Αυτή η Κούπα είναι δική μου


Tags: -

Καλημέρα μάγκες. Το σηκώσαμε το κυπελάκι ψες, άλλο ένα νταμπλ έγραψε η Ιστορία. Και μπορεί η Ιστορία να έγραψε νταμπλ, οι δήθεν γαύροι οπαδοί άλλα γράφουν. Γράφουν ότι ντρέπονται που είναι Ολυμπιακοί, γράφουν ότι δε θέλουν τέτοιο Κύπελλο, γράφουν ότι αγοράσαμε και το Κύπελλο, ότι δεν αφήνουμε κανέναν να σηκώσει κεφάλι. Συσπειρώσαμε εναντίον μας όλη την Ελλάδα, μαζί και τους μισούς γαύρους. Άντε, να γίνεται ξεκαθάριζμα σιγά σιγά. Να φκιάσουν μια ομάδα με την ονομασία «Ολυμπιακός που ονειρευόμαστε», να πάρουν προπονητή τον Τάκαρο το Λεμόνια, να βάλουν Πρόεδρο την Μπαλατσινού και να ξεκινήσουν το ταξίδι της καρδιάς τους. Να φοράνε και πράσινες φανέλες. Γιατί έτσι κι αλλιώς στο γήπεδο δεν ήρθαν ούτε ψες, ούτε τις προάλλες. Γιατί όλο και πληθαίνουν οι γαύροι των πληκτρολογίων. Γιατί γουστάρουν να μας αδικούν, αλλά ντρέπονται να ευνοούμαστε από τη διαιτησία.
Δε θα μιλήσω για το ματς, θα το κάνει ο Ντόνο αυτό. Εγώ θα πω για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Καταρχάς, δε γεμίσαμε το γήπεδο. Τα εισιτήρια κόστιζαν από δέκα ως τριάντα γιούρα. Δεν είναι δα και κανένα απαγορευτικό ποσό για να δεις το Θρύλο. Αλλά φαίνεται ότι κάποιοι ντρέπονταν πιο πριν και τώρα βρήκαν πάτημα να δικαιολογήσουν την ντροπή τους. Και γιατί ντρέπονται παρακαλώ; Γιατί ο Γιάχος δεν έδωσε ένα ζμπέναρντι στον Αστήρ μαζί με την αποβολή του Μανιάτη. Γεγονός που ίσως έκρινε το παιχνίδι υπέρ του Αστήρ. Αυτό βέβαια δεν το λέει πουθενά, ότι δηλαδής θα το έπαιρνε ο Αστήρ, αλλά, ρε μάγκες, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς εδώ δεν είμαστε με το Γιάχο. Οι οπαδοί του Γιάχου ας ντραπούν όσο θέλουν. Εγώ ξέρω ότι εμείς κολλήσαμε το Κύπελλο στο Πρωτάθλημα και γράψαμε άλλο ένα νταμπλ.
Τι λέγανε αυτοί οι ντροπαλοί όταν αδικούμασταν; Πού ήταν να φωνάξουν όταν μας έσφαζαν φέτος με τη Λεβάντε; Ντροπή κι εκεί, ντροπχιαστική ήττα από τη Λεβάντε. Μονά ζυγά με τους άλλους λοιπόν. Αδικείσαι- ντροπή. Ευνοείσαι- ντροπή. Εγώ το λοιπόν, εσείς κύριοι που ντρέπεστε, είμαι πάντα περήφανος που είμαι Ολυμπιακός, έχανα- κέρδιζα. Ήμουνα περήφανος και όταν χάναμε πρωταθλήματα με απίστευτες διαιτητικές αβάντες στους αντιπάλους είμαι περήφανος και τώρα. Γιατί το πώς αισθάνομαι για την ομάδα μου είναι ανεξάρτητο από τα αποτελέζματα που φέρνει στο χορτάρι.
Και μπορεί οι τηλεορασάκηδες να ένιωσαν ντροπή αμέσως μόλις είδαν το ριπλέι της φάσης, οι γηπεδικοί ένιωσαν μια κάπως καθυστερημένη ντροπή: πωπω, τι πήγαμε να φάμε… τι γίνεται; Γιατί φωνάζουν αυτοί, γιατί τέτοια αναστάτωση; Και δώσ’ του να ψάχνουμε αυτόν με το ραδιόφωνο να μας πει αν πρέπει να ντρεπόμαστε ή όχι (εγώ είχα δίπλα μου το Σάββα που είχε φέρει τα ακουστικά για να μάθει τι γίνεται στο πόλο). Ωωωωπ, τι είπαν στο ραδιόφωνο; Τι λέει, ζμπέναρντι και αποβολή; Ντροπή ρε μάγκες, πωπω, ντρεπόμαστε που είμαστε Ολυμπιακοί. Και δώσ’ του κλάμα αυτοί που δε φοράνε παρωπίδες. Αυτό είναι κατάντγια: να ψάχνεις τον άνθρωπο με το ραδιόφωνο για να σου πει αν πρέπει να ντρέπεσαι ή όχι.
Μετά, από την ντροπή τους μάλλον δεν έβλεπαν τις προβολές με τα δύο πόδγια που έκαναν οι παίχτες του Αστήρ που καθεμιά απ’ αυτές είναι αιτία για άσκηση ποινικής δίωξης, η ντροπή τους τύφλωσε όταν οι παίχτες μας έτρωγαν ξύλο από τους παίχτες του Αστήρ ή όταν βάλαμε τα άλλα δύο γκολ. Το γκολ του Τζεμπουρένιου το πανηγύρισε κάπως ο κόζμος, το γκολ του Αμπντούν παίζει και να το πανηγύρισε μόνο ο Σάββας. Οι άλλοι θα ντρέπονταν. Ντρέπονταν τόσο πολύ που όταν τέλειωσε το παιχνίδι σηκώθηκαν και έφυγαν. Εντάξει, άργησε λίγο να γίνει η απονομή. Αλλά Κύπελλο σηκώνεις ρε γίδι. Θα κάτσεις και θα χειροκροτήσεις ρε. Όταν έκαναν το γύρο του θριάμβου οι παίχτες, σχεδόν περισσότεροι ήταν αυτοί, παρά στις εξέδρες. Μας χειροκρότησαν σχεδόν έναν έναν οι παίχτες. Όταν χειροκροτάγανε και κοίταγαν προς το μέρος μας, ξέραμε ότι χειροκροτάνε εμάς και άλλα δέκα άτομα. Δε σας κρύβω ότι μου σηκώθηκε λίγο. Αμφίδρομη αναγνώριση. Εντάξει, δε μπαίξαμε καλά, εντάξει, ευνοηθήκαμε από τη διαιτησία, αλλά κάναμε παρέα ο ένας στον άλλον μια ολόκληρη σεζόν. Άντε, καλό καλοκαίρι κι ελπίζω του χρόνου οι μισοί να έχετε πάρει ποδάρι. Αλλά τώρα γράψαμε Κούπα και πρέπει να πανηγυρίσουμε.
Ο μόνος που έσωσε τη γκατάσταση ήταν ένας παππούλης μπροστά μας. Θα ήταν πάνω από 80, σταφιδγιαζμένος, καλοντυμένος σχετικά. Μιλούσε με δυσκολία και δε γκαταλάβαινες και καλά τι έλεγε. Κομπολόι ερυθρόλευκο και, μάγκες, ΗΡΘΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. Στο τέλος του αγώνα οι Τριπολιτσώτες φώναζαν «αίσχος». Δεν μπορείς να τους αδικήσεις, αισθάνονταν την αδικία μέσα στο πετσί τους, κι εσύ το έχεις νιώσει. Ο παππούλης –λες και ήταν μόνος του, στη μπούτσα του δηλαδής για τους ντροπαλούς- σήκωσε το χέρι του στην απέναντι εξέδρα, χαιρέτησε και τους ευχήθηκε ειρωνικά «καλό ταξίδι». Έτσι λέω κι εγώ στους ντροπαλούς: Καλό ταξίδι μάγκες, αυτό το Κύπελλο είναι μόνο δικό μου και όσων δε θα ντραπούν ποτέ που είναι Ολυμπιακοί.
 

