ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΕΦΕΣ 67-62: ANAZHTOYNTAI AΠΑΝΤΗΣΕΙΣ



Μετά από ένα ψυχοβγαλτικό ματς, ο Θρύλος έκανε το 1-0 στη σειρά των προημιτελικών της Euroleague απέναντι στην Έφες. MVP του αγώνα ήταν ο Γιώργαρος ο Πρίντεζης, που σε σημεία έμοιαζε να παίζει μόνος του τους Τούρκους. Με δεδομένο πως αύριο υπάρχει το επόμενο ματς στο ΣΕΦ, πολλές αναλύσεις δεν χωράνε. Θα παραθέσουμε κάποιες απορίες που έχουμε και θα συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι της Παρασκευής, εξετάζοντας τα στατιστικά που βλέπουμε στην αρχική φωτογραφία της ανάρτησης από το σημερινό ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ αλλά και εδώ, από το site της Euroleague.
 

 
α) Ο Σπανούλης που σε κάθε ματς παίζει 30-31 λεπτά, που έχει σκάσει από τα σερί ματς κι από την τακτική των αντιπάλων προπονητών να χαραμίζουν ένα γκαρντ τους με το να κολλάει σαν βδέλλα απάνω του, που σε δύο μέρες υπάρχει ακόμη ένα ματς, άρα έπρεπε να φυλάξει δυνάμεις και γι'αυτό, που σε μια τελική ήταν εμφανές ότι δεν πατούσε καλά στο παρκέ, έπρεπε να αγωνιστεί χθες 38 λεπτά? Δηλαδή αν έπαιζε 33 λεπτά, θα υπήρχε πρόβλημα? Δεν λέμε να μην μπει μέσα στο τέλος, εκεί που κρίνεται το ματς. Για πιο πριν λέμε, στο πρώτο ημίχρονο περισσότερο.
 
β) Χθες η ομάδα μας σούταρε 34 δίποντα και 27 τρίποντα, δίχως να έχουμε τρομερά ποσοστά έξω από τα 6.75. Υπάρχουν άραγε πολλές ομάδες που η αναλογία διπόντων-τριπόντων πλησιάζει το 1:1? Ρωτάμε επειδή αυτό το σκηνικό έχει επαναληφθεί αρκετές φορές φέτος.
 
γ) Με δεδομένο ότι Πέρκινς-Γκετσεβίτσιους αγνοούνται, για ποιο λόγο ο Σλούκας χρησιμοποιήθηκε 9 λεπτά και 6 ο Κατσίβελης? Επίσης, ποια είναι ακριβώς η λογική της χρησιμοποίησης του Πάουελ για περισσότερα λεπτά από τον Άντιτς, για παράδειγμα? Καλά, για Σερμαντίνι δεν το συζητάμε καν.
 
δ) Είναι σαφές όλη την χρονιά πως όταν ο Θρύλος τρέχει, εξαφανίζεται και οι αντίπαλοι ψάχνουν κυάλια για να τον δουν. Ξέραμε πριν το παιχνίδι πως ο Μαχμούτι θα κοιτάξει να πάει σε αργές επιθέσεις, ώστε να αποφύγει το δαιμονιώδη ρυθμό του Ολυμπιακού, που θα σκότωνε αγωνιστικά την ομάδα του. Τις λίγες φορές που τρέξαμε, προσωρινά ξεφύγαμε στο σκορ. Το δικό μας γενικό σχέδιο λοιπόν για να τρέξουμε, ποιο ακριβώς ήταν? Το να βλέπουμε κατά διαστήματα μαζί στην πεντάδα Περπέρογλου και Παπανικολάου? Το να μην βλέπουμε σχεδόν καθόλου σχήμα με 3 γκαρντ, ευέλικτο στην περιφέρεια? Έπρεπε να ψάχνουμε το 5 εναντίον 5 χθες ή το ανοιχτό γήπεδο?
 
ε) Πόσες συνεργασίες είδαμε να στήνονται πάνω στο παρκέ? Γενικά μιλάμε. Υπήρξαν συνεργασίες χθες? Η πρώτη ΟΜΑΔΙΚΗ άμυνα πότε βγήκε, για παράδειγμα?
 
