ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ Ο ΦΙΝΛΑΝΔΟΣ



ΓΙΑΡΙ ΛΙΤΜΑΝΕΝ (χτύπημα τυμπάνου τρεις φορές) ΓΙΑΡΙ ΛΙΤΜΑΝΕΝ (χτύπημα τυμπάνου τρεις φορές)
 
17 Απριλίου του 1996 και ο Παναθηναικούλης, στα πλαίσια της ημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 1995-96, υποδέχεται τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ, στον επαναληπτικό του 0-1 του πρώτου ματς στο Άμστνερνταμ, που ο πάτος τους έγινε πορτατίφ. Ο Γιάρι ο Λιτμάνεν όμως, είχε κέφια και τους γάζωσε.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 18-4-1996
 

 

 

 

 

 

 

 
ΑΓΙΑΞ Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
 
Υ.Γ. 1 Οι ηθικο-Μαρίες που μιλάνε για κόμπλεξ γαύρων, οι οποίοι χαίρονται με τις αποτυχίες άλλων, ας αναρωτηθούν τι κάνανε τα ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙΑ τα λαγουδάκια στο Tελ Αβίβ και στη Σαραγόσα. Στη Σαραγόσα τα είδαμε, σε λίγες μέρες θα δούμε και πιο αναλυτικά τα του Τελ Αβίβ.
 
Υ.Γ. 2 Ρε σούργελα του greenzone, μιλάτε εσείς για ντόπα του Άγιαξ με το Βαμβακά το γυμναστή? Που έφυγε την άλλη χρονιά και χάνατε με 3-1 στην Πάτρα από την Παναχαική, ενώ παίζατε με παίκτη παραπάνω, λίγους μήνες μετά το ''έπος του Άμσντερνταμ''? Πέμπτοι τερματίσατε ρε, τα πόδια τους δεν μπορούσαν να πάρουν οι ''παικταράδες'' σας, οι Ουζουνίδηδες και οι Γεωργιάδηδες, που ''όργωναν την Ευρώπη'' κάποιους μήνες νωρίτερα. Ε-ΛΕ-ΟΣ ΡΕΕΕΕ.
 
Υ.Γ. 3 ΓΙΑΡΙ ΓΙΑΡΙ ΓΑΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΡΙ
 

Σχόλια

Εικόνα vert2

Panathinaikos - Ajax
Semi-Finals, Champions League 1996

Ανυπαρκτε ολυμπιακε.

Εικόνα olympiakaraga7te

Παναθηναϊκος - Αγιαξ 0-3 (και αποκλεισμος Παναθηναϊκου)

Ολυμπιακος - Αγιαξ 2-0 (και προκριση Ολυμπιακου)
Ολυμπιακος - Αγιαξ 1-0 (και στον ομιλο τερματιζει πρωτος και προκρινεται ο Ολυμπιακος)

ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΝΙΚΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΞ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΚΙΟΛΑΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ
ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΡΕ ΒΑΖΕΛΑΚΟ; ΤΙ ΠΟ ΤΑ!

Εικόνα μαουνιέρης

Γιάρι Λιτμάνεν - ο άνθρωπός μου (εντάξει: πολύ μετά τον Ολυμπιακό συμπαθώ την Μπόκα Τζούνιορς και τον Άγιαξ).

Την ημέρα που ο Λιτμάνεν έφτιαξε όλους τους Γαύρους, ο γιός μου ήταν μικρό παιδί ακόμα και άρρωστος στο νοσοκομείο από πνευμονία. Του είπα ότι θα πεταχτώ ώς το σπίτι να φάω κάτι και ότι θα επέστρεφα σε λίγο. Στο σπίτι εκείνες τις ημέρες είχε χαλάσει η ΤιΒί και -τρώγοντας- άκουγα το ματς ΠΑΟ - Άγιαξ από το ραδιόφωνο. Όταν γύρισα στο νοσοκομείο, μου είπε ο φοβερός και τρομερός γιός μου Μητσάρας: "Μπαμπά, πόσο ήρθε ο Άγιαξ;"

Σε δύο μέρες το παιδί έγινε καλά και πήρε εξιτήριο.

Από το Σεπτέμβριο, που θα συνεχίσει τις σπουδές του στην Ολλανδία, θα μπορεί να βλέπει τον αγαπημένο μας Άγιαξ.

ΥΓ 1. Είπαμε (προς άρσιν παρεξηγήσεων): "πολύ μετά τον Ολυμπιακό συμπαθώ την Μπόκα Τζούνιορς και τον Άγιαξ". Πάρα πολύ μετά...

ΥΓ 2. Συγγνώμη για τα "προσωπικά", αλλά την είχαμε καταβρεί τότε πατέρας και γιός.

Εικόνα vert2

εν ετει 1996 δλδ, δεν ειχατε στον ηλιο μοιρα, κ η μονη σας χαρα ηταν να πανηγυρισετε που στο παρα 5 δεν πηγε ο Παναθηναικος για 2η φορα τελικο Τσαμπιονς Λιγκ. Τη στιγμη που δεν ειχατε δει ποτε ευρωπιακη επιτυχια, κ εξακολουθειτε οι καημενοι 18 χρονια απο τοτε!! 89 χρονια οσφπ, απο καζο σε καζο στην Ευρωπη. Δικαιως εχετε τετοιο κομπλεξ.

υγ. εγω παλι ειχα πανηγυρισει σαν τρελος με τον πατερα μου την εκτος εδρας νικη σε ημιτελικο Τσ. Λ. απεναντι στον τεραστιο Αγιαξ, κ μετα ημουν κ σε μια γιορτη 80.000 λαου σε μια ρεβανς που εδινε προσριση σε ΤΕΛΙΚΟ.
Δεν τα καταφεραμε, αλλα αυτες οι αναμνησεις δεν συγκρινονται με τιποτα, ειδικα οταν οι λιμανισιοι τα εχουν δει μονο απο τον καναπε τους, με κυαλι.