Σχόλια

Εικόνα tsalouxidis

Αυτοί οι 15.000 των αγνών εποχών που λες είναι εκεί που βρίσκονται και οι αγνές εποχές, στο γιουτούμπ. O Oλυμπιακός ως μέγεθος ή θα στοχεύσει έξω ή θα βαλτώσει σιγά σιγά (αγωνιστικά,οπαδικά κτλ) στην Ελλάδα. Βασιλιάς αλλά στο βάλτο. Πώρωση χωρίς βαρβάτο στόχο δε γίνεται και στο εσωτερικό δεν έχει μείνει αντίπαλος. Ποιός Αστέρας τώρα και ποιο κύπελλο. Δεν είναι καρπούζια τα κύπελλα για να λες κύπελλο με βαρβάτο βάζελο απέναντι και την τρίχα κάγκελο πριν τον αγώνα και κύπελλο με τον Αστέρα Τρίπολης το ίδιο. Δεν είναι, δεν θα'ναι ποτέ.
Στο προκείμενο, δε χρειάζεται να ντρέπεσαι ως Ολυμπιακός -τί δουλειά έχει ο Ολυμπιακός ως ιδέα- για να γελάς με το Γιάχο. Δωσ'το χεράκι μωρή σφουγγαρίστρα κι άσε τα 20 μαχόμενα παλικάρια να κάνουνε τη δουλειά τους.
Θέλω μια χάρη κι εσείς είστε μάλλον οι μόνοι που μπορείτε. Θέλω να αποδείξω σε κάποιο γνωστό ότι ο Ανατολάκης είχε βγει στην καλύτερη ενδεκάδα του Τσέημπιονς Λιγκ το 98-99. Στα σάητ της ουέφα και τα λοιπά ιντερνετικά δεν υπάρχει τίποτα. Μήπως έχετε κανένα ΦΩΣ από τότε να του το τρίψω στη μάπα; Ευχαριστώ

Εικόνα savvas gridlock

Σε πρώτη φάση, το αναφέρει εδώ

http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=115041

στο Βήμα του Οκτωβρίου 1999. Αν δεν καλύπτεσαι και θες αναφορά σε εφημερίδα της επομένης, περίμενε 1-2 μέρες, να το κοιτάξουμε.

Εικόνα tsalouxidis

Σάββα αυτό είναι το μόνο που βρήκα αλλά επειδή μιλάμε για ηλίθιο ον επιμένει ότι κάνει λάθος η εφημερίδα. Γι'αυτό λέω μήπως έχετε κανένα ΦΩΣ από τότες που να λέει "να η καλύτερη ενδεκάδα".

