ΤΟ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΑΡΑ !!!


Tags: -

Καλημέρα σας κόκκενοι λεβεντάθρωπες !
Μέρα καλή είναι τούτη δω κι απεδανά μέσα θα σας είπω το καλύτερο και το πγιο λαμπρό μεστικό για να φάτε κοντοσούβλι και μετά να γλύφετε και τη σούβλα !
Χρόνια μες τη Ντρούμπα μαγκίτης κι αλανιάρης, που λαλεί και το ρεμβέτικον άζμα, ο Μητσάρας έχει γενεί μάνα μου καημένη στο πσήσεμο των κρεάτωνε !
Πάμε λεπόν στα γρήγορα γιατί ο χρόνος κυλάει και δε θα προλάβωμε να το κατασκεβάσωμε(που λαλεί και μνια πσεχή...)
Πάεις στο χασάπακλα και του ζετάς να σου κσεκοκκαλίσει δγυο κομμάτγια λαιμούς χοιρενούς !Βγαίνει ό,τι πρέπει για μνια μεγάλη σούβλα που παίρνει γύρω στα 4-5 κελά !
Του ζετάς να στο κόπσει σε κομμάτγια κατάτι μικρότερα από τη μπουνιά σου...
Πας στο σπιτάκι σου και τα βάνεις τα κομμάτγια σε μνια λεκάνη.Παίρνεις 5-6 κρομμύδγια μεγάλα και ένα ολάκερο σκόρδο και τα βάνεις σε εκειό το μικσεράκιον που τα κάμει λιώμα !Χώνεις μες στο μικσεράκιον επίσης 4-5 ζουμερές ντομάτες και τα κάμεις ούλα ένα χελό...Μες το χελό προσθέτεις κι ένα μπουκαλάκι μικρό μουστάρδα και τρια κουτάλια της σούπας μαγιονέζα.
Τα κοπανάς μες το μικσεράκιον ούλα μαζί κι αν το θες και πγιο πικάντεκο κοπανάς μέσα και δγυο πιπεργιές !
Έχεις φκιάσει λεπόν έναν αρκετά καλό και μπόλεκο χεμό για να το ποτίσεις...πώς ;
Πάμε παρακάτου...
Ρίχνεις ούλο το χελό μέσα στη λεκάνη με το κρέας και το ζεμώνεις με το χέρι σου κανα δεκάλεφτο.Δε βάνεις τίποτες άλλο μέσα κει και μόλις τελέπσεις το ζύμωμα το σκεπάζεις και το βάνεις στο πσεγείο στη σεντήρησις ούλο το βράδυ...
Την άλλη μέρα το πρωί σκώνεστε κατά τις οχτώ...Είπαμε !Ο πρωενός ο κόκκορας ρίχνει το πρωενό και το καλό μανίκι !
Βγάνετε τη λεκάνη από το πσεγείο και τηνε λούζετε με κρασάκι κόκκενο μέχρι να ''πνεγεί'' το κρέατο !Πρέπει το κρέατο να κολυμπάει μες το γκράσο !ΝΟΜΟΣ !!!
Στις 11μισο ανάβετε φωτγιά και γύρω στις δώδεκα είναι έτοιμη !Όνταν η φωτγιά τοιμάζεται εσείς περνάτε τα κομμάτγια στη σούβλα...Κομμάτι ανά κομμάτι βάνετε κι ένα κομμάτι κρομμύδι μνια μικρή ντομάτα ή ένα καπάκι πεπεργιά !
Η σούβλα σας πρέπει νάναι πσελά έτσι ώστε να μεν σας αρπάκσει...εφτούνο γίγνεται μέχρις να αρχέπσει να πσελοκάθεται η φωτγιά...Σε καμνιάνε ωρίτσα χοντρικά αρχίζετε και κατεβάνετε τη σούβλα σας !Εκεί αρχίζετε να βάνετε αλάτι, πιπέρι ,ρίγανη και ό,τι μπαχάργια έχετε για κρέατα !Θα το ιδείτε άλλωστε να πσένεται γιατί το κοντοσούβλιον αφρίζει κατά τη δγιαδικασία !Άμα δεν αφρίζει κάπγοια μαλακία έχετε κάμει !
Το κόβετε σε κομμάτγια και το σερβιρίζετε σε πγιατέλα με κάργα λεμόνι !Κι από δω παν κι οι άλλοι !
ΚΑΛΟΣ ΠΑΣΧΟΣ(που λαλεί κι ο Γκμόχης)ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΆΣΤΑΣΙΣ ΣΕ ΟΥΛΟ ΤΟ ΓΛΟΜΠΟ !ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ !

Υ.Γ.Προσοχή  ρε !Οδεγάμε ΠΑΝΤΑ σεγά και άποτοι έτσα ;Για να γερίσουμε πάλε ούλοι και φχαριστημένοι !
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ !

Σχόλια

Εικόνα red apple

Και Μάστερ Σέφης ο Μητσάρας μας αχαχχχχχχχχχχχχχχχχααααααααααααααααααα... ΝΑ ΠΝΕΓΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΤΟ χιχιχχχχχχχχχχχχχιιιιιιι

Νάσαι Καλά Μήτσος, να χαίρεσαι τα κορίτσα σου, αλλά ημείς κρέως δεν τρώγωμεν τέτοιες μέρες... Τόχω σε κακό χιχιχιχι

Εικόνα clark gheibol

εντάξει ρε φίλος ούλα τ' άλλα, αλλά μαγιονέζα ρε συ; Μαγιονέζα; Βαζέλικο κοντοσούβλι φκιάνεις του λόγου σου;

Εικόνα Mhtsaras

Μάθε αγαπητέ Νιαουρίσκο ότι η μαγιονέζα πρωτοχρεσιμοποιήθηκε στο Μπεραία για να τρώνε τα αλάνια τα πσάργια πόφερναν οι αερότρατες απο το Σαρωνεκό !Βαζέλικο κοντοσούβλιον φκιάνουνε μόνο στα βόρεα προάστεα και το κάμουνε ''εσκαλόπι'' και ''αλαμογκανιέζ'' !!!
Σε τα μας τώρα ρε συ ;
Ημείς εις το Μπεραία ρε το κοντοσούβλιον το πσένουμε στο χώμα και τρώμε και κανιά δεκαργιά σκούλήκια(όχι αργειανά)στη γκαθισά μας ρε !Από το χώμα το τρώμε ρε !Και πολλές βολές πλακωνόμεθα με τα αδέσποτα σκελιά πγοιος θα το πρωτοφάει !Στόμα με στόμα το τραβάμε ρε !Έτσα άγρεα σκελιά είμεθα ημείς κάτου στο Μπεραία και στα Καμίνια !Χαμούρες...