ΘΡΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '30 ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ



Τώρα που ράψαμε και το τέταρτο αστέρι στη φανέλα, την ημέρα των γενεθλίων μας, είναι η κατάλληλη ώρα να δούμε και κάποια άλλα πράγματα γύρω από την ιστορία του ΘΡΥΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. Έχουμε αναφέρει πολλές φορές πως το παραμυθάκι ότι το προσωνύμιο ''Θρύλος'' το έδωσε το ΦΩΣ κατά τη δεκαετία του '50 ή πόσο μάλλον μετά το φιλικό με τη Σάντος το 1961, που διακινούν κάποια ΣΟΥΡΓΕΛΑ του Internet, υπάρχει μόνο στο κεφάλι ορισμένων γελοίων αντιολυμπιακών. Θα δούμε λοιπόν από πότε αναφέρεται ως ΘΡΥΛΟΣ η ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ μας στον Τύπο, αφού πήραμε την πρώτη τζούρα εδώ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ 3-1-1933
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ 21-1-1933
 

 

 
Φυσικά, αυτό είναι ένα μικρό δείγμα του υλικού που υπάρχει γύρω από αυτό το θέμα, απλώς ελπίζουμε να είναι αρκετό για ορισμένους ''γνώστες'', ώστε να πάψουν να προπαγανδίζουν εις βάρος του ΘΡΥΛΟΥ.
 
Το ποιος έκανε τον Ολυμπιακό ΘΡΥΛΟ από τη δεκαετία του '30 στον Τύπο και από τότε που ιδρύθηκε για όλους εμάς τους πιστούς του, είναι ξεκάθαρο. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ. Είναι αυτός ο κόσμος που πρώτος έσκαγε στα γήπεδα Αθήνας και Πειραιά με οργανωτή, τον περίφημο ''Κοκό'', που τον βλέπουμε εδώ σε εφημερίδα του 1930 ανάμεσα σε άλλους γαύρους 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ 20-6-1930
 

 
Επίσης, θα παραθέσουμε ένα ακόμη ενδεικτικό κείμενο για την αφοσίωση, την αγάπη και τη λατρεία με την οποία αγκάλιασαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού τον ΘΡΥΛΟ τους, 8 μόλις χρόνια μετά την ίδρυσή του.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ 14-1-1933
 

 

 

 

 
ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ''ΘΡΥΛΟ'' Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ. ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ, ΠΟΥ ΟΜΟΙΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΕΙΧΕ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΡΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟ.
 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ, ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΑΓΙΑΤΡΕΥΤΗ.
 

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Εξαιρετικό. Μνημειώδες. Χίλια μπράβο.

Εικόνα savvas gridlock

Να'σαι καλά Γιώργο.

Εικόνα Gavrontas

"...Πολύ ωραία αληθώς ανταμοιβή τόσων κόπων και πολυετών θυσιών της Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας.
Τα εκλεκτά της Πειραϊκής κοινωνίας μέλη που τόσον εμόχθησαν δια να δημιουργήσουν το λαμπρόν αυτό σωματείον με την ένδοξον και θριαμβευτικήν σταδιοδρομίαν, δια το οποίο σεμνύεται όλη η φίλαθλος Ελλάς, δεν υπελόγισαν ποτέ εις του κράτους τους επαίνους ούτε την αρρωγή..."
Εξέλθετε λοιπόν από τα μέγαρα των γραφείων σας, υμείς και οι παχύμισθοι τιτλούχοι της Φυσικής Αγωγής και περιτρέξατε τας τέσσαρας γωνίας της Ελλάδος, τα ποδοσφαιρικά, ναυτικά και αθλητικά στάδια να μάθετε επιτέλους -και εκ στομάτων νηπίων ακόμα- ποιός είναι και τι έχει επιτελέσει ο Ολυμπιακός.
Και για την ένδοξον αυτού ιστορίαν είναι τόσο Πανελληνίως αγαπητός και έχει τόσο πιστούς και εκλεκτούς οπαδούς, όσους ουδέν των πολιτικών σας κομμάτων είδε και θα ίδη ποτέ, και τους οποίους θα έπρεπε να σκεφθείτε προτού υπογράψητε το περίφημον έγγραφόν σας, Κυριε Υπουργέ"

Μετα τιμής
ΑΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Πειραιώτης φίλαθλος

ΜΝΗΜΕΙΟ ΙΕΡΗΣ ΓΑΥΡΙΚΗΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ, ΕΝ ΕΤΕΙ 1933...

Εικόνα Gavrontas

Που ειναι κανας ζελες τωρα, μεσα απ την Αθηνα, εξω απ την Αθηνα, απ τον Αρη, την Αφροδίτη, η την Ανδρομέδα (απο που ερχονται συνηθως, κι αυτοι, και αυτα που λενε) να μας πει οτι το ΘΡΥΛΟΣ το σκαρφιστηκαμε εμεις και το κολλησαμε απο μονοι μας στο ΘΡΥΛΟ

Εικόνα savvas gridlock

Μονάχοι τους τα βγάλανε οι γαύροι ρε και χαίρονται μετά τη Σάντος. Άσε που όπως όλος ο κόσμος ξέρει -δηλαδή όλη η συνοικία από Πανόρμου μέχρι τη Δεξαμενή στο Κολωνάκι, απάνω σε αυτό-, η Σάντος υποκλίθηκε στον ΠΑΟ και όχι στο γαύρο.

Έχω κάτι μερεμέτια να κάνω τελευταία στο σπίτι, λες να περάσω από το τριόροφο? Έχουν καλής ποιότητας στόκο στη γκεφάλα τους, μην τρέχω αλλού...