Εικόνα savvas gridlock

Για δες εδώ

ΤΑ ΝΕΑ 8-5-1999

http://img507.imageshack.us/img507/3862/851999.jpg

Εικόνα clark gheibol

κάτσε να γυρίσει ο Σάββας από το Λονδίνο και θα έχεις ό,τι ζητάς
ακόμα κι αν δεν υπάρχει, ο Σάββας θα το βρει ρε φίλε

Εικόνα dono

Καλό ταχίδι είπε ο παππούς, με χ!!!

Εικόνα clark gheibol

Χαχα, έτσι είπε ναι, αλλά άντε τώρα να το γράψεις...

Εικόνα Mhtsaras

Εγώ μάγκες απλά θα είπω ότι μόλις έγινε το μπενάλτι και το χέρι του Μανιάτουλα κι ο Γιάχος τόκαμε αβαβά είπα μέσα μου...''πω ρε πούστη...πγοιος ακούει άβριο τους χλεμπονιάρηδες πρασενοκίτρινους και τους ΑΡΔίτες τους κσεκωλιάρηδες !Γιάχο μουνί μας έκαπσες ρε γκέουλα !''
Όσον αφοράει τη μπάλα όσο κι αν ήθελες να παίκσεις και λίγο τεχνικά με τους άμπαλους του Τζόλη το κσέχναγες !Κάθε φάουλ τους ήτονε για κάρτα και το παρτάλι ο Γιάχος απλά τους θώρραγε...όσον βέβαια αφοράει τη φάσις του Μανιάτη πρέπει να αποδώσουμε τα του Καίσαρα στο Γκαίσαρα έτσα ;Το άλλο το πρόβατο ο Τριτσώνας ήτονε έμπροσθεν της φάσης !Μίλα ρε κουραμπγιέ !Μίλα !Άμα δε μποράεις να ιδείς εφτούνο τι σκατά θωρράς ;Τι δγιάλα ρε γαμώτο ;ΠΕΝΤΕ δγιαιτητές στον αγωνιστικόνε χώρο και δε ντόδανε ;Ήμαρτον ρε γκάβακες !
Κατατάλλα ;Όσοι με κσέρετε γνωρέβετε πολύ καλά την άποπσίς μου περί επειδοδίωνε στα γέπεδα...Τα σιχαίνομαι !Είμαι γενικά φιλειρηνιστής ρε εγώ !Αλλά εκειό το μουνί ο Περόνες που βάραγε πισώπλατα και τηνε έκαμε πιλάλα θέλει τρικούβερτο γαμήσι η αδερφάρα !Πόσο θάθελα νάμουνε στον αγωνιστικόνε χώρο για να τους....χωρίσω....
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΤΖΟΛΗ ΟΛΕΜΠΙΑΚΑΡΑ !ΟΥΤΕ ΜΝΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΦΚΣΙΣ ΤΥΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΓΑΒΡΟ !

Εικόνα μαουνιέρης

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΣΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΗ ΦΟΡΑ!

Εικόνα clark gheibol

ήδη είμαστε μπροστάρηδες στην Ελλάδα όσον αφορά σ' αυτό το επίτευγμα
και συνεχίζουμε ακάθεκτοι

Εικόνα ΔΙΑΣ

και κατι ακομα... τον Σιοβα σαν ποδοσφαιριστη δεν τον παω...θεωρω απιστευτη ευνοια της τυχης για το παιδι να φοραει την ερυθρολευκη... αλλα χτες τη ΦΟΡΑΓΕ....το ακουτε "ποδοσφαιριστες" του ΘΡΥΛΟΥ που κοιταζατε σα μαλακες την ωρα που του την πεσανε οι βλαχοι και οι μισθοφοροι του αστερα? Σε ευχαριστω Μοντεστο που τιμησες τη φανελα του ΘΡΥΛΟΥ...

Εικόνα clark gheibol

είδες, σ' αυτό το ρόστερ υπάρχουν ακόμα κανα δυο γαύροι. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, ίσως και να μη μπήραν χαμπάρι οι δικοί μας τι ακριβώς έγινε.

Εικόνα ΔΙΑΣ

δε ξερω τι λετε εσεις αλλα εγω ειμαι εξαλος με το γιαχο...
Η λουμπινα μου στερησε την @αυλα να παρω αλλο ενα κυπελο με παιχτη λιγοτερο..και επειδη ηταν τραυματιας ο χοσε θα το επερνα με 9 στο χορταρι...
αλλα ο ΘΡΥΛΟΣ εχει και κοινωνικη συνεισφορα... ξερετε ποσους ειδα σημερα στο καφενειο που ειχαν να εμφανιστουν απο την εποχη του CAS? βγηκαν απο το σπιτι τα σαλιγγαρια...ειδαν το φως του ηλιου...να κανουν πλακα σε γαυρους...για αλλο ενα "καλπικο"... αυτοι που πανηγυριζαν στην εκτιναξη του ρομπερτο καρλος και αναβαν κερια στον Μερκ!
οποιοι ντρεπονται να γινουν αεκ... που δεν κανει ενστασεις...ή για να εξιλεοθουν να πανε ομονοια να πανηγυρισουν την εξοδο του ζελε στην ευρωπη...

Μη με ρωτησετε ανα πανηγυρισα χτες... ΟΧΙ...