υγ2. Μη σε πληγωσω, αλλα οι φιλοι του Αγιαξ, σεβασμο εχουν απεναντι στον Παναθηναικο, κι οχι μισος. Γι αυτοι και οι οργανωμενοι οπαδοι τους εχουν φιλικες σχεσεις με αυτους ενος αλλου ιστορικου ευρωπαικου συλλογου, δλδ του Παναθηναικου.

υγ3. Ε που θα παει, ισως ξαναζησεις καποτε μια τετοια ωραια ιστορια, καποια στιγμη παλι ο ΠΑΟ "θα παγωσει το Αμστερναμ", θα νικησει την Μπαρτσελονα, θα φτασει στους 8, στους 4, ισως παλι σε τελικο, και τοτε ισως αρρωστησει το εγγονι σου κ θα περιμενεις πως κ πως απο τον καναπε σου να αποκλειστει ο ΠΑΟ για να γινει καλα.

Μια νυχτα απ τη ζωη μας, ολοκληρη η δικη σας.

Εικόνα clark gheibol

φίλε, σκεπάσου να μην κρυώσεις και κοίτα να κρατήσεις αυτές τις αναμνήσεις για να ζεσταίνεσαι όταν σε γλεντάνε στην Ευρώπη, γιατί τώρα έπιασε τόσο κρύο που όχι μόνο μαζεύεις τριαροτεσσάρες από παντού, αλλά τελευταία και για τα επόμενα χρόνια την Ευρώπη θα τηνε βλέπεις μόνο στο χάρτη.
Μία επιτυχία έχεις όλη όλη σε νοκ άουτ αγώνες κι αυτή ήταν με τη Λέγκια Βαρσοβίας, πανηγυρτζή

Εικόνα vert2

νοκ αουτ ειχα περασει κ το 71 οταν εφτασα τελικο, κ το '85 οταν πηγα ημιτελικο. Και νικες εχω κανει στους 8, εχω κανει κ στους 4. Τι να μας πειτε εσεις; Μια νικη στους 16 ολη η ιστορια σας, επιτυχια αναλογη εκατονταδων ομαδουλων [σικ] της ευρωπης.
Μας τα κανατε τσουρεκια για τη νικη με τη Μαν Γιουν, λεγατε για πορειες, ενω παλια λεγατε οτι πορειες κανουν μονο οι συνταξιουχοι. Τωρα που φαγατε αλλη μια 3αρα, μαλλον θ αρχισει η ιδια προπαγανδα.

Κ εσενα αναμνηση ειναι η μεγαλυτερη επιτυχια (μια ισοπαλια κ μια ηττα απο τη Γιουβε στους 8, γελαει ο κοσμος).

Το θεμα ειναι το DNA. Διαχρονικα, ημουν περα απο τα ορια της Ελλαδιτσας. Oπως το κανα στα κ στα 70ς κ στα 80ς κ στα 90ς, ακομα κ επι κοκκαλη-βαρδινογιαννη σε Τσ.Λ. κ Ουεφα μετα το 2000, ετσι θα τα ξανακανω.
Και ετσι, ΔΕΝ θα τα κανετε ΠΟΤΕ εσεις.

Κι αυτη ειναι η μεγαλη διαφορα που κανει εμας ανωτερους. 89 χρονια, το συνειδητοποιειτε;; 89 χρονια ΤΙΠΟΤΑ.
Τι αλλο να πουμε.

Εικόνα clark gheibol

θα σου έχει διαφύγει ότι το '71 δεν είχαμε τσάμπιονς λιγκ, αλλά δε θέλω τώρα να τα μάθεις από μένα αυτά. Τώρα, αν εσύ θεωρείς τίποτα το ότι σ' τον έχω κάνει σουρωτήρι, πάω πάσο. Τι να κάνουμε, δεν έζμπρωχνε εμένα η Χούντα να κάνω κι εγώ ξέφρενη πορεία, αντιμετωπίζοντας μεγαθήρια που δεν ξέρουμε ούτε τ' όνομά τους.
Πιστός στη διαχρονικότητα της ομάδας σου, κατέρρευσες μαζί με το Ελληνικό Δημόσιο και το μπουγατσοαδελφάκι σου, διατρανώνοντας τη μεγαλοσύνη της ζέλας που έχει τιμήσει τα ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό:
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/120921/o-perigelos-tis-eyropis
ρε φίλε, γελάει ο κόσμος ρε. Πόα- Πολόνια Μπίτομ 1-4 ρε φίλε. Να, δες εδώ περηφάνεια. Με κάνεις να αισθάνομαι πολύ ψηλός που έχω τέτοιον πρέζβη στο εξωτερικό. Τώρα φίλε που το τσάμπιονς λιγκ πήρε την τελική του μορφή, τώρα που οι βαθμοί του γιουρόπα μετράνε ελάχιστα σε σχέση με το τσου λου, ο πρέζβης έχει τόση πιθανότητα να δει σεντόνι στα επόμενα δέκα χρόνια, όση έχει ο Τίγρητας. Ή ο Παναιτωλικός. Ή ο Ατρόμητος.
Βάλε λοιπόν την κουβερτούλα σου του '71, κάτσε μπροστά στο τζάκι, βάλε και κανα κάστανο στη φωτιά και λέγε παραμύθια. Όταν ξαναβγείς τσάμπιονς λιγκ, έλα να μας πεις πώς είναι τώρα...

Εικόνα vert2

πςς τι λε ρε παιδι μου, εχουμε κανει ηττες στην Ευρωπη, κ εγω που νομιζα οτι τα τελευταια 100 χρονια ημασταν αηττητοι. Πλακα μου κανεις, ποια ομαδα δεν εχει ηττες; Το θεμα ειναι να εχεις και επιτυχιες.

