ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ



Την ονομαστική του εορτή είχε χθες ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ. Με την ευκαιρία, ας προσδιορίσουμε με νούμερα την τεράστια, πραγματικά, προσφορά του στον Θρύλο.
 
Από το site του Εθνικού Τυπογραφείου, βρίσκουμε όλα τα ΦΕΚ που αφορούν την ΠΑΕ Ολυμπιακός εδώ και επικεντρωνόμαστε στις τροποποιήσεις καταστατικού από τον Ιούνιο του 2010 και μετά, που απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ. Προκύπτουν τα παρακάτω.
 

 

 

 

 

 

 

 
50 ζεστά εκατομμύρια ευρώ από την τσέπη του ΒΑΓΓΕΛΑ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός εν έτει 2010. Προηγήθηκε μείωση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 72 εκ. ευρώ, για να εγγραφούν οι ζημίες της ΠΑΕ. 36,43 εκ. ευρώ η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με απλές μετοχές, 13,57 εκ. ευρώ η ''διαφορά υπέρ το άρτιο'', οι premium μετοχές από την κεφαλαιοποίηση ζημιών, για να προκύψει το σύνολο των 50 εκ. ευρώ που μπήκαν στην εταιρεία. 13,5 εκ. ευρώ δηλαδή πήγαν άμεσα σε ζημίες του ''μαγαζιού'', πρακτική συνηθισμένη όταν η εταιρεία στην οποία θα επενδυθούν τα κεφάλαια είναι ελλειμματική για αρκετές σερί χρήσεις-χρόνια. Το συνολικό άνοιγμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν 97 εκ. ευρώ προ Μαρινάκη και μετά έπεσε στα 64,7 εκ. ευρώ, όπως μπορούμε να δούμε από το ''υπόλοιπο ζημιών προηγουμένων χρήσεων'' του ισολογισμού του 2011 της τελευταίας φωτογραφίας, συγκρίνοντάς την με το αντίστοιχο μέγεθος του ισολογισμού της ΠΑΕ Ολυμπιακός το 2010.
 

 
Συνυπολογίζοντας τα χρήματα που έδωσε για να αποκτήσει από τον ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ το 50% της ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΑΕ αλλά και την πλειοψηφία των μετοχών της ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ, που διαχειρίζεται το σήμα της ομάδας και το προπονητικό κέντρο στου Ρέντη, προκύπτει ένα σύνολο που ξεπερνά τα 70 εκ. ευρώ. Αυτή ήταν η επένδυση του ΒΑΓΓΕΛΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ στον Ολυμπιακό, μέσα στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην ιστορία της Ελλάδος από τον Εμφύλιο Πόλεμο κι έπειτα. Για να γίνει περισσότερο κατανοητή η αξία της επένδυσης αυτής των 50 εκ. ευρώ στην ΠΑΕ, στην ποδοσφαιρική ομάδα δηλαδή, πέρα από τις υποδομές της, ας συγκρίνουμε με τα αντίστοιχα μεγέθη του ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ.
 
ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΤΟ 1/4 ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΣΕ 17 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.
 
Πέραν αυτών, με πολλές ενέργειές του έχει σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της ΘΥΡΑΣ 7 και του ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ να ξεχρεώσει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός. Εκδηλώσεις από το 2011 και μετά, η καμπάνια των sms υπό την αιγίδα της ΠΑΕ, τα εισιτήρια στους συνδέσμους σε τιμή 5 ευρώ κάτω από την φθηνότερη στα ταμεία, με αυτά τα 5 ευρώ να πηγαίνουν στα ανοίγματα του Συλλόγου -και όχι ''να κονομάνε τα λαμόγια της 7'', όπως διέδιδαν στο Internet κάποιοι φαντομάδες που δεν έχουν τσίμπλα στα μάτια-, τα ποδοσφαιρικά διαρκείας να βγαίνουν πάντοτε νωρίς, ώστε τα 60 ευρώ της υποχρεωτικής εγγραφής μέλους στον Ερασιτέχνη να πηγαίνουν απ'ευθείας στα ταμεία του Συλλόγου και να γίνει εγκαίρως ο προγραμματισμός το καλοκαίρι για τη νέα χρονιά, αλλά και κερασάκι στην τούρτα, η πληρωμή των συμβολαίων δύο παικτών, στο βόλλευ ανδρών του Γιορντάνοφ και στο πόλο ανδρών του Μάγιαρακ. Ενεργή παρουσία, όχι οικονομική φυσικά, αφού δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο, έχει δείξει και στο μπάσκετ του Ολυμπιακού μας, με εμφανίσεις στο ΣΕΦ σε πολλά κρίσιμα ματς και πάνω από όλα στην Πόλη με τον άθλο του Ευρωπαικού του Μαίου που μας πέρασε.
 
