ΦΩΤΙΑ ΜΕΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΘΡΥΛ'ΟΛΕ ΟΛΕ



28 Απριλίου 1996 και στα πλαίσια της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1995-96, ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στο ΟΑΚΑ από τον τυπικά γηπεδούχο ΠΑΟ. Το πρωτάθλημα έχει χαθεί προ πολλού για τον Θρύλο, που 6 στροφές πριν το φινάλε βρίσκεται 7 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναικό. Ντέρμπυ γοήτρου για εμάς, αλλά πολύ κρίσιμο γι'αυτούς, αφού η ΑΕΚ περιμένει απώλεια βαθμών του βάζελου, για να μπει γερά στο κόλπο του τίτλου και να περάσει μπροστά στη βαθμολογία. Το παιχνίδι θα καθαρίσει από το πρώτο δεκάλεπτο, με ένα γρήγορο γκολ του Αποστολάκη. Οι ''παικταράδες'' του Ολυμπιακού σέρνονται και το μήνυμα για το πού την πάνε τη δουλειά είναι σαφές. Εκεί γύρω στο 60', λοιπόν, με τον ΠΑΟ να κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο, ξεσπάμε. Το σύνθημα το δίνει ο Τάκης από την κερκίδα κι έρχεται η ανακαίνιση του Ολυμπιακού Σταδίου.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 29-4-1996
 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 30-4-1996
 

 

 

 
''Παίκτες πουλημένοι ο Θρύλος δεν πεθαίνει'', ''παίκτες μπουρδέλα βγάλτε τη φανέλα'', ''βγάλτε τις φανέλες και φύγετε'' και άλλα πολλά, σε αυτό το στυλ, ακούγονταν από την κερκίδα μας. Για ένα ακόμη ματς, αν και φιλοξενούμενοι, ήμασταν πιο πολλοί από τα βαζέλια στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, αν και είχαν πάει στους ''4'' του Τσάμπιονς Λιγκ και ήταν πρώτοι στη βαθμολογία. Και η ''ανταμοιβή'' γι'αυτό ήταν η...αδιαφορία, να το πούμε κομψά, των ''παικταράδων'' μας. Το χεράκι του έβαλε και ο Καλαθενός, ο διαιτητής του αγώνα, όπως βλέπουμε στο βίντεο που ακολουθεί, αφού το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ του ΠΑΟ δεν εκτελέστηκε ποτέ από παίκτη του ΠΑΟ και η φάση συνεχίστηκε με πάσα του...Κρεμενλίεφ, ενώ υπάρχουν διαμαρτυρίες και για ένα πέναλτυ υπέρ του Ολυμπιακού που δεν δώθηκε στο τέλος του ματς από τον Σαπάνη, φάση που δεν υπάρχει στο βίντεο για να την ελέγξουμε. Τα βαζέλια όταν βάζαμε τις φωτιές φώναζαν ειρωνικά ''Ντούσαν-Ντούσαν'', για τον Μπάγεβιτς που όλοι ξέραμε τότε πως είχε υπογράψει σε εμάς. Πού να ήξεραν ότι την επόμενη χρονιά τις φωτιές θα τις έβαζαν αυτοί, στο πάρτυ της ομάδας του Μπάγεβιτς στο ίδιο γήπεδο.
 
ΕΤΣΙ ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ''ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ'' ΑΠΟ ΤΗ ΘΥΡΑ 7.
 

Σχόλια

Εικόνα V0R4D0R

Δύο σχολιάκια:
α) Το ματσάκι το θυμάμαι. Και θυμάμαι και τα χάλια της ομάδας, αλλά και τις ομορφιές της διαιτησίας που τις είχανε κάνει γαργάρα οι αντικειμενικοί αφού... "δεν έπαιξαν ρόλο στην εικόνα των ομάδων". Είχαν παίξει ρόλο όμως στο αποτέλεσμα. Ακριβολογώ ή μήπως υπερβάλλω?
β) Αυτό που δε θυμόμουν είναι ότι ο ΠΟΑ του Βορρά ήταν 14ος, όπως φαίνεται στην εικόνα της βαθμολογίας. Άξιος.

Εικόνα savvas gridlock

α) Ακριβολογείς.

β) Μετά ο ΠΑΟ έκανε έναν υγιεινό περίπατο στην Τούμπα, ενώ κινδύνευε το Παοκάκι και την επόμενη αγωνιστική η ΔΕΚΟ του Βορρά πήρε ''περήφανο'' διπλό στη Ριζούπολη, από τον πολύ δυνατό τότε Απόλλωνα του Ντέμη, του Μπάρνιακ και του Κόλα. Γι'αυτό και η ΑΕΚ διέλυσε στον τελικό Κυπέλλου τον Απόλλωνα του Αλαμάνου και δεν σταματούσε, κάποιες μέρες αργότερα.

Εικόνα V0R4D0R

Α! Μάλιστα. Ήταν η χρονιά που έφυγε ο Βανδίνιο, αφού φορτώθηκε πρώτα την 7άρα στο κύπελλο από τη μέλλουσα. Θυμάμαι και το σήριαλ που παίχτηκε όλο το καλοκαίρι μέχρι που κατάλαβε ο κοντός και ο Αλαμάνος ότι δε θα του τα παίρνανε χοντρά του Κόκκαλη και ακολούθησε το βέτο μόνο για ΑΕΚ. Θυμήθηκα και κάτι ακόμα: Τροχανάς, Γιδόπουλος, Καρράς, Μελισσανίδης, Ψωμιάδης, Βανδής, Αδαμίδης την τελευταία 20ετία (όλο και κάποιον θα ξεχνάω). Το φινάλε εντελώς φυσιολογικό.
ΥΓ: Πώς το 'λεγε ο κυρ Καβάφης:
Δώδεκα και μισή. Πώς πέρασεν η ώρα.
Δώδεκα και μισή. Πώς πέρασαν τα χρόνια!

Εικόνα indian

επειδή το συγκεκριμένο παιχίδι το θυμάμαι πολύ καλά μιας και ήταν το πρώτο εκτός έδρας ματς με το βάζελο στο οποίο βρέθηκα στο γήπεδο, 16 χρονών τότε, θα υπερτονίσω αυτό που αναφέρεις προς το τέλος, ότι σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο για το Θρύλο ντέρμπι, σε μια χρονιά κακή, με το βάζελο να παίζει το πρωτάθλημα με την αεκ ενώ είναι και στους 4 του τσουλού, ήμασταν περισσότεροι από τα βαζελάκια στο γήπεδο...

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα savvas gridlock

Τα λαγουδάκια γίνανε οπαδοί μετά το 2003. Μέχρι τότε ήταν φίλαθλοι...