Και ο Παναθηναικος εχει. Οχι σαν τον οσφπ που παει απο καζο σε καζο 89 χρονια τωρα. Αυτη ειναι η διαφορα μας.

Δεν ξερεις τ ονομα της Εβερτον ε;... Ουτε του Ερυθρου Αστερα. Σας αρεσει δεν σας αρεσει τοτε ηταν ομαδαρες. Ο Παναθηναικος τις νικαγε κ οι γαυροι σκαγανε κ προσπαθουσαν να αποδειξουν οτι η ελληνικη Δικτατορια εστησε ολη την ποδοσφαιρικη Ευρωπη(εδω γελαμε).

Ουτε το ονομα της Γιουβε (αυτης που σου ριξε τα 7) ξερεις που την εχει αποκλεισει κ αυτη ο Παναθηναικος σε νοκ αουτ, ουτε τη Γκετεμποργκ των 80ς που τοτε πηρε 2 ουεφα, αλλα τι εκπληξη, την απεκλεισε κ αυτη σε νοκ αουτ ο Παναθηναικος.

Κριμα που δεν εχουμε τις επιτυχιες του ΟΣΦΠ, να νικησουμε σε φιλικο τη Σαντος.

Και το 71 στησιμο, κ το 85, κ το 96, κ η νικη επι της Μπαρτσελονα στη Λεωφορο στημενη, κ η 1η θεση στον ομιλο με Αρσεναλ κ Σαλκε και και και. χαχαχαχα. Τα χω κανει ολα κ με παλιο συστημα, κ με καινουριο, κ μεσα και εξω και ετσι κι αλλιως. Αυτη ειναι η Ιστορια του Παναθηναικου, κ ειναι Αληθινη.

Αν θες παραμυθια, βλεπε προς πειραια μερια, κ οπως ειπε κ ο ηγετης σας χθες, ονειρευτειτε. Ισως δειτε οτι πλησιαζετε τις επιτυχιες του Παναθηναικου.

89 χρονια ΤΙΠΟΤΑ βρε, τιποτα...

Εικόνα clark gheibol

Εντάξει, επειδής δε γκζέρετε από μπαλόνι εσείς οι βάζελοι θα σ' το πω απλά: Τώρα στο τσάμπιονς λιγκ παίζουν οι μεγάλοι και οι μικροί πάνε για νάνι. Το πολύ να τους αφήσουν να χαζεύουν τους μεγάλους, αλλά όχι και τη μπαράταση, πάει μετά πολύ αργά. Τώρα για να ανέβεις στη βαθμολογία πρέπει να ματώσεις, όχι να σου έχει ματώσει η πατούρα στην κλήρωση. Τι παρατηρούμε στο τσάμπιονς λιγκ και μάλιστα τα τελευταία χρόνια; Όσο εξελίσσεται ο θεσμός, τόσο μένουν στην απέξω οι πιο μικροί. Σπάνιο και δύσκολο να εμφανιστεί ομάδα με μικρή παράδοση στη φάση των 8, σχεδόν απίθανο πια στην τετράδα. Αλλιώς και με ονόματα. Τελικό κυπέλλου πρωταθλητριών έχουν πάει οι: Ρενς (δις), Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Σέλτικ (δις, τη μία το σήκωσε), Φέγενορντ (το σήκωσε), Γκλάντμπαχ, Σεντ Ετιέν, Λιντς, Παρτιζάν, Μπριζ, Μάλμε, Αμβούργο, Στεάουα Βουκουρεστίου (δις, τη μία το σήκωσε), Νότιγχαμ Φόρεστ (δις, το σήκωσε και τις δύο), Άστον Βίλα (το σήκωσε κιόλας). Η τεράστια Έβερτον που λες δεν έκανε τίποτε, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας το σήκωσε το 1991 (παραξίαν θα πω εγώ, αλλά δε σ' ενδιαφέρει αυτό τώρα). Πιστεύεις ότι οι παραπάνω ομάδες έχουν μεγαλύτερη αίγλη από μένα; Δηλαδής η Μάλμε θα μου πει "εγώ έχω πάει τελικό εσύ τίποτα" κι αυτό την κάνει πιο αξιόλογη στην Ευρώπη από μένα; Ή η Ρενς; Η Ρενς δηλαδή είναι πιο αξιόλογη από τη ζέλα γιατί πήγε δύο τελικούς; Τ' αρχίδια μας κουνιόντουσαν χαρμόσυνα. Από τότε που ξεκίνησε το τσάμπιονς λιγκ τα πράγματα σοβάρεψαν και τώρα που πήρε την τελική του μορφή έζβησαν τα φώτα για τους νάνους. Έζβησαν τα φώτα, καληνύχτα πρωταθλητή παντοτινέ σ' όλα τα σπορ. Καλά έκανε και αποσύρθηκε ο βάζελος γιατί τελευταία όσο έπαιξε τον γλέντησε ο κάθε πικραμένος. Είδαν χαρά στα σκέλια τους όλοι οι Εσφαλιαρωμένοι της Ευρώπης. Τριάρα η ταρίφα. Τι λέει το λοιπόν η κατάταξη των μεγάλων; Η κατάταξη των μεγάλων λέει ότι εγώ είμαι στην 26η θέση κι εσύ στην 75η. Του χρόνου πας να κατέβεις από την κατοστάδα, αλλά αφού παρακολουθείς το σάιτ θα το μάθεις κι αυτό. Τώρα, το ποιος τρώει παραμύθα και ποιος ρουφάει τζούρες από το παρελθόν για να νομίσει ότι είναι ακόμα ζωντανός και όχι ζόμπι, ας κάτσουμε να το δούμε.
Όσο εγώ έχω δικαίωμα να ονειρεύομαι, άλλο τόσο εσύ έχεις δικαίωμα να βλέπεις εφιάλτες. Εγώ έχω γήπεδο για άλλα 40 χρόνια κι εσύ παίζεις στο κοτέτσι που ανήκει στο Δήμο Αθηναίων. Εγώ έχω προπονητικό κέντρο να τρίβεις τα μάτια σου κι εσύ προπονείσαι στην αλάνα της γειτονιάς σου. Παίζω μπάλα που γουστάρω να βλέπω, μαζεύω κάθε χρόνο κατά μ.ο. 13.500 βαθμούς ουέφα, κερδάω μέσα έξω πρωταθλητές χωρών ανώτερων ποδοσφαιρικά από την Ελλάδα, όπως την πρωταθλήτρια Γαλλίας πέρσι σε μια μέτρια χρονιά μου, κινούμαι με μπάτζετ 60 μυρίων ετησίως και σ' έχω και στη φάπα την ατέλειωτη και σε πρωταθλήματα και σε μεταξύ μας παιχνίδια. Έχω ομάδα που χρόνο με το χρόνο ανεβάζει την προστιθέμενη αξία της, κινούμαι με χάρη στο μεταγραφικό παζάρι, παίζοντας με ποσά που είναι πάνω από το μπάτζετ το δικό σου. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι ούτε καν μου περνάει από το μυαλό να κάνω σύγκριση μαζί σου, απλά σ' τα λέω όπως θα τα έλεγα σε έναν μπουγάτσα ή καμιά Κούλα που θα μού 'λεγε ότι είναι καλύτερος στην Ευρώπη από μένα.
Μη λες ψέμματα ότι προσπαθούμε να αποδείξουμε τη σχέση σας με τη Χούντα. Αυτή έχει αποδειχτεί εδώ και καιρό. Αυτό που πάμε να καθορίσουμε τώρα είναι το μέγεθος της εύνοιας που έχουν επιδείξει όλα τα καθεστώτα προς τη ΔΕΚΟ Γκίζη- Αμπελοκήπων. Γιατί πορείες με τα λεφτά του κράτους γίνονται- παλιότερα βέβαια. Όταν όμως στερεύουν τα λεφτά του κράτους, τότε στερεύει και η βρύση για τις διάφορες ΔΕΚΟ.
Αυτή είναι η βασική μας διαφορά και κυρίως ο λαός μας. Ο ερυθρόλευκος λαός δεν ξεχνάει την ομάδα ποτέ. Ούτε όταν δεν παίζει καλά ούτε όταν μας συνηθίζει σε νίκες στην Ευρώπη ώστε να γίνονται κάπως αδιάφορα κάποια ματς πρωταθλήματος ή Κυπέλλου.
Τέλος, βλέποντας ότι σχολιάζεις σ' αυτό το άρθρο, φαντάζομαι ότι πρέπει να έζησες μεγάλο όνειρο. Σε ζηλεύω φίλε, πρέπει να ήταν μαγική βραδιά. Δεν είναι και λίγο πράγμα να βλέπεις το Λιτμάνεν να σε κουμπώνει έχοντας αποκλείσει τη μυθική Λέγκια Βαρσοβίας τη μοναδική φορά που απέκλεισες κάποια ομάδα σε νοκ άουτ φάση του τσου λου. Εγώ φέτος βρέθηκα κοντά στο να σε πιάσω και σ' αυτό, του χρόνου ποιος ξέρει; Το σίγουρο είναι ότι εσύ θα προσπαθείς να παίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ εγώ πάω πάλι στους ομίλους του τσου λου. Κι άμα ούτε αυτό σου φαίνεται για διαφορά τι να πω; Μπορείς να επιστρέψεις στη μεταφυσική που σου δίνει θαλπωρή όταν Μάρτη μήνα βλέπεις το γαύρο να παίζει στα ίσα με τη πολυπρωταθλήτρια Αγγλίας