Εικόνα clark gheibol

έχεις απόλυτο δίκιο. Από την άλλη, άμα δεν ήταν ο Γιάχος δε θά 'βγαιναν όλοι αυτοί που είχαμε καιρό να δούμε. Ένα ζβέρκο πρέπει να τον βλέπεις για να τον φαπώσεις. Σκέψου να ξανακέρδιζες παντελονάτα με εννιά ρε φίλε. Θα κάναμε δυο χρόνια να τους δούμε. Αν πάρουμε δε και το αποψινό, κλάφ' τα Χαράλαμπε. Οι τύποι θα πάνε από ποδόσφαιρο σε μπάσκετ κι από μπάσκετ σε ποδόσφαιρο. Πουθενά δε θα βρίσκουν κρυψώνα, πουθενά δεν έχει γλιτωμό

Εικόνα indian

Για το ματς δε θα μιλήσω, περιμένουμε όπως αναφέρεις την ανάρτηση του dono...από 'κει και πέρα δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο στο οποίο διαφωνούμε φίλε...ευελπιστώ μονάχα αυτό το μαύρο χάλι που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια με το μαγευτικό κίνημα του νεογαυρισμού σιγά σιγά να το ξεράσουμε σαν τον εμετό ρε πούστη μου...έλεος ρε μάγκες, έλεος...έχω πάγια αρχή, από παιδάκι, να μην ασχολούμαι με τη διαιτησία...έχω αποδεχτεί το άθλημα όπως είναι με τους καλούς, κακούς, βρώμικους, καθαρούς διαιτητές...αλλά δεν ανέχομαι από κανένα μαλακισμένο που δηλώνει την ίδια ιδιότητα-τρόπο ζωής-αντίληψη για τη ζωή με εμένα, γιατί αυτό ακριβώς είναι ο Ολυμπιακός, να περιμένει το κάθε ριπλέι, τον κάθε τηλεραδιοφωνικό δημοσιογράφο για να αποφασίσει αν ντρέπεται ή όχι για την ομάδα...και στην τελική δεν καταλαβαίνω ή μάλλον καταλαβαίνω πολύ καλά όλο το παραμυθάκι που είχε στηθεί όλη την εβδομάδα από τα "αντικειμενικά μμε με την "εκπληκτική" ομάδα του υπερπροπονητή Τσιώλη...παραμύθι που πολλοί νεόγαυροι μάσησαν...γιατί πρέπει με το ζόρι ο Αστέρας να πάρει το κύπελλο ρε???ή μήπως δεν έπρεπε να το πάρει ο γαύρος??...έβλεπα το ματς από την τιβι μιας και τα οικονομικά δεδομένα δεν μου επιτρέπουν όχι ταξίδι μέχρι την Αθήνα, αλλά ούτε βόλτα μέχρι το Χανιά...έφριξα από τη μετάδοση..έφριξα...ό,τι έκανε ο Τσιώλης ήταν για σεμινάριο(ο τύπος έχει τρελές άκρες στα μμε, τι να πω)...ο αστέρας παίζει ποδόσφαιρο...θα μας πουν οι κύριοι τί είναι ποδόσφαιρο ρε???!!!!...θα τρελαθούμε...όποιος θεωρεί ότι ποδόσφαιρο είναι τα τακουνάκια, οι τρίπλες και τα ψαλιδάκια ας πάει να παρακολουθεί τσίρκο και ζογκλέρ...όποιος ντρέπεται γιατί λέει δεν έδωσε πέναλτι και κόκκινη στο μανιάτη ο διαιτητής(λες και ο διαιτητής είναι κομπιούτερ που πάντα αποφασίζει σωστά-λες και οι προπονητές και οι παίκτες δεν κάνουν 100 λάθη σε ένα ματς), ντρέπεται το ίδιο που ο κουρμπέλης, ο κοντοές και ο περόνε που θα έπρεπε να έχουν πάρει 8 κόκκινες κ καθένας απ' το πρώτο ημίχρονο, έβγαλαν κανονικά το ματς???...ξαναλέω δεν ασχολούμαι ποτέ με τη διαιτησία...ο διαιτητής είναι μέρος του παιχνιδιού και ναι χαίρομαι και που και αυτός καθορίζει αποτελέσματα...αυτό είναι το ποδόσφαιρο...άλλο πράγμα όμως αυτό και άλλο να βρίζεις παίκτες και πρόεδρο όταν έχεις στην έδρα σου τον τουίτη...άλλο να μη χαίρεσαι το κύπελλο που κατέκτησε η ομάδα σου αλλά να λες ότι και νιώθεις και ντροπή...έχουμε μεγάλο πρόβλημα...λέτε ρε μάγκες εγώ να χαίρομαι με αυτά που βλέπω από την ομάδα???αν όμως ντρέπομαι για ένα πράγμα, αυτό είναι που δεν μπορώ να είμαι πολλές φορές στο γήπεδο και να τραγουδάω για το δαφνοστεφανωμένο με την ερυθρόλευκη και ριγωτή...συγνώμη για την ασυναρτησία και το μέγεθος του σχολίου...

