ΠΕΡΙ ''ΑΧΑΡΙΣΤΙΑΣ'' ΚΑΙ ''ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ''



Ορισμένοι επιμένουν στο να συγχέουν πρόσωπα και καταστάσεις τις τελευταίες μέρες. Τα'χουν κάνει αχταρμά στη γκεφάλα τους, προφανώς επειδή δεν μπορούν να αντιληφθούν το τι συμβαίνει. Λόγω φόρτισης εννοούμε πως δεν μπορούν να καταλάβουν, όχι λόγω βλακείας. Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν γίνεται σκόπιμα όλο αυτό και κυρίως θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι επιλεκτικές αναφορές στο παρελθόν, για να δικαιολογηθούν ΓΕΛΟΙΕΣ και ΒΑΖΕΛΙΚΕΣ συμπεριφορές κάποιων οπαδών μας στο γήπεδο την Κυριακή, γίνονται λόγω κακής μνήμης. Εδώ είμαστε εμείς να τους φρεσκάρουμε την ασθενή μνήμη.
 
Γίνεται αρκετός λόγος στο γιατί στην ανακοίνωση της θύρας 7 δεν ασκήθηκε κριτική στην νύξη περί αχαριστίας ορισμένων οπαδών μας, στην ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός που προηγήθηκε. Εκεί επάνω, για να τεκμηριωθεί αυτή η άποψη, επικαλούνται ορισμένοι τον Σωκράτη Κόκκαλη και την περιβόητη φράση ''αυτούς τους οπαδούς έχουμε και ούτε μπορούμε, αλλά ούτε και θέλουμε να τους αλλάξουμε''. Πράγματι, όπως είδαμε πριν λίγες μέρες, αυτό ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου πριν τα ματς του final 4 μπάσκετ του 1995 στη Σαραγόσα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 11-4-1995
 

 
Ο λόγος είναι προφανής. ''Πού'σαι Σωκράτη'', όπως φώναζαν και την Κυριακή κάποιοι. Και καλά ''α ρε Σωκράτη, εσύ ήσουν άρχοντας. Τώρα μπλέξαμε''. Ε ας δούμε λοιπόν τι συνέβαινε με το Σωκράτη. Εσείς το θελήσατε. Μόνοι σας το κάνατε.
 
Τα περιστατικά στη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος το Μάιο του 2007 είναι λίγο πολύ γνωστά στους περισσότερους. Κάτι η πρόσφατη, τότε, υπόθεση Φιλόπουλου, κάτι ο τρόπος της απομάκρυνσης Ριβάλντο, έφεραν την έκρηξη ορισμένων οπαδών μας. Ας τα δούμε αναλυτικά εδώ, από όπου και θα αντιγράψουμε την ανακοίνωση της θύρας 7 την επομένη της γιορτής για την κατάκτηση του τίτλου, 14 Μαίου 2007.
 