Εικόνα vert2

Εδω οι γαυροι ξεχνανε την ομαδα τους οταν "εχει για 40 χρονια γηπεδο, και του χρονου ουγκ ουγκ θα παρουμε το Ευρωπαικο"... Ειδαμε κι οταν πηραμε το νταμπλ το '10 ποσο δεν την ξεχαναγατε. Μια χρονια να γινει η στραβη, ουτε το μισο δε θα γεμιζετε και πεφτει ο ΚΟΡΝΕΣ συννεφο.

Ειδα τον Λιτμανεν να με αποκλειει απο τον ΤΕΛΙΚΟ του Champions League. Και ειχα δει πριν μια βδομαδα τον Παναθηναικο να "παγωνει το Αμστερνταμ". Πραγματα που δεν εχεις δει ποτε και ΟΥΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ.
(και φυσικα ειδα τον σεβασμο και θαυμασμο που υπαρχει μεταξυ αυτων των ομαδων ειτε σε επιπεδο συλλογων ειτε φιλαθλων λογω των 2 συναντησεων τους σε σημαντικες στιγμες της Ιστοριας τους. Και ο αλλος ο γαυρος ειναι και Αγιαξ λεει. Χεσμενους σας εχουν)

Τελοσπαντων, οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια. Μια ομαδα ειναι η Ιστορια της, οι επιτυχιες και οι παλιες και οι συγχρονες. Δεν κανει επιτυχιες μια ομαδα για να ερθει ενας γαυρος να πει "τι να μου πεις μωρε εσυ; Φτανεις εσυ την αιγλη μου;; Εγω που..." ΠΟΥ ΤΙ;;; ΠΟΥ ΤΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΣΟΥ;!

Και η Μαλμε, και η Φεγιενορντ και η Σεντ Ετιεν και φυσικα οι υπολοιπες που εχουν ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ενα ονομα στην Ευρωπη. Πλακα μου κανεις; Χθες γεννηθηκες; Θα πας κ θα τους πεις τι βρε;; "Εγω που..." Εσυ που;; 89 χρονια ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ. Μονο παρουσια δηλωνετε στην Ευρωπη, η μονη διαφορα σας απο ΠΑΟΚ, ΑΕΚ κ Αθηναικο ειναι οτι αυτοι δεν εχουν δηλωσει καν παρουσια. Ο μονος λογος που μιλατε για Ευρωπη ειναι ο Παναθηναικος, επειδη εχει καταφερει τοσα, κ εσεις πρεπει να προπαγανδισετε μπας κ τον φτασετε, ειτε "ψηλωνοντας" εσας, ειτε "ριχνοντας" αυτον, παντα με ΨΕΜΜΑΤΑ.