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα clark gheibol

δεν υπάρχουν σε βίντεο όλα τα μαρκαρίζματα, ούτε οι δεύτερες κίτρινες που χαρίστηκαν σε πολλούς από τους παίχτες του Αστέρα (εγώ θα προσθέσω και τον Πιπίνη), ούτε η απευθείας κόκκινη στο Σανκαρέ (νομίζω). (Θα πω στα παιδιά που φκιάνουν τα βίντεο να βγάλουν όλες τις φάσεις, να τα δω κι εγώ, γιατί στο ΟΑΚΑ όπου και να κάθεσαι δε βλέπεις Χριστό...) Υπάρχει μόνο το ξύλο που φάγαμε και για το οποίο κανένας δε συγχύζεται, κανένας δε στρέφεται εναντίον των παιχτών του Αστέρα, ίσα ίσα που πολλοί "δικοί μας" στα διάφορα φόρα τους δικαιολογούν μιας και είχαν αδικηθεί από τη διαιτησία. Αλλά όπως τότε με τους βάζελους και το Γκατσουράνη, έτσι και για τους δικούς μας τους αγανακτισμένους το ματς τέλειωσε σε κείνη τη φάση, τη φάση του πέναλτι του Μανιάτη. Λένε δηλαδής οι δικοί μας ότι ο Αστήρ θα τό 'βαζε σίγουρα το ζμπέναρντι, ότι ο Ολυμπιακός δε θα μπορούσε να ξαναισοφαρίσει και το ματς θα έληγε 2-1 υπέρ του Αστήρ.
Η διαιτησία είναι μέσα στο παιχνίδι. Στεναχωργέσαι άμα σε αδικήσει, στεναχωργέσαι άμα σε ευνοήσει, αλλά αυτή είναι. Εκτός αν μετά θέλουμε να περάσουμε σε σενάρια συνωμοσιολογίας, οπότε εμείς εδώ δεν είμαστε κατάλληλοι για να φκιάνουμε τέτοιου είδους σενάρια. Δε νομίζω όμως ότι έτσι σκέφτονται και οι άλλοι. Και διαβάζοντάς τους στο ίντερνετ και παντού, μάλλον σαν να πιστεύουν ότι αγοράσαμε τον τελικό. Μιλάω για τους δικούς μας, έτσι;

Εικόνα indian

όχι όχι όχι ρε φίλε, δεν το δέχομαι ότι είναι δικοί μας...άντε να "αγοράσουμε" άλλους 5-6 τίτλους σερί λοιπόν μπας και φύγουν και ξεβρωμίσουμε...έλεος...το θέμα είναι ότι όλη η περιρρέουσα ατμόσφαιρα πριν το παιχνίδι προμήνυε κάτι τέτοιο...σε κάθε φάση υπερ του Θρύλου οι ολυμπιακάρες και οι αντικειμενικοί να περιμένουν το ριπλέι στη γωνία...το καράτε, ξυλίκι από την άλλη ήταν επιτρεπτό γι ο αστέρας παίζει ποδόσφαιρο...ουστ ρε...ξαναλέω άλλο η δυσαρέσκεια για την εικόνα της ομάδας όλη τη χρονιά αν θες, άλλο όμως αυτό το χάλι της απαξίωσης

Εικόνα Lemesios

Re file ime perifanos kai panta tha ime gia oti presvevei o OLYMPIAKOS alla kai giati s afton ton endoxo syllogo epaixan leventes magkes pragmatikoi ..pou timisan ti erythrolefki rigoti .Kai ex8es vlepw kati typous san ton Maniati pseftomagkes ampalous...I pio megali pextoura sto paixnidi itan o Vorioirlandos.Dwse to gamimeno to penalty kai ti kokkini gamw ti poutana mou ..kai me 10 paixtes i fanela mono tha to girize to match. Den mporeis re file na xareis to tropeo me to tropo pou ir8e ...na kerdizw Kypello me tin Tripolitsa me la8os tou tiflou Giaxou ?(an itan i Xountoomada sta arxidia mou) Alla auto pou me trellenei perissotero ine ta kalomathimena pextakia pou forane tin fanela kai paizoun xwris pathos xwris tsampouka kai to mono pou xeroun na kanoun ine pseftotsampoukades kai na zitoun allagi ..Oxi re file den ine tixeo pou efyge to 80% tou kosmou stin aponomi..To kritirio tou kosmou tou THRYLOU einai ala8ito kai to xerete poli kala adelfia .
THRYLE PAIXE GERA PAIXE ME TSAMPOUKA KAI O KOSMOS SOU THA TRAGOUDA !

Εικόνα indian

σε πιάνω ρε φίλε lemesie και είμαι κι εγώ μαζί σου στο θέμα ψευτοτσαμπουκάδων...από κει και πέρα όμως, ο χολέμπας δεν τίμησε τη φανέλα χθες?ο αμπντούν και ο φουστέρ δεν έτρεχαν 120 λεπτά?ο μανωλάς?ο κάρολ? εννοείται πως απαιτείται ξεκαθάρισμα σε όλους τους τομείς...επίσης, κανείς δεν λέει ότι επειδή παίζεις με το αστέρα και τον κάθε αστέρα, έχεις το κύπελλο στο τσεπάκι σου...δεν υπάρχει συμβόλαιο με τους τίτλους και ο κάθε τίτλος έχει την αξία του και τη σημασία του...πάντοτε και παντού συμβαίνει αυτό στο ποδόσφαιρο...το είδαμε και χθες με τη γουίγκαν και το βλέπουμε και κάθε χρόνο πολλές φορές..και τι κάνουμε εμείς?απαξιώνουμε αυτό το πράγμα??και όχι μόνο χθες...η κριτική επιβάλλεται, η απαξίωση είναι απαράδεκτη...όσο για το αλάθητο κριτήριο του κόσμου όπως λες, θα μου επιτρέψεις να λαμβάνω περισσότερο υπόψιν μου εκείνους τους 10-15 χιλιάδες που ήταν στο γήπεδο τα "περίεργα" χρόνια που όλα ήταν αγνά...και όχι όλους εκείνους που μυρίστηκαν δόξα και τίτλους και έμαθαν ποδόσφαιρο από το πλέηστέσιον, την τιβι, τις εφημερίδες,το στοίχημα...τα καλομαθημένα παιχτάκια που αναφέρεις, έχουν και καλομαθημένους οπαδούς από πίσω δυστυχώς...

ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα clark gheibol

Ακριβώς το ίδιο σκεφτόμουνα κι εγώ: με το βάζελο θα γούσταρα κιόλας να με ευνοήσει η διαιτησία, έτσι για να νιώσουν κι αυτοί λίγο την πίκρα που με έχουν κεράσει τόσα χρόνια. Και φυσικά, εννοείται ότι δε θέλω να με ευνοεί η διαιτησία.
Το τρόπαιο όμως θα το χαρείς. Είσαι σοφός πλέον και ξέρεις ότι δε χρειάζεται να απολογείσαι για λάθη διαιτητών. Σε αδικούν και πρέπει να το δεχτείς. Ε τι δηλαδή, άμα ευνοείσαι δεν πρέπει να το δεχτείς; Να θέλω δηλαδή μόνο να αδικούμαι; Εντάξει, εγώ και το Χολέμπα τον είδα συγκινητικό και ο Πίνο προσπάθησε και ο Αμπντούν έτρεξε και ο Μανωλάς ήταν πάντα λυσιτελής.
Ίσως ήμουνα σκληρός με όσους συνειδητά δε χειροκρότησαν την ομάδα συνολικά για την προσπάθειά της. Αλλά μ' αυτά που άκουσα ψες στο γήπεδο, πάλι, δεν ξέρω πώς θα μπορούσα να είμαι.
Αυτό το καλοκαίρι ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

Εικόνα μαουνιέρης

Σύγγαυρε, όποιος ντρέπεται που είναι ολυμπιακός, δεν είναι ολυμπιακός. Ενδεχομένως το νομίζει, μπορεί και να το θέλει, αλλά δεν είναι! Επ' αυτού κανείς λογικός δεν μπορεί να διαφωνήσει.

Δεν θα διαφωνήσει κανείς λογικός ούτε για τις "γιαχίες". Ο Γιάχος δεν είναι του Ολυμπιακού. Ο Γιάχος είναι του Γιάχου. Ό,τι πράττει ο κάθε Γιάχος είναι γιαχίες αποκλειστικά και μόνο του κάθε Γιάχου. Κανέναν άλλον δεν αφορούν. Άρα ούτε εδώ θα διαφωνήσουμε.

Προσωπικά δεν θα έφευγα ποτέ από απονομή τίτλου στον Ολυμπιακό, ακόμα και αν είχαμε βάλει 2-3 γκολ με το χέρι. Ο λόγος αναφέρεται ήδη παραπάνω. Κανένας τίτλος δεν μας περισσεύει για να τον απαξιώνουμε. Χτες δεν μπορούσα να είμαι στο ΟΑΚΑ, παρόλο που μένω (σχεδόν) δίπλα. Υπήρχε λόγος, αλλά το ματς το είδα μέχρι και την τελευταια διαφήμιση. Όμως μπορώ να δικαιολογήσω όσους έφυγαν - ή, έστω, να τους καταλάβω. Αυτό το "πράμα" που βλέπουν / βλέπουμε δεν είναι Ολυμπιακός. (Εδώ μπορεί και να διαφωνήσουμε, αλλά δεν πειράζει). Δεν θυμίζει καν Ολυμπιακό, παρά μονάχα από τις φανέλλες. (Όταν μάλιστα δεν είναι οι ερυθρόλευκες, ούτε από αυτές - ειλικρινώς λυπάμαι που το λέω και το γράφω.)

ΕΚΕΙ είναι το ζήτημα, σύγγαυρε. Είναι αυτό Ολυμπιακός; Όχι αυτός που ονειρεύονται κάποιοι "ποιητές" (μη χέσω!), αλλά αυτός που ξέρουμε από παλιά και που μας κέρδισε και μας έκανε δικούς του οπαδούς και όχι βαζελίνες, "εθνική ελλάδος", φλουφλοφίλαθλους και σπόρτσμεν. Αλίμονο, σύγγαυρέ μου, δεν είναι. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, με κεφαλαία γράμματα.

Γιατί δεν είναι; Απάντηση υπάρχει - δεν είναι απλή, είναι σύνθετη και περίπλοκη. Πρώτα θα εντοπισθεί η περιπλοκότητα, μετά θα ξεμπλεχθούν τα κλαριά της σύνθεσης, και στο τέλος θα φτάσουμε στην απλότητα του ορθού λόγου. Αυτό, όμως, θέλει μεγάλη συζήτηση και κυρίως καθαρό νού και αγνή ολυμπιακή καρδιά. Πρέπει, ωστόσο, να γίνει. Μεταξύ ολυμπιακών που είναι μόνο ολυμπιακοί - όχι ολυμπιακοί και κάτι άλλο (ούτε κάτι άλλο και ολίγον ολυμπιακοί).

