Η ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΜΑΣΟΝΙΑ ΟΡΓΙΑΖΕΙ



Πολλά περίεργα πράγματα διαβάζουμε και μαθαίνουμε ότι γίνονται εν όψει των τελικών του μπάσκετ τις τελευταίες ημέρες. Αρχικά, στο onsports.gr, site που ανήκει στον όμιλο DPG MEDIA του κυρίου Δημητρίου Γιαννακόπουλου, μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Παναθηναικός aka ΚΑΕ Καράμπαμπας, είδαμε την παρακάτω ανάρτηση.
 
Καυτά ερωτήματα για την παρουσία διαιτητών των Εθνικών Πρωταθλημάτων σε... φιλικούς αγώνες που συμμετέχει και ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος
Υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα στο οποίο κανείς δεν έχει αποδώσει την πρέπουσα σημασία και προσοχή. Ενα ζήτημα για το οποίο μπορούν να τεθούν ορισμένα σημαντικά ερωτήματα που καταλήγουν στις εκφράσεις «φερεγγυότητα και διαφάνεια» σ’ ένα ευαίσθητο κομμάτι όπως αυτό της διαιτησίας στο χώρο του μπάσκετ. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φωνές που έχουν ακουστεί κατά το παρελθόν, έστω κι αν δεν δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα! Πάντως οι φωνές αυτές εξακολουθούν να ακούγονται και γίνονται ολοένα και πιο δυνατές.
Θα σας εξηγήσουμε τι εννοούμε...
Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος συνηθίζει να παίζει μπάσκετ με τους φίλους του- πολύ συχνά- στο κλειστό του Ψυχικού! Άλλωστε δεν είναι «κρυφή» και η σχέση του με την ομάδα. Οι παράγοντες του Ψυχικού ευχαρίστησαν δημόσια τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο για τη βοήθεια που τους παρείχε σε μια άκρως επιτυχημένη χρονιά μέσω της οποίας εξασφαλίστηκε η άνοδος στην Α2 κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας.
Βεβαίως και δεν είναι κακό το να παίζει κάποιος μπάσκετ με τους φίλους του. Ούτε στοχοποιείται ο ιδιοκτήτης της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ απλά και μόνο επειδή είναι… αναγνωρίσιμος.
Το θέμα που προκαλεί τις φωνές για τις οποίες κάναμε λόγο πριν, είναι ότι για αυτά τα «φιλικά» - «ψυχαγωγικά» παιχνίδια καλούνται κι επίσημοι διαιτητές για να σφυρίξουν. Διαιτητές των Εθνικών Πρωταθλημάτων. Ενας εξ αυτών, δε, σφυρίζει και στην Α1 κατηγορία. Δεν βλέπουμε- και ούτε θέλουμε να δούμε- τίποτα το μεμπτό σ’ αυτή την ιστορία. Μόνο μερικές ερωτήσεις θέλουμε να υποβάλλουμε .
Πρώτη ερώτηση: Ενημερώνεται η ΚΕΔ/ΕΣΚΑ για την παρουσία των διαιτητών στα «φιλικά» αυτά; Οι διαιτητές, δηλαδή, ενημερώνουν την Αρχή στην οποία υπόκεινται για την παρουσία τους στα παιχνίδια αυτά; Θεωρητικά, αν η αρμόδια Αρχή δεν γνωρίζει περί της συμμετοχής θα πρέπει οι διαιτητές να τιμωρηθούν. Θεωρητικά πάντα…
Δεύτερη ερώτηση: Η διαδικασία αυτή γίνεται επί πληρωμή; Δεν είναι μεμπτό, προσοχή! Επίσημοι διαιτητές σφυρίζουν, άρα πρέπει να πληρώνονται. Το θέμα είναι πώς αμείβονται. Με βάση τις αποδοχές (ανά παιχνίδι) του εκάστοτε διαιτητή σε αγώνα ΕΣΚΑ ή ΕΣΚΑΝΑ ή Β’ ή Γ’ Εθνικής ή και Α2 ακόμα; Ή με κάτι… παραπάνω; Ή παίρνουν λιγότερα;
Η διαφάνεια είναι το απόλυτο ζητούμενο από τη στιγμή κατά την οποία οι υποψίες γιγαντώνονται και γίνονται- σταδιακά- φωνές. Δεν είναι λίγοι οι διαιτητές που… μουρμουρίζουν για όλη αυτή την ιστορία και τα στόματα ανοίγουν. Πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή κατά την οποία συμμετέχουν έξι (6) συγκεκριμένοι διαιτητές (έχουμε τα ονόματα αλλά δεν θα τα αναφέρουμε) σε όλα τα παιχνίδια της παρέας.
Και κάτι ακόμα: Αληθεύει ότι αυτοί οι 6 διαιτητές συμμετείχαν συνολικά στο 45 ως 50% των αγώνων του Ψυχικού στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας; Για μας δεν είναι ύποπτο αυτό γιατί βλέπουμε διαφορετικά την υπόθεση. Απαντήσεις περιμένουμε.
Το αναφέραμε και πριν: Δεν είναι λίγοι οι διαιτητές που έχουν αρχίσει να ανοίγουν το στόμα κι επιζητούν διαφάνεια στο συγκεκριμένο ζήτημα. Πλέον το λένε στους διαιτητικούς κύκλους ότι θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια και μάλιστα κάνουν λόγο για «εκκολαπτήριο διαιτητών» που θα σφυρίξουν σε μερικά χρόνια στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας.
Ακόμα κι αν δεν μπορεί κανείς να το πιστέψει και παραπέμπει την όλη ιστορία σε υπερβολή, εμείς οφείλουμε να παραθέσουμε ορισμένα ερωτήματα μήπως και κινηθεί η διαδικασία.Μήπως δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις κι απαντήσεις, όχι απόλυτα σ’ εμάς (που κάνουμε έρευνα, τη δουλειά μας δηλαδή), αλλά και προς την πλειοψηφία των διαιτητών που παρακολουθούν αυτή την άνιση μεταχείριση.
 