Εν τω μεταξυ πριν φυσικα ξεχασες τους αποκλεισμους νοκ αουτ της Γκετεμποργκ κ της Γιουβε (ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΡΙΞΕ ΤΑ 7, ΝΑΙ), εστω κ στο ουεφα η Γιουβε βεβαια, αλλα απ τη στιγμη που δεν εχεις κανει ποτε κατι αναλογο, να τα αναφερουμε κ αυτα... Εβερτον κι Ερυθρο Αστερα επισης μας τις εβγαλες ομαδουλες. Ανιατη περιπτωση... Ρε κι ολη την Ευρωπη να αποκλειαμε, καπως θα προπαγανδιζατε για καθεμια.

Και για να βαλουμε τα πραγματα στη θεση τους... η διαφορα μας!:
Ακομα και στο δυσκολο πλεον Τσ.Λ. ο ΠΑΟ τα χει καταφερει! 1ος σε ομιλο βγηκε, που να τα κανετε εσεις αυτα. Περασε ετσι στους 16, οπου για να περασει ΕΠΕΙΤΑ στους 8 δεν πηρε απλως μια προκριση απο νοκ αουτ οπως πρεπει πλεον, αλλα περασε ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΠΑΚΙ ΟΜΙΛΟ Τσ.Λ. στο πιο δυσκολο συστημα που εχει κανει ποτε η ΟΥΕΦΑ. Και πηγε στους 8. Και νικησε κ την Μπαρτσελονα. 2001-2 η σεζον.

Ειναι στο DNA φιλε μου. Ακομα κ το '10, λιγο κινηθηκαμε κ καναμε ενα διπλο στο Μιλανο στην Ιντερ του μουρινιο κ ενα στη Ρωμη κ περασαμε τη Ρομα στο Ουεφα. Και τοτε πριν απο αυτα, ΟΝΕΙΡΑ κανατε οτι Παναθηναικος τελος.

Ε νομοτελειακα, ουτε τελος, ουτε τπτ. Καποια πραγματα δεν αλλαζουν, δεν εχει σταματησει ΠΟΤΕ αυτος ο κυκλος εδω κ τοσες δεκαετιες, μια πανω μια κατω, παλι θα παιξι Ευρωπαικα κυπελλα ο Παναθηναικος με ωραιο συνολο [σικ], παλι θα ακουτε Ελλας Ευρωπη Παναθηναικος, κ παλι θα ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ αποκλεισμους του Παναθηναικου σε Φασεις Ευρωπαικων κυελλων που ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΦΤΑΣΕΙ ποτε.

Μια ζωη τα ιδια περνατε.

Και μια ερωτηση για να τελειωνουμε πια: Ποια ειναι η μεγαλυτερη Ευρωπαικη επιτυχια του Ολυμπιακου; Πραγματικα. Θελω απαντηση πραγματικα, να κανουμε κ τις απαραιτητες συγκρισεις, θα ειναι καλο αστειακι πιστευω. Να καταλαβω δλδ τον λογο που μια ανυπαρκτη ιστορικα ευρωπαικη ομαδα κανει αντιλογο. Επειδη εχει καταφερει να...;...

Εικόνα savvas gridlock

Tις ευρωπαϊκές επιτυχίες σου τις οφείλεις στον Ασλανίδη της χούντας και στο sir Manos Mavrokoukoulakis. Δίχως αυτούς είσαι για λύπηση και γελάνε όλοι μαζί σου έξω.

Εικόνα vert2

χαχαχαχαχα, το παλμαρε μου δλδ γραφει συμμετοχη σε Τελικο, δυο συμμετοχες σε Ημιτελικους, προκρισεις ως 1ος απο ομιλο του νεου Τσ.Λ, προκριση απο δευτερο καπακι ομιλο, νικη στους 8, εκτος εδρας νικη στους 4, νοκ αουτ προκρισεις κτλ κτλ, σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ με του ΟΣΦΠ που γραφει "τιποτα", επειδη εστησα ολη την Ευρωπη!!... εγινε!

χαχα, καλα, ειδικα οτι "γελανε ολοι εξω" καλα θα ηταν για σας να ισχυε, αλλα ιστορικα η ομαδα-γελοτωποιος που παει απο καζο σε καζο βρισκεται προς Πειραια μεριά, τι να κανουμε τωρα. Τουλαχιστον αεκτζηδες, παοκτζηδες, ατρομητοι, απολλωνιστες, αθηναικοι και λοιποι που εχουν τις ιδιες ευρωπαικες επιτυχιες με τον Ολυμπιακο (τιποτα) δεν μιλανε. Με τι μουτρα το κανετε εσεις ενας Θεος ξερει.

Αποδεχτειτε το οτι παντα μονο ο Παναθηναικος θα ειναι αυτος που καθε τοσο θα κανει το κατι παραπανω στην Ευρωπη, μια θα ειναι στα κατω του οπως τωρα, μια στα πανω του, αποδεχτειτε το οπως οι υπολοιποι φιλαθλοι των οποιων οι ομαδες εχουν καταφερει οσα ο ΟΣΦΠ (τιποτα) και ειναι ΟΚ με αυτο και...ονειρευτειτε! οπως ειπε και ο προεδρος. Κατι ειναι κι αυτο.

