ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Α-Θ-Α-Ν-Α-Τ-Ο-Σ



Μέρες που'ναι τώρα δίχως αγωνιστική δράση, λέμε να αρχίσουμε να κλείνουμε εκκρεμότητες. Θα αρχίσουμε με αυτά που πραγματικά μας ευχαριστούν και σιγά σιγά θα καταλήξουμε στις τρύπιες πατσαβούρες του κέντρου της Αθήνας.
 
Ξεκίνημα με τον ΑΡΙΣΤΕΙΔΑΡΟ, το γίγαντα του Ολυμπιακού μας, του οποίου την ιστορία είδαμε εδώ. Σήμερα θα παραθέσουμε δύο ιστορικές συνεντεύξεις του και τα γεγονότα του θανάτου και της κηδείας του από το ΦΩΣ. Πρώτα μια παρουσίαση του ιστορικού του λίγα χρόνια αφότου άρχισε να καθιερώνεται στον Ολυμπιακό μας, από την ΟΜΑΔΑ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 25-9-1962
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Συνεχίζουμε με κάποια ανατριχιαστικά, πραγματικά, λόγια του, μόλις είχε αρχίσει να επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας του.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 18-8-1967
 

 

 

 
Τέλος, παραθέτουμε τα γεγονότα της κηδείας του, όπου ΔΑΚΡΥΣΕ ΟΛΟΣ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 13-8-1969
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 14-8-1969
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 15-8-1969
 

 

 

 

 

 

 

 

 
Αντί επιλόγου, θα ξαναβάλουμε κάποια από τα λόγια που αφιέρωσε για αυτόν στην κηδεία του ο τότε ταμίας του Ολυμπιακού μας, ο κύριος Βισβίκης.
 
''Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΥΧΗΜΑ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΥ, Ο ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΥΠΗΡΞΕΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ, Ο ΣΕΜΝΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ''.
 
ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΑΡΟ, ΤΟΝ ''ΕΡΡΙΚΟ'' ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΑΣ, ΜΟΝΟ ΔΟΞΑ.
 
Υ.Γ. Ξαναγράφουμε. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός οφείλει να αναδείξει την ιστορία του συγκεκριμένου ΤΙΤΑΝΑ αθλητή του Θρύλου και φυσικά να σταθεί κοντά στην οικογένειά του, έστω και τώρα, 44 χρόνια μετά το θάνατό του. Καλό θα κάνει και δωρεάν γνώση σε πολλούς νεόκοπους φιλάθλους και παράγοντες της ομάδας μας θα προσφέρει, αλλά και θα τιμήσει όπως αξίζει τα αγαπημένα πρόσωπα του έξω-αριστερά του παραδείσου της ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑΣ μας, ως ελάχιστη ανταπόδοση για όσα προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει με τη θύμησή του ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ. Η συγκεκριμένη διοίκηση έχει αποδείξει πως ακούει τον κόσμο μας και είμαστε σίγουροι πως θα κάνει αυτό που πρέπει.

Σχόλια

Εικόνα thita

ΑΘΑΝΑΤΟΣ

ανατρίχιασα...

μακάρι έστω και καθυστερημένα ο θρύλος να τον τιμήσει και να τον μάθουν και οι νεόγαυροι, που νομίζουν πως η ιστορία του ολυμπιακού αρχίζει από τον τζόλε

Εικόνα Ερυθροφύλακας

ΑΘΑΝΑΤΟΣ. Πραγματικά οφείλουμε να αναδεικνύουμε τέτοιες ιστορίες

Εικόνα nmavronas

ENTYΠΩΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΠΑΙΧΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ... ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ!

Εικόνα apostolos gaganis

Σημειωνω την παρουσια της χηρας του Μοσχου και των μεγαλων πραγματι αντιπαλων μας, Λινοξυλακη, Κανακη, του Στελιου Σεραφειδη και αλλων. Εχω γραψει σε προγενεστερο σχολιο μου το πως αισθανθηκαμε ολοι με το χαμο του κι εγω προσωπικα. Ομαδικη τυψη και συντριβη...Η διατηρηση ζωντανης της μνημης του και η αναγνωριση της ηρωϊκης προσφορας του, αποτελει χρεος και αντιδοτο μαζι...

Εικόνα Εν Αθήναις

Τραγική όσο και συγκινητική ιστορία, ακόμα και για κάποιον που ανήκει σε αντίπαλο «στρατόπεδο».
Είναι θλιβερό αλλά και εξοργιστικό να χάνεται ένας άνθρωπος σε ηλικία 29 ετών από αυτήν την παλιαρρώστια.

Τότε που οι αθλητές αγαπούσαν τις ομάδες τους όπως τις οικογένειες τους, κι ας μην αμείβονταν όπως αμείβονται οι σημερινοί παίκτες.

Παρόμοια περίπτωση ο Μόσχος της ΑΕΚ στο μπάσκετ.

Εικόνα savvas gridlock

Nαι, έτσι είναι, τραγική φυσιογνωμία ο Μόσχος της ΑΕΚ. Δακρύσανε και οι πέτρες στην κηδεία του, μέχρι και πολιτικές εφημερίδες το'χανε πρωτοσέλιδο.

Εικόνα μαουνιέρης

Η Διοίκηση του Ολυμπιακού πρέπει να τιμήσει οπωσδήποτε τη μνήμη και την προσφορά του Αριστείδη Παπάζογλου. Έστω και τώρα, ύστερα από τόσες δεκαετίες. Έτσι οι ομάδες γίνονται πραγμτικά μεγάλες, έτσι γιγαντώνονται.

Ας γίνει ένα συλλογικό μνημόσυνο για τους τεθνεώτες και μια μεγάλη γιορτή για τους επιζώντες που έχουν τιμήσει την ερυθρόλευκη ριγωτή με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος.

Εικόνα μαουνιέρης

Βεβαίως και πρέπει να τιμηθεί ακόμα και τώρα ο ΜΕΓΑΣ άσος του Θρύλου ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ με την τεράστια ερυθρόλευκη καρδιά. (Αμφιβάλλω αν υπάρχει έστω και φωτογραφία του πουθενά σε χώρο του Ολυμπιακού. Οι πραγματικά μεγάλες ομάδες πρέπει να σέβονται εμπράκτως αυτούς που τις έκαναν μεγάλες... - έστω και μετά από τόσα χρόνια.)

Εικόνα savvas gridlock

Να πω την αλήθεια κι εγώ δεν έχω δει κάποια φωτογραφία του πουθενά, σε χώρο που σχετίζεται με την ΠΑΕ Ολυμπιακός εννοώ. Είναι κρίμα, πραγματικά.

Εικόνα ΔΙΑΣ

τελικα ο ΘΡΥΛΟΣ εγινε μεγαλος και μεσα απο τραγικα γεγονοτα και μαλιστα σε στιγμες που δεν περιμενε κανεις. ισως για να αναγκαστουμε κι εμεις να σκηψουμε το κεφαλι...

Εικόνα clark gheibol

Πάλι βούρκωσα παλιόπαιδο...

Εικόνα jorge rojo

Τραγική κατάληξη ενός νέου ανθρώπου και αθλητή. Συγκίνηση μεγάλη με την μεχρι το τέλος αφοσίωση του με τον θρύλο. Αξίζει και πρέπει ο σύλλογος να τιμήσει αυτόν τον άνθρωπο έστω και μετά από τόσα χρόνια.