ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ SITES



Μετά το τέλος του τριημέρου κι εφόσον η δράση χαλαρώνει, εν όψει του παιχνιδιού της Εθνικής Ελλάδος με τη Βοσνία σε λίγες μέρες, ας δούμε ορισμένα θέματα που προέκυψαν στην ειδησεογραφία του Ολυμπιακού μας. Με πινελιές και αρκετά χαλαρά, αφού είναι και η χρονική περίοδος τέτοια που δεν προσφέρεται για αναλύσεις και οριστικά συμπεράσματα γύρω από τις ομάδες μας σε όλα τα τμήματα.
 
1) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 17-3-2013
 

 
Στη σελίδα 11 της εφημερίδας μάλιστα διαβάζουμε πως ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ είπε στα μέλη της ΠΕΦΟ, αλλά και στους υπόλοιπους γαύρους που βρέθηκαν εκεί, τα παρακάτω.
 
''Πάντα θέλει ο κόσμος μεταγραφές, αλλά τώρα η κατάσταση είναι δύσκολη. Είναι κακό που οι άλλες ομάδες έχουν αποδυναμωθεί και έχει πέσει η ποιότητα του πρωταθλήματος. Δεν έχει υψηλό ανταγωνισμό ο Ολυμπιακός κι αυτό είναι κακό για την ομάδα μας. Πρέπει να είμαστε όλοι δίπλα στην ομάδα, δίπλα στον πρόεδρο, γιατί προέχει πάντα το καλό του Ολυμπιακού μας''.
 
Ορισμένοι ''γνώστες'' των προθέσεων του Κόκκαλη, που περιδιαβαίνουν τα ραδιόφωνα -κυρίως- αλλά και τα sites, ωρυόμενοι πως ''αν ήταν εδώ ο Σωκράτης θα έφερνε 2-3 παικταράδες να πηγαίναμε αεροδρόμιο. Τώρα με το χοντρό που μπλέξαμε, ας τα ξεχάσουμε αυτά'', ελπίζουμε να πήραν μια πρώτη απάντηση.
 
2) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 17-3-2013 ΑΛΕΞΗΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ
 

 
Φαντάζομαι πως σε δύο παίκτες της ομάδας μας, προηγούνται άλλες εντολές. Στο Φετφατζίδη το ''με τη μία ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΤΟ ΔΕΞΙ'' και στο Φέισα ''βγάλε φλας'', αφού πρώτα πρέπει να στρίψει, να δει το τι συμβαίνει στο γήπεδο κι αφού το πετύχει, να σημαδέψει και να δώσει την μπάλα σε συμπαίκτη, με αυτήν την ''φρενήρη'' ταχύτητα που προκύπτει από την περιγραφή.
 
3) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 17-3-2013 ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σταύρου, ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του Μασάντο στην ομάδα είναι λέει ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Τον παρακολουθούσε δύο χρόνια σερί πριν τον προτείνει στην ομάδα και είναι σίγουρος για την αξία του, αφού πιστεύει πως μπορεί να κάνει τη διαφορά. Προφανώς αυτό προκύπτει από το ρεπορτάζ κι αυτό μεταφέρει ο Γεωργακόπουλος, αλλά αυτό τώρα είναι για καλό? Δηλαδή να σε στηρίζει ο Ντάρκο και να σε πιστεύει ο Ντάρκο, είναι θετικό για'σένα ως παίκτη ή αρνητικό κύριε Μασάντο? Και το ότι έβλεπε δύο χρόνια το Μασάντο ο Ντάρκο και τελικά πείστηκε πως μπορεί να κάνει τη διαφορά, πώς ακριβώς πρέπει να το πάρουμε εμείς? 
 
ΡΕ ΝΤΑΡΚΟ, ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ ΕΙΣΑΙ?
 
4) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ 17-3-2013
 
Διαβάζουμε πως η άμυνά μας είναι οχυρό , με τις αντίπαλες ομάδες να φτύνουν αίμα για να πλησιάσουν, έστω, στην περιοχή μας. Αυτή η εικόνα, έχει ένα όνομα. ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΑΣ. Είναι αυτός που κόβει τα πάντα και για τους πάντες. Ντουμπλάρει στα άκρα, καλύπτει Κοντρέρας-Σιόβα, μέχρι και τον Αβραάμ χθες που ήταν εκτός κλίματος αγώνα για αρκετά λεπτά και απειλεί και μπροστά. Μία από τις καλύτερες μεταγραφές που έχουμε κάνει τα τελευταία 5 χρόνια, αφού η μεταπωλητική του αξία όχι μόνο είναι υψηλή, αλλά συνεχώς ανεβαίνει. Στο ίδιο φύλλο, διαβάζουμε για το Λυκογιάννη αυτό. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι η άλλη όψη του νομίσματος Μανωλά, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Αυτό το πήγαινε-έλα σε Νέους-Άνδρες, αλλά πάνω από όλα το θέμα της θέσης που πρέπει να χρησιμοποιείται, πιστεύω πως του κάνουν κακό. Για να πω την αλήθεια, βλέποντάς τον στο Next Gen Series, ακόμη και σε αυτό το επίπεδο δεν μου εμπνέει κάποια σιγουριά στα μετόπισθεν. Μπορεί κάποιος να πει ότι με δουλειά θα φτιάξει τις αδυναμίες του, αλλά η τωρινή του εικόνα και τα πάρα πολλά αθλητικά προσόντα του, ευνοούν μια μετατόπισή του μπροστά. Όχι ως εξτρέμ, αφού το ένας με έναν και η κίνηση στην πλάτη του μπακ τον ζορίζουν. Ως αριστερός εσωτερικός χαφ όμως, ως αντι-Γκρέκο δηλαδή σε ένα καθαρό 4-3-3, ίσως έκανε πολύ καλά παιχνίδια, στήνοντας ωραίες συνεργασίες με Χολέμπας-Αμπντούν. Δεν θα'ταν άσχημο να τον δούμε φέτος εκεί, εν όψει της νέας χρονιάς.
 
5) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 13-3-2013 ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ
 
Οδοστρωτήρας ο Μανώλαρος σε αυτό το φύλλο.
 

 
Μακάρι να υιοθετήσει αυτήν την πρόταση ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, αφού το πρωτάθλημα αυτό, κατά πρώτο και κύριο λόγο, ανήκει στο ΖΑΡΝΤΙΜ. Αυτός έστησε την ομάδα, αυτός έκανε την προετοιμασία, αυτός πήρε τη μεγάλη βαθμολογική διαφορά, μένοντας αήττητος μέχρι να απολυθεί. Θα'ναι πολύ μεγάλη μαγκιά του προέδρου αν κάνει κάτι τέτοιο. ΦΕΡ'ΤΟΝΑ ΠΡΟΕΔΡΕ ΣΤΗ ΦΙΕΣΤΑ.
 

 
Ρε το Νικόλα το φονιά. Ούτε γκολ δεν μπορεί να βάλει και φυσικά ούτε προχθές με τον Αστέρα βρήκε δίχτυα ο Ατρόμητος. Με το ''πίσω ρεεεεε'', με το ταμπούρι που βαφτίζεται ''τακτική'' και πετώντας μπροστά ''τους παίκτες που ξέρουν μπάλα να κάνουν τα κόλπα τους'', σε ομάδα με κάποιους στόχους δεν στέκεσαι. Αυτά είναι για κάναν ΟΦΗ, άντε κάναν Άρη στη Β' Εθνική, ''αμόλα το Σίσιτς και τον εξηντα-Βελώνη μπροστά να βάλουμε κάνα γκολ να φύγουμε''. Τα κολλητιλίκια με ορισμένους μεγαλοδημοσιογράφους και οι αβάντες όποτε έρχεται κάποιο καλό αποτέλεσμα, δεν αλλάζουν τη συνολική εικόνα, γιατί η ''συνολική'' εικόνα τα περιλαμβάνει όλα. Όχι μόνο όσα θέλουν ορισμένοι, που προσπαθούν να μας παρουσιάσουν τον συγκεκριμένο προπονητή κάτι μεταξύ Μουρίνιο και Φαν Χάαλ και ως ''το νέο δυνατό προπονητικό όνομα στην Ελλάδα, έτοιμος για το άλμα σε μεγάλη ομάδα''. Και ξαναγράφω για μία ακόμη φορά, αυτά αφορούν τον ''προπονητή'' Αναστόπουλο, όχι τον ΠΑΙΚΤΑΡΑ Αναστόπουλο, με τον οποίον όλοι οι γαύροι μεγαλώσαμε.
 

 
Το πήρες το μήνυμα Βλαχοδήμο, έτσι? ΑΛΛΑΞΕ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ. Αλλιώς την Εθνική θα την βλέπεις από την τηλεόραση, σε περιγραφές Σπυρόπουλου-Σωτηρακόπουλου, ΠΟΥ ΣΤΗρίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο...
 
6) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΑΣΙΝΗ 17-3-2013 ΣΤΗΛΗ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ
 

 
Άλλαξε το μότο. Πλέον δεν ισχύει το ''πας προφήτης μετά Χριστόν γάιδαρος'', αλλά το ''πας προφήτης μετά Χριστόν ΠΛΗΝ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥ γάιδαρος''. Δώκε κάνα σημείο να το παίξουμε να κονομήσουμε Νικολάκη γίγαντα. Μας γονάτισαν τα χαράτσια και οι λογαριασμοί. Από εσένα περιμένουμε.
 
7) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ 15-3-2013
 

 
Εγώ προτείνω όποτε βλέπουμε-ακούμε-διαβάζουμε τον Νικολακόπουλο να πλασάρει τέτοια ονόματα, να σκεφτόμαστε ως εξής. ''Πάμε για μπαμ με Τίμοστσουκ, αλλά υπάρχει και ο Σάμαρης με συμβόλαιο. Τινάζει την μπάνκα στον αέρα ο πρόεδρος για 10άρι, αλλά κρίμα δεν είναι να φάμε και τον Τάτο, που πάει να σώσει μόνος του τον Άρη? Κίνηση για μεγάλο φορ, ειδικά αν πουληθεί ο Μήτρογλου, αλλά τα καλύτερα ακούμε για το Μανιά του Απόλλωνα που σκοράρει κατά ριπάς στη Football League. Tα κλειδιά του μαγαζιού τα παίρνει ο Μίτσελ, αλλά έρχονται πακέτο Μπουχαλάκης-Τζανακάκης από τον Εργοτέλη''. Έτσι γίνεται το ρεπορτάζ, αλλά και το μυαλό του μέσου γαύρου ΧΥΛΟΣ παρακολουθώντας τις ''ειδήσεις''. Κάτι ξέρει ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος από τέτοιες τακτικές...
 
8) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ SPORTDAY 15-3-2013 ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ
 
Αντιγράφω χαρακτηριστικά αποσπάσματα του άρθρου.
 