Εικόνα savvas gridlock

Ε όχι και ''συγγνώμη'' Γιώργο. Αυτά είναι τα ωραία. Μας βγήκε και γιατρός ο Γιάρι. Άμα είσαι παικταράς, θεραπεύεις και ασθενείς, εκτός από το πίσω μέρος του σώματος των βάζελων. Καλή συνέχεια στις σπουδές του Μητσάρα και με ένα διαρκείας στον Άγιαξ...

Εικόνα μαουνιέρης

Σάββα σύγγαυρε, σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.

Εικόνα μαουνιέρης

Ναί, ναι, γιατρός! Και για μένα γιατρός! Θα το καταλάβεις, διαβάζοντας από κάτω την απάντηση μου στον Indian. Να είσαι καλά.

Εικόνα indian

ε όχι και παρεξηγήσεις φίλε μαουνιέρη...ποιος δεν έχει ομάδες που να συμπαθεί για χ,ψ λόγους...θα παρεξηγήσω φυσικά για το ότι εγώ είμαι με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού της χώρας της τουλίπας, Φέγενοορντ χαχαχα...καλή συνέχεια στο γιο σου και τις σπουδές του αδερφέ

Εικόνα μαουνιέρης

Σύγγαυρε "Ινδιάνε", καμμία παρεξήγηση. Ξέρω ότι οι πιο πολλοί γαύροι συμπαθούν την Φέγενοορντ (έναντι του Άγιαξ), αλλά αυτό δεν μας πειράζει. Όμως θα σου πω κάτι... Διάβασε:

Την ημέρα που ο ΠΑΟ νίκησε τον Άγιαξ με το γκολ του Βαζέχα, ήμουν σε μια ψαροταβέρνα (όχι με τη βούλησή μου ακριβώς, αλλά τέλος πάντων: ας πούμε για επαγγελματικούς λόγους), όπου η ΤιΒί "έπαιζε" το ματς. Δύο τεράστιες παρέες μέσα εκεί: η δικιά μας και μία (πολύ μεγαλύτερη) με ξένους που έβλεπαν τον αγώνα αμίλητοι - άρα, δεν ήξερα την εθνικότητά τους. Στη δική μας παρέα ήταν ένας Γαύρος (εγώ!), τέσσερεις Βάζελοι, ένα Μπαόκι, και καμμιά δεκαριά... έλληνες φίλαθλοι, τουτέστιν αντιολυμπιακοί μέχρι μυελού οστέων. Την ώρα που μπήκε το γκολ, φώναζαν οι "δικοί" μας, αλλά τον άγριο σαματά τον έκαναν οι "ξένοι". Ήσαν όλοι ολλανδοί, οπαδοί της Φέγενοορντ, όπως μου εξήγησαν, που είχαν έλθει εκδρομή στην Κέρκυρα. Το πόσο είχα φαρμακωθεί εκείνο το βράδυ δεν περιγράφεται. Γι' αυτό και έχω τον Λιτμάνεν ήρωά μου: με... έγιανε!

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές στο γιό μου: έχει τελειώσει τις πρώτες σπουδές στην Αγγλία και συνεχίζει στην Ολλανδία, σε πολύ ζόρικο πανεπιστήμιο (εν τάξει: είμαι... χαζομπαμπάς!). Χαιρετισμούς γαύρικους από την Κέρκυρα.

Εικόνα indian

ok πάσο,ΓΙΑΡΙ ΛΙΤΜΑΝΕΝ (χτύπημα τυμπάνου τρεις φορές) ΓΙΑΡΙ ΛΙΤΜΑΝΕΝ (χτύπημα τυμπάνου τρεις φορές)!
Γαύρος είναι ο Μητσάρας σου,τί να καταλάβει απο ζόρια ρε...καλά κουράγια σε μπαμπά και γιό, απο Κρήτη

Εικόνα Εν Αθήναις

Στους δρόμους πάντως δε βγήκαμε ποτέ για ήττα σας. Ούτε για ήττα δική μας, όπως κάνατε εσείς με τη Γουβέντους το 1999.

Όσα δε φτάνει η αλεπού...

Άντε, μέχρι και η Φενέρμπαχτσε με τη Βασιλεία πήγαν για πρώτη φορά φέτος σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Εσείς ακόμα;

Εικόνα Hank

Κοιτα, στο West end του Λονδίνου που συχνάζετε εσείς οι πρέσβεις, όντως, οι πιθανότητες να πέσεις σε κάνα τέτοιο σκηνικό που να πανηγυρίζουν ζελέδες για ήττες του θρύλου, δεν είναι και πολλές.
Εγω μένω σε πιο λαϊκο συνοικίες παρ' ολα αυτά, απο επιλογή, εννοείται.
Πχ περσυ, στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ στο μπάσκετ, στο -19, είχαν στήσει παρτυ οι ευπατρίδες οπαδοί της συνοικίας στον απο κάτω πεζόδρομο.
Οταν βέβαια ο Γιωργαρος τους το χωσε μεσα, μαλλον το χωσε τοσο βαθια, που ουτε στα βρισιδια τα δικά μου δεν αντιδρούσαν.

Εμπασηπεριπτώσει, αυτο, είναι άλλο θέμα.
Εγω, μια απορία θέλω να μου λυσεις. Γιατι λετε παντα ψεμματα, κι αν δε λέτε, γιατι λέτε μισές αληθειες.
Έχετε κάνει εθνική εορτή εκείνο το 0-1. Τωρα, γιατι εκεινη τη μερα ειχαν κοιμηθει ο Χριστος, ο Αλλαχ, ο Βουδας κι Βισνου ταυτοχρονα, κι αυτο ειναι άλλο θέμα.
Ομως, η αλλη μιση αληθεια ειναι οτι μετα μερικές μερες, σας εκανε ο Μπογκαρντε (παιχτουρα) το μπατο πορτατιφ, που λεει κι ο Σαββας. Αυτο, γιατι το προσπερνάτε ετσι; Δηλ, και δεκα αμα τρωγατε εκεινη τη μερα, εσεις, σε καθε επετειο του 0-1, θα συνεχιζατε να φορατε τις φουστανελες και τα φεσια σας, και θα κανατε παρέλαση;

Εικόνα savvas gridlock

Καλώς τον. Πού χάθηκες? Μην παίρνεις και όρκο για το αν έχετε βγει στους δρόμους, γιατί η ιστορία δεν ξεκινάει το 1990. Υπάρχει και πιο πίσω. Για το φιλικό με τα Ες Ες που ''καίγεσαι'', θα περιμένεις λίγο.

