Η ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΑΥΡΩΝ PART 1



Εγκαινιάζουμε σήμερα μια καινούρια θεματική ενότητα. Αφορά το μεγαλείο του Ολυμπιακού μας, όπως αυτό αναδείχθηκε κατά καιρούς μέσα από περιστατικά άγνωστα στο ευρύ κοινό και κυρίως μέσα από πράξεις παικτών-παραγόντων-φιλάθλων του. Η αρχοντιά και η πειραιώτικη ντομπροσύνη συντροφεύουν τον Θρύλο μας από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του μέχρι σήμερα και οι αντίπαλοί του είχαν να το λένε, ακόμη και σε περιόδους που η ομάδα μας δεν βρισκόταν και στα καλύτερά της. Ξεκίνημα με δύο χαρακτηριστικά περιστατικά από το μακρινό παρελθόν μας.
 
1) Ο ΒΑΖΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ
 
Το 1944 ήταν μια χρονιά με πλούσια ποδοσφαιρική δράση. Η τότε ΕΠΟ αποφάσισε να διοργανώσει ένα πρωτάθλημα, το οποίο ποτέ δεν ολοκληρώθηκε, λόγω φυσικά της απελευθέρωσης της Ελλάδος τον Οκτώβριο του 1944. Έγιναν αρκετά ματς, τα οποία θα παρουσιάσουμε αναλυτικά στο μέλλον. Πέραν αυτών, διεξήχθησαν και αρκετά φιλικά παιχνίδια. Μία τέτοια διοργάνωση ήταν και το ''Κύπελλο Αθηνών'', που η ονομασία του προδίδει και τις ομάδες που συμμετείχαν σε αυτό. Εν όψει του Πάσχα, που τότε ''έπεφτε'' στις 16 Απριλίου, αποφασίστηκε να γίνει ένα ματς Παναθηναικού-Ολυμπιακού στη Λεωφόρο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 15-4-1944
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 16-4-1944
 

 
Στα πλαίσια αυτού του φιλικού αγώνα, λοιπόν, που διεξήχθη τη Δευτέρα του Πάσχα, 17 Απριλίου 1944 και έληξε ισόπαλος, διαβάζουμε τα παρακάτω.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 19-4-1944
 

 
Διαμαρτύρεστε βαζελάκια? Ό,τι γουστάρετε. Ας είναι αρχή του ματς και το σκορ 0-0. Λες και σας είχε ανάγκη ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΖΟΣ, το καμάρι της Σμύρνης και της Δραπετσώνας. Στην κλάψα και στις διαμαρτυρίες εσείς, στην αρχοντιά και στην αβερτοσύνη εμείς. Μια ζωή το ίδιο έργο.
 
2) Ο ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΚΟΥΜΑΣ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ ΤΟ 1964
 
Νοέμβριος του 1964 και στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1964-65, ο Θρύλος ανεβαίνει στην Δράμα να αντιμετωπίσει την τοπική Δόξα. Προερχόμασταν από 5 άγονα χρόνια, δίχως τίτλο, με το ''βαλιτσοφόρο'' Μαντζεβελάκη του ΠΑΟ να οργιάζει. Υπήρχε μεγάλη πίεση για το αποτέλεσμα σε κάθε παιχνίδι μας. Τελικά θα κερδίσουμε με σκορ 0-2. Στο ρεπορτάζ του αγώνα διαβάζουμε
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 10-11-1964
 

 

 
Με το σκορ 0-1 και το αποτέλεσμα ρευστό, ο τότε έφορος του Θρύλου Ευτύχιος Γκούμας -αδερφός του Νίκου Γκούμα της ΑΕΚ- ορμάει στον αγωνιστικό χώρο και ουσιαστικά εκλιπαρεί το Γάλλο διαιτητή της αναμέτρησης της Δράμας να μην αποβάλει παίκτη...της Δόξας.
 
Αυτός ήταν, είναι και θα παραμείνει μια ζωή ο Θρύλος. Μάγκας, ξηγημένος και άρχοντας. Σύλλογος του Πειραιά με λίγα λόγια, για όσους καταλαβαίνουν. Και στο μέλλον θα δούμε πολλά παρόμοια περιστατικά, να είστε σίγουροι...

Σχόλια

Εικόνα canio

Ωραίος ρε Σάββα.Αν μπορείς,φτιάξε και μαι ενότητα για την "ανωτερότητα" των λαγών,να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!Να κάνουμε συγκρίσεις!

Εικόνα savvas gridlock

Την φτιάξαμε ρε. Στο ''απάτες βάζελου'' μπαίνουν όλα.

Εικόνα Εν Αθήναις

Το συγκεκριμένο κείμενο διαβάζεται και αντίστροφα.

«Για να το πέταξε άουτ ο Βάζος σκέψου πόσο πέναλτυ ήταν»

Θέλω κείμενο για την ανωτερότητα των γαύρων το 1993 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σάββα ξηγήσου...

Εικόνα savvas gridlock

Μ'αρέσει που λίγο πριν διαμαρτυρήθηκες πως εξάγω όποια συμπεράσματα μου την καρφώσει από τα στοιχεία. Δεν το χτύπησε καν ο Βάζος, το χάρισε το πέναλτυ. Θα έχεις να μας δείξεις αντίστοιχα παραδείγματα με την ομάδα σου φαντάζομαι, έτσι? Σίγουρα θα δεις ανάρτηση για το ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-1 του 1993. Μην βιάζεσαι μόνο και κυρίως μην αισθάνεσαι μειονεκτικά όποτε διαβάζεις κάτι που εξυψώνει τον Θρύλο, ώστε να αντιπαραθέτεις μια κατά την γνώμη σου ''βρωμιά'' του. Σαν να πιέζεσαι να αποδείξεις πως δεν είσαι ΜΟΝΟ ΕΣΥ βρώμικος κάνεις...

Εικόνα clark gheibol

να που σιγά σιγά οι όροι αντιστρέφονται

Εικόνα canio

Λογική βάζελου!Αλλά,ακόμη και να μην ήταν,δεν είναι άξια επαίνου η κίνησή του?