Πρωταθλήματα, Κύπελλα, υλική και ηθική στήριξη σε όλα τα τμήματα του Συλλόγου, 70 εκ. ευρώ επένδυσης στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, μείωση του συνολικού χρέους/ανοίγματος κατά 32,5 εκ. ευρώ, μάχες παντού σε όλα τα επίπεδα για να προασπίσει τα συμφέροντα του Θρύλου μας, συχνές επαφές με τον κόσμο μας, για να ακούσει τις επιθυμίες του και να του εξηγήσει την πολιτική της διοίκησης, τεχνοκρατική οργάνωση της ΠΑΕ σε σημαντικό βαθμό μα και διαρκής προσπάθεια να γίνουμε καλύτεροι σε όλα τα επίπεδα, αγωνιστικά και διοικητικά. Με τέτοιον απολογισμό, τα όποια λάθη έχουν παρατηρηθεί, περνάνε στο ντούκου, απλή αναφορά σε φάση ''να'χαμε να λέγαμε''.
 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΜΑΣ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ'ΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΤΟ
 
ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΝ ΠΑΟ ΑΕΚΑΚΙ
ΜΑΡΙΝΑΚΗ
ΜΑΡΙΝΑ-Α-ΚΗ

 
Υ.Γ. Σε λίγες μέρες θα δούμε ένα αφιέρωμα στα 40 χρόνια συνεχούς προσφοράς στον Ολυμπιακό μας της οικογένειας ΜΑΡΙΝΑΚΗ. Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ δεν ήρθε με παρθενογένεση, από το πουθενά κοντά μας. Ήταν ενεργός γαύρος από μικρός, μεγαλωμένος από έναν πατέρα που μοίραζε φάπες στους αντιολυμπιακούς, σε όλα τα επίπεδα. Ειδικά το ΘΡΥΛΙΚΟ πρωτάθλημα του '82, με το μπαράζ στο Βόλο και τα μαθήματα κολύμβησης στα βαζέλια, που συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτησή του ο γενικός αρχηγός τότε του ποδοσφαιρικού μας τμήματος ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, θα μας απασχολήσει σύντομα...

Σχόλια

Εικόνα dgkirle

Χρόνια πολλά Βαγγέλαρε Μαρινάκη και που σαι:
Μη σταματάς να τους ΓΑΜΑΣ.

Εικόνα CVRED

Χρόνια πολλά στον άνθρωπο που βαδίζει ολοταχώς στο να γίνει ο μεγαλύτερος πρόεδρος όλων των εποχών για τον ΘΡΥΛΟ μας.
Τον άνθρωπο που έχει γίνει εφιάλτης στον ύπνο των πουθενάδων και τους βιάζει τα όνειρα.
ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ.

Και φυσικά χρόνια πολλά σε όλους τους συγγαυρους που γιορτάζουν.

Εικόνα red7neck

ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ αντιολυμπιακές κουφάλες!!!

SDNA πατώνειιιιιις?

Εικόνα Romain

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!

Συνεχισε να δίνεις πόνο στους ανύπαρκτους και στις κομπλεξαρες!!!

Εικόνα REDNYC

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΕΔΡΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ!

ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΜΟΝΟ: ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΑΣ!!!!!!!!

Εικόνα Romain

Very good Big Apple!

Εικόνα nmavronas

Kάποτε οι οπαδοί του Ολυμπιακού, είχαν το μυαλό να κρίνουν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού με βάση την προσφορά στον Ολυμπιακό και μόνο! Μάλιστα ήθελαν τον πρόεδρο δυνατό και με πολιτική και κοινωνική εποροή για να μπορεί να βοηθάει τον Ολυμπιακό στα δύσκολα! τώρα τελευταία τα πράγματα έχουν αλλάξει επικίνδυνα! Υπάρχει μια μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού που στρέφεται εναντίον του Μαρινάκη για λόγους κυρίως πολιτικούς! Για γέλια και για κλάματα κυρίως κάποιοι ψευτοκουλτουριάρηδες γνωστού πολιτικού χώρου που κατηγορούν τον Μαρινάκη για δήθεν "Μπερλουσκονισμό" και εύχονται νά πάει ο Μαρινάκης φυλακή και να επικρατήσει μοντέλο... λαΪκής βάσης. Αυτά προς το παρόν!
Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΡΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ! ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ, ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΧΟΥΝ ΥΒΡΙΣΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ! ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΕΣΑΝ! ΓΙ ΑΥΤΟ...
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ!