Εικόνα Εν Αθήναις

Δεν μπορώ να περιμένω, ανάρτησε το το γ@μημένο!

Α, ρε Σάββα...

Εικόνα savvas gridlock

Για ποιο λόγο αμφισβητείς κάτι που εσύ ο ίδιος ομολόγησες πως γνωρίζεις την ύπαρξή του? Εγώ αυτό που μας ανακοινώνεις ότι θα βγάλεις ως απάντηση, σου'χω πει, δεν ξέρω καν τι είναι και για τι πράμα μιλάς. Εσύ έχεις ομολογήσει πως βρήκες το φιλικό της ομάδας σου με τα Ες Ες. Τώρα γιατί λες τα ανάποδα?

Εικόνα indian

Οκ αμφισβητούν το φιλικό με τα ss το '42?...τί λες τώρα, γι' αυτό μια φορά κι ένα καιρό η νοπο καμάρωνε...αμφισβητούν μήπως και τον επίτιμο πρόεδρο τους??...τις ιστορίες της κυρα-Δέσποινας??..τα λουλούδια??...το ότι η γη είναι στρογγυλή μήπως??...αντιεξουσιαστές μου εσείς...
ελληνική ποδοσφαιρική ιστορία X: η αλλαγή στα χρώματα του ΠΟΑ έγινε για συγκεκριμένους λόγους...η επικράτηση του φασίστα του οποίου το όνομα έχει δοθεί στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, στη σύγκρουση του με Καλαφάτη και Μεσσάρη, καθόρισε το τι είσαστε...αν σ' αρέσει ή όχι είναι άλλο θέμα...

Εικόνα dono

Όσα δεν φτάνει η αλεπού... τα φτάνει ο Αλβέρτης και ο Οικονόμου στο Τελ Αβίβ
Μην τρελαίνεσαι, η μέρες της Αλεπότρυπας είναι εξαιρετικά κοντά...

Εικόνα clark gheibol

Χαχαχαχα, ωραίος ρε φίλε, βρήκες επιτέλους θέμα του γούστου σου; Ευτυχώς που είσαι καλά, γιατί μας πληροφόρησαν ότι οι γκρινγουέμπφανς είναι κάτι υπερήλικες και όσο νά 'ναι ανησυχούσαμε για την υγεία σου.
Άντε ρε συ, ομαδάρες κι ομαδάρες έχουν πέσει στη β΄ εθνική, Γιουβέντους, Μίλαν, ΑΕΚ. Εσείς ακόμα; Κάντε μια καλή του χρόνου ρε μάγκες να γελάσουμε λίγο, γιατί μετά το θρίαμβό σας στο Ναό, δεν τονε 'φχαριστηθήκαμε πολύ τον αποκλειζμό σας από την Ευρώπη. Τουλάχιστον αποκλειστήκατε με κοντομάνικα, πάντοτε καμαρώνατε γι' αυτό...

Εικόνα Εν Αθήναις

Έχω και πιο ενδιαφέροντα πράγματα να κάνω από το να περιφέρομαι στη σελίδα σας. Αλλά στην όψη αυτού του υπέροχου κειμένου, το ομολογώ, δεν άντεξα.

Κατά τα άλλα περιμένω κάτι από τον Σάββα αλλά...Άνθραξ ο θησαυρός.

ΥΓ. Στηρίζω κι εγώ Μαρινάκη.

Εικόνα dono

Το ζητούμενο για σένα είναι αν στηρίζεις Τουίτη. Μάλλον όχι...

Εικόνα clark gheibol

Άμα κρίνω απ' αυτά που βάζει κατά καιρούς ο Σάββας από τη δικιά σας σελίδα, μάλλον είναι πιο ενδιαφέρον να τριγυρνάς εδώ, παρά να συντάσσεις αυτές τις ανακρίβειες. Αν και φαίνεται ότι μας επισκέπτεσαι, απλά δε μας κάνεις την τιμή να γράφεις. Κρίμα, γιατί αποχώρησε και ο οίστρος σου, ο Κάνιο. Εμπάση περιπτώσει, γούστα είν' αυτά. Εδώ πανηγυρίζετε τη μπροψεσινή ισοπαλία σαν ευρωπαϊκό. Μην ανησυχείς, θα πάρεις απάντηση από το Σάββα, αν και νομίζω ότι τζάμπα χαλιέται. Πώς να συζητήσεις όταν ένας σου λέει "εμείς είμαστε καλύτεροι γιατί δε βγήκαμε στους δρόμους. Εμείς απλά πανηγυρίζαμε παίχτες και οπαδοί μες στο γήπεδο για την ήττα του Ολυμπιακού"; Φυσικά οι καταστάσεις δεν είναι ίδγες, όποιος θέλει να βρει διαφορές τις βρίσκει και τις αξιολογεί με βάση τα γούστα του. Κι εσείς μάλλον έχετε περίεργα γούστα...

Εικόνα Εν Αθήναις

Ερωτήσεις please

1. Ποια είναι «η δικιά μας σελίδα»;
2. Γιατί αποχώρησε ο Κάνιο;

Εικόνα clark gheibol

1. Οι γκρινγουέμπφανς
2. Δεν έχω ιδέα, πρέπει να τονε βρούμε να τον ρωτήσουμε, μπορεί να άρχισε να αρθρογραφεί στη δικιά σας σελίδα

Εικόνα Εν Αθήναις

Έχασα επεισόδια...