H ιστορία του πρωταθλήματος του 2012-13 είναι η ιστορία μιας ομάδας που κέρδισε, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί, χωρίς να χαλαρώσει και χωρίς να χαρίσει τίποτα σε κανένα. Αν νομίζετε ότι είναι απλό, δείτε τι κάνει στη Σκωτία η επίσης αναμενόμενη πρωταθλήτρια Σέλτικ. Είχε κι αυτή τον τίτλο στο τσεπάκι από το καλοκαίρι, αλλά δεν έχει συμπεριφερθεί εξίσου σοβαρά – οι βαθμοί που πέταξε ήταν κάμποσοι.
 
Η οποία Σέλτικ συμμετέχει σε πρωτάθλημα που δεν το λες και πιο ανταγωνιστικό του δικού μας ούτως ή άλλως, ακόμη κι αν οι Ρέιντζερς βρίσκονταν στην πρώτη κατηγορία. Ελπίζω να καταλάβουν, κάποτε, ορισμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού, πως το ''κρατάω δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη'', πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ, δίχως ήττα στην Ελλάδα και με καλό ποδόσφαιρο, ''αφού όλοι είναι ανύπαρκτοι'', αλλά και με καλή πορεία στην Ευρώπη και καλές εμφανίσεις-νίκες έξω, πολύ απλά ΔΕΝ γίνεται. Αν γίνει μία χρονιά, θα είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Τα σερί ματς Κυριακή-Τετάρτη ζορίζουν τους πάντες παγκοσμίως, ακόμη κι αυτούς που παίζουν με ''πιο ανύπαρκτους'', που λένε και οι μορφωμένοι, αντιπάλους από αυτούς που βρίσκουμε εμείς στην Ελλάδα.
 
όχι τυχαία η Μπάγερν, έπειτα από μια χρονιά που μοιάζει θριαμβευτική, φέρνει τον Πεπ Γκουαρντιόλα ελπίζοντας ότι θα φτιάξει μια ομάδα ακόμα περισσότερο θεαματική. Ο Μαρινάκης με την πρόσληψη του Μίτσελ και τη φανερή προτίμηση στο ισπανικό ποδόσφαιρο, αυτό ελπίζει κι αυτό θέλει. Αν κάτι θες, μπορείς και να το καταφέρεις, πιστεύω.
 
Ό,τι κάνει ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ παρά πέντε, το υιοθετούν και δέκα οι ''κουτόφραγκοι''. Έκλασε ο Θρύλος για να βγει η Μπάγερν.
 
Αν ο στόχος της νέας σεζόν είναι ένας θεαματικός Ολυμπιακός, αγαπησιάρικος και ποιοτικός όπως εκείνος του Βαλβέρδε, τότε απαιτούνται δύο απλά πράγματα: το πρώτο, να μεγαλώσει κατά τι η ποιότητα της ομάδας, δηλαδή να αποκτηθεί ένας ή δύο top παίκτες, συμβατοί με τη λογική του προπονητή, παίκτες όπως ο Ιμπαγάσα π.χ. που ήρθε και έδεσε με τον Βαλβέρδε. Το δεύτερο, να υπάρξει λιγότερη ανοχή στους παίκτες και να τους γίνει σαφές ότι ο κόσμος θέλει να βλέπει ιδρώτα και προσπάθεια παντού και πάντα. Οι εμφανίσεις που έκανε ο Ολυμπιακός φέτος π.χ. στο Κύπελλο, υπήρξαν κάκιστες - για όποιον τις είδε ήταν αληθινές αγγαρείες. Αυτές τις εμφανίσεις, που συχνά πρώτος ο Μαρινάκης δικαιολόγησε, πρέπει να τις χρησιμοποιήσουν του χρόνου ως παράδειγμα προς αποφυγή: μπορεί για το τι είναι θεαματικό να μη συμφωνούν όλοι, όλοι όμως δεν θέλουν να ξαναδούν τον Ολυμπιακό που έπαιξε στην Πάτρα ή στην Καβάλα π.χ. Δεν θα υπάρχει του χρόνου και Ζαρντίμ για να του τις χρεώνουμε.
 
Το δεύτερο συμπέρασμα της χρονιάς αφορά τον ίδιο τον κόσμο. Σε αυτό το πρωτάθλημα της Ελλάδας της κρίσης είναι φανερό ότι τη διαφορά την κάνει η ευρωστία, η καλή διοίκηση και η σύμπνοια: αυτός είναι ο Ολυμπιακός και για αυτό κερδίζει εύκολα. Αν δεν τον θέλουν, μπορούν να τον διαλύσουν με υπερβολικές απαιτήσεις, συνθήματα κατά τις διοίκησης, αγανάκτηση και οργή. Τον Ολυμπιακό από την κορυφή μπορεί να τον ρίξει μόνο ο κόσμος του. Το μέλλον εξαρτάται από αυτό κυρίως: από το πώς ο κόσμος του Καραϊσκάκη θα αντιδράσει στις όποιες δύσκολες μέρες. Αν έχει καταλάβει πόσο εύθραυστα είναι όλα πλέον στην Ελλάδα, θα είναι δίπλα στην ομάδα πάντα. Αν ιδεοληπτικά πιστεύει ότι μπορεί να διώχνει διοικήσεις, γιατί πάντα κάποιος θα βρεθεί να κάνει πραγματικότητα, ένας Θεός ξέρει τι είδους όνειρα, αυτό το πρωτάθλημα θα είναι το τελευταίο τόσο εύκολο…
 
Παλιότερα, όταν έπιανα τον εαυτό μου να συμφωνώ με τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, ανησυχούσα για πάρτη μου. Τελευταία αυτό συμβαίνει όλο και συχνότερα. Ή εγώ αλλάζω απόψεις, ή αυτός. Μέση λύση χλωμό να υπάρχει, ''έλα λίγο προς τα εδώ εσύ, να'ρθω λίγο προς τα εκεί εγώ''. Μέχρι να το ψάξω περισσότερο, σε αυτήν τη φάση θα πω ότι συμφωνώ απολύτως με τα παραπάνω...
 
9) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ REDPLANET.GR
 
Από το πρόσφατο άρθρο του για το Μήτρογλου, αντιγράφω το χαρακτηριστικό απόσπασμα.
 
Αυτό που ισχυρίζονται πολλοί ότι ο Μήτρογλου δεν είναι ο κινητικός επιθετικός που θέλουν στις ομάδες τους οι Ισπανοί προπονητές είναι επιεικώς αστείο. Εξαιρώ το γεγονός ότι ο "πιστολέρο" έχει βελτιωθεί πολύ και στο συγκεκριμένο κομμάτι. Συμμετέχει, δηλαδή, περισσότερο στην ανασταλτική λειτουργία του ερυθρόλευκου συνόλου, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Ο βασικός επιθετικός μιας ομάδας ΠΡΕΠΕΙ να βάζει την μπάλα στα δίχτυα. Να έχει στο μυαλό του πώς θα κάνει τη... μισή φάση γκολ. Τελεία και παύλα. Δεν θα ξεχάσουμε και τα βασικά του ποδοσφαίρου επειδή ο κεντρικός επιθετικός πρέπει και καλά να πρεσάρει στην "πίεση ψηλά". Από τον επιθετικό της, μία ομάδα περιμένει ΓΚΟΛ. Αλλιώς, όλες οι ομάδες του κόσμου θα έβαζαν απλά έναν "τρεχαλατζή" και "χαμάλη" μπροστά για να πιέζε και θα περίμεναν από αυτόν ένα γκολ τη σεζόν. Όλοι οι επιθετικοί του πλανήτη, που σέβονται τον εαυτό τους, "ζουν" από τα γκολ. "Τρέφονται" από τα γκολ. Και επιθετικός όπως ο Μήτρογλου, δεν υπάρχει άλλος στην Ελλάδα. Τέλος.
 
Συνήθως συμφωνώ με τις απόψεις του εν λόγω δημοσιογράφου, αλλά εδώ υπάρχει ένα θέμα. Όχι τόσο στο τι θέλει ο κάθε ένας από εμάς από τον φορ του Ολυμπιακού, αλλά στο πώς δέχεται την όποια επιθυμία του εκάστοτε τεχνικού του Ολυμπιακού. Αν ο Μίτσελ θέλει φορ κινητικό, για να εφαρμόσει την πίεση ψηλά, δεν γίνεται εμείς να του περάσουμε το ''ο φορ πρέπει να βάζει την μπάλα μέσα, έχεις το Μήτρογλου, αξιοποίησέ τον''. Ο προπονητής κρίνεται ΜΟΝΟ αν δουλεύει όπως αυτός θέλει. Αν τον πιέζουμε να κάνει πράγματα που δεν θέλει, μετά πώς θα κριθεί? Το ίδιο λέγαμε για το Ζαρντίμ, το ίδιο για το Μίτσελ, το ίδιο για όλους τους τεχνικούς μας. Ο Ζαρντίμ ήθελε φορ σαν το Μήτρογλου, με 1-2 επαφές να κάνει τα γκολάκια του, αφού οι αποστάσεις στο χορτάρι της ομάδας που μας παρουσίαζε ήταν αρκετά μεγάλες, με συνεχή σπριντ των ακραίων μας και κατά διαστήματα με κατοχή στον αντίπαλο. Μαζί σου Ζαρντίμ και κράζαμε όλους αυτούς που ερωτεύτηκαν, όψιμα, την ''πίεση ψηλά'' και το πνίξιμο του αντιπάλου. Τώρα ο Μίτσελ θέλει το φορ κινητικό, ώστε να μένουν κοντά οι γραμμές και να'χουμε κατοχή μπάλας. Μαζί σου Μίτσελ, όπως και παλιότερα μαζί σου ΒΑΛΒΕΡΔΕ. Σε κάθε περίπτωση όμως, είτε με προπονητή φιλοσοφίας Ζαρντίμ, είτε με προπονητή ισπανικής νοοτροπίας, αν όντως η Μπολόνια καλύπτει τη ρήτρα και σκάει 8 εκ. ευρώ για το Μήτρογλου, δεν τον πουλάς απλώς. Τον πας στο αεροδρόμιο εσύ ο ίδιος ο Μαρινάκης, για να μην χαλάσει το deal...
 
10) ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
 
Oι πρόεδροι του Ολυμπιακού μας δεν παρατούν την ένσταση με τη Σιένα. Μαγκιά τους και καλά κάνουν, αν έτσι νομίζουν. Εγώ με τις ενστάσεις δεν τα πάω καλά και δεν γουστάρω να γίνονται, άσχετα με τα παραμύθια των άλλων ''μόνο οι γαύροι κάνετε ενστάσεις'', αλλά εφόσον θεωρούν οι μεγαλομέτοχοι της ΚΑΕ πως έχουν τύχη, ας προχωρήσουν το θέμα. Από εκεί και πέρα όμως, αφού τρέχουν τη συγκεκριμένη ιστορία και μας δείχνουν πως δεν αφήνουν τίποτε να πέσει κάτω, μήπως να βλέπανε και τα άλλα θέματα στο τμήμα? ΟΚ, αδιάφορο το ματς με τον Κολοσσό. ΟΚ, η ομάδα φέτος όποιο κρίσιμο ματς έδωσε ως τώρα το πήρε, με εξαίρεση το Κύπελλο του Αναστόπουλου. ΟΚ, τα πολλά περισσότερα ματς φέτος στην Ευρώπη δεν επιτρέπουν στην ομάδα να φορμαριστεί την ίδια περίοδο με πέρυσι. Δεν μιλάμε όμως για αυτά. Το να παραλαμβάνεις στρωμένη ομάδα και να φτάνουμε τέλη Μαρτίου και να παίζουμε άναρχα, με τους παίκτες να μην χαίρονται το παιχνίδι, είναι μια κατάσταση μη ανεκτή πλέον και έχει συγκεκριμένο υπεύθυνο. Όχι επειδή δεν διαλύουμε τους πάντες, αλλά επειδή δεν παίζουμε έστω υποφερτά. Η υπομονή η δική μου έχει εξαντληθεί και το να βαφτίζονται νέα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ απλώς ''λάθη'', για να μην γίνει κακό στην ομάδα, δεν γίνεται πια. Ως εδώ. Είτε αλλάζουμε ΤΩΡΑ, είτε βουλιάζει κι εξαφανίζεται ο υπεύθυνος. Άλλη λύση για να μην χαθεί η χρονιά, δεν υπάρχει. Ούτε υπομονή υπάρχει.
 
Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΕΘΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ''ΓΙΑΝΝΑΚΗΔΕΣ''. ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ''ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ''.

Σχόλια

Εικόνα canio

Ναι,να τον πάει στο αεροδρόμιο ο Μαρινάκης τον Μήτρογλου και με κορδέλα κιόλας να πρόκειται για τόσα εκατομμύρια,αλλά αφού πρώτα έχει βρει τον αντικαταστάτη του.Όχι όπως έγινε στην περίπτωση Μιραλάς που τα τσέπωσε και κάνει τον Κινέζο τώρα!Όχι να αφήσει την ομάδα ξεκρέμαστη και να δείχνουμε ότι είμαστε μικρός σύλλογος που δεν καλύπτουμε επαξίως τα κενά!
Τι επάξια?Λάθος.ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΡΑΛΑΣ,ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ Ο ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ!

Εικόνα savvas gridlock

Τα'κανε και παντελόνι αυτά ε? Κονόμησε δηλαδής?

Εικόνα canio

Όχι μωρέ,έφερε τον παικταρά Κανένιο από την Βραζιλία!

Εικόνα savvas gridlock

Εκεί δεν έφερε παίκτη, όντως. Τα λεφτά όμως τα παντελόνιασε? Αυτό σε ρωτάω. Μασάντο-Γκρέκο πώς πληρώθηκαν? Δεν ήταν μεταγραφές αυτές?

Εικόνα clark gheibol

κάνεις λες και δε γκζέρεις. Άμα πουλάς ένα μπαίχτη, τα λεφτά που παίρνεις τα δώνεις για τον αντικαταστάτη του

Εικόνα canio

Μη με μπριζώνεις βραδυάτικα!Δε θέλω να χαλάσουμε τις καρδιές μας.Πάντως,μίλησα συγκεκριμένα για τον αντι-Μιραλάς.Τα άλλα,είναι ολόκληρο θέμα που ξέρεις ότι διαφωνώ ακόμη και ισολογισμούς να βάλεις! ;)

Εικόνα canio

1.Μόνο ο "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ" αναφέρθηκε στον Σώκρατες που πήγε στην Αλεξανδούπολη.Το "ΦΩΣ" και ο "ΓΑΥΡΟΣ",χαμπάρι δεν πήραν!Γκουχου-γκουχου.
5.Ναι,να φέρει στην φιέστα τον παγωτατζή της Πορτογαλίας(αλήθεια,αφού είναι τόσο καλός,γιατί είναι άνεργος?),που πήρε το πιο εύκολο πρωτάθλημα της ομάδας,κόντρα στον... ΚΑΝΕΝΑΝ!χαχαχα
Ας μην ήταν ο τερματοφύλακας-καρμανιόλα με Ατρόμητο και το αήττητο θα έμενε ακόμη!
6.Ε,ΠΡΑΣΙΝΟΡΟΥΦΙΑΝΟΣ είναι αυτός,κάτι θα βρει να τα μπαλώσει στα πρόβατά του!
7.Αντί το πρωτοσέλιδο να καταλαμβάνει αποκλειστικά χώρο για την ΜΕΓΑΛΗ νίκη στην Τοσκάνη,ασχολείται με μεταγραφές.Ο καθένας,βγάζει τα συμπεράσματά του!Και αναρωτιούνται μετά,γιατί οι παίκτες κάνουν διακοπές από τώρα και τα 'χουν φορτώσει στον κόκορα!Μεγάλη ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!
Πάντως,αυτή η εφημερίδα πάντα "έγλειφε" τα παπάρια του Βαγγέλα!
9.Ο Μητρο,είναι πολύ καλύτερος του Ράφικ.Ο επιθετικός,δεν είναι σουγιάς-πολυεργαλείο για να περιμένουμε κάτι παραπάνω από αυτόν.Την δουλειά που θέλει ο Μίτσελ να κάνει,να τα απαιτήσει από τους μέσους.Όχι να τους έχει λάσκα,όπως συμβαίνει τώρα και να θέλει τον Μητρο-και γενικά τον επιθετικό,να είναι πασπαρτού και να τρέχει για όλους τους άλλους σαν μαλάκας!Ας δουλέψει λίγο ο Ισπανός και να μην πηγαίνει στην εύκολη λύση!
10.Πώς κατάφερε να διαλύσει ο mr.bean μια ομάδα που ήταν εξαιρετικά δουλεμένη,είναι πραγματικά μεγάλο επίτευγμα!Ακόμη και τους παίκτες να δεις(Παπα,Σπαν),φαίνονται δυστυχισμένοι και δεν έχουν καμία σχέση με την περσινή ΟΜΑΔΑΡΑ του Ντούντα.Δεν είναι τυχαίο τπτ λοιπόν.Αλλά,από τη στιγμή που τον αποθεώνουν τα ΑΡΔοειδή,θα έπρεπε να μας προβληαμτίσει!
Δεν καταλαβαίνω αυτό τον χαμό που γίνεται με τις ενστάσεις.Εγώ είμαι υπέρ,γιατί δεν γίνεται να διαλύουμε τα πάντα και να μην σεβόμαστε και να παραβλέπουμε τους νόμους!
Μην σας πιάνει αυτή η ενοχή επειδή τα λένε τα βαζελάκια και οι διάφοροι αντιολυμπιακοί!