Εικόνα mikele7

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΒΑΓΓΕΛΑ.ΝΙΚΟ ΣΚΕΨΟΥ ΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟ ΝΑ ΕΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ,
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΡΕΓΚΕΣ.ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΛΑΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ
ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΥΔΟΚΙΜΟΥΝ ΣΤΟ ELLADA.-

Εικόνα savvas gridlock

Για'μένα, Νίκο, αυτοί που λες δεν είναι τόσο επικίνδυνοι. Μόνο θόρυβο κάνουν, αφού είναι άδειοι τενεκέδες, δίχως περιεχόμενο πολιτικό και αθλητικό. Επικίνδυνα είναι τα γαυρο-πασοκοειδή (νυν Τσίριζα), αυτή η πράσινη μούργα που ρήμαξε τον τόπο, οι οποίοι ό,τι και να κάνει ο Βαγγέλαρος τον έχουν απέναντι, μόνο και μόνο επειδή είναι δεξιός. Εξίσου επικίνδυνοι ήταν επί Κόκκαλη οι γαυρο-δεξιούληδες, που ό,τι κι αν έκανε ο μεγάλος Σωκράτης τον έβγαζαν σέντρα, μόνο και μόνο επειδή ο γίγαντας Σωκράτης είναι ΠΑΣΟΚ. Δεν λέω πως όλοι οι πασοκόγαυροι και οι δεξιούληδες γαύροι είναι επικίνδυνοι. Μιλάω γι'αυτούς τους πασοκόγαυρους που είναι πρώτα σκατο-ΠΑΣΟΚ και μετά Ολυμπιακοί, αλλά και για τους γαύρους που είναι πρώτα δεξιοί και μετά Ολυμπιακοί. Όλη σχεδόν η φασαρία από αυτά τα πουσταριά γίνεται κι αν δεν ξεκινάει από αυτούς, σιγοντάρεται από αυτούς. Κι επειδή αρέσκονται και σε ανιστόρητες συγκρίσεις τύπου ''για το Γουλανδρή και το Σωκράτη ποτέ δεν είχαν ακουστεί αυτά που λένε τώρα κάποιοι για το Μαρινάκη'', ας διαβάσουν ξανά αυτό

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140723/sokratis-kokkalis-o-p...

αλλά κι αυτό το δημοσίευμα των λαμπρακικών ''ΝΕΩΝ'', λίγο πριν τις πρώτες βουλευτικές εκλογές της Μεταπολίτευσης κατά το Νοέμβριο του 1974,

http://tinypic.com/view.php?pic=oap3c8&s=8#.U9ktfuN_swE

μπας και ''νιώσουν'' το τι πόλεμο τρώνε από τα αντιολυμπιακά φερέφωνα μια ζωή όλοι οι επιτυχημένοι, οι πραγματικά μεγάλοι πρόεδροι του Θρύλο, με τόνους λάσπης και προπαγάνδας εις βάρος τους.

Εικόνα KCS

Ετσι ακριβώς όπως τα λέτε είναι, μερικοί βάζουν τα κομματικά/πολιτικά πάνω από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Αυτή είναι η αιτία της γκρίνιας, η βασική. Και μιλάμε για κόμματα αισχρά (ΝΔ-Πασοκ-ΝεοΠασοκ/Συριζα).

Χρόνια Πολλά κι Ευτυχισμένα Πρόεδρε και πάντα κοντά στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας.

Εικόνα Bad7

Χρονια πολλα προεδραρα!!!Εισαι ο μοναδικος προεδρος ελληνικης ομαδας που φοραει παντελονια!!!Συνεχισε να τους γαμας!!

Εικόνα Bad7

Δε μιλαω γενικα γι'αυτη τη χρονικη περιοδο μιλαω

Εικόνα Bad7

για τους προεδρους που υπαρχουν τωρα στην Ελλαδα

Εικόνα Bad7

για να μη παρεξηγηθω

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Τον σταυρό μας κάθε φορά που ακούγεται το όνομά του και υγεία να 'χει να υπερασπίζεται με πάθος τα συμφέροντά μας και να μεγαλώνει τον σύλλογο παγκοσμίως!!!!!!!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Χρόνια πολλά στον προεδράρα μας!!!

Εικόνα clark gheibol

Ουδείς άσφαλτος, που λένε κι οι καλόγεροι στο Νεπάλ. Λάθη έχει κάνει σίγουρα, τις προθέσεις του δεν μπορεί να τις αμφιζβητήσει κανείς.
Χρόνια πολλά Πρόεδρε