στ) Η συγκέντρωση των παικτών άγγιξε όντως υψηλά επίπεδα χθες, με μικρό αριθμό λαθών και προσπάθεια για έλεγχο των ριμπάουντ απέναντι σε μια ομάδα με πιο γεμάτη ρακέτα. Οι βολές όμως? Το 56% σε εντός έδρας ματς είναι άραγε ανεκτό ποσοστό σε τέτοιας κρισιμότητας ματς?
 
Σταματάμε εδώ για να μην ξεφύγουμε. Τα παραπάνω ερωτήματα -ρητορικά και μη...- περιμένουμε να απαντηθούν αύριο στο παρκέ του ΣΕΦ και όχι φυσικά ''με το στόμα'' από κάποιον αρμόδιο του μπασκετικού Ολυμπιακού. Σε κάθε περίπτωση, ξαναγράφουμε πως ιδιαίτερες αναλύσεις δεν χωρούν αυτήν την ώρα. Η ομάδα θέλει ξεκάθαρα στήριξη και οφείλουμε, όλοι όσοι μπορούμε, να βρεθούμε αύριο στο ΣΕΦ. Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο, η Έφες θα κάνει τα πάντα για να σπάσει την έδρα μας και πρέπει να ανταποκριθούμε και να ξεπεράσουμε αυτόν τον σκόπελο. Όσο κι αν μας ξενίζουν διάφορα περίεργα που βλέπουμε, όσο κι αν τα λάθη όλης της χρονιάς βγάζουν μάτια πια, αυτήν την ώρα τα αφήνουμε στην άκρη και επικεντρωνόμαστε στο ζουμί, που είναι η νίκη αύριο. Καλού κακού, ας ξαναδούμε το παρακάτω βίντεο.
 

 
Υ.Γ. 1 Το μόνο παίκτη που ΔΕΝ φοβάμαι σε αυτή τη σειρά, όταν όλα θα ζορίσουν, είναι ο Σπανούλης. Ο ηγέτης στα δύσκολα τραβάει μπροστά και ο Βασίλης θα το κάνει.
 
Υ.Γ. 2 Μέσα στο γήπεδο, ό,τι κι αν δούμε αύριο, δεν χρειάζεται γκρίνια. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό οφείλουμε να στηρίξουμε την ομάδα. Αν παίξουμε την μπάλα που μπορούμε ως κόσμος, θα σπάσουμε τον τσαμπουκά των Τούρκων, που ούτως ή άλλως δεν έχουν και μέταλλο ομάδας-βαριά φανέλα στην Ευρώπη. Αύριο παίζουμε μπάλα και εμείς.

Σχόλια

Εικόνα kg

ΨΑΓΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ..............
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ (ΣΥΡΙΓΟΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ -ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΙΑ)ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΙΔΑΝΙΚΟ ΚΟΟΥΤΣΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ...........Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΩΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΛΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!

Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΕΙΧΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΑΙΚΤΗ...........ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΠΕΡΚΙΝΣ ...........ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΒΑΖΕ....
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΧΕΣ ΝΤΟΥΜΠΛΑΡΙΣΜΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΚ ΕΝ ΡΟΛ......ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΧΑΙΝΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΑΜ ΓΙ ΑΥΤΟ!
ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΡΟΤΕΙΣΟΝ ΚΟΝΤΡΑ.........ΣΤΗΝ ΡΟΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΑΧΡΗΣΤΕΨΕ ΤΟΝ ΓΚΕΤΣΕΒΙΤΣΙΟΥΣ ΤΩΝ 12 ΠΟΝΤΩΝ Μ.Ο ΠΡΟΠΕΡΣΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ (ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΑΜΥΝΑ.......ΕΝΩ ΣΥΝΗΘΩΣ Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ.........ΕΠΙΘΕΣΗ!!!)........

ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ........ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ!!.....Η΄ ΟΣΟ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ!