«Με έκπληξη διαπιστώνουμε, ότι «για όσα ακούστηκαν την Κυριακή στο Καραϊσκάκη υπεύθυνη είναι η Θύρα 7». Πως γίνεται όμως να ευθύνεται η Θύρα 7, όταν εκείνη απουσιάζει από το γήπεδο; Επειδή, λοιπόν, το παραμύθι, πως για όλα θεωρούνται υπεύθυνοι οι οργανωμένοι οπαδοί πρέπει να σταματήσει, επιτέλους, η Θύρα 7 αισθάνεται την υποχρέωση, αλλά και την ανάγκη, να ξεκαθαρίσει κάποια άκρως σημαντικά ζητήματα...
Στη «φιέστα-παρωδία» της Κυριακής λοιπόν, η Θύρα 7 αποφάσισε να ΜΗΝ παρευρεθεί. Κανένας υπεύθυνος συνδέσμου και σχεδόν κανένα ενεργό μέλος της Θύρας 7, δεν έδωσε το παρών στο Καραϊσκάκη την Κυριακή, κρίνοντας πως αυτό επιβάλλει το καλό του Ολυμπιακού, μιας και η διάθεση μας μόνο πανηγυρική δεν ήταν. Παράλληλα, διευκρινίζουμε ότι τα συνδεσμιακά διαρκείας, ΔΕΝ ίσχυαν για την συγκεκριμένη «εκδήλωση», ενώ η Θύρα 7 δεν προμηθεύτηκε και δεν διέθεσε κανένα εισιτήριο σε μέλη της.
Τα όσα ακούστηκαν σε βάρος της διοίκησης και του προέδρου του Ολυμπιακού, δεν προήλθαν ΜΟΝΟ από το πέταλο των οργανωμένων, αλλά και από άλλα σημεία-θύρες του γηπέδου, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν, έντεχνα, (χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, κιόλας) να αποκρύψουν. Εκτός κι αν όποιοι παρακολουθούν ένα αγώνα από το «πέταλο» θεωρούνται οργανωμένοι και δεν το ξέρουμε εμείς...
Επίσης, τονίζουμε πως οι άνθρωποι που εδώ και χρόνια, αγωνίζονται για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων του Ολυμπιακού, αλλά και την ενότητα της ερυθρόλευκης οικογένειας και οι οποίοι «όλως τυχαίως», εμφανίζονται ως οι βασικοί εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Παιανίας, ΔΕΝ ήταν στο γήπεδο την Κυριακή και σε καμία περίπτωση δεν κατεύθυναν κανέναν για οτιδήποτε.
Η οποιαδήποτε οργή ή αγανάκτηση του κόσμου του Ολυμπιακού, για τα λάθη των διοικούντων, αλλά και για τα κακώς κείμενα, που αναμφίβολα υπάρχουν στον Ολυμπιακό, υφίσταται και γίνεται εντονότερη όσο κάποιοι προσπαθούν να την αποκρύψουν ή να τη χρεώσουν στα γνωστά εξιλαστήρια θύματα, που λέγονται οργανωμένοι οπαδοί. Συμμεριζόμαστε τις αντιδράσεις αλλά αποδοκιμάζουμε απερίφραστα τις ύβρεις.
Οι οργανωμένοι απουσίαζαν λοιπόν την Κυριακή... Αυτό είναι δεδομένο. Μήπως όμως, υπάρχει οργανωμένο σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο, υπεύθυνοι για όλα πρέπει να παρουσιαστούν, ξανά, οι οργανωμένοι οπαδοί; Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του, πιστεύουμε.
ΥΓ1: Τέλος, για να προλάβουμε τις εξελίξεις, όπως ο μεγάλος Ριβάλντο, αναστέλλουμε την εκπομπή της Θύρας 7 στο TV Magic, καθώς και τη σελίδα μας στον Πρωταθλητή («Ερυθρόλευκη κερκίδα»). Δεν αναστέλλουμε όμως ούτε τη φωνή μας, ούτε την αγάπη μας για τον Ολυμπιακό.
ΥΓ2: Οσο για τις εκφράσεις: «τους έχουμε κακομάθει» και «θα μας βρουν απέναντι τους» δεν έχουμε καταλάβει σε ποιους αναφέρονται. Εάν εννοούν εμάς, μάλλον δεν έχουν ζήσει ούτε έχουν αισθανθεί, ποτέ, τι συνεπάγεται να μας έχουν απέναντί τους. Είμαστε στη διάθεσή τους για περαιτέρω εξηγήσεις… Όσον αφορά το ποιος είναι αχάριστος θα το κρίνει ο κόσμος, οι εξελίξεις και τελικά η ιστορία…
ΥΓ3: Η αντιπαράθεση αυτή δεν είναι δική μας επιλογή... Εμείς δεν έχουμε μπει καν σ' αυτή τη διαδικασία, ακόμα… Τώρα θα μπούμε, εφόσον χρειαστεί και εφόσον αυτό απαιτεί το καλό του Ολυμπιακού μας».

Και θα το ξαναβάλουμε, πιο καθαρά.
 
