ΑΝΤΙΟ ΝΤΡΑΖΕΝ



Σαν σήμερα, στις 7 Ιουνίου 1993, σκοτώθηκε σε δυστύχημα ο Ντράζεν Πέτροβιτς. 20 χρόνια συμπληρώνονται λοιπόν από τη μέρα που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία 29 ετών, ίσως ο κορυφαίος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών ή εν πάσει περιπτώσει ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους. Για να τιμήσουμε την μνήμη του, θα δημοσιεύσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Βασίλη Σκουντή, λίγες μέρες πριν το θάνατό του, για την εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ'', θα δούμε το πώς κάλυψε το ''ΦΩΣ'' την είδηση για το χαμό του και θα εστιάσουμε σε αυτό που δεν ξέρουν πολλοί για την εποχή εκείνη.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 5-6-1993
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 9-6-1993
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 10-6-1993
 

 

 

 
Παρά τη φημολογία της εποχής λοιπόν, παρά τα όσα ο ίδιος ο Ντράζεν δήλωνε στον Σκουντή για το ενδιαφέρον του Παναθηναικού να τον αποκτήσει, στη διοίκηση του Ολυμπιακού υπήρχε σιγουριά πως ο Πέτροβιτς θα υπέγραφε στον Θρύλο. Και ξέρουμε πολύ καλά τι συνέβαινε όταν ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ αποφάσιζε να πάρει κάποιον παίκτη. Το κατάλαβαν πολύ καλά τα βαζελάκια εκείνο το καλοκαίρι του 1993, όταν προσπάθησαν να πάρουν το Φασούλα μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού. Ήρθε αυτό το δυστύχημα και άλλαξε τα σχέδια του ΣΩΚΡΑΤΗ. Ίσως εκεί που ο Ντράζεν έκανε όνειρα να γίνει συμπαίκτης του Γκάλη, που τότε αγωνιζόταν στον ΠΑΟ, να γινόταν συμπαίκτης με το φίλο του το Ζάρκο. Και ίσως εκεί που εμείς φωνάζαμε ''ΖΑΡΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΑΜΗΣΕ ΤΟΝ ΓΚΑΛΗ'', να χωνόταν και το όνομα του Ντράζεν σε κάνα σύνθημά μας. Όπως και να'χει, αντίο Ντράζεν Πέτροβιτς.
 

 

 

 

Σχόλια

Εικόνα Αλέξανδρος Λ.

ρε "Εν Αθήναις" λύσε μου μιά απορία:Γαλακτοπωλείο,καφενείο ή μπουγατσατσίδικο είσαι;

Εικόνα Εν Αθήναις

Πού να σφίξουν και οι ζέστες. Τί άλλο θα διαβάσουμε δηλαδή...

Εικόνα kg

ΟΙ ΖΕΣΤΕΣ ........ΕΣΦΙΞΑΝ ΗΔΗ!

ΕΞΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΟΥ!

ΛΟΓΙΚΟ .............ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ (ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ)....
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.....ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ!

ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ 9 ΜΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΣΕΖΟΝ ......

ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΟΤΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΑΙ.......(ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΑΥΡΑ ..ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ..ΧΑΛΙ ΣΟΥ!)

ΝΑ ΜΗΝ.....ΓΑΜΗΣΕΙ .........ΠΑΛΙ .........Ο ΘΡΥΛΟΣ ......ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ...

ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ.........ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ!

Εικόνα RED HELL

Βασικα φιλε το σχολιο αυτο εγινε ακριβως πριν απο ενα χρονο τσεκαρε την ημερομηνια.

Εικόνα kg

ΟΚ!....ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜ/ΝΙΑ....

ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ....ΕΙΝΑΙ..ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ!

Εικόνα savvas gridlock

Καλώς τον. Στο ΦΩΣ τα διαβάζεις, δεν τα γράφουμε από το μυαλό μας.

Εικόνα Εν Αθήναις

Α, μάλιστα, στο μνημείο αντικειμενικότητας.
ΟΚ, σε ευχαριστώ για την απάντηση!

Ποιος Ντράζεν τώρα, αφού τα γράφει το ΦΩΣ λέμε. Ο Ντράζεν δεν διάβαζε ΦΩΣ να μάθει πού θα πάρει μεταγραφή;

Εικόνα apostolos gaganis

Ξαναεμφανιστηκες μετα απο καιρο, επειδη πηρατε το ...μονο που περισσεψε απο ΄μας , για να κανεις ΄΄πνευμα΄΄ και να μας...πικαρεις, πανω στο πτωμα ενος ξενου παιχταρα. Τι πτωμα λεω; Δεν εχει μεινει πια τιποτ΄απολυτως...εκτος απ΄το μεγαλο πραγματι ονομα του. Ο,τι και να σου ΄πω παραπανω, παει χαμενο. Εισαι για ΛΥΠΗΣΗ βαζελακο... ( η τελευταια λεξη ειναι βρισια )...

Εικόνα apostolos gaganis

Και το δικο μου...διαχρονικο ειναι! Οποτε και να τον συναντουσα στον κυβερνοχωρο (ή οπουδηποτε ), τα ιδια θα του΄λεγα...

Εικόνα savvas gridlock

Η ανάρτηση έχει και τη συνέντευξη του Ντράζεν στον Σκουντή. Ολόκληρη. Εκεί δηλώνει ένα βήμα από την υπογραφή του στον ΠΑΟ. Μιλάει και ο Γιαννακόπουλος επ`αυτού. Δεν κρύψαμε τίποτε, ποτέ δεν το κάνουμε. Απλώς βάλαμε κάτι που δεν ξέρει ο πολύς κόσμος. Το πού θα υπέγραφε ο Ντράζεν κανείς δεν το ξέρει. Εσύ κόβεις το λαιμό σου για το ότι θα πήγαινε στην ομάδα σου? Μήπως θα ήταν η πρώτη μεταγραφή που θα χαλούσε στο ``παρά ένα``? Μήπως θα ήταν το πρώτο χουνέρι που θα έκανε ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ στους Γιαννακόπουλους ή μήπως η Μπένετον Τρεβίζο δεν είχε λεφτά να τον πάρει? Εν πάση περιπτώσει, ας τιμήσουμε την μνήμη του, λήγοντάς το εδώ. Δεν οδηγεί κάπου το να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση για μία μεταγραφική ιστορία προ 20 ετών.