Εικόνα savvas gridlock

Αγώνας που τελειώνει στο γήπεδο, έληξε. Μετά είναι αδερφίστικο να το κυνηγάς με άλλα μέσα. Έχασες εκεί? Έχασες και πάμε παρακάτω. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα απαντάμε στο ''μόνο οι γαύροι κάνουν ενστάσεις'', αλλά μην τα μπλέκουμε κιόλας. 100% δίκιο να'χεις, το παρατάς το θέμα και προχωράς. Περί Μήτρογλα και Ζαρντίμη, άσ΄το γιατί διαφωνάμε και δεν βλέπω να καταλήγουμε και πουθενά. Ο καθένας το βλέπει διαφορετικά το θέμα, κατανοητό αυτό και σεβαστό, δεν γίνεται να θέμε το ίδιο και να συμφωνάμε παντού. Απλώς πρέπει να καταλάβεις πως το τι θέλει ο προπονητής, είναι το Α και το Ω σε μιαν ομάδα. Όσο παράλογο κι αν το βρίσκεις εσύ ή εγώ, αυτός είναι εκεί για να κάνει ό,τι θέλει και όχι ό,τι θέλω εγώ. Αν δεν κάνει ό,τι θέλει, πώς θα κριθεί μετά? Αυτό είναι το ζουμί των όσων γράφω. Αυτό, δεν είναι υποκειμενικό θέμα, ''να το συζητήσουμε και να το δούμε''. Είναι αντικειμενικό. Είναι έτσι και τέλος. Ο προπονητής πρέπει να είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που θέλει, ώστε στο τέλος της χρονιάς να κρίνεται.

Εικόνα canio

Καλά μωρέ,θα μας τρελάνεις?Είναι αδερφίστικος ο τρόπος να απαντάς στην κλεψιά και και την πουστιά?Μήπως να κάτσουμε να δώκουμε και το άλλο μάγουλο?Εμ μας βιάζουν,να κάνουμε τουμπεκί και να λέμε ευχαριστώ όπως ο Αλαφούσκας στον Ρωσσοπόντιο?
Μα συζήτηση κάνουμε για τις επιλογές του κόουτς.Την κριτική μας κάνουμε.Άμα γουστάρει όμως Τζεμπούρ(δεν τον κακίζω),δεν του δίνει το δικαίωμα να βάζει τον Μητρο στα τελευταία δέκα λεπτά(ή ακόμη και καθόλου,όπως έγινε σε προηγούμενα παιχνίδια)και να τον ξεφτυλίζει κατ' αυτόν τον τρόπο!Υπάρχουν και τα όρια!

Εικόνα savvas gridlock

Για τη διαχείριση του Μήτρογλα δεν έχεις άδικο, αλλά είναι νωρίς ακόμη να κριθεί ο Mίτσελ γενικά. Τώρα είναι σαν να κάνει προετοιμασία που λέει και ο dono. Tα πάντα συγχωρούνται. Από το καλοκαίρι και μετά, θα κριθεί όπως πρέπει.

Εικόνα dono

Ώπα ώπα παιδιά. Πόσα λεπτά συμμετοχής έχει στα τελευταία ματς κυπέλου - πρωταθλήματος ο βασικός σου φορ και πόσα ο Μήτρογλας; Αυτό περί διαχείρησης στηρίζεται κάπου ή είναι η αίσθησή σας; Δεκτά και σεβαστά και τα δύο, αλλά μήπως είναι σημαντικό να δούμε αν ο Μήτρογλου έχει παίξει λίγο ή πολύ;

Εικόνα savvas gridlock

Άκου τον κανιάρα και μην ρωτάς πολλά...

Εικόνα clark gheibol

ποιος τα βάνει τα όρια;

Εικόνα canio

Η λογική!

Εικόνα clark gheibol

άρα καλά κάνει και τρώει πάγκο ο Μήτρογλας...

Εικόνα canio

Όχι εξυπνάδες στον γκάνιο να ουμ! :)
Η λογική να παίζει πάνω από δέκα λεπτά και όχι στο τέλος,όπως κάνει τώρα ο Μίτσελ!