Εικόνα savvas gridlock

Ροτέισον και Γκετσεβίτσιους. Μεγάλες αλήθειες...

Εικόνα indian

Φίλε Σάββα...πολύ ψαγμένη η ανάρτηση...θα συμπληρώσω για να προχωρήσει η κουβέντα:
1)πρέπει να τρέξουμε,ειδικά όταν βρίσκονται στο γήπεδο μαζί οι Λο-Σπανούλης-Πρίντεζης...η δύναμη μας είναι ακριβώς εκεί και εκεί είναι η αδυναμία της Εφές, ειδικά όταν λείπουν οι Γκόρντον, Γκονλούμ
2)χρειαζόμαστε πολύ το σουτ από μέση απόσταση,ο Πάουελ θα μπορούσε υπό προυποθέσεις να κρίνει τη σειρά.Και ο Σλουκάς επίσης...
3)να τους χτυπήσουμε στο πικ εν ρολ ( όσο και αν το σιχαίνομαι το συγκεκριμένο σύστημα μιας και θεωρώ ότι έχει καταστρέψει το άθλημα...)τα βαριά κορμιά τους δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν...μόνο αν ο Μαχμούτι χρησιμοποιήσει Γκόνλουμ στο 5 και Σαβάνοβιτς στο 4 θα έχουμε θέμα αλλά θεωρώ ότι έχει πειστεί ότι η δύναμη της ομάδας είναι τα βαριά κορμιά που δεν έχουμε εμείς...
4)ποτέ ξανά σχήμα με Άντιτς και Σερμαντίνι μαζί...αντιθέτως το σχήμα με Παπ και Περπ μαζί βοηθάει γιατί με τον Περπ έχεις τη δυνατότητα να απομονώσεις και ο Παπ να περιμένει στο αγαπημένο του αριστερό φτερό...συν το ότι πιέζουν πολύ στην άμυνα
5)η Εφες ήταν τραγικά άστοχη,θα συνεχίσει έτσι?...επίσης κι εμάς βασικά όπλα δεν πήγαν καλά,βλέπε Λο και Παπ...ο Σπανούλης είναι άλλη περίπτωση.Λεπτομέρεια αλλά αφού ο Μαχμούτι συνηθίζει να μας παίζει άμυνα στο μισό γήπεδο, ας κουβαλάει αρχικά την μπάλα ο Σπανούλης...έτσι κι αλλιώς στην κορυφή γίνεται η αλλαγή μόλις η μπάλα περάσει τη γραμμή...είναι κάποια δευτερόλεπτα κάθε φορά,ελάχιστα αλλά σημαντικά για να παίρνει ανάσες ο Σπανούλης στο ματς και να μην πιέζεται με την μπάλα αλλά να τη δίνει όταν αρχίζει η πίεση...
6)αν ο Φάρμαρ πάρει μπροστά κανείς δεν τον σταματά...μόνο ο Πέρκινς...ναι είναι χάλια επιθετικά αλλά η άμυνα σε τέτοιες σειρές δίνει τίτλους...
7)ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα savvas gridlock

Η επιμονή του Μαχμούτι στα βαριά κορμιά και στο χτύπημα μέσα από τη ρακέτα είναι ξεκάθαρα λάθος για'μένα κι ελπίζω να συνεχιστεί. Τώρα για το Φάρμαρ, ορισμένες φορές με αυτά που κάνει στο παρκέ είναι για λύση συμβολαίου. Μπαμ μπαμ. Δίχως πολλά πολλά. 2:30 πριν το τέλος του αγώνα, με τον Ολυμπιακό μπροστά 4 πόντους και να'χει κατοχή με 6 δεύτερα για να τελειώσει την επίθεση, αφήνει το Λο να του πάρει την εσωτερική, σε φάση ''θα σε κόψω μετά μέσα στη ρακέτα στα ίσια''. Εκεί παίρνεις τάιμ άουτ, φωνάζεις ταξί, του δίνεις τα χαρτιά στο χέρι και φωνάζεις στον ταρίφα ''Σπάτα και ΑΠΕΛΑΣΗ ρε πούστη''.