Επειδή δεν είμαι χτεσινός στον Θρύλο ούτε έχω νοοτροπία βαζελόγαυρου, καταλαβαίνω μέχρι κεραίας αυτά που έγραψες και αυτά που κρύβονται πίσω από όσα έγραψες. Γνωρίζω και αποδέχομαι τα ολυμπιακά κίνητρά σου μέχρις ενός. Δεν μπορούν, όμως, όλοι όσοι είναι δυσαρεστημένοι (όχι μόνο) χτες από τον Ολυμπιακό (που μοιάζει, αλλά δεν είναι Ολυμπιακός), να μπουν στο ίδιο τσουβάλι. Ούτε εσύ το θέλεις αυτό - σε διαβάζω, ξέρω τη στάση σου, γι' αυτό και σ' το επισημαίνω.

Θα μας δοθεί η ευκαιρία να τα ξαναπούμε.
Στέλνω τους ερυθρόλευκους χαιρετισμούς μου σε όλους.

ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΑΠΟΨΕ!

Εικόνα indian

μαζί σου σύγαυρε μαουνιέρη 100%...απλώς, δυσαρεστημένοι είμαστε όλοι μας έτσι δεν είναι??πως την εκφράζεις όμως τη δυσαρέσκεια αυτή μετράει...ξαναλέω, κριτική σε όλα τα επίπεδα και πολύ άγρια μάλιστα...απαξίωση όμως και καραμελίτσα ΑΡΔ ποτέ...

ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα μαουνιέρης

Δες τί γράφω παρακάτω. για να μην τα επαναλαμβάνω.

Γειά σου, σύγγαυρε.
ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΑΠΟΨΕ!

Εικόνα clark gheibol

Σύγαυρε, έχεις απόλυτο δίκιο. Ο Ολυμπιακός τελευταία δε δείχνει αποφασιστικότητα, αγωνιστικότητα, ενώ υστερεί αρκετά και σε ασπούμε "ποδοσφαιρική ικανότητα". Φυσικά και αντιλαμβάνομαι ότι όταν λες ότι αυτό το πράγμα δεν είναι Ολυμπιακός, αναφέρεσαι στο πάθος. Πρέπει όμως να παραδεχτείς ότι και ο κόζμος δεν είναι τόσο μαχητής όσο παλιότερα.
Όταν παίρνεις κούπα όμως, παίρνεις κούπα. Άντε να δεχτώ ότι ήσουνα και πέρσι στο γήπεδο (δε μιλώ για σένα προσωπικά, αναφέρομαι σ' αυτόν που ήταν ψες μέσα), ήξερες ότι θα τραβήξει μακριά η βαλίτσα με την απονομή, άντε δε σου άρεσε ο φετινός Ολυμπιακός. Αλλά, κανένας δεν αξίζει εκεί μέσα να τον χειροκροτήσεις; Δηλαδής ο Χολέμπας που έπαιξε κουτσός αμυντικό χαφ (και ήταν καλύτερος από το Φέισα στη θέση) δεν άξιζε το χειροκρότημά μας; Κι εμπάση περιπτώσει, δε χειροκροτάς τους παίχτες ατομικά. Χειροκροτάς την ομάδα. Την ομάδα που σε συντροφεύει στον ύπνο και στον ξύπνιο σου.
Προσωπικά δεν είχα και πολλές προσδοκίες να δω μπαλάρα. Περίμενα να έχουμε την εικόνα των τελευταίων αγώνων του πρωταθλήματος. Τι δηλαδής, θα γινόταν παρθενογένεση;
Το πέναλτι που δε δόθηκε μου χάλασε το απόγευμα, όχι γιατί ένιωσα άσχημα που ευνοήθηκα, αλλά γιατί κρύωσε μια ήδη παγωμένη εξέδρα.
Αλλά τόσος πόλεμος που γίνεται τελευταία στην ομάδα έσωθεν, με ωθεί στο άλλο άκρο: όσο οι δηθενάκηδες οι γαύροι θα ντρέπονται, τόσο θα με κάνουν να την υπερασπίζομαι ακόμα κι αν η εικόνα της είναι τραγική. Τώρα βέβαια που τέλειωσε η σεζόνα, θα μπορούμε να τα πούμε όλα τα στραβά χωρίς κίνδυνο να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην ομάδα. Ο φετινός σχεδιαζμός είναι βασικός για το μέλλον της ομάδας.
Φυσικά δεν τσουβαλιάζω όσους ήταν δυσαρεστημένοι- αν και απορώ κάπως με την αφέλειά τους. Δηλαδή τι περίμεναν, να μεταμορφωθεί η ομάδα και να ζωγραφίζει στο χορτάρι; Τι να κάνει; Αναμενόμενη ήταν η εμφάνιση. Τελείωσε, πήραμε την κούπα, πανηγυρίζουμε για την κούπα, αλλά τώρα είναι που θέλει προσοχή. Τώρα είναι που δεν πρέπει να χαριστούμε σε κανέναν- παίχτες, διοίκηση, προπονητή. Όλα στην ώρα τους.