Είναι γνωστό ότι η εφημερίδα ''ΠΡΑΣΙΝΗ'', με τις γνωστές σχέσεις με τον κύριο Δημήτριο Γιαννακόπουλο, σήκωσε θόρυβο ζητώντας την ''παραδειγματική τιμωρία'' του ΜΙΛΑΝ ΤΟΜΙΤΣ, επειδή και καλά φώναξε ένα ''εμετικό'' σύνθημα, για τα ΒΑΖΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΒΛΑ. Μάλιστα στο site της εφημερίδας, προβλήθηκε το βίντεο με το ΜΙΛΑΝ να παίρνει στο μεζέ τα λαγουδάκια και έμεινε για μέρες εκεί, ως μέσο πίεσης προς την αθλητική δικαιοσύνη. Σήμερα η ίδια εφημερίδα, ΜΟΝΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ, βγήκε και πανηγυρίζει για το ότι ο αθλητικός δικαστής άκουσε τις εκκλήσεις της και ο ΜΙΛΑΝ θα κληθεί σε απολογία.
 
Ο αθλητικός δικαστής φέρεται-σύμφωνα με την «Πράσινη»-να έχει καλέσει σε απολογία τον Μίλαν Τόμιτς για τα συνθήματα κατά του Παναθηναϊκού που τραγουδούσε μαζί με οπαδούς του Ολυμπιακού κατά την επιστροφή της αποστολής της ομάδας με την κούπα του πρωταθλητή Ευρώπης από το Λονδίνο.
Σημειώνεται πως η κλήση του αθλητικού διευθυντή και βοηθού προπονητή του Ολυμπιακού δεν έχει επιβεβαιωθεί. Άλλωστε ο ΕΣΑΚΕ δεν ανακοινώνει τις κλήσεις σε απολογία. Μένει να φανεί αν θα υπάρξει τιμωρία του παλαίμαχου άσου των «ερυθρολεύκων» εν όψει και των τελικών της Α1 που αρχίζουν την Παρασκευή στο ΣΕΦ.
Πάντως από πλευράς Παναθηναϊκού θεωρούν πως η τιμωρία του είναι επιβεβλημένη και τονίζουν πως ενδεχόμενη παρουσία του στον αγώνα της Κυριακής στο ΟΑΚΑ θα δυναμιτίσει το κλίμα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΚΑΙ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΣΤΗΛΗ ''ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ'' 4-6-2013
 
 
 
Την ίδια ώρα, σε ένα πολύ γνωστό μπασκετικό διαιτητικό blog, κάποιες ''περίεργες'' αναρτήσεις έρχονται και δένουν στο όλο σκηνικό. Ενώ όλοι εμείς βλέπουμε τις γελοίες παραστάσεις των γκρι μέχρι τώρα στα play off, με τις τεχνικές ποινές εις βάρος της ομάδας μας και τα ανύπαρκτα φάουλ ακόμη και εναντίον του κορυφαίου παίκτη της Ευρώπης ΣΠΑΝΟΥΛΑΡΟΥ να πηγαίνουν σύννεφο, φαίνεται πως ορισμένοι ''αρμόδιοι'' έχουν διαφορετική άποψη. Η διαιτησία στο ΣΕΦ με το Ρέθυμνο ήταν καλή, οι παρατηρητές δικαιώνουν τους Πηλοίδηδες, ενώ ο Ολυμπιακός που φωνάζει για όλα τα παραπάνω, προετοιμάζει κατάσταση για τους τελικούς.
 