Εικόνα indian

Κάνιο σε γενικές γραμμές διαφωνούμε σε πολλά αλλά αυτό δεν είναι κατ' ανάγκη κακό, το αντίθετο μάλιστα...δε θα έγραφα τπτ αλλά τα σχόλια σου νούμερο 5 και 9 με έστειλαν ρε φίλε και απλώς ήθελα να το φωνάξω χαχαχα

υγ .ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα canio

Διαφωνείτε ή συμφωνείτε όμως με αυτά τα δύο? :)

Εικόνα clark gheibol

ρε φίλε, το ίδιο ετοιμαζόμουν να γράψω κι εγώ, αλλά είπα να μη δώκω κλικ στο γκάνιο
να πω λοιπόν κι εγώ μαζί σου ΧΑΧΑΧΑΧΑ (για το 5 και το 9)

Εικόνα indian

καλημέρα και οκ διαβάζω διαβάζω διαβάζω και τελειωμό δεν έχει!Λοιπον,
1.το μόνο που θέλουμε είναι οργάνωση και σχεδιασμό...και νομίζω ότι καλά το πάμε...αυτοί που βλέπουν φαντάσματα, συνωμοσίες, χοντρούς ή αδύνατους καβούριες και κλέφτες, πάντα θα τους βλέπουν γιατί έχουν προαποφασίσει τι θέλουν να δουν...

2.ναι να την αλλάζουν με τη μία...και που να τη δίνουν ρε μάγκες;2-3 παίκτες δεν κρύβονται μέσα στο παιχνίδι, ο ένας είναι αυτός που όλοι έβριζαν στις αρχές του, ο Αμπντούν...ο άλλος είναι αυτός που όλοι βρίζουν τώρα...και ο τρίτος είναι ο Ιταλός...

3. ασχολίαστο...α ρε Ντάρκο...

4. ο Μανωλάς όσο κι αν αυτό πονάει κάποιους είναι ήδη ο κορυφαίος κεντρικός αμυντικός στο πρωτάθλημα και μπορεί να γίνει από τους καλύτερους στον κόσμο...ο Λύκο θέλει δουλειά και να σταθεροποιηθεί στην α' ομάδα

5.με το συνονόματο υπάρχουν φορές που διαφωνώ πλήρως και άλλες που είναι σα να γράφω εγώ...100% συμφωνώ εδώ

6. πρασινοφρουρός;;;;ασχολίαστο...

7. όχι άλλο Νικολακόπουλο φτάαανει...όσο για τις μεταγραφές γενικά, ας ξεκαθαρίσουμε με το ρόστερ και βλέπουμε...

8. κοίτα να δεις που συμφωνώ με καρπετόπουλο...

9. ας αφήσουν τον προπονητή να κρίνει ποιος του κάνει τη δουλειά και οκ καλή και σεβαστή η γνώμη του καθενός...με 8 μύρια να δώσουμε μπόνους και το Φέισα...

10. το μπάσκετ έχει δρόμο μπροστά του και θα ανησυχούσα περισσότερο αν η ομάδα τσάκιζε όποιον έβρισκε μπροστά της στην Ελλάδα...και από ΒΑΟ έχασες πριν κάνεις το τριπλ κράουν...

Εικόνα savvas gridlock

Αναμενόμενο πως θα συμφωνάγαμε στα περισσότερα, απλώς πάω στο τέλος. Είναι ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας μπάσκετ που με φοβίζει. Παίζουμε όπως να'ναι. Η Σιένα σέρνεται αυτήν την περίοδο και λίγο έλειψε να μας κερδίσει, αφού δεν κάναμε τίποτε στο παρκέ που να θυμίζει ομάδα. Ειδικά αυτό το σχήμα με τα τρία γκαρντ ρε παιδί μου όποταν μας τρυπάνε, φιλοσοφία θέλει να το εφαρμόσει? Του το λένε και του το γράφουνε όλοι. Κάν'το ρε παιδί μου νωρίτερα, μην μας καρκινιάζεις...