Αν μάθετε νέα του ενημερώστε. Μην φύγει κι ο Σάββας όμως αν δε βγάλει αυτό που περιμένω πως και πως!

ΥΓ. Και εντάξει, εμείς έχουμε 1 εκατομμύρια λόγους να τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Εσείς, με πρωτάθλημα εξασφαλισμένο από το καλοκαίρι και 37 πόντους διαφορά από εμάς, γιατί τσακώνεστε; Η ονείρωξη του κάθε «γάβρου» δεν είναι αυτή; Τώρα λοιπόν που πραγματοποιήθηκε βρίζετε τον πρόεδρο;

Τέλος πάντων, μην υπεισέρχομαι στα οικογενειακά σας.

Εικόνα clark gheibol

Μπα, χαρά μας. Ο Κάνιο ήταν επισκέπτης εδώ, σαν του λόγου σου. Ο Σάββας είναι ιδρυτικό στέλεχος των Reds Against the Machine και νά 'σαι σίγουρος πως αν είναι να φύγει, πρώτα θα έχει ξεβρακώσει το μπράσινο μύθο, εκτός αν προλάβετε και διαλυθείτε. Η διαφορά μας είναι τόσο μεγάλη που σε μας η ισοπαλία φέρνει γκρίνια ενώ σε σας πανηγυριζμούς. Εμπάση περιπτώσει εμείς εδώ μέσα δε τζακωνόμαστε μεταξύ μας. Αυτά είναι στο γήπεδο, όπου ο βασικός λόγος είναι ότι εμείς πασχίζουμε να πετύχουμε το καλύτερο, ενώ εσείς να αποφύγετε το χειρότερο. Για την ώρα το καταφέρνετε, αλλά του χρόνου δεν ξέρεις. Κυριακή, κοντομάνικη γιορτή

Εικόνα Εν Αθήναις

Ποιος πανηγύρισε;

Εικόνα clark gheibol

δε δγιαβάζεις πράσινο τύπο; Περίεργο...

Εικόνα savvas gridlock

Τι να κάνουμε, άρχισαν να μαζεύονται πολλοί ομοιδεάτες σας τελευταία στο Καραισκάκη, άτομα που ΔΕΝ είναι πρόβατα, ΔΕΝ τρώνε κουτόχορτο, ΔΕΝ είναι υπάλληλοι κτλπ.. Θα τους κόψουμε πάντως, μην ανησυχείς. Μια ζωή πρόβατα θα παραμείνουμε, να πουλάμε σανό...

Εικόνα clark gheibol

Τι να λέμε τώρα, αυτά είναι αυτονόητα σε όλο το γκόζμο. Όταν η Γιουβεντάρα έχασε από το κωλοαμβούργο το '83, εδώ στο ΟΑΚΑ, την άλλη μέρα γιόμωσε η Ιταλία επιγραφές "Grazie Magath". Όλοι γουστάρουν να χάνει ο αντίπαλος και όσο πχιο πολύ πονάει τόσο πχιο πολύ το πανηγυρνάνε.
Προσωπικά λυπάμαι που δε ζούσα τότε στο Γουέμπλεϊ, πιστεύω ότι το αίσθημα χαράς θα πλησίαζε αυτό της πρώτης ονείρωξης ή αυτό του να βγάζεις τις αρβύλες το βράδι ύστερα από τη μπρώτη σου μέρα στο στρατό

Εικόνα GPan

Na paizane kai ligo mpalitsa oi Finlandoi kala 8a htan... 8a phgaina kai kanena gypedaki.

Exoun kseskistei sto hockey...

Εικόνα savvas gridlock

Δηλαδής ούτε η Χάκα παίζει μπαλάρα? Ούτε η Ελσίνκι?

Εικόνα dono

Στα final 4 του μπάσκετ δεν είχαμε μόνο οπαδούς να πανηγυρίζουν τις επιτυχίες των αντιπάλων μας, αλλά είχαμε και το ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ παίκτες του ζέλα στην κερκίδα (Αλβέρτης και σια) να πουλάνε παναθηναικοφροσύνη και να πανηγυρίζουν μαζί με τους αντίπαλους οπαδούς. Παίκτες και όχι οπαδοί...

Εικόνα kg

Ο ΑΛΒΕΡΤΑΚΟΣ................ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ............ΤΗΝ 35ΑΡΑ...........ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ..........ΑΛΛΑ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ..........ΠΗΡΕ ΤΑ ΑΡ....Α ΜΑΣ!!!!!!!!!

Εικόνα indian

Και στην τελική, καλά κάνει ο αλβέρτης και ο κάθε αλβέρτης ΑΡΚΕΙ να μη μας το παίζουν όλοι αυτοί οι παρατρεχάμενοι ηθικολόγοι και τιμητές των πάντων...αυτός ο Άγιαξ με έχει σημαδέψει...σε αυτό το παιχνίδι έσπασα το χέρι μου από το πανηγύρι...και στο δικό μας 1-0 με Αλεξανδρή, έσπασα το πόδι μου στους πανηγυρισμούς, πέφτοντας από το πάνω διάζωμα του οακα στο κάτω...είμασταν και νιάτα τότε χαχαχα

Εικόνα savvas gridlock

Κι εγώ να σου πω την αλήθεια ρε Μάνο όχι απλώς πανηγύρισα τις γκολάρες του Γιάρι, αλλά βγήκα και στη Μπασαλιμανάρα οικογενειακώς. Στο 0-2 το ''γκοοολ'' παίζει να ακούστηκε με ένα στόμα από όλη τη γειτονιά στο Μπειραιά. Φτάσανε οι κραυγές Αθήνα...

Εικόνα clark gheibol

μπορείς λοιπόν να λες ότι έχεις δώσει ένα χέρι κι ένα πόδι για το Θρύλο
και λίγα είναι

Εικόνα dono

Σωστό