Θα πούμε δύο πράγματα.
 
α) Το πλεονέκτημα έδρας το έχει ο Ολυμπιακός. Μέσα στο ΣΕΦ θα πρέπει να μας κερδίσουν οι λαγοί, τουλάχιστον μία φορά, αν θέλουν να πάρουν το πρωτάθλημα. Αυτό ας το έχουν στο μυαλό τους όλοι οι παραπάνω, γιατί μπάλα ΔΕΝ θα παίξουν μονάχοι τους.
 
β) ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΟΥΜΑΣΤΕ καν ότι ο ΜΙΛΑΝ ΤΟΜΙΤΣ δεν θα βρίσκεται με την αποστολή της ομάδας την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. ΔΕΝ θέλουμε να σκεφτόμαστε ότι θα κοκορεύεται η ''ΠΡΑΣΙΝΗ'' και ο γνωστός Νικολάκης για το ότι πέρασε το δικό τους. Είναι αστείο μια φυλλάδα με πωλήσεις 2.000-3.000 φύλλων πανελλαδικά ημερησίως, να καταφέρνει να περνάει τις απόψεις της σε ένα άθλημα και σε μία σειρά αναμετρήσεων που αναμένεται να παρακολουθήσουν εκατομμύρια Έλληνες και ξένοι, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζητούμε από τους ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ να προστατεύσουν την ομάδα μας. Νόμιμα και στο προσκήνιο, δεν μιλάμε για κάτι επιλήψιμο. Μιλάμε για αυτό που περιγράφουμε εδώ. Αυτό που έκανε η διοίκηση ΚΟΚΚΑΛΗ δηλαδή, με το Σαλονίκη και τον Ιωαννίδη μπροστάρηδες, απέναντι στις μεθοδεύσεις των άλλων. Έχουμε και δεύτερο παράδειγμα, για την αντίδραση του ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, όταν η ΕΠΟ του ''ψηλού Σισέ''  επέβαλε μία ΓΕΛΟΙΑ τιμωρία στο Μιραλάς.
 
«Πέστε μου τι συνέβη για τα μην τα κάνω λίμπα εδώ μέσα», ήταν οι πρώτες λέξεις του έξαλλου από οργή προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη
 
Το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε να δούμε σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν κάποια άνευρη τοποθέτηση ενός κατώτερου στελέχους της ΚΑΕ, που θα υποδηλώνει πως ''βάζουμε την ουρά στα σκέλια'' και φυσικά να διαβάσουμε ότι ''για να μην δυναμιτίσουμε το κλίμα, ο ΤΟΜΙΤΣ δεν θα παρευρεθεί στο ΟΑΚΑ'', σε ρεπορτάζ που βγαίνει από την ΚΑΕ. Λέμε κάτι απλό στους ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ.
 
ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ.
 
Στον Ολυμπιακό είστε. Μην αφήνετε την κάθε ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ να σας βάζει στο στόμα της και να καταγίνεται μέχρι και με το αν και πώς θα παίξετε μπάσκετ με τους φίλους σας.
 
ΒΓΑΛΤΕ ΓΑΥΡΙΛΑ

Σχόλια

Εικόνα GPan

Koita fatsa sth fwto...

Tou ksera8hkan ta tsarouxia kai ta moustakia se ekeino to mats. Alla den teleiwsame.

Y.G. O PAO DEN KANEI ENSTASEIS!