Εικόνα μαουνιέρης

Όμορφα και ολυμπιακά τα λές και μου αρέσεις. Δεν θα αλλάξω λέξη στα γραφόμενά σου και τα προσυπογράφω. Αν στις 321 λέξεις σου διαφωνώ σε... 2, αμελητέον!
Για έναρξη προβληματισμού αναρωτιέμαι:

Εμείς οι ολυμπιακοί ήμασαν ανέκαθεν πολλοί. Μήπως γίναμε πιο πολλοί από όσο "πρέπει" ή "αντέχουμε"; Μήπως κάποιοι (και μέσα από τον Θρύλο) είδαν και εξακολουθούν να βλέπουν τον Ολυμπιακό σαν "μόδα";... Trendy;... Must; Θά άκουγε, δηλαδή, ποτέ τέτοιες λέξεις ο -ας πούμε- Ανδρέας Μουράτης και δεν θα πλάκωνε στις κουτουλιές και στα κλωτσομπουνίδια όποιον φλούφλη τις εξεστόμιζε για τον Ολυμπιακό;
Εδώ, σύγγαυρε, φτάσαμε κι εμείς επισήμως να "τιτιβίζουμε". Δυστυχώς. Η αποπειραιωποίηση έχει πια συντελεσθεί. Τί να λέμε τώρα;

Και εξηγούμαι: Όχι, όχι, όχι! Δεν είμαι "νοσταλγός" του χτές και "αρνητής" του σήμερα. Αυτά τα γλυκανάλατα είναι για κοκότες, όχι για γαύρους. Απαιτώ όμως από τους ολυμπιακούς να γνωρίζουν το χτες του Θρύλου, να γνωρίζουν την ιστορία του και να μετατρέπουν το χτες σε σήμερα και σε αύριο.
Ερώτημα: Ποιός θα τους το μάθει; Η απάντηση είναι αυτονόητη: ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ. Ποιός άλλος, δηλαδή;

Γειά σου, σύγγαυρε.
ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΑΠΟΨΕ!

Εικόνα savvas gridlock

Έτσι ακριβώς ρε Γιώργαρε. Όπως τα λες. Ειδικά το σημείο με το Μουράτη είναι όλα τα λεφτά. Ο ΜΟΥΡΑΤΑΡΟΣ όχι μόνο θα άρχιζε στις κλοτσές όλους αυτούς, αλλά θα τους κωλομπάρευε κιόλας...

Εικόνα μαουνιέρης

Φίλε Σάββα, σε... διορθώνω: ο Μουράτης θα τους "καλλιτέχνιζε"! Το ρήμα "καλλιτεχνίζω" ήταν το αγαπημένο του. Κι επειδή το κόλλαγε παντού σε ό,τι και αν έλεγε, σίγουρα θα τους το... κώλαγε - η ανορθογραφία είναι εσκεμμένη!

****************************************

Μυρίζεις λονδρέζικο αέρα, πάντως, και σε γουστάρω, και σε ζηλεύω, ίνα μη είπω σε φθονώ! Α, τυχερέ και πανόλβιε Σάββα, σε άγγιξε η αναπνοή της ιστορίας στη Λόντρα!...

Και επειδή είσαι φίλος και αδερφός, άκου και τούτο:
Τη βραδιά της νίκης επί της ΤΣΕΕΣΚΑ ο γιός μου στο τηλέφωνο μου μίλαγε σε μια γλώσσα φαινομενικώς και ακουστικώς ακατάληπτη, που ήταν στα αφτιά μου μουσική ανώτερη και από του Ιωάννου Σεβαστιανού Μπαχ και του Μάρκου Βαμβακάρη. Μετά τη νίκη επί της Φρανκορεάλ μού μίλαγε πάλι σε μια γλώσσα φαινομενικώς και ακουστικώς ακατάληπτη, που ήταν στα αφτιά μου μουσική ανώτερη και από τη μουσική των ουρανίων σφαιρών.

Τί μας κάνεις, ρε Θρύλε, τί μας έχεις κάνει και τί θα μας κάνεις ακόμη!
Ποσο ευτυχείς που είμαστε ολυμπιακοί... πόσο ευτυχείς...

Και επειδή είσαι φίλος και αδερφός, άκου και τούτο - το παρακάνω, το ξέρω, αλλά δεν μπορώ να μην το γράψω:
Έχω δει τον Σιδέρη, τον Γιούτσο και τον Μποτίνο να παίζουν. Έχω απολαύσει τον Αργυρούδη, τον Υβ (που ήταν / είναι και το παρατσούκλι μου), και τον Κρητικόπουλο. (Κάνω ένα μεγάλο άλμα.) Έχω καμαρώσει τον Στολτίδη, τον Ζιοβάνι και τον Πάντο. Είδα τον Μαραντόνα με την ερυθρόλευκη ριγωτή να με τιμάει. Τί άλλο θέλω, ρε! Είμαι ευτυχισμένος γαύρος!

Γειά σου, Σάββα. Και του χρόνου πάλι στο Λονδίνο, και πάλι πίσω με το τέταρτο.

Εικόνα savvas gridlock

Οπότε από εδώ και πέρα θα σε φωνάζω κι εγώ Υβ ρε Γιώργαρε. Μόνο που είδες όλους αυτούς να παίζουν, αρκεί για'μένα...

Ο-ΛΥ-ΜΠΙ-ΑΚΟΣ Ο-ΛΥ-ΜΠΙ-Α-ΚΟΣ

Εικόνα μαουνιέρης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!