ΥΓ2: Οσο για τις εκφράσεις: «τους έχουμε κακομάθει» και «θα μας βρουν απέναντι τους» δεν έχουμε καταλάβει σε ποιους αναφέρονται. Εάν εννοούν εμάς, μάλλον δεν έχουν ζήσει ούτε έχουν αισθανθεί, ποτέ, τι συνεπάγεται να μας έχουν απέναντί τους. Είμαστε στη διάθεσή τους για περαιτέρω εξηγήσεις… Όσον αφορά το ποιος είναι αχάριστος θα το κρίνει ο κόσμος, οι εξελίξεις και τελικά η ιστορία…
 
Μας έβγαζε αχάριστους η τότε διοίκηση, ναι ή όχι? Όταν διαπιστώθηκε πως η τότε διοίκηση χρέωνε ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ τον κόσμο μας και του κατελόγιζε αχαριστία, βλέπετε ποια ήταν η αντίδραση της θύρας 7? Και τότε ορισμένοι ''γνώστες'' αποκαλούσαν το οργανωμένο, συνδεσμικό κομμάτι του κόσμου μας ''τσάτσους του Κόκκαλη'', αλλά τελικά το ανάποδο αποδείχθηκε. Και φυσικά αν γίνει κάτι αντίστοιχο και τώρα, η αντίδραση θα είναι η ίδια. Και πάντοτε, με κάθε διοίκηση, εις τους αιώνας των αιώνων. Παρά το ότι η θύρα 7 είναι ''υπάλληλοι του προέδρου'' για κάποιους. Τα ΑΚΡΑΙΑ συνθήματα καταδίκασε η ΠΑΕ, τα ''πόσο το έπαιξες στο στοίχημα'' και το ''έκανες τον Θρύλο αεκάκι''. Όταν ακούστηκε το ''αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό'' με τη Λεβάντε, μίλησε κάποιος από την ΠΑΕ για αχαριστία?
 
Επίσης, ένα άλλο ωραίο παραμυθάκι είναι το ότι ''μας εκβίασε ο Μαρινάκης, ότι τον πικράναμε και σκέφτεται να σηκωθεί και να φύγει. Ποιος είσαι εσύ ρε Μαρινάκη να εκβιάζεις τον κόσμο του Ολυμπιακού? Γιατί να τα ανεχόμαστε αυτά? Δεν πρέπει να αντιδράσουμε?''. Για να δούμε κάτι από το παρελθόν του Κόκκαλη, ξανά, που τον αγαπήσανε ορισμένοι ξαφνικά.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 9-5-2009
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ SPORTDAY 9-5-2009
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ GOAL NEWS 9-5-2009
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 9-5-2009
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΕΔΡΑ 9-5-2009
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 9-5-2009
 
 
Με τη λογική ορισμένων, ο Κόκκαλης μας εκβίασε και τότε. Με τη λογική τη δική μου, ήταν μια κουβέντα πάνω στην οργή του, πάνω στην πίκρα του, για τις άδικες, πραγματικά, επιθέσεις που δεχόταν από ορισμένα ΣΟΥΡΓΕΛΑ, που έβαζαν πάνω από τον ΓΙΓΑΝΤΑ αυτόν του Ολυμπιακού τον κάθε περαστικό. Λες κι έπρεπε να γλείφει τα αρχίδια του κάθε Βαλβέρδε και του κάθε Ριβάλντο (και ναι, το λέω εγώ που θεωρώ τον Ερνέστο το μεγαλύτερο προπονητή που είχαμε ποτέ). Σε μία οικογένεια, λέγονται κι αυτά. Πάνω στην πίκρα σου, όταν απευθύνεσαι σε δικούς σου ανθρώπους που σου φέρονται άδικα, μπορεί και να πεις κάτι τέτοιο. Κι εδώ είναι τώρα το σημείο-κλειδί. Θα ρωτήσει ο ''θιγμένος'' που λέρωσε το στόμα του την Κυριακή ''ώπα ρε φίλε, στο Μαρινάκη γιατί αναγνωρίζεις το δικαίωμα να ξεφύγει πάνω στην οργή του και όχι στον κόσμο μας? Γιατί αυτός μπορεί να πει ότι αποχωρεί, πικραμένος, αλλά εμείς δεν μπορούμε πάνω στα νεύρα μας να του πούμε και καμιά χοντράδα?''. Εκτός του ότι και οι χοντράδες έχουν όρια, εκτός του ότι δεν βλέπω ΙΧΝΟΣ μεταμέλειας και αναγνώρισης πως όντως ακούστηκαν και χοντράδες, για να ρωτήσω εγώ τώρα.
 
ΑΦΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΘΑΡΟΙ, ΔΙΧΩΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ''ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΤΕ'' ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΟΣΑ ΕΙΔΑΤΕ, ΜΕ ΤΟ ΟΙΚΤΡΟ ΘΕΑΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΙΤΗ? ΗΡΘΕ Ο ΤΟΥΙΤΗΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ, ΠΟΥ ΛΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΤΣ, Ή ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΕΣΤΩ, ΠΡΙΝ ΦΑΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΕΡΝΕΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΡΙΣΑΤΕ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ? ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΣΑΤΕ ΣΕ ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ''ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ'' ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝΕΙ ΜΑΤΣ...ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΙΤΗ, ΕΝΩ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΤΟΥΙΤΗ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΤΕ ΗΣΥΧΟ?
 
Ρητορικά είναι τα ερωτήματα, αλλά αυτό το παιχνιδάκι μπορούμε να το παίζουμε για πολλή ώρα και για πολλές μέρες. Η κατάληξη όμως θα είναι μία.
 
ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΤΟΥΜΠΑ. ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΙΜΑ. ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΛΑΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ. ΕΙΣΤΕ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΕ 56 ΧΡΟΝΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΟΠΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ.

Σχόλια

Εικόνα red devil 7

Και μονο που καποιοι τολμησαν να βαλουν στη ιδια ζυγαρια τον φραγκοφονια απο την βραζιλια με τον ΣΩΚΡΑΤΗ ειναι ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ..

Εικόνα GPan

File Savva kalhspera.

Pragmatika den thn katalavainw thn psyxologia tou gkosmakh, na einai mesa sthn edra mas o Alafouzos pou opou vre8ei kai opou sta8ei mas anaferei sa th lailapa tou ellhnikou a8lhtismou kai autoi na krazoun ton proedro oti ta sthnei.

Anarwtiemai twra pou ta petakse ta gkolakia sto 90 o Mhtroglou to xwnepsane h' akoma einai me to ena xeri sto plhktrologio kai to allo katw apo to trapezi...

Den einai ka8olou ypervolh oti merikoi einai vazeloi h' telos pantwn den exei diafora ama einai gauroi h' vazeloi, afou den mporoun na niwsoun tipota gia thn omada. Giauto loipon sto OAKA paidia, pou einai kai pio fthna ta eishthria!

Εικόνα savvas gridlock

Φαντάζεσαι ρε Γιώργο να μέτραγε το γκολάκι του Μήτρογλα στο τέλος και να κερδάγαμε? Να την έβλεπε Τρύφωνας ο άλλος ή να είχε προλάβει να τραβηχτεί ο Κωστάκης και να μην χρειαζόταν η υπόδειξη του επόπτου. Τι θα ακούγαμε τότε? ''Πώς το έπαιξες στο live ρε χοντρέ''?

Εικόνα GPan

'Αμα γινότανε αυτό μετά θα είχαμε άλλα, θα τους έπιανε ενοχικό σύνδρομο και θα ντρέπονταν για την ομάδα...γιατί δεν μπορεί να τους ξαναπάρουμε στις καθυστερήσεις, και να είναι και δίκαιο...Λες και η γαυράρα δεν ξέρει να γυρνάει ματς.

Υ.Γ. Οταν είδα τον Βιτόλο να γελάει και ο Χολέμπας να έχει χλωμιάσει από το άγχος μέσα στο ναό κατάλαβα τι γινόταν εκεί μέσα

Εικόνα indian

Σάββα καλημέρα...δυστυχώς δεν είναι λόγω φόρτισης οι περισσότεροι αλλά α)λόγω βλακείας, β)λόγω βαζελοποίησης-νεογαυροποίησης, γ)λόγω μεθοδευμένων κινήσεων...

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