Εικόνα Mhtsaras

Μου μερίζεται κσεφτύλα όπως και κάθε έτος με τους πρασινογκρίζους πατσαβούρηδες !
Γιατί ,επειδής πήραμε το περσινό μεν νομίζετε ότι το πράμα τελείωσε για το μπούλη του ζελεδάκου έτσα ;
Και αν και το πήραμε πέρσι πάλε όργια δε γκάμανε ;
Να αρχέπσω να λαλώ για ιστυορίες περσινές ; α ;Δε θα μέφτανε ούλο το σάη...
Χούντες σα γκαι δάφτες του ζελέ δε μπίπτουσιν εφκόλως μάγκες...
Ο Σωλήν έχει ταχθεί υπέρ τους εδανά και ολάκερα έτη....πρώτα με θγιο και μπαμπά και τώρα με το στερνοπούλι τους το απροσάρμοστο...Κρίμας...και από μικρό έδειχνε ότι θα γενότανε κυριλέ παιδάκι....μέχρι που τονε πήρε στο κυνήγι ο Ράτζας ο μάγκας και τούφυε το σκατό από τη ντρεχάλα !
Δειλός και κακομοίρηςαμολάει τη μπαπαργιά του κι όποιονε παρει ο χάροντας !
Κι αμανε τονε θωρράω στα μάθγια νομίζω ότι πσελοπαίζουνε...άτεμο φτηνό...πουλί του ελέους...θες και αντιτόπιγκ...τόσα και τόσα έτη που τα σήκωνες λαμογίστικα και παρτάλικα για δε λαλούσες ρε κιοφτέ για αντιτόπινγκ ;Ακόμα θεμάμαι το μπάρμπα Βατίστα...είχαν γενεί τα ρουθούνια του σα μπουργιά της σόμπας !Κάποτες πάταε και παίχτουρες στη γκεφάλα για να ντο παίκσει δενατός ο σιχαμένος...αλλά αν δεν ανεβαίνανε τα βίντεα να τονε ιδούμε οι ΑΡΔίτες δε θα λαλούσανε κουβέντα...
Πρόσχαροι και δάφτοι...κυριλέδες και πσοφίμνια...πρώτοι στη μπουστγιά και στην απάτη...Για θεμηθείτε το γκυριλέ Πρέτε να πετάει μπουκάλια και να βρίζει το γκόρακα...πού ρε ;Σένα ματσάκιον πούχανε πάρει τα σφερίγματα της καραπουτανάρας !
Κσέρεις τι είναι ρε μαγκάκο να γαμείς και μετά να σκούζεις σα ντη μπουτάνα ;
Παλιά καλή πούστικια τεχνικιά...πετυχεμένη σενταγή δεν αλλάζει...Κσέρουνε δάφτοι...
Και μόνο τέτγοιες σενταγές κσέρουνε οι φλώροι των βορείωνε προαστέιωνε...
Άμα δεν είσαι Περαιώτης άστα να πάνε....λαμόγια....

Εικόνα vagio

ειναι φανερο πως της πουτανας ο γιος θελει να δυναμιτισει το κλιμα μηπως και του κατσει κανενα κεκλεισμενων των θυρων ματς. Σαν τη γρια πουτανα που περασε η μπογια της, και σκουζει μηπως βρεθει καποιος να τη γαμησει.
Τον βλεπω και μου γυρνανε τα μυαλα, με το ζορι δεν βριζω..
Επειδη ειναι τελειως κατεστραμμενος και μονο στο χαβαλε αξιζει να τον παιρνει κανεις (και πολυ του ειναι), μια ωραια τοποθετηση των προεδρων ως προς το αιτημα του για ελεγχο ντοπινγκ θα ηταν να περασουν ολοι οιπαικτες αλλα ΚΑΙ οι ιδιοκτητες των ομαδων. Ετσι , για τις σκιες που αιωρουνται..

Εικόνα savvas gridlock

Εντάξει, αυτά τα τελευταία τώρα δεν τα υιοθετούμε. Απλώς καταγράφονται. Τι δηλαδή, κι άμανε γουστέρνει να τρώει πολύ κοκορέτσι το Πάσχα ο κάθε ένας, είναι κακό? Ή ρε παιδί μου άμανε γουστέρνει να πίνει πολύ Κόκα-Κόλα, πρέπει να δώκει λογαριαζμό?

Εικόνα clark gheibol

άσε που μπορεί ν' αράζει το τρούπχιο του σαρκίο σε στρώμα κόκοματ. Θα πρέπει να πάρει άδεια από τους redsagainsthemachine;

Εικόνα μαουνιέρης

Ο ΤΟΜΙΤΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.
ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΝΑ ΣΒΟΥΡΙΞΕΙ ΚΑΝΑ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΣΤΟΥΣ ΒΑΖΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΝΤΡΑ.

Εικόνα savvas gridlock

Και καμιά φάπα από το ΜΙΛΑΝ, καλή θα'τανε. Καλημέρα Γιώργο.

Εικόνα ΔΙΑΣ

τα αδελφια πρεπει να καταλαβουν οτι δεν εχουν να κανουν με ευρωπαιους παραγοντες, αλλα με οτι πιο σιχαμερο γεννησε ποτε ο παγκοσμιος αθλητισμος. Η ελληνικη ΣΤΟΑ του μπασκετ ειναι αιμοβορα και αδιστακτη και χωρις μπεσα. Μας εχουν κλεψει ηδη τρια πρωταθληματα. Τα κυπελα δε τα μετραω...Τα γκρι ανθρωπακια ειναι πανετοιμα και προπονημενα...

Εικόνα savvas gridlock

Τα αυτονόητα ζητάμε. Προστασία.