε,με το ότι παίκτες του Ολυμπαικού κουνούσαν τούρκικες σημαίες!
Στο μυαλό των λαγών,αυτό είναι ντροπή και όχι οι σχέσεις της ομάδας τους με τους ναζί και την χούντα!
Πιο πρόβατα,πεθαίνεις!

Εικόνα canio

Όλη η ουσία,η τελευταία σου πρόταση!Μάλλον κάτι άλλο θα ήθελες να πεις,αλλά γλώσσα λανθάνουσα,αλήθεια λέγειν!
Με φαντασία και ψέμματα να παρουσιάσετε σοιχεία,με ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ,με ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ,με παναθηναϊκό τρόπο δλδ!
Τώρα τα παρουσιάζεις τα στοιχεία,δεν περιμένεις κάτι από κάπου,να το επεξεργαστείς!
Μην ανησυχείς,θα παρουσιάσουμε μέσα από αυτό το site όλα τα στοιχεία για το πώς... αντισταθήκατε στους ναζί,αλλά και την πραγματική αντίσταση των γαύρων.Ότι θέλει ο πελάτης,δλδ ο βάζελος!

Εικόνα Hank

Τι κάνετε μωρέ!...σταματήστε τις φάπες! Σταματήστε τις φάπες μωρέ!!! Οχι άλλες φάπες!