Εικόνα clark gheibol

Ρε φίλε, πολλά θέματα, πώς τα προλαβαίνεις ούλα ρε θερίο;
1) Όπου χτυπάει ο Χοντρός το αίμα αυλάκι κάνει
όπου χτυπάει ο Σώκρατες το αίμα τράφο κάνει
Πρέπει να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας. Μόνο η οργάνωση θα φέρει αποτελέζματα. Τα λεφτά έτσι κι αλλιώς σώνονται, αλλά δε σε πάνε και πουθενά
2) Ωραίο είναι να την αλλάζεις με τη μία, αλλά πρέπει να βλέπεις και συμπαίχτες. Στην ομάδα οι μόνοι συμπαίχτες που φαίνονται είναι ο Αμπντούν, ο Γκρέκο κι ο Μασάδο, άντε λίγο και ο Τζιμπουρένιος. Τους άλλους πρέπει να σκάψεις για να τους βρεις
3) Τώρα ησύχασα. Ο Ντάρκος ο γερακομάτης είναι το μέλλον της ομάδας. Πλάκα πλάκα, έτσι κι εγώ βγάζω λεφτά ρε
4) Για το Μανωλά πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι ο καλύτερος αμυντικός που είχαμε ποτέ. Δυστυχώς είναι καλύτερος από τον Αβραάμ σε όλα, εκτός ίσως από τη μπροσωπικότητα. Ακόμα και στις τοποθετήσεις παραδόξως φαίνεται να είναι καλύτερος ο πιτσιρικάς. Έτσι, για να θυμόμαστε λίγο και τι παίχτες βγάνει το ελληνικό πρωτάθλημα. Οι καλύτεροι εντεκαδάτοι μας από εδώ προέρχονται, να το θυμόμαστε όταν πάμε να κλαφτούμε. Άσχετο, τον είδες το μπόρδο που τράβηξε το πουλέν μου, ο Ολαϊτάν;
5) Περιμένεις καλλιγραφία από της μυλωνούς το γκώλο
6) Έτσι κάναμε και με το Φαφουτίου μέχρι που σταμάτησε να δώνει προβλέψεις. Διαβάζαμε το ντύπο στο Φίλαθλο και παίζαμε το αντίθετο. Η κορυφαία πρόβλεψή του ήταν όταν είπε για το γιούρο του 2004 ότι η Ελλάδα δε θα φέρει ούτε ισοπαλία
7) Καλός ο Τίμοστσουκ, καλός κι ο Σάχα. Τον άλλον δεν το γκζέρω. Ο Τίμοστσουκ είναι ο χαφ που θα ήθελε ο Ζαρντίμ, αλλά νομίζω και του Μίτσελ θα του κάνει. Και μπαλόνι παίζει και σκληρός είναι. Απλά ήταν πάντα λίγο αργός και τώρα αν προέρχεται κι από αγωνιστική απραξία θα συναγωνίζεται το Φέισα σε ταχύτης
8) Έχω κι εγώ πληροφορίες από μέσα. Ένας ξάδερφος από το χωριό έχει ανοίξει εστιατόριο στο Μόναχο της Μπαβγέρας και πάνε εκεί και τρώνε πολλά στελέχη της Μπάγερν. Έστησε αφτί ο ξάδερφων και έμαθε ότι οι φρίτσηδες παρακολουθούν με ζωηρό ενδιαφέρον το τι γίνεται εδώ γιατί θέλουν να είναι πάντα κοντά στη μπρωτοπορία.
9) Δυστυχώς ο Μήτρογλου είναι φκιαγμένος για να δίνει βάθος στην ομάδα. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του. Δεν μπορεί να τ' αλλάξει. Εδώ ο Δώνης έλεγε ότι προσπαθούσε να πείσει το Γκωστάκη ότι μπορεί να τρέχει και παράλληλα να έχει δυνάμεις για το σπριντ του τελειώματος της φάσης και ότι αυτό γίνεται με τη σωστή προπόνηση. Δε γκάνει για ομάδες που γυροφέρνουν το μπαλόνι. Ο Κωστάκης είναι για να παίρνει θέση μέσα στη μπεριοχή και να παίζει πίβοτ. Δε γκάνει δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να παίξει. Σημαίνει ότι θα παίζει χειρότερα από τον Τζεμπούρ, πώς να το κάνουμε;
10) Μπάσκετ είναι αυτό με τη μπορτοκαλιά την μπάλα;

Εικόνα savvas gridlock

2) Καλά το Μασάντο άσ'τονε.

4) Πονάει πολύ κόσμο ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ο παικταράς, που χάρισε και τη φανέλα στον Τάκαρο.

5) Τι μαλάκας είσαι ρε παλιόπουστα...

6) 0-1 βαθμοί η Εθνική στο Γιούρο, ανήμερα της πρεμιέρας με την Πορτογαλία στον ΑΝΤ-1 σε πρωινή εκπομπή. Το απόγευμα στον κουβά ο μεγαλύτερος απατεώνας και άμπαλος ΕΛ-ληνος δημοσιογράφος. Άσε το άλλο με τον Τουρέ. ''Δεν υπάρχει περίπτωση αυτός ο σκαφτιάς και αργοκάραβο να παίξει ποτέ σε μεγάλη ευρωπαική ομάδα''. Βασικός στην Μπάρτσα και μετά ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην Αγγλία μέχρι πριν λίγο καιρό ο Τουρές.

9) Δηλαδής μετά το ''αμυντικό χαφ αντιπάλου περιχής'' για τον ΧΑΛΥΒΔΙΝΟ, έχουμε και το ''λίμπερο αντιπάλου περιοχής'' για το Μήτρογλα? Άκου δίνει βάθος.

10) Καλή η μαλακία σου, αλλά αυτό το άθλημα μας έκανε αθρώποι και κυκλοφοράμε στην ευρωπαική κοινωνία με ένα πρόσωπο...

Εικόνα clark gheibol

έτσι ακριβώς είναι. Εσύ που μας κάνεις περισπούδαστες αναλύσεις περί ποζέσιον και ποζίσιον θά 'πρεπε να ξέρεις τη σημασία τοποθέτησης ενός φορ μόνιμα στη μπεριοχή των αντιπάρων. Εδώ κάνουν καργέρα τόσοι και τόσοι αμπαλίδηδες. Το κακό με αυτούς είναι ότι περνάνε όλο το παιχνίδι τρώγοντας και ρίχνοντας ξύλο (ο Εμίλ ο Χέσκι χρημάτισε μέχρι και φορ στην Αγγλία του Καπέλο) και δε γκζέρω αν ο Μήτρογλας έχει τη διάθεση να παίζει μπουνιές για την ομάδα. Το έλεγα ότι με το Ζαρντίμ ο Μήτρογλου φαινόταν να έχει τα χαρακτηριστικά του φορ που ταιργιάζει στο σύστημα περισσότερο από τον Τζιμπουρένιο. Με το Μίτσελ θα τρώει πάγκο μέχρι να πεθάνει ο Χαϊλάντερ όσο είναι αρτιμελής ο Αλτζερίν